آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

وعده‌ای کم کالری با قدرت سیرکنندگی بالا


سالاد سیب و تکه های مرغ از جمله بهترین گزینه ها برای همه افراد به عنوان یک وعده کم کالری با قدرت سیر کنندگی بالاست.

وب‌سایت آوای سلامتی: سالاد سیب و تکه های مرغ از جمله بهترین گزینه ها برای همه افراد به عنوان یک وعده کم کالری با قدرت سیر کنندگی بالاست.

مواد لازم:

  •  تکه های مرغ پخته شده : 350 گرم
  • ساقه های کرفس خرد شده : 3 عدد
  • پیاز خرد شده : 1 عدد
  •  سیب قرمز یا سبز خرد شده : 1 عدد
  •  گردو خرد شده : 3 عدد
  •  کاهو خرد شده : به میزان لازم
  •  تربچه خرد شده : 2 عدد

مواد لازم جهت تهیه سس سالاد:

  •  ماست نیم چرب آب گرفته شده : 125 میلی لیتر
  •  آب سیب : 2 قاشق غذاخوری
  •  آب لیمو : 2 قاشق غذاخوری
  •  نمک : به میزان لازم

طرز تهیه سالاد سیب و تکه های مرغ

طرز تهیه:

1. قبل از شروع به مخلوط نمودن مواد ابتدا مواد اولیه سس را یعنی ماست آب گرفته شده, آب سیب و آب لیمو را در یک کاسه با هم مخلوط و با چنگال تا زمانی که به صورت یک دست دربیاید مخلوط نمایید.

2. سپس تکه های مرغ را به اندازه های کوچک به کمک یک چاقوی تیز خرد نمایید. آن ها را با کرفس, پیاز, سیب و گردو های خرد شده مخلوط نمایید.

3. جهت راحتی کار در مخلوط نمودن می توانید دستان خود را تمیز بشویید و با کمی روغن زیتون چرب و به صورت چرخشی سبزیجات را با هم ترکیب نمایید.

4. سپس برگ های شسته شده کاهو را به صورت قطعات درشت خرد شده در ظرف هر فرد قرار دهید و مواد ترکیب شده را روی آن ها بریزید و در نهایت با سس و تربچه ها تزیین و طعم دار نمایید.

توصیه سرآشپز  :

1- ترکیب سیب درختی و جوجه در بسیاری از دیگر غذاها نیز استفاده می شود و ویتامین C موجود در سیب به جذب آهن و دیگر املاح موجود در مرغ و دیگر سبزیجات کمک می نماید.

2- یکی دیگر از فواید این سالاد ایجاد فرصت جهت استفاده از مرغ و سبزیجات یا میوه های مصرف نشده در طول هفته است.

3- جهت افزایش سرعت در پخت جوجه ها می توانید سینه مرغ را از قبل پخته و پس از قطعه قطعه نمودن, آن ها را در فریزر نگهداری نمایید.

4- یکی از چیزهایی که ما را ترغیب به مصرف سالاد ها می نماید سس آن هاست چون تنوع زیادی دارند و هر سس می تواند در سالاد های با مواد اولیه یکسان یک طعم متفاوت ایجاد نماید. جهت تهیه سس از خیار رنده شده, پوست لیموی رنده شده, پنیر کم چرب رنده شده و انواع سبزیجات معطر می توانید استفاده نمایید.


ویدیو مرتبط :
کیک شکلاتی کم کالری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خطر وقوع زلزله با قدرت‌ بالا در کشور!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

خطر وقوع زلزله با قدرت‌ بالا در کشور/ نصب ۱۷ لرزه‌نگار در اهر و ورزقان

خبرگزاری فارس: رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: طبق آمارهای 110 ساله باید منتظر وقوع زلزله با قدرت بیش از 7 ریشتر باشیم.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

به گزارش فارس، عباسعلی تسنیمی رئیس پژوهشگاه زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در کنفرانس خبری که در محل این پژوهشگاه برگزار شد، اظهار داشت: این زلزله دارای ویژگی‌های خاصی بود که نیازمند توجه تمام ارگان‌ها و سازمان‌های مربوط به آن است تا بتوانیم به یک ضریب ایمنی قابل قبول در مقابل زلزله دست پیدا کنیم.

تسنیمی با اشاره به مطرح شدن موضوع زلزله در سند چشم‌انداز کشور تصریح کرد: ما به طور جدی به دنبال آن هستیم که موضوعات مربوط به زلزله از حد قوانین خارج شده و برای تحقق ایمنی در کشور گام‌های جدی برداشته شود.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی با بیان اینکه این دو زلزله با فاصله 11 دقیقه جزء زلزله‌های فرکانس بالا به حساب می‌آیند، تصریح کرد: این زلزله‌ها مجامع علمی - تخصصی داخلی و خارجی را تحت تأثیر قرار داد زیرا که خطر وقوع زلزله در این منطقه کم بوده است.

وی افزود: ما در این منطقه شواهد تاریخی مبنی بر وقوع زلزله با این شدت و قدرت نداشتیم اما شاید به دلیل ضعف در ثبت زلزله، زلزله‌های قدرتمند ثبت شده که به تبریز نسبت داده شده‌اند، متعلق به این ناحیه باشند.

تسنیمی با بیان اینکه پتانسیل لرزه‌خیزی کشور به ما هشدار می‌دهد که باید به مسئله ایمن‌سازی در توسعه شهری و روستایی توجه ویژه شود، اظهار داشت: ما اکیپی را برای نصب 17 دستگاه لرزه‌نگار جهت رصد دقیق‌تر و علمی‌تر منطقه اعزام کرده‌ایم؛ همچنین تیم دیگری متشکل از اعضای هیئت علمی جهت بررسی‌های تخصصی همچون لرزه‌ زمین، ژئوتکنیک، مدیریت بحران و ... به منطقه اعزام کردیم.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به عمق 10 کیلومتری این دو زلزله افزود: اگر یک مخروط وارونه را در نظر بگیریم که ارتفاع آن 10 کیلومتر است و مرکز زلزله در نوک مخروط واقع شده باشد دایره‌ای به قطر 100کیلومتر که قاعده مخروط باشد، منطقه تأثیر گرفته از زلزله است.

وی با بیان اینکه فعلا به طور قطع نمی‌توان معین کرد کدام گسل مسبب این زلزله بوده است، اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که گسل معروف شرقی-غربی تبریز گسل درگیر در این زلزله بوده باشد.

تسنیمی با اشاره به شتاب 0.4g زلزله اول و 0.5g زلزله دوم به مقایسه شتاب این دو زلزله بر حسب شتاب زمین به مقایسه زلزله‌های معروف کشور پرداخت و گفت: زلزله بم یک زلزله ویژه بوده و شتاب قائم آن 1g و شتاب افقی‌اش 0.7g، زلزله منجیل با قدرت 7.3 در مقیاس ریشتر و شتاب0.6g ، زلزله طبس با قدرت 7.4g و شتاب 9g و زلزله زنجیران قدرت 5.9 ریشتر و شتاب بیش از 1g داشته است. (شتاب زمین= g)

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه بیشترین خسارت متوجه روستاها شده اظهار داشت: همانطور که می‌دانید زلزله اول ساعت 16:53:16 و زلزله دوم ساعت 17:04:34 به وقوع پیوسته‌اند و این ساعت حکایت از آسیب کمتر دارد؛ اگر این زلزله در نیمه شب اتفاق افتاده بود معلوم نبود چه خسارت و تلفاتی به بار می‌آورد.

تسنیمی در ادامه به بیان آمار زلزله‌های رخ داده در کشور در بازه زمانی 1900 تا 2010 میلادی مصادف با 1279 تا 1389 شمسی پرداخت و افزود: در این مدت 13 هزار و  655 زلزله با قدرت 4 تا 5 ریشتر، 1354 زلزله با قدرت 5 تا 6 ریشتر، 117 زلزله با قدرت 6 تا 7 ریشتر و 10 زلزله با قدرت بیش از 7 ریشتر به وقوع پیوسته است و این به این معنا است که هر 10 سال یک زلزله بزرگتر از 7، هر سال یک زلزله 6 تا 7، هر سال 12 زلزله با قدرت 5 تا 6 ریشتر و هر سال 120 زلزله با قدرت 4 تا 5 ریشتر در کشور داشته‌ایم.

وی افزود: در 10 سال اخیر بیش از 14 زلزله با بزرگای 6 تا 7 ریشتر و  111 زلزله با بزرگای 5 تا 6 ریشتر و هزار و 318 زلزله با بزرگای 4 تا 5 ریشتر داشته‌ایم البته در  15 سال اخیر زلزله‌ای با بزرگای بیش از 7 ریشتر رخ نداده و آخرین آن مربوط به سال 76 می‌شود.

رئیس پژوهشگاه زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه طبق این آمار باید منتظر زلزله‌های بزرگتر باشیم، اظهار داشت: برخی از این آمار ثبت تاریخی بوده و ثبت دستگاهی نیست؛ ثبت دستگاهی دقیق‌تر ما مربوط به 30 سال اخیر است.

تسنیمی پیرامون خطر فعال‌تر شدن گسل‌ها مجاور بر اثر این تخلیه انرژی عظیم در منطقه اظهار داشت: این زمین‌لرزه‌ها بر روی گسل شمال تبریز تأثیر ویژه‌ای نگذاشته‌اند اما وقتی زلزله‌ای با این بزرگی در منطقه اتفاق می‌افتد ممکن است در فرآیند طبیعی گسل تأثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: قرار است مطالعات متمرکزی را بر روی گسل تبریز داشته باشیم و نرخ تغییرات تنش را قبل و بعد زلزله بررسی کنیم؛ تهران و تبریز در مناطق باخطر نسبی بالا واقع شده‌اند و این به این معنی است که انتظار زلزله به این شهرها می‌رود. ما امیدواریم هیچگاه این اتفاق نیفتد اما جریان طبیعت کار خودش را انجام می‌دهد.

تسنیمی همچنین خبر از وقوع بیش از 1300 پس لرزه و بیش از 105 زمین لرزه با بزرگای بالاتر از 3 ریشتر پس از دو زمین لرزه اصلی داد و اظهار داشت: زلزله یک مسئله همیشگی و مستمر است اما متأسفانه ما به معنی همه کشور، فقط زمانی به این موضوع می‌پردازیم که در یک منطقه‌ای زلزله‌ای رخ دهد. تصمیمات عمرانی در کشور همگی باید بر اساس داده‌های علمی باشد.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله افزود: ما در کشور به جز مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله و مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی که وابسته به وزارت مسکن و شهرسازی است مرکز دیگری را برای مسئله زلزله نداریم.

تسنیمی با بیان اینکه از سال 77 تا امروز نگرانی‌های خودم را در مورد مسئله زلزله اعلام کرده‌ام، اظهار داشت: ما در تدوین استاندارد عقب هستیم در حالی که استاندارد یعنی حداقل شرایط قابل قبول، همچنین در کنترل استاندارد و تقویت نیروی انسانی مرتبط با ساخت و ساز بسیار عقب هستیم، فعالیت‌های مهندسی ما نباید درگیر جریان‌های حاشیه‌ای شود.

وی ادامه داد: در قانون نظام مهندسی باید ارزیابی منطقه به منطقه وجود داشته باشد و در مناطق با خطر بسیار زیاد ما بیشترین تمرکز را داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه در مدیریت بحران نباید به یک بخشی از بودجه سالانه کشور بسنده کرد، تصریح کرد: یک جریانی مثل زلزله 11 مارس ژاپن به ما آموخت یکی از روش‌های بسیار مؤثر کاهش تلفات در بحران‌ها آموزش درست و بنیادی است. پژوهشگاه بر اساس باور خودش موضوع مانور زلزله را جهت آشنایی دانش‌آموزان در مدارس اشاعه داد با این حال ما امروز شاهدیم عده‌ای ایراد‌های عجیب و غریب از آن مطرح می‌کنند.

تسنیمی با بیان اینکه مدیریت بحران فقط رساندن چادر و غذا نیست، باید از خودمان بپرسیم چقدر توانستیم با توجه به اقلیم‌های مختلف کشور و اختلاف دمای نزدیک به  36 درجه بین آنها سرپناه اضطراری مناسب طراحی و تهیه کنیم.

وی همچنین اشاره‌ای به طرح جامع کاهش خطرپذیری داشت و گفت: با توجه به لرزه‌خیزی مناطق مختلف کشور باید طرح جامع کاهش خطرپذیری داشته باشیم و به طور جدی و دقیق آن را پیگیری کنیم. باید برای درمان دردی به دنبال واکسن آن بود و فقط به اسناد و مدارک بسنده نکرد.

رئیس پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله ادامه داد: یک بخش به نوع مدیریت در کشور برمی‌گردد. مدیریت‌های سلیقه‌ای نباید در این فرآیند تأثیرگذار باشند، جریان مقاوم‌سازی بحث‌های اولیه‌اش سال 1376 انجام شد و در سال 78 به صورت جدی مطرح شد و اکنون نزدیک به 12 سال از این ماجرا می‌گذرد؛ باید بررسی دقیق و واقعی شود که چه مقدار به وعده‌های مطرح شده در این طرح همچون وام مقاوم‌سازی، مقاوم سازی بیمارستان‌ها و ... عمل شده است.

تسنیمی با بیان اینکه در تحقق نظام مهندسی و اهداف آن موفق نبوده‌ایم، اظهار داشت: به طور عمومی نتوانسته‌ایم در رسیدن به ضریب ایمنی رضایت‌بخش حرکت کنیم. من شاهد بودم که در برخی از ساخت و سازها نظارتی وجود نداشته و از افرادی شنیده‌ام هنوز پدیده امضا فروشی وجود دارد.

وی با بیان اینکه زلزله بر روی ساختمان‌های سنگین‌تر اثر بیشتری می‌گذارد، اظهار داشت: ما مصالحی را تولید می‌کنیم که باید از رده خارج شوند، موضوع سبک‌سازی متأسفانه فراموش شده و ما فقط ادای سبک‌سازی را درمی‌آوریم، در ساخت و ساز مرتب دم از مهندسی‌سازی می‌زنیم اما حمایت واقعی اتفاق نمی‌افتد./فارس