آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

پسته، ثروت خندان ایران



پسته,درخت پسته,پسته ایرانى

 درخت پسته برگ ریز است، در پاییز خزان نموده و زمستان را در خواب میگذراند

 

آشنایی با درخت پسته

پسته معمولى مشهور به پسته ایرانى و بومى نواحى شمال و شمال شرقى ایران است و در اطراف سرخس یافت مى شود. واژه پسته پارسى مى باشد و از طریق زبان پارسى وارد زبان اروپایى شده است.

از پیستا كاو تا پسته!
نام درخت پسته در زبان هاى یونانى و لاتین، زبان هاى اروپایى، عربى، تركى و دیگر زبان ها از نام ایرانى این درخت گرفته شده است. در پارسى قدیم نام این درخت پیستا كاو در فارسى میانه پیستاك بوده و بعدها به پسته تغییر كرده است. واژه پسته پارسى مى باشد و از طریق زبان پارسى وارد زبان اروپایى شده است.

 

پسته دانه اى گرم و مقاوم:
پسته معمولى مشهور به پسته ایرانى و بومى نواحى شمال و شمال شرقى ایران است و در اطراف سرخس یافت مى شود. درخت پسته بیشتر در نواحى گرم و نیمه گرم زیست مى كند ولى گیاه پسته در برابر سرما و گرما مقاومت بالایى از خود نشان مى دهد، هم چنین درخت پسته به دلیل عمیق بودن ریشه، مقاومت خوبى در برابر كم آبى دارد.

 

پسته,درخت پسته,پسته ایرانى

درخت پسته بیشتر در نواحى گرم و نیمه گرم زیست مى كند

 
اندام هاى پسته را بشناسیم:
پسته درختى دو پایه است یعنى براى تولید میوه به وجود هر دو پایه نر و ماده نیاز مى باشد و تشخیص درخت نر و ماده پسته به جز از روى گل آنها میسر نیست.


درخت پسته داراى برگ های شانه اى است و هر برگ یك جوانه جانبى را در بر مى گیرد، جوانه هاى جانبى به گل آذین تبدیل مى شوند و یك محور اصلى را تشكیل مى دهند كه در سال بعد خوشه ى پسته را تولید مى كنند.


درخت پسته برگ ریز است، به این معنى كه در پاییز خزان نموده و زمستان را در خواب مى گذراند.

منبع: PersiansAreNotArabs.com

 


ویدیو مرتبط :
خندان شدن پسته های وطنی در بورس کالا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

«پارس جنوبی» چگونه ثروت سرانه «قطر» را 10 برابر «ایران» کرد؟‍!



 

«پارس جنوبی» چگونه ثروت سرانه «قطر» را 10 برابر «ایران» کرد؟‍!

 

صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود اعلام کرد که قطر از نظر شاخص قدرت خرید، ثروتمندترین کشور جهان شده است.

بر اساس اعلام این صندوق سرانه تولید ناخالص داخلی قطر 81 هزار و 466 دلار است که حدود10 برابر ایران است!

با این اوصاف کشور کوچک قطر با جمعیتی کمتر از یک میلیون نفر - که بخش قابل توجهی از آن هم مهاجران و نیروی کار خارجی است - درصدر ثروتمندترین کشورهای جهان از نظر قدرت خرید بر مبنای سرانه تولید ناخالص داخلی قرار گرفته است تا این کشور علاوه بر یکه تازی رسانه ای در جهان عرب- به مدد الجزیره - و نیز در کنار سیاست خارجی توسعه محورش، یک قدرت نوظهور اقتصادی نیز باشد.

اما اینکه قطر چگونه توانسته است به این حد از مکنت و ثروت برسد، سوالی است که مستقیما به ایران نیز مربوط می شود.

ایران و قطر در خلیج فارس صاحب یک میدان گازی مشترک هستند. ایرانی ها آن را "پارس جنوبی" می نامند و قطری ها "میدان شمال" می خوانندش.

طبق مقررات بین المللی، ایران و قطر به عنوان مالکان این میدان ،که بزرگترین گازی دنیاست، می توانند هر اندازه که بخواهند از آن برداشت نمایند و اینگونه نیست که سهم هر کدام مثلا 50 درصد از کل این میدان باشد. بنابراین ممکن است کشوری با برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب، 90 درصد برداشت کند و آن یکی 10 درصد و حتی کمتر.

از این رو، قطری ها در سال های اخیر با یک برنامه ریزی دقیق و با همکاری شرکت های مهم نفت و گاز جهان، اقدام به استحصال گسترده گاز و میعانات گازی از این حوزه مشترک کرده اند. به طوری که در حال حاضر تنها از رهگذر صادرات LNG حاصل از پارس جنوبی، قطری ها در سال قریب به 40 میلیارد دلار سود خالص به جیب می زنند که برای این کشور کم جمعیت رقمی افسانه ای است که اجداد قطری ها در خواب هم نمی دیدند.

اما اینک در حالی که ایران 75 میلیون نفری با مشکلات اقتصادی متعددی مواجه است و هر کدام از این 75 میلیون نفر در ذره ذره پارس جنوبی با قطری ها سهیم اند، شریک جنوبی به یمن دوراندیش و مدیریت کارآمدش توانسته است آن "خواب ندیده" را تعبیر کند و سهم ایرانی ها را به طور کاملا قانونی و شرافتمندانه تصاحب کند.

قطری ها برای توسعه فازهای گازی خود در پارس جنوبی یا همان میدان شمالی برنامه ریزی بسیار دقیقی دارند. آنها محاسبه می کنند که فلان فاز دقیقاً‌ چه زمانی به پایان می رسد و بر اساس آن، اقدام به ساخت اسکله، سفارش کشتی های حمل LNG و بازاریابی می کنند تا به محض استحصال،کشتی در اسکله ی آماده شده، پهلو گرفته باشد و مشتری هم در آن سوی جهان منتظر LNG قطر باشد.

اما در ایران، آن طور که سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعتراف کرده، در پارس جنوبی نسبت به قطری ها 10 سال عقب هستیم و خبر بد اینکه شیب این میدان نیز به سمت قطر است که با کم شدن حجم موجودی آن، در نهایت این قطر خواهد بود که تتمه این میدان گازی را برداشت خواهد کرد و ملت ایران سهم مناسب خود از بزرگترین میدان گازی کل تاریخ در کل جهان را هرگز دریافت نخواهد کرد چه آنکه در سایه سوء مدیریت ها و مشکلات اقتصادی و فنی و تحریم ها هنوز که هنوز است توسعه فازهای پارس جنوبی در ایران یک دغدغه و مشکل دائمی است و ای بسا زمانی فازهای ایرانی پارس جنوبی تکمیل شوند که دیگر در این میدان گازی نمانده باشد.

نکته آن که قطری ها نه تنها به سرعت فازهای خود در پارس جنوبی را توسعه می دهند بلکه برای کند شدن روند توسعه فازهای ایرانی پارس جنوبی کارشکنی هم می کنند و به لطایف الحیل می کوشند شرکت های خارجی طرف قرار داد ایران ،‌ در کار خود وقفه ایجاد کنند کما این که در حال حاضر پیمانکار چینی توسعه فاز 11 مدت هاست که امروز و فردا می کند و این در حالی است که در قطر کارها بر اساس برنامه به سرعت پیش می رود.

قطری ها نه تنها از رهگذر پارس جنوبی به ثروت بسیاری رسیده اند بلکه با درک این واقعیت که روزی این میدان تهی از گاز خواهد شد، درآمد حاصله از آن را در اقصی نقاط جهان سرمایه گذاری می کنند تا یک درآمد زاینده و دائمی برای نسل های آینده از خود به جا بگذارند..../تحلیل:عصرایران