آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

آیا میتوان از میوه خشک لذت نبرد؟



 میوه خشک,میوه هاى خشک,نگهداری میوه خشک

 نگهداری میوه خشک ساده تر و احتمال خرابی شان کمتر است


از خوردن خشکبار و میوه خشک لذت ببرید
حمل و نگهدارى خشکبار و میوه خشک، ساده تر و احتمال خرابى شان نیز كمتر است. به ویژه در تعطیلاتى مانند عید نوروز، همراه داشتن میوه هاى خشک در مسافرت و همچنین وجود این مواد غذایى در منزل، نسبت به نداشتن میوه خشک، تغذیه اى مناسب ترى را براى افراد ممكن مى سازد. انواع میوه در فصول خاصى وجود دارند، در حالى كه در تمام ایام سال مى توان از مصرف میوه خشک لذت برد.

 

نگهداری میوه خشک,خشک كردن میوه,میوه خشک

 تمام تغییرات در میوه هاى خشک فقط تخریبى نمی باشد


تفاوت تغذیه اى میوه هاى تازه و میوه خشک:
خشک كردن میوه برخى آثار منفى را در مواد مغذى آنها به جاى مى گذارد كه مهم ترین آن، كاهش و یا حذف برخى ویتامین ها ( از جمله ویتامین C و اسید فولیك) است.


با این وجود تمام تغییرات در میوه هاى خشک فقط تخریبى نبوده و گاهى از اوقات، اثرات ویژه اى براى حالت خشک برخى میوه ها وجود دارد كه در تازه ى آنها این اثرات كمتر است. به عنوان مثال، آلوى خشک اثر ملینى بیشترى نسبت به آلوى تازه دارد. مشابه همین اثر را در انجیر خشک و توت خشک نیز مى توان مثال زد.


برخى از میوه هاى خشک تا چهار برابر انواع تازه ى خودشان آنتى اكسیدان دارند. میوه هاى خشک به دلیل داشتن فیبر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بالا انتخاب خوبى براى افراد دچار كمبود این مواد هستند. با این وجود از آنجا كه فرایند خشک كردن موجب از دست رفتن مقادیر قابل توجهى مواد مغذى دیگر و افزایش درصد انرژى و قند در میوه ها مى شود.

 

میوه خشک,میوه هاى خشک,مصرف میوه خشک

 روش خانگی خشک کردن میوه موجب ضایع شدن شدید ویتامین Cمیشود


خشک كردن میوه چه تأثیرى بر ارزش غذایى میوه ها دارد؟
روش هاى خشک كردن میوه، اثرات كم و بیش متفاوتى بر روى مقدار مواد مغذى میوه خشک شده دارد. روش خانگی خشک کردن میوه یعنى پهن كردن میوه ها در جلوى آفتاب موجب ضایع شدن شدید ویتامین C و برخى دیگر از مواد مغذى مى شود. 


در برخى موارد به منظور تسهیل فرآیند خشک كردن و كشتن میكروب هاى بیمارى زا، ابتدا مدت كمى میوه ها را مى جوشانند یا بخار مى دهند. این كار باعث حفظ ویتامین B1 و پیش ساز ویتامین A در میوه ها مى شود، اما مقدار ویتامین C را بیشتر كاهش مى دهد. خشک كردن میوه با دماى بالا نیز موجب كاهش كیفیت پروتئین میوه ها توسط بدن مى شود.

 


ویدیو مرتبط :
مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خشک کردن میوه



  خشک کردن میوه

 برای درست كردن میوه های خشك ، میوه ها را پس از شستن به صورت حلقه های بسیار نازك برش می دهیم و در سینی استیل یا اکت قرار داده و می چینیم، اگر بخواهیم در زمستان تهیه كنیم ظرف را روی شوفاژ قرار می دهیم و اگر در تابستان، زیر تابش نور خورشید قرار می دهیم .

احتیاجی به زیر و رو كردن میوه ها نیست و به مدت 7 الی 8 ساعت میوه ها خشك می شوند

 

نکته :

برای جلوگیری از تغییر رنگ سیب یک کم آبلیمو روی حلقه های سیب بمالید.

 

میوه ها به دو صورت خشک می شوند:

1- به طور طبیعی

2- با دستگاه، مثل دستگاه خشک کن مواد غذایی

 

کشمش، خرما و آلو خشک نمونه هایی از این ها هستند. سایر میوه هایی که می توان آنها را خشک کرد شامل: سیب، زردآلو، موز، توت، کیوی، انجیر، انبه، هلو، گلابی، آناناس، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خرمالو است.

 

میوه های خشک را می توان برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد، بنابراین جایگزین مناسبی برای میوه تازه در خارج از فصل آن است، مثل مصرف آلو یا آلبالو خشک در زمستان.

 

خشک کردن میوه، راه مناسبی برای نگهداری آن در خارج از یخچال است، پس نیازی به یخچال نیست.

 

میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، مس و منگنز هستند.

 

هر 100 گرم میوه خشک تقریباً 250 کالری انرژی و 1 تا 5 گرم پروتئین دارد.

 

در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً 7 قسمت از 8 قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری به خود می گیرد. اما باید توجه داشت حرارتی كه برای خشك كردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در میوه می‌شود.

 

به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.

میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.

 

البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.

 
میوه‌ تازه بخوریم یا خشك شده؟

علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشك شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است كه حاوی مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

 

البته میوه‌های خشك شده برای مصرف در شرایط خاص مانند تغییر فصل یا استفاده در ورزش‌هایی مانند كوهنوردی كه امكان حمل وزن زیاد بار وجود ندارد، سودمند هستند.

 

پزشكان توصیه می‌كنند كه در صورت امكان حداقل روزی 2 لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی كه این امكان وجود نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشك شده، تقریبا با یك لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از 86 درصد آب و 104 كالری انرژی تشكیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشك شده 76 درصد آب و 212 كالری انرژی دارد.

 

با توجه به افزایش كالری میوه‌های خشك شده، در صورتی كه از رژیم لاغری پیروی می‌كنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.

 

پزشكان خاطر نشان می‌كنند كه میوه‌های خشك باید در كنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشك را جایگزین میوه تازه كرد.

 

لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید.