سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

3 شیوه مقابله با قارچ ناخن



 

 

قارچ ناخن,ابتلا به قارچ ناخن

قارچ ناخن

قارچ‌ها موجودات فرصت‌طلبی هستند و در تمام مکان‌ها به‌خصوص مکان‌های گرم و مرطوب مانند کف سالن‌های ورزشی، رختکن، داخل کفش و جوراب و حتی در کف آشپزخانه یافت می‌شوند. هیچ کس دوست ندارد روی پوست بدنش به ویژه پاها و لای انگشتانش قارچی پیدا شود. قارچ ناخن که نوعی بیماری است هنگامی اتفاق می‌افتد که قارچ در بستر یک یا تعدادی از ناخن‌ها ریشه کند.

 

 

قارچ‌ها موجودات فرصت‌طلبی هستند و در تمام مکان‌ها به‌خصوص مکان‌های گرم و مرطوب مانند کف سالن‌های ورزشی، رختکن، داخل کفش و جوراب و حتی در کف آشپزخانه یافت می‌شوند. هیچ کس دوست ندارد روی پوست بدنش به ویژه پاها و لای انگشتانش قارچی پیدا شود. قارچ ناخن که نوعی بیماری است هنگامی اتفاق می‌افتد که قارچ در بستر یک یا تعدادی از ناخن‌ها ریشه کند. در این مقاله عوامل به‌وجود آورنده قارچ ناخن را بررسی کرده و سه راه مقابله با آن را معرفی می‌کنیم.

 

دلایل ابتلا به قارچ ناخن

 

علت عمده به وجود ‌آمدن قارچ ناخن، قارچ درماتوفیت است ‌اما مخمر و کپک نیز می‌توانند عامل این بیماری باشند. قارچ از طریق بریدگی‌های نامرئی یا جدایی ناخن از بستر آن، به بستر ناخن هجوم می‌آورد. البته گرما و رطوبت دائمی شرایط آسان‌تری را برای شیوع قارچ ناخن فراهم می‌کند. شست پا بیشتر اوقات در محیط تنگ، محدود و مرطوب جوراب و کفش قرار دارد که در آن محل گردش خون کمتر است؛ بنابراین این قسمت پا از ناخن‌های دست آسیب‌پذیرتر هستند.

 

شرایطی که به وجود‌ آمدن قارچ را تسهیل می‌کنند

 

شرایط مرطوب و نمداری که قارچ ناخن را به وجود می‌آورند می‌تواند ناشی از عرق کردن شدید، کار کردن در محیط‌های مرطوب و نمدار یا ورزش با پای برهنه باشد. بنابراین از پا برهنه راه رفتن در محیط استخر، محیط رختکن و دوش‌های مشترک حمام اجتناب کنید؛ به‌خصوص اگر در نواحی اطراف ناخن‌هایتان بریدگی، خراش، عرق‌سوز یا پاره شدگی وجود دارد.

 

از کفش‌هایی استفاده کنید که فضای کافی برای عبور و مرور هوا را دارند و مانع انباشته شدن رطوبت در پا می‌شوند. کفش‌ها و جوراب‌های تنگ به عرق کردن پا و به وجود‌ آمدن محیط نمدار و مرطوبی که بستر قارچ‌ها ‌خواهد شد کمک می‌کنند. بیماری‌های خاصی مانند دیابت، بیماری با سیستم ایمنی ضعیف و همچنین پسوریازیس می‌توانند احتمال به وجود ‌آمدن قارچ ناخن را بالا ببرند.

 

درمان‌های خانگی برای قارچ ناخن

 

سرکه سیب، محلول خوبی برای فرو بردن پا در آن به منظور از بین بردن قارچ ناخن‌های پا به شمار می‌رود. چون اسید موجود در سرکه سیب باعث مرگ قارچ می‌شود. درمان‌های خانگی یک قسمت سرکه و دو قسمت آب را پیشنهاد می‌کنند. اگر پوستتان قرمز یا ملتهب شد این کار را ادامه ندهید.

 

چای و روغن زیتون می‌توانند به درمان قارچ ناخن کمک کنند. چای دارای مواد ضدباکتری طبیعی است که به مشکل قارچ ناخن کمک می‌کنند و روغن زیتون نیز از شکستگی و افتادن ناخن عفونی شده جلوگیری می‌کند. اضافه کردن مواد پروبیوتیکی به رژیم غذایی می‌تواند به عنوان علاج قارچ ناخن مورد توجه قرار گیرد. ماست پروبیوتیک و کفیر منابع خوبی برای درمان این گونه قارچ‌ها هستند. استفاده از مواد غذایی «سفیدرنگ» مانند شکر، آرد سفید و کربوهیدرات‌های تصفیه شده را کاهش دهید. حواستان به مصرف لبنیات باشد.

 

از جوراب‌های نخی استفاده کنید. نخ موجود در جوراب به پای شما مجال نفس کشیدن می‌دهد و رطوبت کفش را کاهش می‌دهد. خانم‌ها هم سعی کنند ناخن‌هایشان را در یک خط مستقیم بچینند و از لاک ناخن استفاده نکنند؛ زیرا لاک رطوبت را بین ناخن و بستر ناخن نگه می‌دارد.

منبع: همشهری تندرستی


ویدیو مرتبط :
آلودگی هوا و شیوه های مقابله با آن (بخش اول)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درمان های خانگی برای قارچ ناخن



 

 

 

درمان های خانگی برای قارچ ناخن

 

قارچ ناخن انگشت پا به علت عفونت ایجاد شده به وسیله باکتری ها ایجاد می شود. این عارضه در محیط گرم و مرطوب رشد می کند و با افزایش رشد باکتری، ناخن ها سفت، شکننده شده و تغییر رنگ می یابد اگرچه این نوع عفونت قارچی در مراحل اولیه دردناک نیست اما پس از مدتی درد آن شروع می شود.

 

 

● علل:

▪ محیط مرطوب در اماکن عمومی مانند باشگاه های ورزشی، استخر و...

▪ پوشیدن کفش های تنگ

▪ حجم غیرعادی PH پوست

▪ کاهش ایمنی بدن

▪ مرطوب بودن پا پس از حمام و یا ورزش

▪ آسیب دیدن ناخن

▪ بهداشت نادرست پا

▪ مستعد بودن به قارچ.

 

 

● علایم:

▪ تغییر رنگ ناخن شست پا به زرد یا قهوه ای

تجمع آلودگی بدبو زیر ناخن

▪ افتادن ناخن

▪ شکستگی یا ناصافی ناخن

▪ ظاهر شدن لکه روی ناخن

▪ شکنندگی ناخن ها

▪ سفت شدن ناخن

▪ تغییر شکل ناخن ها

▪ ناخن بدبو.

 

 

● درمان:

تشتی را با سرکه سیب و آب به مقدار مساوی پر کنید و به مدت ۲۰ دقیقه پای خود را در آن قرار دهید و سپس خشک کنید. مخلوطی از یک قاشق مرباخوری روغن زیتون و ۲ قطره روغن مرزنگوش را روی قسمت های مربوط بمالید تا درد تسکین پیدا کند. مواد غذایی حاوی باکتری های مفید مانند ماست به رژیم روزانه خود اضافه کنید. باکتری های مفید در از بین بردن قارچ موثر است. مایه ای با زردچوبه و آب درست کنید و روی ناخن عفونی بمالید. پس از خشک شدن، پا را بشویید و خشک کنید. برش های پیاز را برای چند دقیقه روی ناخن بمالید. پنبه آغشته به آب لیمو را روی ناخن بمالید. پس از حضور در اماکن تفریحی مانند استخر پاهای خود را به خوبی بشویید. وسایل حمام، کفش و حوله را با افرادی که قبلا دچار این بیماری شده اند به طور مشترک استفاده نکنید.

 

منبع:aftab.ir

http://www.sobbekheir.com/health/malady-remedy/treatment-mushrooms-nails.html