سبک زندگی
2 دقیقه پیش | شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداریبچه ها به سرعت بزرگ میشوند، زودتر از چیزی که فکرش را میکنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: تزیین اتاق کودک با گلهای مقواییهمین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ... |
کک و مک؛ از پیشگیری تا درمان
کک و مک
اسم کک و مک که می آید، چهره یک پسربچه یا دختربچه با موهای قرمز و صورتی پر از لکههای قرمز در ذهن خیلی ها نقش می بندد.
کسانی که صورت شان کک و مک دارد، باید بیشتر مراقب خودشان باشند، چون تابش نور خورشید ممکن است تعداد این لکهها را بیشتر کند. بنابراین ممکن است اگر یک روز در زیر نور خورشید قرار بگیرند، به جای این که برنزه شوند، سر و کله ی کک و مکهای بیشتری روی سر و صورت شان پیدا شود.
رفع کک و مک با گیاهان
جالب است بدانید که محققان معتقدند در برخی از گیاهان مانند تمشک، گریپ فروت ، چای سبز ، اکالیپتوس و گردو ترکیبات پلی فنول طبیعی وجود دارد که موجب از بین رفتن کک و مک های پوستی ناشی از نور آفتاب می شود.
دکتر عنایتالله سلیمی، داروساز می گوید:
"این گروه از گیاهان حاوی ترکیبات هیدروکینون هستند. این ترکیبات می توانند از تشکیل ملانین (رنگدانه های پوست) جلوگیری کنند و به طور معمول سه تا چهار هفته پس از مصرف، آثار مطلوب خود را نشان می دهند. این نوع ترکیبات شامل مواد روشن کننده پوستی آربوتین هستند که اغلب در برگ گیاهانی مانند گلابی یافت می شود. گاهی این ترکیبات شامل ویتامین C و مشتقات ویتامین C هستند که به مهار تولید ملاتونین و روشن شدن پوست منجر می شوند."
این داروساز با اشاره به اینکه این ترکیبات روی لکههای پوستی ناشی از اشعه UVB (اشعه ماورای بنفش نوع B) بیشتر اثر دارند، می گوید: "در کنار این ترکیبات ممکن است از ترکیبات گیاهی (ضد لک یا روشن کننده) چه به صورت ترکیبی و چه به صورت مجزا استفاده شود."
نور خورشید
اثر آفتاب بر کک و مک
اگر کک و مک می زنید، حتما می دانید که این لکهها بسیار کوچک و در حدود یک تا سه میلی متر هستند. شکل شان هم بیشتر گرد یا بیضی است. رنگ کک و مک ها اغلب قهوهای روشن یا تیره است.
کک و مک ها در مناطقی از پوست شما دیده می شوند که بیشتر در برابر نور خورشید قرار می گیرند بنابراین باید منتظر رویت آن ها در صورت، پشت دست ها، ساعد، گردن و سینه باشید. کک و مک ها بیشتر در سنین نوجوانی و کودکی سر و کله شان روی پوست دیده می شود، به خصوص اگر پوست سفید و موهای قرمزی داشته باشید.
فصل بهار و به ویژه تابستان ( با توجه به شدت نور خورشید) فصل کک و مک است. در این دو فصل، کک و مک ها روی پوست پیدا می شوند و یا اگر کک و مک دارید، پُررنگ تر می شوند ولی در فصل زمستان یا پاییز از بین می روند و یا رنگ آن ها روشن تر می شود.
علتش هم این است که سلول های رنگدانه ساز پوست وقتی در مقابل نور خورشید قرار می گیرند، رنگدانه بیشتری می سازند و این لکهها را پُررنگ تر می کنند، و یا اگر کک و مک نداشته باشید، پوست تان پس از مدتی قرار گرفتن در برابر نور خورشید ، لکههای قهوهای کوچکی پیدا خواهد کرد.
تاثیر ژنتیک در بروز کک و مک
می گویند اگر یکی از دوقلوهای هم سان، پوستش دارای کک و مک باشد، دیگری هم این لکهها را روی پوستش خواهد داشت. در حقیقت دو قلوهای هم سان از نظر تعداد این لکهها شباهت کاملی با یکدیگر دارند. بنابراین کک و مک زدن جنبه ارثی هم دارد، ولی شرایط محیطی، یعنی تابش نورخورشید هم در بروز آن بی تاثیر نیست.
پرتوهای نور خورشید تولید ملانین را در پوست تحریک کرده و با این روش پوست، خود را با آب و هوای گرم تطبیق می دهد.
بنابراین اگر شما به صورت ژنتیکی، استعداد کک و مک زدن را داشته باشید و بدون پوشش مناسب در برابر نور خورشید قرار بگیرید، باید منتظر بروز کک و مکها روی پوست تان، نیز باشید. به همین سادگی!
پیشگیری از ازدیاد کک و مک
اگر شما هم کک و مک می زنید، راه هایی را به شما یاد خواهیم داد که از زیاد شدن این لکه ها در اثر تابش خورشید روی پوست تان جلوگیری کنید:
چتر و کلاه:
در مقابل نور خورشید از پوشش های مناسب مانند کلاه لبه دار، لباسهای آستین بلند و چتر استفاده کنید.
کرم ضد آفتاب:
پیش از خارج شدن از منزل، حتما روی پوست صورت، بدن و دست هایتان، کرم ضدآفتاب با SPF حداقل 30 بمالید. به طور کلی کمتر قرار گرفتن در نور خورشید، از تشدید کک و مک ها پیشگیری می کند.
کرم رنگ بر، پیلینگ و لیزر:
کک و مک ها اغلب نیازی به درمان ندارند، ولی اگر خیلی اصرار دارید که از شرشان خلاص شوید، می توانید با راهنمایی متخصص پوست از کرم رنگ بر، پیلینگ و لیزر استفاده کنید.
دکتر شکیلا نیکنام هفته نامه سلامت-192
ویدیو مرتبط :
راه درمان کک و مک
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
ورزش و پیشگیری و درمان آکنه پوست
آکنه از شایع ترین بیماری های پوست می باشد که بخصوص در خانم ها وعمدتا در حوالی بلوغ وتا 25 سالگی ایجاد می شود علل متعددی را برای آن بر شمرده اند و درمان های مختلفی را هم برای آن پیشنهاد نموده اند اما کمتر به امر ورزش در جلوگیری و درمان آن توجه شده است.
علل ایجاد آکنه
تغییرات هورمونی
بسته بودن منافذ ترشحی پوست
استرس
عدم رفع مناسب سموم بدن
جریان خون ناکافی به پوست
عدم جریان مناسب عروق لنفاوی
نوع باکتری به نام پروباکتروم آکنس
ورزش وسلامت پوست
عفونت باکتریال پوست ورزشکاران
اثرات مفید ورزش روی آکنه
ورزش منظم سبب بهبود خونرسانی و اکسیژن دهی به سلول های پوست می شود.
ورزش منظم سبب بهبود جریان لنفی پوست و افزایش آن تا 30 برابر می گردد که این امر به انتقال هرچه سریعتر سموم و ذرات اضافی و دفع سریعتر آنها منجر به بروز آکنه را کاهش می دهد.
تعریق در هنگام ورزش سبب رفع توکسین ها و سموم از طریق منافذ پوستی و همچنین مواد اضافه و سلول های مرده به سطح پوست شده و از تجمع این سموم و مواد اضافه در داخل پوست و استعداد به آکنه می کاهد.
ورزش منظم سبب می گردد توانایی کبد و کلیه در رفع سموم بدن افزایش یابد و سطح سلامتی و بروز آکنه کاهش یابد.
دوش گرفتن که اغلب به دنبال ورزش انجام می شود سبب شسته شدن پوست از سموم سطح پوست و بازشدن منافذ پوستی و عدم تجمع باکتری های مولد آکنه می گردد.
معمولا بدنبال یا در حین وزش فرد مقدار زیادی آب می نوشد ثابت شده است که مصرف مناسب مایعات با کمک به دفع سریعتر سموم بدن سبب کاهش بروز ضایعات پوستی از جمله آکنه می شود.
ورزش های مفید برای کنترل آکنه
به طور کلی هر ورزشی مفید است اما وزش هایی که سبب شوند بیشتر تعریق داشته باشید مفیدترند.
پیاده روی ، دویدن ، دوچرخه سواری ، شنا و ورزش های تیمی از جمله بهترین وزش ها برای این منظور می باشند.
شنا بهترین ورزش می باشد چرا که سبب بازشدن تمامی منافذ پوستی در صورت می گردد و فرد بدنبال آن هم دوش می گیرد و پوست به بهترین نحو سلامت خود را حفظ می کند.
منبع :sportmedicine.ir