سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

5 ماسک خانگی برای مرطوب نگه داشتن پوستتان در هوای سرد



 

ماسک خانگی, مرطوب نگه داشتن پوست

 

این روزها که هوا سرد است و پوست به شدت خشک می شود، می توان با استفاده از کرم های مرطوب کننده با این مشکل مقابله کرد. همچنین می توان از ماسک مرطوب کننده هم استفاده کرد.در این مطلب روش تهیه خانگی 5 ماسک مرطوب کننده پوست را برایتان می گوییم.

 

1 - ماسک آووکادو به همراه تخم مرغ

- آووکادو تازه ای بخرید و حدود یک‌چهارم آن را داخل ظرفی بریزید و کاملا له کنید تا به شکل خمیر دربیاید.

- زرده و سفیده یک عدد تخم مرغ را جدا کنید و زرده آن را به ظرف قبلی اضافه کنید. سپس 1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه می کنید.

همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به شکل خمیر صاف و یکدست درآید.

- دست های خود را با آب و صابون بشویید. سپس لایه نازکی از این خمیر را به پوست صورت خود بمالید.

از مالیدن این مخلوط در نزدیکی چشم ها و دور ابروها خودداری کنید.

- اجازه دهید تا این ماسک حدود 15 تا 20 دقیقه روی صورت شما بماند.

- هنگامی که احساس کردید ماسک خشک شده است، می توانید آن را با آب گرم از روی صورت خود بشویید.

 

2 - ماسک موز و پرتقال

- موز را پوست بگیرید و آن را نصف کنید. نصفی از موز را در کاسه ای با چنگال به خوبی له کنید.

- یک قاشق غذا خوری آب پرتقالی را که از قبل گرفته اید را به این کاسه اضافه کنید. مراقب باشید هسته پرتقال در آب آن وجود نداشته باشد.

- یک قاشق غذاخوری عسل به محتویات کاسه اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید تا به ترکیب یکدستی برسید.

- لایه نازکی از ماسک آماده شده را روی پوست خود قرار دهید. توجه داشته باشید که پوست شما باید قبل از این کار کاملا خشک باشد. از مالیدن این ماسک در اطراف چشم جدا خودداری کنید.

- مدت 15 دقیقه صبر کنید تا ماسک تاثیر خودش را بگذارد.

- سپس پوست خود را با آب گرم بشویید.

همیشه ماسک ها را به مقداری تهیه کنید که بعد از مصرف یک تا دو روز تمام شود

 

3 - ماسک ماست و جوی دوسر

- یک قاشق غذاخوری جوی دوسر را بپزید و اجازه دهید تا سرد شود. پس از آنکه سرد شدریال آن را در کاسه ای بریزید.

- نصف فنجان ماست ساده را به آن اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید.

- یک قاشق غذاخوری عسل را به محتویات کاسه اضافه کنید و تمامی مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.

- سپس این مخلوط را بر روی پوست خود قرار دهید.

- حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید.

- سپس پوست خود را با آب گرم بشویید.

 

4 - ماسک ماست و آلوئه ورا

- نصف فنجان ماست ساده را با دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا مخلوط کنید.

- یک قاشق چایخوری عسل به محتویات قبلی اضافه کنید و آنها را خوب هم بزنید.

- 15 تا 20 دقیقه این ماسک را بر روی پوست خود قرار دهید و سپس با آب گرم بشویید.

 

5 - ماسک عسل و آبلیمو ترش

- لیموترش تازه ای را تهیه کنید و آب آن را بگیرید. سعی کنید هسته وارد آبلیمو نشود. یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش تازه را درون ظرفی بریزید.

- یک قاشق غذاخوری عسل را که به دمای اتاق رسیده است به آبلیمو اضافه کنید و آنها را مخلوط کنید.

- این ماسک را حدود 30 دقیقه روی پوست خود قرار دهید و سپس آن را با آب گرم بشویید.

 

توصیه :

1 - هنگام استفاده از انواع ماسک، از مالیدن آنها به نزدیکی چشم جدا خودداری کنید، زیرا ممکن است منجر به بروز ناراحتی های چشمی شود.

 

2 - همیشه ماسک ها را به مقداری تهیه کنید که بعد از مصرف یک تا دو روز تمام شود. به عبارت دیگر ارزش و اهمیت استفاده از ماسک ها در این است که تازه مصرف شوند. اگر ماسک به مقدار زیادی تهیه شود و برای مدت چند روز مصرف شود، احتمال فساد مواد به دلیل عدم استفاده از مواد نگهدارنده وجود دارد و ممکن است نه تنها پوست شما را مرطوب نکند، بلکه اثرات مخرب بر روی پوست شما داشته باشد.

 

3 - هنگامی که ماسک های گفته شده را درست کردید و بر روی پوست صورت خود قرار دادید، دو حلقه برش خیار را بر روی چشم های خود بگذارید. با این کار، علاوه بر داشتن پوستی سالم و شاداب و مرطوب، آرامش بی نظیری نصیبتان می شود .

 

4 - طی دو روز مصرف ماسک، باید تمام نکات مربوط به نگهداری آن را رعایت کنید و آن را دور از نور خورشید و در داخل یخچال قرار دهید و هنگام قرارگیری در یخچال باید داخل ظرف دربسته ای قرار دهید تا میکروب های یخچال وارد آن نشود.

 

5 - بهترین زمان مصرف مرطوب کننده ها بلافاصله بعد از حمام است. مصرف مرطوب کننده بلافاصله بعد از حمام سبب می شود تا رطوبت بیشتر داخل پوست بماند.

 

6 - اگر بعد از استفاده از ماسک مرطوب کننده خانگی، علایم آلرژی و حساسیت پوستی در شما بروز کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید و برای مصرف مجدد آن، با پزشک مشورت کنید.

منبع :tebyan.net

 


ویدیو مرتبط :
ارزان ترین مرطوب کننده برای هوای سرد و خشک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورزش در هوای سرد



 

 

ورزش درهوای سرد

 

با توجه به شروع فصل سرما، ورزشکاران برای ادامه فعالیت های خود باید نکات مهمی درباره ورزش کردن در هوای سرد بدانند. در این مطلب درباره ورزش در هوای سرد و لباس مناسب در این شرایط صحبت می شود.

 


کاهش دمای بدن

 

در بسیاری از ورزش های خارج سالنی که احتیاجی به لباس های محافظتی نیست هوای سرد موثر است و می تواند باعث آسیب پذیری ورزشکار شود. اغلب هنگام سرما ورزشکار می تواند با گرمای حاصل از فعالیت بدنی به طور طیبعی به به فعالیت خود ادامه دهد اما در زمان استراحت طی دوره تمرین ممکن است نتواند به اندازه کافی گرم شود بنابراین مستعد آسیب می شود.

 

هنگام انجام فعالیت های فیزیکی سنگین در هوای سرد با ایجاد خستگی عضلانی به تدریج از شدت فعالیت کاسته می شود تا جایی که از دست دادن حرارت به محیط بر تولید متبولیکی آن فزونی می گیرد که این امر خود باعث اختلال در پاسخ عصبی، عضلانی و خستگی بیشتر می شود بنابراین به مرور احتمال ایجاد آسیب های سرمایی افزایش می یابد. هنگام وزش باد، سردی هوا تاثیر بسیار بیشتری خواهد داشت که باید به آن توجه شود. دانستن این نتکه نیز ضروری است که هرچه ضخامت چربی در پوست بیشتر باشد مقاومت در برابر سرما افزایش می یابد.

 

 

پیشگیری از کاهش دمای بدن و آسیب های ناشی از سرما

 

پیشگیری از آسیب های سرمایی به وسیله افزایش تولید گرما در بدن یا کاهش دفع گرما انجام می شود که روش دوم از نظر مصرف انرژی مقرون به صرفه است.

 

 

افزایش تولید گرم

 

این افزایش با کمک تغذیه مناسب و فعالیت بدنی انجام می شود. تغذیه کافی علاوه بر تولید گرما به وسیله حرکات سیستم گوارشی، انرژی لازم برای فعالیت های گرم کننده را در اختیار فرد قرار می دهد بنابراین در ورزش هایی که در سرما انجام می شود به خصوص در ورزش های طولانی مدت، تغذیه منظم در فواصل ورزش بسیار مهم خواهد بود. فعالیت عضلانی به وسیله لرز یا فعالیت ورزشی باعث گرم شدن بدن می شود. تغذیه مناسب و آمادگی جسمانی در اینجا نقش مهمی به عهده دارند.

 


کاهش دفع گرما

 

در ورزش هایی که در هوای آزاد انجام می شود لباس مناسب بسیار مهم است زیرا باید محیطی نسبتا گرم برای بدن فراهم شود و از سرد شدن بدن جلوگیری شود. مواد تشکیل دهنده لباس باید به گونه ای باشد که عرق و گرمای بدن به راحتی از آن عبور کند زیرا در غیر این صورت عرق روی پوست و لباس جمع می شود و چون آب نسبت به هوا هادی بهتری برای گرما محسوب می شود هنگام کاهش فعالیت به عنوان عاملی برای سرد شدن بدن عمل می کند.

 

هوای سرد و مرطوب توام با باد به دلیل کاهش خاصیت عایقی لباس باعث افزایش احتمال آسیب های سرمایی می شود. پوشیدن چند لایه نازک عایق موثر تر از یک یا دو لایه کلفت است. در این مورد پارچه های پنبه ای زیاد مناسب نیستند زیرا هنگام خیس شدن خاصیت عایق بودن آن به شدت کاهش می یابد همچنین پارچه هایی که به شدت عایق هستند مانند برخی از جنس های پلاستیکی باعث ایجاد گرمای زیاد می شوند و بیشتر برای مراحل گرم کردن و سرد کردن بدن مفید هستند.

 

حفاظت در برابر باد نیز ضروری است که با روپوش های ضد باد روی لباس معمولی انجام می شود. در سرما میزان جریان خون سر کاهش می یابد. بنابراین اگر سر با کلاه پوشیده نشود گرمای زیادی به وسیله تششع دفع می شود.

 

باید از خیس شدن به وسیله باران، برف یا تعریق جلوگیری شود زیرا خیس شدن باعث دفع گرما به وسیله تبخیر و کاهش خاصیت عایق بودن لباس ها می شود. هنگام فعالیت در باران و برف باید از پوشش های ضد باران روی لباس استفاده کرد.اگر شرایط مناسب نباشد بهتر است فعالیت قطع شود. همراهی باد و باران در سرما یا برف خیس و کولاک با دمای حدود صفر درجه سانتی گراد خطرناک خواهد بود. خستگی و گرسنگی خطر را افزایش می دهد. عضلات، تاندون ها و مفاصل سرد شده به دلیل کاهش هماهنگی مستعد ایجاد پیچ خوردگی و کشیدگی می شود.

 

با گرم کردن بدن می توان احتمال آسیب دیدگی را کاهش داد بنابراین قبل از انجام ورزش در هوای آزاد بهتر است گرم کردن بدن در فضای بسته انجام شود البته با در نظر گرفتن این نکته که قبل زا گرم کردن بدن سرد نباشد.

 

 

آسیب های ناشی از سرما

 

سرما می تواند باعث آسیب های عضلانی اسکلتی، سرما زدگی، یخ زدگی، یا اختلالات دستگاه تنفس ناشی از کاهش دمای بافت شود. برای جلوگیری از بروز این آسیب ها جایگزینی مایعات در محیط سرد بسیار حائز اهمیت است زیرا کاهش حجم خون باعث می شود مایع کمتری برای گرم کردن بافت ها وجود داشته باشد بنابراین در هوای سرد نیز در 2 هفته اول شروع تمرین باید توزین قبل و پس از تمرین انجام شود که این کار برای تخمین میزان کاهش آب بدن و جبران آن است.

 

آسیب های ناشی از سرما کمتر از آسیب های ناشی از گرما است اما هنوز در ورزش های زمستانی، ورزش های طولانی در هوای سرد و شنا در آب سرد با خطراتی همراه است زیرا سرد شدن کلی بدن که در آن درجه حرارت بدن به زیر 35 درجه می رسد خود خطرناک است و امکان آسیب های سرمایی موضعی نیز بالا است.

منبع: کتاب بهداشت و ورزش (انتشارات بامداد کتاب)