آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

رازهای خورشی یک کدبانوی ایرانی


خورش پختن از ویژگی‌های یک کدبانوی ایرانی است. هرچقدر بلد باشید غذای فرنگی بپزید، باز هم خورش پختن است که مهارت شما در آشپزی را نشان می‌دهد و اگر می‌خواهید آشپزی‌تان را به رخ بکشید، باید یکی از خورش‌های معروف ایرانی را سر سفره بگذارید.

مجله سیب سبز: خورش پختن از ویژگی‌های یک کدبانوی ایرانی است. هرچقدر بلد باشید غذای فرنگی بپزید، باز هم خورش پختن است که مهارت شما در آشپزی را نشان می‌دهد و اگر می‌خواهید آشپزی‌تان را به رخ بکشید، باید یکی از خورش‌های معروف ایرانی را سر سفره بگذارید. هر خانم ایرانی پختن 3 خورش معروف فسنجان، قیمه و قورمه سبزی را بلد است، اما این چند فوت کوزه‌گری در خوشمزه‌تر شدن خورش به شما کمک می‌کند.

خورش فسنجان پر روغن

زیبایی خورش فسنجان به روغن پس دادن آن است. روغن گردوها وقتی در خورش دیده می‌شود ظاهر براق و زیبایی به آن می‌دهد و به اصطلاح به خورش قوام می‌دهد. برای اینکه خورش روغن پس دهد، می‌توانید از آب سرد یا یخ استفاده کنید. بعد از ریختن و قل خوردن گردوها می‌توانید چند یخ را یکی‌یکی یا یک لیوان آب سرد را کم‌کم به خورش اضافه کنید. هرچه این کار را آرام‌تر انجام دهید خورش روغن بیشتری پس می‌دهد.




قورمه‌سبزی با قلم گوسفند

مغز قلم گوسفند قورمه‌سبزی را بسیار خوشمزه می‌کند. می‌توانید همراه گوشت یک قلم گوساله یا گوسفند در خورش بیندازید و بگذارید همراه با خورش جا بیفتد. اگر می‌خواهید کار را تمام کنید، می‌توانید مغز قلم را قبل از پخت بیرون بیاورید و سبزی را با چربی آن سرخ کنید. خورش شما مزه بسیار متفاوت، لذیذ و خوشمزه‌ای به خود خواهد گرفت. اگر به خورش، آبلیمو می‌زنید بهتر است آن را در آخر اضافه کنید تا جوش نخورد. جوش خوردن آبلیمو خورش را تلخ و رنگ آن را خراب می‌کند.




قیمه با لپه خوشمزه

خیلی‌ها لپه قیمه را از قبل می‌پزند. اما با این روش آب لپه که بخشی از قوام خورش به گردن آن است، به همراه خاصیتش دور ریخته می‌شود. شما می‌توانید لپه را از شب قبل خیس کنید. سپس موقع تفت دادن گوشت، لپه را هم به‌همراه آن تفت دهید. اگر لپه خیس نشده باشد سفت می‌شود اما لپه خیس با تفت داده شدن فقط خوشمزه‌تر می‌شود و طعم گوشت به خود می‌گیرد. لپه خیس شده به همراه گوشت کاملا خواهد پخت.




اگر خورش شور شد

اگر خورش‌تان شور شد نگران نباشید. کافی است مارک نمکی كه در غذا می‌ریزید را عوض کنید تا مقدار آن به راحتی کم و زیاد شود. به‌علاوه برای هر آشپزی پیش می‌آید که نمک از دستش در برود و در خورش بریزد. اگر این اتفاق افتاد کافی است یک سیب‌زمینی را چهارقاچ کنید و در خورش بیندازید. سیب‌زمینی نمک را به خود می‌گیرد و می‌توانید نیم ساعت بعد آن را بیرون بیاورید. سیب‌زمینی تندی را هم به خود می‌گیرد. پس اگر فلفل خورش زیاد شد هم می‌توانید همین کار را کنید.




اگر خورش سوخت

اشتباهی که بیشتر خانم‌ها می‌کنند این است که وقتی خورش ته می‌گیرد بلافاصله در آن آب می‌ریزند. با این کار طعم سوختگی در خورش می‌ماند و دیگر نمی‌توانید کاری با آن بکنید. به جای این کار به محض اینکه خورش ته گرفت زیر آن را خاموش کنید، خورش را طوری به ظرف دیگر انتقال دهید که بخش سوخته منتقل نشود. سپس کمی روغن، آب، نمک و ادویه به خورش اضافه کنید و بگذارید ادامه پخت به اضافه نیم ساعت را طی کند.



ویدیو مرتبط :
پیش نمایش نرم افزار اندروید - کدبانوی ایرانی + 15

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رازهای افزایش سن ازدواج پسران ایرانی



ازدواج پسران ,ازدواج پسران ایرانی,افزایش سن ازدواج

 

رازهای افزایش سن ازدواج پسران ایرانی

زمان اقدام به ازدواج یکی از شاخص‌های مهم در افزایش جمعیت و تداوم نسل محسوب می‌شود. سن ازدواج دختران و پسران یکی از نکات بسیار مهم برای برخورداری از جامعه و نسلی سالم به حساب می‌آید.

 

این روزها بالا رفتن سن ازدواج به ویژه افزایش سن پسران در جامعه ایرانی به دغدغه ای برای برخی مسئولان و كارشناسان اجتماعی بدل شده است.بر اساس گزارشی که معاونت مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان منتشر کرده است، کل جمعیت هرگز ازدواج نکرده 10 سال به بالا در ایران 23 میلیون نفر است که از این تعداد حدود 13 میلیون نفر را مردان و 10 میلیون را زنان تشکیل می‌دهند. جمعیت مجردان قطعی نیز که بین 30 تا 65 سال را شامل می‌شود بر اساس سرشماری سال 85، یک میلیون و 220 هزار نفر است. در این تحقیق، 60 درصد از پاسخگویان بهترین سن ازدواج برای پسران را بین 25 تا 29 سال دانسته اند و 23 درصد از آنها گفته اند که سن مناسب برای ازدواج پسران 30 تا 35 است.

 

در کشور ما هر چند روند حرکت به سمت مدرنیسم با شتاب زیادی رو به گسترش است، اما همچنان بسیاری از پدیده‌های اجتماعی به شکل سنتی پیگیری می‌شوند. ازدواج جزو مسایلی است که با وجود آمیختگی‌های بسیار با جلوه‌های مدرن و غربی، همچنان از پایه‌های سنتی برخوردار است. یکی از ویژگی‌های سنتی ازدواج ایرانی، اقدام پسران یا خانواده آنها برای انتخاب زوج است. بنابراین بالا رفتن سن ازدواج پسران ارتباط مستقیمی با کاهش میزان ازدواج‌ها در جامعه و در نتیجه بالا رفتن سن ازدواج دختران دارد.

 

کارشناسان نظرات مختلفی را درباره علت افزایش سن ازدواج پسران مطرح می‌کنند. توقع نابجای خانواده‌ها و توجه به معیارهای مادی و باورهای اشتباه و افراطی نسبت به نظر اطرافیان به عنوان مهمترین دلایل ازدواج نکردن پسران مطرح می‌شود و سپس از نارضایتی پسران نسبت به نحوه پوشش دختران در جامعه، افزایش سطح توقع دختران، رقابت‌های نابه جای برخی خانواده‌ها در انتخاب همسر آینده پسران شان، توجه افراطی به ویژگی‌های ظاهری، برخوردار نبودن از مهارت‌های اجتماعی برای انجام مناسب مراحل مختلف ازدواج و هماهنگ نبودن معیارهای پسران با خانواده به عنوان دلایل مهم دیگر بیان می‌شود.

 

مسایل و مشکلات مالی، مشکل بیکاری یا برخوردار نبودن از امنیت شغلی، شرایط نامناسب مسکن و ترس از هماهنگ نشدن با شرایط مالی همسر آینده به عنوان آخرین و کم اهمیت ترین دلایل بالا رفتن سن ازدواج پسران مطرح می‌شود. در این شرایط باید ببینیم اگر پسری از خانواده ای متوسط بخواهد ازدواج کند و بتواند از پس تمامی مسایل و مشکلات فرهنگی بربیاید، تا چه اندازه از توان مالی لازم برای تامین هزینه‌های یک ازدواج و زندگی متوسط برخوردار است.

 

در حال حاضر به جز هزینه‌های مربوط به خواستگاری، بله برون و جشن نامزدی، بیشترین هزینه ازدواج مربوط به مراسم عروسی است. اکنون برگزاری یک عروسی که می‌تواند شامل لباس عروس و داماد، آرایشگاه، یک جفت ساعت، آینه و شمعدان، محضر، سفره عقد، خرید عروس و داماد، آتلیه عکس و فیلمبرداری، کارت عروسی، گل زدن ماشین و دسته گل عروس، اجاره تالار یا باغ – تالار، شام عروسی و موسیقی باشد در خوشبینانه ترین شکل به طور متوسط بیش از 11 میلیون تومان هزینه دارد.

خرید حلقه‌های ازدواج و سرویس طلا در خوشبینانه ترین شرایط حدود 4 میلیون تومان هزینه بر می‌دارد.

 

رفتن به ماه عسل (برای نمونه سفر به مشهد مقدس) با هواپیما و اقامت 4 روزه در یک هتل چهار ستاره حدود یک میلیون و صد هزار تومان هزینه در پی دارد. اجاره یک واحد آپارتمان 45 متری در مناطق متوسط شهر بیش از 25 میلیون تومان و خرید چنین خانه ای حدود 130 میلیون تومان برای تازه داماد هزینه دارد. خرید ارزان ترین ماشین تولید داخل کشور بسته به شیوه خرید آن (لیزینگی یا نقدی) از حدود 5 میلیون تا 18 میلیون تومان هزینه دارد.در جامعه ایرانی حدود 50 درصد افراد در طبقه متوسط قرار دارند و بین 20 تا 25 درصد جزو افراد فرودست جامعه محسوب می‌شوند که در تامین هزینه‌های زندگی خود دچار مشکلاتی هستند. یک جوان متعلق به طبقه متوسط چه اینکه کارمند رسمی دولت باشد یا در بخش خصوصی کار کند با مدرک لیسانس یا فوق لیسانس بین 500 تا 800 هزار تومان در ماه حقوق می‌گیرد.

 

اگر یک جوان بدون وقفه تا مقطع لیسانس تحصیل کند و بدون تلف کردن وقت دو سال خدمت سربازی را بگذراند، در 24 سالگی به نقطه ای می‌رسد که بتواند شغلی داشته باشد. این جوان اگر فقط یک سال برای یافتن شغل مناسب تلاش کند در سن 25 سالگی صاحب درآمد می‌شود. حال اگر در نظر بگیریم متوسط درآمد یک جوان در ماه 600 هزار تومان است. یعنی در سال 7 میلیون و 200 هزار تومان درآمد خواهد داشت و با در نظر گرفتن شرایط تورم به صورت خوشبینانه و اینکه یک جوان مجرد تمامی درآمد خود را طی 5 سال پس انداز کند در 30 سالگی حدود 36 میلیون تومان پول نقد خواهد داشت که در شرایط امروز با این پول حتی نمی‌تواند از پس تمامی هزینه‌های مربوط به عروسی، ماه عسل و تهیه مسکن و خودرو بر بیاید.

 

در حالی که پیش و پس از برگزاری مراسم عروسی، هزینه‌های بسیار زیادی وجود دارد که بسیاری از آنها باید از طرف داماد پرداخت شود و هیچ کدام از آنها در فهرست هزینه‌های بالا مطرح نشده است.شاید همین دلایل باعث شده است که 60 درصد از پسران بهترین سن ازدواج را بین 25 تا 29 سال دانسته اند و 23 درصد از آنها گفته اند که سن مناسب برای ازدواج پسران 30 تا 35 سال است.

منبع:ابتکار