آشپزی
2 دقیقه پیش | این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم استحالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوقالعاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالوحالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ... |
استحکام استخوان ها با «آبگوشت قنبید»
کلم قمری منبع خوبی برای تولید سودای طبیعی است و موجب استحکام بدن وساخت غضروف و استخوان میشود. برای کاهش دفع کامل مواد هضم نشده این غذا بهتر است نیم ساعت بعد کمی انگور یا مویز میل کنید.
مواد لازم
- 500 گرم گوشت گوسفند استخوان دار
- 150 گرم نخود خام
- یک بوته سیر
- یک عدد پیاز
- یک ق غ زعفران آب کرده
- نمک به میزان لازم
- آب نارنج یا لیمو عمانی در صورت تمایل
- کلم قمری 2 عدد متوسط
طرز تهیه:
1. گوشت و کلم قمری را تکه تکه کرده و با پیاز، کمی روی حرارت ملایم تفت دهید.
2. سیر و نخود را به همراه 6 تا 8 لیوان آب اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم خوب بپزد تا گوشت کاملا نرم شود.
3. در انتها با زعفران دم کرده و نمک غذا را مزهدار کنید. در صورت تمایل از لیمو عمانی یا آب نارنج میتوانید به عنوان چاشنی استفاده کنید.
* متخصص طب سنتی
ویدیو مرتبط :
آموزه های عمو جزقل آبگوشت قنبید
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
استحکام استخوان ها با 8 تمرین ورزشی
چگونه میشود استخوان های لگن را قوی کرد؟
پوکی استخوان، عارضهای که در آن استخوانها ضعیف و باریک میشوند،هر سال پوکی استخوان باعث تعداد بسیاری از شکستگیهای استخوانی میشود و اغلب این شکستگیها در استخوانهای لگن، ستون فقرات و مچ رخ میدهند.
احتمال ابتلا به پوکی استخوان بسته به سن، نوع بدن، میزان هورمون استروژن، ترکیب ژنتیکی، نژاد، سبک زندگی، میزان فعالیت جسمی، رژیم غذایی و ابتلا به برخی از بیماریها متفاوت است.
زنان به طور خاص بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند، زیرا در چند سال ابتدای پس از یائسگی به میزان سریعی دچار تحلیل استخوانها میشوند. پیشگیری باید مدتها پیش از یائسگی شروع شود، اما علاوه بر مصرف کافی کلسیم و ویتامین D ، ورزش کردن اساس پیشگیری از پوکی استخوان است.
ورزش نه تنها مانع از تحلیل رفتن استخوان ها می شود، بلکه توانایی حفظ تعادل بدن را بهبود میبخشد و عضلاتی را که ما برای قائم ایستادن به آنها تکیه میکنیم، تقویت میکند.
این اثرات مثبت ورزش، به پیشگیری از سقوط که یکی از علل اصلی شکستگیها است کمک میکند. شکستن لگن، به خصوص در زنان سالمند، ممکن است به معلولیت دایمی، افسردگی و نیاز به مراقبت طولانی مدت منجر شود.
این هشت تمرین ورزشی میتوانند باعث استحکام استخوانهای لگن شوند:
1- ایستادن روی صندلی
یک صندلی را به دیوار تکیه دهید. در جلوی صندلی بنشینید. زانوهایتان را خم کنید و کف پاهایتان را روی زمین بگذارید. در وضعیت نیمه خمیده، به طوری که بازوهایتان متقاطع و دستهایتان روی شانه باشد، به پشت صندلی تکیه دهید. در حالی که سر و گردن و کمرتان را صاف نگه داشتهاید، بالاتنهتان را جلو بیاورید و به تدریج از روی صندلی بلند شوید. مدتی در این حالت بمانید. بعد دوباره به آهستگی روی صندلی بنشینید و به وضعیت اولیه خود بازگردید. این حرکت را 8 تا 15 بار تکرار کنید. استراحت کنید و بار دوم تمرینها را انجام دهید. هنگامی که آمادگی بدنی بیشتری پیدا کردید، در هر دستتان یک وزنه بگیرید و دستهایتان را به صورت متقاطع روی سینه قرار دهید.
2- فشار رو به جلوی لگن
بایستید و پاهایتان را به اندازه عرض لگن از هم باز کنید. برای اطمینان از اینکه میتوانید تعادلتان را حفظ کنید، یک میز یا پیشخوان را با دستتان بگیرید. پای راستتان را جلو بگذارید و پاشنه پای راستتان را روی زمین محکم کنید. زانوی راستتان باید به طور مستقیم بالای قوزک پایتان باشد، نه جلوتر از آن. پای عقبیتان را با پنجهاش روی زمین قرار دهید.
سر، گردن، پشت و لگنتان را به صورت قائم و در یک خط قرار دهید. بدنتان را پایین بیاورید تا زمانی که ران راست شما تقریبا موازی با کف زمین قرار بگیرد (زانوی پای عقبیتان پایینتر قرار خواهد گرفت). نگذارید که مفصل راست لگنتان پایین سطح زانوی راست قرار گیرد. مدتی در این حال بمانید. با فشار به عقب، به وضعیت اول بازگردید. همین کار را با طرف چپ بدنتان انجام دهید. بعد دوباره این حرکات را تکرار کنید تا زمانی که با هر طرف بدن 8 بار آن را انجام دهید. وقتی که آمادگی بدنی بیشتری پیدا کردید، بازوهایتان را در کناره بدنتان یا در جلو نگهدارید، یا سعی کنید در دستتان وزنه بگیرید.
3- چمباتمبه زدن با دمبل
بایستید، به طوری که پاهایتان به اندازه عرض شانههایتان از هم فاصله بگیرد. در حالی که بازوهایتان در کنار بدنتان و کف دستهای تان رو به بدنتان قرار دارد، در هر دستتان یک وزنه بگیرید. به آرامی روی زانوهایتان خم شوید و باسنتان را به اندازه 20 سانتیمتر یا بیشتر پایین بیاورید (اما نگذارید که لگنتان پایینتر از سطح زانوها قرار بگیرد). مدتی در این حالت بمانید.
به آرامی به وضعیت شروع بازگردید. 8 تا 15 بار این حرکت را تکرار کنید. استراحت کنید و بعد دوباره این تعداد حرکات را انجام دهید. هنگامی که آمادگی بدنی بیشتری پیدا کردید، وزن وزنهها را افزایش دهید. همچنین میتوانید این تمرین را با نگه داشتن وزنهها در سطح گوشها و بالای شانهها انجام دهید.
4- باز کردن لگن
در 40 سانتیمتری پشت صندلی بایستید. برای حفظ تعادل، دست هایتان را به پشتی صندلی بگیرید. تنهتان را به اندازه 45 درجه خم کنید و به آهستگی پای راستتان را به طور مستقیم از پشتتان بالا ببرید. تا جایی که میتوانید بدون خم کردن زانویتان، پا را بالا ببرید، یا اینکه روی صندلی بیشتر خم شوید. به آرامی پایتان را پایین بیاورید و به وضعیت شروع بازگردید. این حرکت را 8 تا 15 بار انجام دهید. همین کار را با پای چپتان انجام دهید. استراحت کنید و یک دور دیگر این حرکات را انجام دهید.
5- بلند کردن پا از پهلو
پشت صندلیتان بایستید، در حالی که پاهایتان کنار هم قرار گرفته اند. برای حفظ تعادل، پشتی صندلی را با دست بگیرید. در حالی که پاهایتان روبهرویتان قرار دارند، به آرامی پای راستتان را از پهلو بالا ببرید، تا زمانی که حدود 20 سانتیمتر از زمین فاصله بگیرد. 8 تا 15 بار این کار را تکرار کنید. همین کار را با پای چپتان انجام دهید. استراحت کنید و یک دور دیگر تمرینها را انجام دهید.
6- خم کردن لگن
روی یک تشک به پشت دراز بکشید، طوری که زانوهایتان خم شده و کف هر دو پایتان صاف روی کف زمین قرار داشته باشد. کف دستهایتان را روی استخوانهای لگن قرار دهید. عضلات شکمتان را سفت کنید و به آرامی زانوی راستتان را به سمت قفسه سینهتان بالا ببرید، تا زمانی که پای راستتان حدود 30 سانتیمتر از کف زمین فاصله بگیرد.
به آرامی پایتان را پایین بیاورید. مفاصل لگن دو طرف را در یک سطح قرار دهید (این کار به فعال شدن عضلات شکم کمک میکند) و کمرتان را به تشک بچسبانید. 8 تا 15 بار این حرکت را تکرار کنید. همین حرکت را با طرف چپ بدن هم انجام دهید. استراحت کنید و یک دور دیگر این حرکات را انجام دهید.
هنگامی که آمادگی بدنیتان بیشتر شد، این تمرین را بدون خم کردن زانو و با نگهداشتن ساق پا در حالت مستقیم انجام دهید. به این شکل:
در حالی که زانوی پای راستتان خم شده است و کف پای راستتان روی کف زمین قرار دارد، ساق پای چپتان را راست کنید، به طوری که روی کف زمین قرار بگیرد. بعد در حالی که ساق پای چپتان در حالت مستقیم قرار دارد، آن را بلند کنید تا زمانی که زانوی این پا به سطح زانوی خمشده برسد.
7- بالا آوردن پشت
به صورت روی تشک دراز بکشید، بهطوری که زانوهایتان راست باشد و رانهایتان روی تشک قرار گرفته باشد. بازوی راستتان را موازی بدنتان قرار دهید، به طوری که کف دستتان رو به بالا باشد. بازوی چپتان را باز کنید و به طور صاف بالای سرتان قرار دهید، به طوری که کف دستتان رو به پایین باشد. در حالی که بینیتان را به سمت پایین نگهداشتهاید، به آرامی ساق پای راستتان و بازوی چپتان را از زمین جدا کنید ( و تا جایی که میتوانید آنها را بالا ببرید).
سعی کنید که دست و گردنتان با بازویتان در یک خط قرار گیرد. مدتی به این حالت بمانید و بعد به آرامی به وضعیت شروع بازگردید. 8 تا 15 بار این کار را تکرار کنید. همین تمرین را با ساق پای چپ و بازوی راستتان تکرار کنید. مدتی استراحت کنید و یک دور دیگر این حرکات را انجام دهید. هنگامی که آمادگی بدنی بیشتری پیدا کردید، سعی کنید هنگام بلند کردن بازو و ساق پا، شانهها و بخش بالایی قفسه سینهتان را هم بالا ببرید.
8- کشش لگن
روی پشتتان دراز بکشید، در حالی که زانوهایتان خم شده است و کف پاهایتان صاف روی زمین قرار گرفته است. در همه مدت شانههایتان را روی زمین نگه دارید. به آرامی هر دو ساق پایتان را به یک طرف پایین بیاورید، در حالی که زانوهایتان در کنار هم قرار دارد و سرتان را به طرف مخالف بچرخانید.
باید کشش را در طول عضلات لگن و پهلویتان حس کنید. 20 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید. زانوهایتان را دوباره به خط وسط بازگردانید و این کار را در طرف دیگر بدن تکرار کنید.
منبع:tebyan.net
هفته نامه سلامت