سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

در شلوغی پایان سال بانک ها چه کنیم؟


هر چه به پایان سال نزدیک می شویم، خیابان ها شلوغ تر می شوند و خرید و فروش ها هم بیشتر. یکی از بخش هایی که بیشتر از همه باید خود را آماده کند، شبکه بانکی کشور است؛ چرا که نقل و انتقال پول در این ایام چندبرابر می شود.

کسب و کار: چند هفته بیشتر به پایان سال 1391 و آغاز تعطیلات نوروز باقی نمانده است. هر چه به پایان سال نزدیک می شویم، خیابان ها شلوغ تر می شوند و خرید و فروش ها هم بیشتر. همه خود را برای روزهای پایانی سال آماده می کنند؛ اما یکی از بخش هایی که بیشتر از همه باید خود را آماده کند، شبکه بانکی کشور است؛ چرا که نقل و انتقال پول در این ایام چندبرابر می شود.

در این راستا معمولا از ابتدای اسفند ماه بخشنامه های بانک مرکزی به سیستم بانکی ابلاغ میشوند تا بانک ها با تجهیز کردن خود به ابزار و امکانات، برای ارائه خدمات بی وقفه به مردم آماده شوند. امسال هم درست در روز نخست آخرین ماه سال، بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه ای بر ارائه خدمات بهتر و تامین نقدینگی مورد نیاز در روزهای پایانی سال 91 و ایام نوروز تاکید کرد.

بر این اساس، کلیه بانک های کشور باید با تجهیز و پشتیبانی فنی دستگاه های خودپرداز و رفع خرابی های احتمالی، اوضاع مناسبی برای مراودات مالی مردم مهیا کنند. علاوه بر این، نظام بانکی موظف است تا خدمات بانکداری الکترونیک را به صورت دائمی و بدون نقص در دسترس همگان قرار دهد و با پاسخگویی مناسب به مشتریان، در اسرع وقت خدمتی بی نقص به مردم ارائه کند.

بدین ترتیب با توجه به اینکه در تمام ایام سال استفاده از بانکداری الکترونیک، نظیر دستگاه های خودپرداز، پایانه های فروش (poz) و پایانه شعب بانک ها با اقبال مردم روبروست، حجم کار به خصوص در 20 روز پایانی سال چند برابر می شود.

در شلوغی پایان سال بانک ها چه کنیم؟

تعداد کارتهای بانکی دو برابر جمعیت ایران

بنا بر آخرین آمارهای ارائه شده، در حال حاضر به طور متوسط هر ایرانی 3 کارت بانکی دارد که شامل 2 کارت پرداخت و یک کارت پیش پرداخت است. هم اکنون حدود 143 میلیون فقره کارت برداشت در دست مردم وجود دارد.

مردم با استفاده از این کارت ها می توانند به جای انتظار در صف بانک ها، برداشت پول، نقل و انتقال پول و حتی پرداخت صورتحساب های مختلف نظیر قبوض آب، برق، گاز، تلفن، عوارض شهرداری و ... را انجام دهند. در زمان خرید کالا و خدمات نیز با استفاده از همین کارت ها می توان از پایانه های فروش (دستگاه های کارت خوان) که در بسیاری از فروشگاه ها نصب شده اند، به جای پرداخت پول نقد، اصطلاحا کارت بکشند.

البته کارت های بانکی در دست مردم به همین 143 میلیون فقره خلاصه نمی شود؛ چرا که علاوه بر این، یک میلیون و 600 هزار کارت اعتباری و 60 میلیون کارت هدیه یا خرید نیز در دست مردم وجوددارند.

این موضوع نشان میدهدکه خوشبختانه برخلاف سال های گذشته که مردم اعتماد چندانی به ابزار پرداخت الکترونیک نداشتند، در چند سال اخیر استقبال بی نظیری از بانکداری الکترونیکشده است؛ به طوری که در مجموع بیش از 90 درصد قبوض شهری (آب، برق، گاز، تلفن) غیرحضوری و با استفاده از این کارت ها پرداخت می شود.



29 هزار خودپرداز، 2.5 میلیون پایانه فروش

در حال حاضر حدود28 هزار و 700 دستگاه خودپرداز (ATM) و 2 میلیون و 550 هزار پایانه فروش (POZ) در کشور وجود دارد که این تعداد آماده ارائه خدمات به مردم، به ویژه در روزهای پایانی سال هستند. از مجموع دستگاه های خودپردازی که در کشور نصب شده است، بیش از 7 هزار و 400 دستگاه در استان تهران قرار دارد که بیشترین سهم را در میان استان های کشور داراست. بر این اساس به ازای هر 7 هزار کارتی که صادر شده است، یک دستگاه خوپرداز وجوددارد که این آمار علت صف های طولانی در مقابل خودپردازها را روشن می کنداما موضوع مهمی که در اینجا وجود دارد این است که بخشی از دستگاه های خودپرداز نیز به دلایل مختلفی از جمله نقص فنی، نداشتن اسکناس، قطعی شبکه و ... گاهی از سرویس خارج اند که در این زمینه بانک ها موظف شده اند تمام مشکلات فنی دستگاه های خودپرداز تحت پوشش خود را برای ایام عید برطرف کنند.

آنچه بر اهمیت این دستگاه ها می افزاید، این است که در تعطیلات نسبتا طولانی نوروز که تنها برخی از شعب کشیک بانک ها فعال هستند، مردم تنها با استفاده از خودپردازها می توانند نیاز خود به نقدینگی و همچنین انجام برخی از امور بانکی را رفع کنند.

خوشبختانه در دو سال اخیر رشد صعودی و فزاینده پایانه های فروش در فروشگاه های سطح کشور نیز به کمک دستگاه های خودپرداز آمده است و بخشی از بار مسئولیت خودپردازها را کارت خوانها برعهده گرفته اند. در حال حاضر حدود 2 میلیون و 550 هزار پایانه فروش در فروشگاه های کشور نصب شده است که از این تعداد، 800 هزار دستگاه در استان تهران قرار دارد و 32 درصد از کل پایانه های فروش را تشکیل می دهد.

 این دستگاه ها از سال گذشته تحت مدیریت واحد شبکه شاپرک (شبکه پرداخت الکترونیکی کارت) درآمده اندو بخش زیادی از نیاز مردم به پول نقد را برطرف می کنند. با استفاده از حدود 240 میلیون کارتی که در اختیار مردم قرار دارد، امکان پرداخت الکترونیکی هزینه ها یا خدمات وجود دارد. در این میان قطع بودن شبکه یکی از مشکلات اساسی این پایانه ها است که به خصوص در ایام تعطیل و روزهای شلوغ این مشکل بیشتر به چشم می آید.

به گفته مقامات بانک مرکزی، این بانک در نیمه دوم بهمن ماه سال جاری، برای افزایش ظرفیت تراکنش پایانه های فروشگاهی تغییراتی در زیرساخت این شبکه داد.

در کنار این دو ابزار، بیش از 53 هزار پایانه در شعب بانک ها نیز وجود دارند که از این رقم 13 هزار و 357 دستگاه در استان تهران نصب شده است. البته برای استفاده از این پایانه ها باید به داخل شعب بانکی مراجعه کرد که طبیعتا در ایام تعطیل این امکان حذف می شود. بنا بر آمار ارائه شده بانک مرکزی، آمار تراکنش (هر بار کارت کشیدن) خودپردازها در شهریور ماه سال جاری حدود 357 میلیون بود که 90 میلیون از این میزان، در تهران انجام شده است.

در پایانه های فروش نیز در این ماه حدود 210 میلیون تراکنش در کل کشور و 66 میلیون تراکنش در استان تهران ثبت شده است. آمار ارائه شده در مهر ماه 91 نیز نشان می دهد که مبلغ تراکنش های انجام شده در پایانه های فروش، بیش از 797 هزار میلیارد ریال بوده است.



راه اندازی شعب کشیک بانک ها

در کنار تجهیز و پشتیبانی فنی ابزارهای بانکداری الکترونیک، در نیمه دوم اسفند ماه تمام بانک های کشور ساعات کار شعب خود را افزایش می دهند تا پاسخگوی افزایش تقاضاهای مردم برای استفاده از خدمات بانکی باشند.

 از سوی دیگر در تعطیلات رسمی نوروز نیز بخشی از شعب منتخب بانک ها به عنوان شعب کشیک فعال هستند؛ البته ساعت کاری شعب کشیک معمولا در روز و ابین ساعات 9 تا 12 خواهد بود که مردم می توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی بانک مورد نظر خود، جزییات فعالیت نوروزی آن را دریافت کنند.



معضلی به نام اسکناس نو


اسکناس نو در ایام عید طرفداران بسیاری پیدا می کند؛ به هر حال عیدانه ای که بزرگترها به کوچکترها می دهند، باید اسکناس نو باشد؛ ولی تهیه آن هر ساله سخت و دشوار است.

 بسیاری از دلالان هم در روزهای پایانی سال در کنار خیابان ها برای فروش اسکناس نو بساط می کنندو از این راه سود خوبی می برند. در سال گذشته هر بسته اسکناس نو بیش از 7 هزار تومان برای این دلالان سود داشت.

معمولا اواسط اسفند ماه بانک مرکزی برای تامین اسکناس نو بخشنامه ای ابلاغ و چند بانک را مامور تامین آن می کند؛ ولی مشکلی که وجود دارد این است که به دلیل محدودیت و همچنین دلال بازی، اسکناس نو به همه نمی رسد اما اینکه دلالان این حجم اسکناس نو را از کجا می آورند، سوالی است که باید مسئولان بانکی به آن پاسخ دهند.

 بر این اساس، مردم باید پس از معرفی بانک هایی که مامور توزیع اسکناس نو هستند، با مراجعه به آنها اقدام به تهیه آن کنند؛ البته معمولا به جز کسانی که در سیستم بانکی دوست و آشنا دارند، سر بقیه مردم بی کلاه می ماند.


ویدیو مرتبط :
پایان مهلت بانک مرکزی به صرافان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش اختلاف نرخ ارز در مرکز و صرافی‌ها تا پایان سال/ مذاکره با بانک مرکزی برای اختصاص ارز مبادله‌ای به کالاهای اولویت 9



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

کاهش اختلاف نرخ ارز در مرکز و صرافی‌ها تا پایان سال/ اولویت پنجی‌ها ارز بیشتری گرفتند

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور خبر داد: عملکرد مرکز مبادلات ارزی طی سه ماه نخست فعالیتش حاکی از آن است که متوسط نرخ مبادله‌ای دلار آمریکا 25 هزار ریال، انحراف معیار 613 ریال و ضریب تغییرات آن 2.45 درصد بود.

صمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا با تشریح عملکرد مرکز مبادلات ارزی اظهار کرد: هم‌چنین در مرکز مبادلات ارزی به‌طور متوسط روزانه 154 ثبت سفارش پذیرفته شده و توسط بانک مرکزی ارز به آن اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه میزان خرید ارز توسط بانک‌ها از بانک مرکزی در ماه‌های آبان و آذرماه روند پرشتابی در مقایسه با ماه اول فعالیت مرکز داشته گفت: بیشترین ارز اختصاص‌یافته در مرکز مربوط به گروه پنجم اولویت کالایی است.

کریمی در ادامه گفت: فاز سوم فعالیت مرکز براساس سامانه پرتال ارزی عمدتا به صورت الکترونیکی و با مراجعه مشتریان ارزی بانک‌ها به شعب ارزی بانک‌های خصوصی و دولتی در تهران و شهرستان‌ها صورت گرفته است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور با بیان اینکه نمایندگان بانک‌های کشور با حضور در مرکز در تعامل سازنده با بانک مرکزی نسبت به انجام امور مربوط به گواهی‌های ثبت آماری و دریافت کد تخصیص ارز از بانک مرکزی اقدامات لازم را انجام داده‌اند گفت: عدم اجرای برخی مقررات جدید از سوی دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط و برخی فعالان اقتصادی می‌توانند در فرآیند همگرایی نرخ در بازار کشور تاثیر معناداری داشته باشد به‌طوری که برنامه‌های آتی عنوان شده جملگی در صدد رفع چالش‌ها و مشکلات بازار ارز کشور است.

کریمی اظهار کرد: بررسی‌ها حاکی از آن است که قیمت ارز در شبکه صرافی‌های مجاز متاثر از میزان عرضه‌ ارز در مرکز به ویژه در خصوص ارز‌های متقاضی است و با تقویت عرضه‌ ارز در سه ماهه دوم شاهد نزدیکی نرخ بیشتر ارز در شبکه‌ی صرافی‌های مجاز و مرکز مبادلات ارزی کشور خواهیم بود. 

مذاکره با بانک مرکزی برای اختصاص ارز مبادله‌ای به کالاهای اولویت 9

رئیس سازمان توسعه تجارت از مکاتبه با بانک مرکزی برای اختصاص ارز مبادله‌ای به کالاهای اولویت 9 خبر داد.

حمید صافدل در گفت‌وگو با ایسنا‌، در پاسخ به این سوال که تکلیف کالاهای اولویت 9 برای دریافت ارز مبادله‌ای چه شد؟‌ توضیح داد: در چند روز گذشته مکاتباتی با بانک مرکزی داشتیم تا سازوکارهای لازم برای ارائه ارز مبادلاتی به کالاهای اولویت 9 در نظر گرفته شود.

رییس سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به این‌که کلیه کالاهای موجود در اولویت‌های 3 تا 9 برای واردات مشمول دریافت ارز مبادله‌ای هستند، گفت: هیچ تغییر جدیدی در اولویت‌بندی‌های 10 گانه رخ نداده است و کماکان اولویت‌های یک و دو برای واردات ارز مرجع می گیرند.

وی افزود: این شایعه که گفته می شود کالاهایی که با ارز مرجع ثبت سفارش شده‌اند، اگر تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده وارد نشوند باید با ارز مبادله‌ای وارد شوند، صحت ندارد.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اگر ثبت سفارش واردات کالاهای اولویت‌های یک و دو طولانی هم شود، باز هم به آن‌ها ارز مرجع داده می‌شود و این امر برای کالاهای اولویت 3 تا 9 که با ارز مبادله‌ای وارد می‌شوند نیز صادق است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پیشتر نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با ایسنا توقف ثبت سفارش کالاهای اولویت 9 را تکذیب کرده و گفته بود که این گروه از کالاها هم ارز مبادله‌ای می‌گیرند.

او در عین حال اذعان کرده بود در صورتی که تولیدکنندگان تضمین‌های لازم را درباره تامین نیاز بازار بدهند امکان بررسی توقف ثبت سفارش کالاهای اولویت 9 وجود دارد.

از سوی دیگر معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت نیز به ایسنا گفته بود که کالاهای اولویت 9 ثبت سفارش می‌شود اما فعلا بانک مرکزی این اولویت را مشمول دریافت ارز مبادله‌ای نشناخته است و واردکنندگان می‌توانند از ارز متقاضی مانند ارز بازار آزاد برای واردات این کالاها استفاده کنند.

ساسان خدایی در پاسخ به این سوال که چه کالاهایی در اولویت 9 قرار دارند؟ گفته بود که کالاهای مصرفی که تولید داخل کفاف نیاز بازار داخلی آن‌ها را نمی‌دهند در این اولویت قرار گرفته‌اند.

اولویت 9 را می‌توان برزخ واقعی کالاها دانست. اولویتی که فعلا برای واردات نه ارز مرجع دریافت می‌کند و نه ارز مبادله‌ای و در عین حال هر لحظه ممکن است کالایی از اولویت 9 به اولویت 10 سقوط کند که باعث توقف ثبت سفارش آن نیز می‌شود.

برخی از واردکنندگان کالاهای موجود در اولویت 9 مانند موبایل و نوت‌بوک بعضا از توقف ثبت سفارش این دسته از کالاها خبر داده‌اند. موضوعی که معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت آن را رد کرده و گفت که ثبت سفارش واردات خودروهای با ارزبری پایین، موبایل و نوت‌بوک آزاد است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم امسال روز ملی صادرات ارزش واردات کالاهای موجود در اولویتهای 9 و 10 را به ترتیب 5.1 و 3.8 میلیارد دلار اعلام کرد.

در تازه‌ترین اظهارنظر نیز سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور اعلام کرد که در زمینه تامین ارز به نرخ مبادله‌ای عمده تقاضای بازار عملا توسط سیستم بانکی کشور پوشش داده شده است و تنها گروه‌های 9 و 10 کالایی و همچنین برخی اقلام باقیمانده دیگر توسط شبکه صرافیهای مجاز پوشش داده می‌شود.

به گفته صمد کریمی تنها گروه‌های 9 و 10 کالایی و همچنین برخی اقلام باقیمانده دیگر توسط شبکه صرافی‌های مجاز پوشش داده می‌شوند.

کالاهای اولویت 9 شامل خودروهای سواری کم مصرف، تلفن همراه و لوازم خانگی ضروری، موز ، گازهای نفتی ، کدر کننده ها، تخته فیبری، قوطی کمپوت و کنسرو، قوطی نوشابه و آبمیوه، چای کوبیده، کاغذ کاربن، شیشه فلوت، مفتول مسی، موتورهای پیستونی دوزمانه، تلمبه برای آبگونها، قرقره های طناب دار بالاکشنده، در اتوماتیک آسانسور، ماشین های جوجه کشی، ماشین آلات قندسازی، ماشین‌های اره کردن یا قطع کردن، رگولاتور، کاندوم، شیر یکطرفه و اطمینان، شیرآلات بهداشتی و دستشویی، موبایل، میکروفون بلندگو، مانیتورال سی دی، لامپ کم مصرف، باطری قراضه، خودرو سواری زیر 3000 سی سی، بتونیر ( کامیون های بتون ساز)، بدنه سواری، اتوبوس و مینی بوس، انواع تریلرهای سردخانه دار و تانکردار و سایر، سکوهای شناور حفاری، قاب عینک، نوت بوک و تبلت می‌شوند./ایسنا

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی