سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

ژرفای زندان، معراج امام موسی کاظم (ع)


25 رجب سال 183 هجری مصادف با سالروز شهادت امامی است که نه ژرفای زندان و نه سختی غل و زنجیر نتوانست او را از اطاعت معبود و عبادت درگاه پروردگارش لحظه ای غافل کند.

خبرگزاری مهر: 25 رجب سال 183 هجری مصادف با سالروز شهادت امامی است که نه ژرفای زندان و نه سختی غل و زنجیر نتوانست او را از اطاعت معبود و عبادت درگاه پروردگارش لحظه ای غافل کند.

25 رجب سال 183 هجری سالروز شهادت امامی است که تنها به جرم ایمان و تقوا و برتری اش نسبت به خلیفه زمانش هارون الرشید، بیش از نیمی از سال های عمر شریف امامتش را در زندان و سیاه چاله ها سپری کرد.

امامی که به خاطر اخلاق بزرگوارانه اش" زاهر" نام گرفت و در تمام دوران اسارتش در زندان های مخوف، حتی زندان بان های جبار را مبهوت رفتار خویش ساخت.

کنج زندان های بصره و بغداد آن عصر، با زمزمه های شبانه اش بیگانه نبودند و در حالی که در تاریکی سیاه چاله های هارون الرشید شب و روز برای او به تیرگی دل زمامداران زمانش شده بود، عبد صالح خدا موسی بن جعفر(ع)، در سجده های طولانی از شب تا صبح نه خدا و نه شیعیانش را از یاد نبرد.

آن قدر صبر داشت که صابرش می گفتند و در سال های خارج از زندان آن چنان تلاشگر و اهل مجاهده بود که "زین المجتهدین" لقبش دادند. در فرو بردن خشم آن چنان مداومت داشت که لقب "کاظم" برازنده اش شد و بسیار امین و شجاع و عابد و صریح الهجه بود.

حتی در سال های طولانی زندان هم شیعیان و دوستدارانش را از یاد نبرد و دعا برای آنان را فراموش نمی کرد و از این جهت اگر چه زمان زیادی را از یارانش دور بود اما همه از خیر کثیر او بهره مند بودند.

سال های سخت زندان با شکنجه هایش سخت و سخت تر می گذشت تا آنجایی که غل و زنجیر جزئی از بدن مطهرش شده بود و آثار آنها حتی بر استخوان هایش تاثیر گذاشته بود.



سرانجام در کنج زندان با زهر عداوت مسموم شد

سرانجام نه کینه هارون الرشید، نه ددمنشی زندان بان ها و نه در و دیوار سیاه چاله ها تاب این همه صبر و شکیبایی را نیاوردند و درحالی که تن پاکش از تحمل غل و زنجیرهای سخت و سنگین سال های اسارت، خسته بود، در کنج زندان با زهر عداوت مسموم شد و به شهادت رسید.

مانند سیره جدش امیرالمومنین علی(ع)، بعد از شهادتش بود که فقرای مدینه فهمیدند، آن که با آنها هم دردی می کرد و برای آنان شبانه آذوقه می آورد، موسی بن جعفر(ع) امام هفتم بود.

تن مطهرش در کاظمین عراق مدفون شد و بعد از آن مامنی برای هر آنچه عاشق سوخته دل است. قسم بر سجده های کنج زندانش که هیچ نیازمندی را دست خالی از درش رد نمی کند و از این روست که او را باب الحوائج موسی بن جعفر(ع) می‌نامند.

و ایران به خود می بالد که میزبان فرزندان عزیز و مکرم این امام بزرگوار از جمله علی بن موسی الرضا(ع) امام هشتم شیعیان در مشهد، کریمه آل طا فاطمه معصومه(س) در قم و حضرت احمد بن موسی شاهچراغ‌(ع) در شیراز است.        


ویدیو مرتبط :
هدایت شیعیان توسط امام موسی کاظم(ع)از درون زندان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزیده ای ازسخنان امام موسی کاظم





امام موسی کاظم



 

1. عونک للضعیف من أفضل الصدقة.

 

یاری رساندن به ضعیف بالاترین صدقه دادن است.




2.من کفّ غضبه عن الناس کفّ الله عنه عذاب یوم القیامة.


کسی که خشم خود را از مردم فرو نشاند خداوند متعال عذاب روز قیامت را از او فرو می نشاند.

 

 

3. کلما أحدث الناس من الذنوب ما لم یکونوا یعملون أحدث الله لهم من البلاء ما لم یکونوا یعدّون.

 

هر گناهی که از مردم سر می زند که نباید آن را انجام دهند خداوند متعال بلایی را برای آنان قرار می دهد که نمی توانند در مقابل آن مقاومت کنند.

 

 

4. فضل الفقیه علی العابد کفضل الشمس علی الکواکب و من لم یتفقّه في دینه لم یرض الله له عملاً.

 

فضیلت دانشمند (فقیه) از عابد همچون فضیلت خورشید بر دیگران ستارگان است و کسی که در دینش تفقّه نکند عملش مورد رضایت خداوند نیست.

 

 

5. تفقّهوا في دین الله فإن الفقه مفتاح البصیرة و تمام العبادة.

 

تفقّه کنید در دین خدا چرا که فقه کلید روشنائی قلب و همه عبادت است.

 

 

6. ما زال أبي یوصيني بالسخاء و حسن الخلق حتی مضی.

 

چه بسیار پدر من وصیت کرد مرا به سخاوتمندی و خوش اخلاقی تا اینکه مرا ترک گفت.

 


7. و هو یوصي ولده: یا بني إياک أن یراک الله في معصیة نهاک عنها و إياک أن یفقدک الله عند طاعة أمر بها.


در حالی که به فرزند خود سفارش می نمودند: ای فرزندم بر حذر باش از اینکه می بیند خدا تو را در معصیتی که تو را از عمل به آن باز داشته، و از اینکه دور می بیند خدا تو را از طاعتی که تو را به آن امر کرده.

 

 

8. إن الله علی الناس حجّتین حجّة ظاهرة و حجّة باطنة، فأما الظاهرة فالرسل و الأنبیاء و الأئمة (الأئمة الإثنا عشر صلوات اللهم علیهم أجمعین)، و أما الباطنة فالعقول.

 

برای مردم از جانب خدا دو حجت است حجت ظاهری و حجت درونی اما حجت و دلیل ظاهری خدا فرستادگان و انبیاء و ائمه معصومین علیهم السلام هستند و حجت درونی عقل است.

 


9. ثلاث یجلین البصر، النظر إلی الخضرة، والنظر إلی الماء الجاري، والنظر إلی الوجه الحسن.

 

سه چیز است که دیدگان را جلا می بخشد: نگاه به سرسبزی و نگاه به آب جاری و نگاه به صورت نیکو.

 

 

10. رأی رجلان یتسابّان فقال: البادي أظلم و وزر صاحبه علیه ما لم یعتد المظلوم.