سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

کدام خال‌ها را نباید لیزر کرد؟



خال‌های بزرگ , لیزر خال‌ها,جراحی خال

معمولا خال‌های بزرگ یا خال‌هایی که عمق رنگدانه آنها خیلی زیاد است را نباید لیزر کرد.

سراغ دکتر مباشر، متخصص پوست و لیزر و عضو مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادین دانشگاه علوم پزشکی تهران رفتیم تا با بایدها و نبایدهای لیزر خال‌ها آشنا شویم.

برخی خال‌ها اکتسابی هستند و ممکن است بعد از تولد و در دوران مختلف زندگی در پوست ایجاد شوند. حتی تغییرات هورمونی دوران بارداری یا قرارگرفتن در معرض آفتاب هم می‌تواند باعث ایجاد چنین خال‌هایی شود. گروهی از این خال‌ها اندازه بزرگی دارند و تشخیص بزرگی یا کوچکی خال هم برعهده متخصص پوست است نه خود فرد. معمولا خال‌های بزرگ یا خال‌هایی که عمق رنگدانه آنها خیلی زیاد است را نباید لیزر کرد.

پس باید با چنین خال‌هایی چه‌کرد؟
افرادی که چنین خال‌هایی دارند باید تقریبا هر 6 ماه یکبار به پزشک مراجعه کنند تا با عکس‌هایی که از خال آنها گرفته می‌شود، تغییرات احتمالی ایجادشده در اندازه‌شان، مشخص شود. تغییر رنگ یا شکل خال می‌تواند پزشک را برای جراحی یا نمونه‌برداری از خال راهنمایی کند. اگر نمونه‌برداری از خال، نشان از بدخیم بودن آن داشته باشد، پزشک متخصص پوست باید آن خال را با حاشیه امن مناسبی، کاملا با یک عمل جراحی بردارد و در این موارد، لیزر کارساز نخواهد بود. لیزر امکان نمونه‌برداری از خال را از بین می‌برد. ضمن اینکه در این صورت،‌ امکان عود، گسترش و سخت‌تر شدن جراحی خال هم وجود خواهد داشت بنابراین هر خالی را نمی‌توان لیزر کرد.

یعنی تمام خال‌های اکتسابی، قابل‌لیزرکردن نیستند؟
تشخیص این موضوع، برعهده پزشک است. برخی خال‌های اکتسابی بسیار کوچک هستند، تغییر رنگ ندارند، حاشیه منظمی دارند و به‌طور کلی، جزو خال‌های خوش‌خیم اکتسابی محسوب می‌شوند. در چنین مواردی، یکی از گزینه‌های درمانی چنین خال‌هایی، استفاده از لیزر است.

لیزر چطور می‌تواند این خال‌ها را از بین ببرد؟
خال‌هایی که می‌‌توان آنها را لیزر کرد، با انرژی لیزر می‌سوزند و از بین می‌روند. درواقع، از بین رفتن رنگدانه‌ها، عامل اصلی محوشدن خال‌ با کمک لیزر است. معمولا در بیشتر موارد، خال‌های خوش‌خیم و سطحی با همان یک جلسه لیزر، رنگدانه‌های خود را از دست می‌دهند و از بین می‌روند اما مساله‌ای که بیماران را نگران می‌کند، باقی ماندن جای لیزر به‌صورت زخم و لک است. بروز این زخم یا لک‌ها طبیعی است و جای نگرانی ندارد. با این حال، با توجه به نوع پوست افراد، زمان بهبود این زخم یا لک‌ها هم متفاوت خواهد بود.

چطور؟
ممکن است هر زخمی روی پوست افرادی که پوست تیره و برنزی دارند، ایجاد لک کند و دیرتر هم خوب شود. خال‌هایی که لیزر می‌شوند، مانند زخم‌هایی هستند که باید روند بهبود زخم را طی کنند. گاهی بهبود جای زخم یا لک ناشی از لیزر، چند ماه طول می‌كشد بنابراین افرادی که خال‌های خود را لیزر می‌کنند باید انتظار اینکه بهبود زخم ناشی از آن حتی تا یکسال هم طول بكشد، داشته باشند.

حرف آخر؟
توصیه آخرم این است که باید بدانید عوامل تغذیه‌ای می‌توانند در بهبود جای زخم لیزر موثر باشند. مثلا زخم افرادی که ویتامین‌های کافی از طریق مصرف خوراکی‌ها دریافت می‌کنند، زودتر بهبود می‌یابد.

منبع:سلامت نیوز

 


ویدیو مرتبط :
لیزر بیوتی پن حذف خال و جوش و تاتو و کک و مک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونه خال ها و لکه های صورتم را پنهان کنم؟



 

 

سوال :اخیرا روی گونه ها و دیگر اجزای صورتم لکه هایی پیدا کرده ام، چگونه می توانم آنها را با آرایش بپوشانم؟به تازگی تصمیم گرفته ام که لکه های صورتم را با لیزر از بین ببرم.آیا روش مناسبی است؟

 

لکه وخال صورت

 

پاسخ:یک کرم پودرمناسب پیداکنید.

 

سوال:اخیرا روی گونه ها و دیگر اجزای صورتم لکه هایی پیدا کرده ام، چگونه می توانم آنها را با آرایش بپوشانم؟به تازگی تصمیم گرفته ام که لکه های صورتم را با لیزر از بین ببرم.آیا روش مناسبی است؟

 

لکه وخال صورت

 

پاسخ: لیزر تنها راه برای از بین بردن لکه های صورت نیست. در واقع شما با آرایش نیز می توانید براحتی این لکه ها را بپوشانید. ابتدا یک کرم پودر متمایل به زرد به صورت تان بزنید، دقت داشته باشید کرم پودرتان باید دو درجه از رنگ پوست صورت تان روشن تر باشد. در ضمن کرم مورد نظر باید غلیظ و رنگ زیادی داشته باشد. این کرم پودرها باید قادر باشند که محل زخم و جراحت، تاتوها ، ماه گرفتگی ها را بپوشانند. کرم پودر را با یک برس مخصوص و یا با نوک انگشت تان روی صورت تان پخش کنید. مراقب باشید که با با زیاد پخش کردن کرم، آن را به کلی از روی صورت تان محو نکنید. در نهایت با یک پنکیک ملایم برق کرم و سفیدی بیش از حد آن را بگیرید و کمی هم رژ گونه روی گونه هایتان بزنید.