آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

آشنایی با جکفروت و خواص آن



خواص درمانی جکفروت,آشنایی با جکفروت

جکفروت خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی

 

"جکفروت" میوه بومی هند و مالزی است که در مناطق گرمسیری از جمله تایلند، اندونزی، پرتغال کشت می شود. نام این میوه مشتق از زبان مالایی (chakka) و پرتغالی است .

 

میوه ای است درختی که وزن هر دانه آن به حدود 20 کیلو هم می رسد اما مانند سیب در بالای درخت آویزان است و با آن وزن زیاد روی درخت می مانند تا برداشت شود. روی آن پوست سختی قرار دارد که وقتی باز شود میوه ای نارنجی درون آن قرار دارد .

 

کاشت این میوه به دلیل خواص آن به بسیاری از نقاط مانند؛ هند، جنوب شرق آسیا، مرکز و شرق آفریقا و فیلیپین گسترش یافته است.جک فروت بزرگ ترین میوه ی دنیا می باشد.  بزرگ ترین میوه ی درختی جهان شناخته شده است. پوستی بسیار ضخیم دارد و رسیده ی آن 36 کیلوگرم وزن و تا 90 سانتیمتر طول و 50 سانتیمتر قطر دارد. گوشت آن زرد یا نارنجی است. طعم این میوه شیرین و خوشمزه و یک ترکیبی از آناناس، موز و سیب است، اما کم آب تر است .

 

بعضی آنرا خام استفاده می کنند اما کنسرو آن بهتر است. بعضی هم آنرا مانند چیپس سیب زمینی در روغن تفت می دهند. جک فروت میوه ی بومی جنگل های پُر باران جنوب و جنوب شرقی آسیا است.

در کشورهای هند ، بنگلادش ، سری لانکا ، اندونزی ، کامبوج و ویتنام از این میوه در طبخ غذا استفاده می کنند و یا آنرا آب پز کرده به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند .

در مالزی آنرا با شیر نارگیل پخته و همراه برنج می خورند. در صنعت بستنی سازی،شیرینی و دسر کاربرد دارد.

در هند از برگ آن به عنوان بشقاب استفاده می کنند.
جکفروت به دلیل خواص درمانی باور نکردنی آن میوه بسیار محبوب در سراسر جهان است. اگر چه این میوه عجیب غریب بنظر می رسد ولی در سلامتی معجزه می کند.

 

شیره جکفروت همراه سرکه، شفابخش نیش مار و آبسه است


خواص جک فروت این میوه شگفت انگیز:
جک فروت سرشار از منگنز ،پتاسیم،ویتامین ب ،کاروتین،کمی کلسیم و آهن و نشاسته در طب چینی میوه خاصیت خنک کننده و بسیار مقوی است.

مقوی برای کبد
ریشه آن برای درمان بیماریهای آسم و پوست مفید است.

مغز میوه باعث سقط جنین می شود.

شیره گیاه همراه سرکه شفابخش نیش مار و آبسه است.

تقویت سیستم ایمنی بدن
کاهش فشار خون بالا


تقویت استخوان
پیشگیر از سرطان


بهبود هضم
محافظت از چشم و پوست


بهبود شمارش خون
بهبود کار تیروئید

 

کاهش فشار خون بالا، پیشگیری از سرطان، افزایش انرژی و درمان آسم از جمله فواید میوه ی جکفروت هستند.

 

گردآوری : بخش آشپزی صبح بخیر

 

منابع : coca.ir
turaniyan.persianblog.ir
tebyan.net


ویدیو مرتبط :
آشنایی با خواص کنترل برچسب (Label)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آشنایی با خواص لوبیا



 

 

خواص لوبیا

 

 

لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی و بالا رونده که به دور درختان و گیاهان دیگر می‌پیچد. برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه به شکل قلب می‌باشد. گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانه‌های لوبیا در آن قرار دارد. از پوست و دانه‌های لوبیا هنگامی که لوبیا سبز است استفاده می‌شود که به نام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامی که پوست غلاف سفت می‌شود دانه‌های داخل آن به صورت لوبیای خشک که به رنگ قرمز یا سفید می‌باشد مورد استفاده غذایی قرار می‌گیرد. برگهای لوبیا دارای ماده‌ای به نام آلانتوئین می‌باشد.

 

 

خواص داروئی

 

 

خواص داروئی

 


لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است.

 

ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می‌کند.

 

درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است.

 

سنگ کلیه را برطرف می‌کند.

 

سینه و ریه را نرم می‌کند.

 

آب را از بدن خارج می‌سازد.

 

لوبیای سبز مقوی قلب است.

 

نیروی جنسی را تحریک می‌کند.

 

قاعده آور است.

 

کلسترول خون را پائین می‌آورد.

 

ضد سرطان است.

 

برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.

 

به دلیل داشتن مقدار زیادی الیاف روده‌ها را تمیز می‌کند.

 

فشار خون را پائین می‌آورد.

 

یبوست را برطرف می‌کند.

 

در استعمال خارجی لوبیا را خمیر کرده و روی زخمهای اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد.

 


طرز استفاده از لوبیا

 

 

سوپ لوبیا

 


جوشانده: مقدار 30 گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشید.

 


لوبیای پخته: لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و به مقدار یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می‌توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد.

 

 

سوپ لوبیا: از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است. سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید.

 

 

مضرات لوبیا

 


لوبیا به علت داشتن پروتئین برای شخصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست. ضمنا لوبیا به دلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می‌کند باید به مقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آن را قابل هضم کرد. بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و به مدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته، آب تازه روی آن بریزید و بپزید.