آشپزی


2 دقیقه پیش

این نوشیدنی بعد از افطار برایتان لازم است

حالا که ماه مبارک رمضان در فصل خیلی گرمی قرار گرفته است، نوشیدنی فوق‌العاده لیموناد ترش نعنایی را برای روزهای گرم تهیه کرده و در افطارتان میل کنید. همشهری آنلاین: حالا ...
2 دقیقه پیش

فیلم: یک ویدئوی خوشمزه از کیک آلبالو

حالا که کم کم دارد فصل آلبالو فرا می رسد، ما هم برای شما یک کیک آلبالویی خوشمزه آموزش می دهیم. شاید با نگاه به ظاهر این کیک احساس کنید که تهیه آن سخت است، اما پس از دیدن این ...

سوپ عدس و نخود فرنگی


1. برای تهیه سبزی‌ها، روغن را در یك ماهی‌تابه مناسب گرم كنید و سبزی‌ها را داخل روغن ریخته و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید.





  • زمان آماده‌سازی: 10 دقیقه
  • زمان پخت:  2 ساعت



مواد لازم :
  • روغن زیتون: یك قاشق چای‌خوری
  • تره فرنگی خرد  شده: یك عدد
  • سیر: یك حبه
  • عدس: 400 گرم
  • مخلوط جعفری آویشن: 2 قاشق غذاخوری
  • نخود فرنگی: 200 گرم
  • نعنا: یك قاشق غذاخوری
سبزی‌های لازم:
  • روغن زیتون: یك قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده: یك عدد
  • هویج خرد شده: یك عدد
  • ساقه كرفس خرد شده: 4 عدد
  • سبزی‌های معطر: یك دسته
  • آب: 1300 میلی‌لیتر
  • نمك و فلفل: به میزان لازم



روش تهیه :

 1. برای تهیه سبزی‌ها، روغن را در یك ماهی‌تابه مناسب گرم كنید و سبزی‌ها را داخل روغن ریخته و 2 تا 3 دقیقه تفت دهید. سپس سبزی‌های معطر را اضافه كنید و خوب هم بزنید. در این مرحله سبزی‌ها را داخل ظرف مناسب حاوی آب بریزید و اجازه دهید با دمای ملایم حدود یك ساعت و نیم بپزد و جوش بیاید، در حدی كه حجم كل سبزی‌ها به حدود 900 میلی‌لیتر برسد. سبزی‌ها را آب‌كشی كنید و عصاره آنها را نگهدارید.
 2.  روغن را در یك ماهی‌تابه ریخته و تره فرنگی و سیر را اضافه كرده و به‌مدت 5 تا 6 دقیقه تفت دهید تا تره فرنگی خوب نرم شود.
 3.  عدس و عصاره سبزی‌ها را به در مواد لازم اضافه كنید و بگذارید حدود 10 دقیقه بجوشد. نخود فرنگی را هم به مواد اضافه كنید و حدود 5 دقیقه دیگر آن را بپزید.
 4.  سوپ را از صافی رد كنید تا مایع نرمی به دست آید. دوباره مواد را داخل تابه برگردانید و با یكدیگر مخلوط كنید و كمی فلفل و آویشن روی آن
 بریزید.
 5.  هنگام سرو سوپ كمی نعنا روی هر كدام از بشقاب‌های سوپ قرار دهید.


ویدیو مرتبط :
‫سوپ عدس Soup adas‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی




 

ساخت کارآمدترین سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی

 

 

ساخت سلولهای خورشیدی با نخود فرنگی

 

 

محققان با جداسازی بخشی از ساختار پروتئینی گیاه نخود موفق به ارائه شیوه ای جدید برای ساخت سلولهای خورشیدی با توانایی جذب بالای انرژی شده اند.

 


در صورتی که ذخیره سازی انرژی نامحدود خورشید امری ساده به شمار می رفت اکنون بشر با بحران گازهای گلخانه ای ناشی از استفاده از سوختهای فسیلی مواجه نبود و در حالی که سیستمهای خورشیدی در بیابانهای داغ به طورت متعادلی کار می کنند تنها قادر به تامین بخشی کوچک از انرژی مورد نیاز انسان بوده و نسبت به میزان تقاضای انرژی کاملا ناکارامد به شمار می روند.

 


اما راه حلی جدید از منبعی غیر قابل انتظار می تواند این مشکل ناکارایی سیستمهای خورشیدی را حل کند، منبعی که بخشی از منابع غذای انسان را تشکیل می دهد.

 


دانشمندان با جداسازی بخشی کوچک از کریستالهای PSI از ساختار پیچیده گیاه نخود اعلام کردند این کریستالها توانایی نورزایی را داشته و می توان از آنها به عنوان شارژر های کوچک باطری استفاده کرد و یا هسته کارآمدترین سلولهای خورشیدی را با استفاده از آن طراحی کرد.

 


به منظور تولید انرژی سودمند گیاهان از نانو موتورخانه بسیار پیچیده ای برخوردارند که با استفاده از نور خورشید به عنوان منبع اصلی انرژی فعالیت کرده و بازده کوانتمی مناسبی برابر ۱۰۰ درصد دارد.

 


این ساختار "سیستم نوری I" یا PSI نام دارد و دانشمندان با جداسازی این بخش از برگهای گیاه نخود و کریستالی کردن آن موفق به ساخت یکی از اصلی ترین بخشهای سلولهای خورشیدی پربازده شدند.

 


به گفته دانشمندان این تحقیقات با هدف نزدیک شدن به فرایند تولید انرژی است که گیاهان با استفاده از آن نور خورشید را به قند تبدیل می کنند. آلبرت اینشتین در سال ۱۹۰۵ با استفاده از فیزیک کوانتومی و فوتونی اصول بنیادین عملکرد انرژی نور را شرح داد.

 


زمانی که نور در برگهای گیاه جذب می شود به الکترونی که برای محافظت از واکنشهای بیوشیمیایی مانند تولید قند در گیاه مورد استفاده قرار می گیرد، انرژی می رساند.

 


به گفته دانشمندان در صورتی که بتوان به نحوه تولید قند مورد نیاز در گیاهان پی برد، کشف بزرگی رخ خواهد داد که استفاده از آن نیازمند حل ساختار نانو موتورخانه های گیاهی و درک عملکرد آنها است.

 


از آنجا که مرکز واکنشی PSI ساختاری رنگدانه ای- پروتئینی به شمار می رود که وظیفه تبدیل فتوسنتزی انرژی نور به دیگر انواع انرژی را دارد می توان هزاران نمونه از این مراکز واکنشی را با دقتی بالا در ساختارهای کریستالی گرد هم آورد تا بتوان از آنها برای تبدیل انرژی نور به الکتریسیته برای استفاده در ابزارهای مختلف استفاده کرد.