سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

وقتی زیبایی مادرانه از دست می رود



مشکلات پوستی بارداری, مشکلات زیبایی شایع در بارداری

اگر خودتان تجربه بارداری نداشته باشید حتما در اطرافیان‌تان خیلی‌ها را دیده‌اید که در بارداری به‌خصوص ماه‌های آخر، حسابی چهره‌شان عوض می‌شود. یکی از شکایت‌های شایع خانم‌ها در این دوران تورم بینی، صورت، پاها و همچنین افزایش لک و جوش صورت است و بعضی‌ها هم از واریس پا، پرمویی و خط تیره روی شکم شکایت دارند.


خانم‌هایی که نگران زیبایی‌شان هستند با ظهور این علائم اعتماد به ‌نفس‌شان را از دست می‌دهند؛ اگر شما هم در گروه این افراد هستید، پیشنهاد می‌کنیم پیش از گم کردن دست و پای‌تان این مطلب را بخوانید. دکتر باریک‌بین، متخصص پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی و دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و فوق‌تخصص نازایی و لاپاراسکوپی به شما می‌گویند این تغییرات چطور ایجاد می‌شوند و برای برطرف شدن‌شان چقدر باید صبر کنید.

بینی‌تان دوبرابر شده؟
در زمان بارداری تقریبا تمام اعضای بدن دچار تورم می‌شوند حتی مخاط لثه آنقدر ورم می‌کند که گاهی دچار خونریزی می‌شود. وضعیت مخاط بینی هم به همین صورت است و این مشکل تا جایی پیش می‌رود که افرادی که بینی‌شان را جراحی کرده‌اند، گاهی در زمان بارداری تنفس برای‌شان سخت می‌شود.

مشکل از کجا می‌آید؟
از این خونریزی‌ها و دشواری که درنفس‌کشیدن با آن روبه رو می‌شوید نترسید. توضیح دلیل این اتفاق ساده است؛ در بارداری حدود 2 تا 2.5 لیتر به حجم خون اضافه شده و عروق کمی گشاد می‌شوند؛ گذشته از این از عروق مقداری مایع خارج می‌شود که باعث تورم تمام اندام‌های بدن از جمله بینی می‌شود.

چقدر طول می‌کشد؟
همه افراد دچار تورم بینی یا دیگر مشکلات زیبایی نمی‌شوند زیرا گیرنده‌های هورمونی در افراد مختلف، متفاوت عمل می‌کنند. اما اگر این مشکل سراغ شما بیاید، احتمالا تا 8 هفته بعد از زایمان دست از سرتان برنمی‌دارد. بعد از زایمان مقداری خون (حدود 500 سی‌سی تا یک لیتر) از دست می‌رود اما یک لیتر اضافه باقیمانده 8 هفته طول می‌کشد تا کاهش پیدا کند. به طور کلی تمام تغییرات بارداری پس از گذشت 8 هفته از زایمان تقریبا برطرف می‌شوند.

صورت‌تان پر از جوش شده؟
در زمان بارداری، هورمون‌های مردانه یا آندروژنیک از جفت ترشح می‌شوند. بنابراین از آنجایی که هورمون‌های مردانه زیاد می‌شوند جوش‌های صورت هم در این دوران افزایش می‌یابند.

مشکل از کجا می‌آید؟
این موضوع ربطی به جنسیت جنین ندارد؛ یعنی جنین چه دختر باشد و چه پسر هورمون‌هایی زیادی توسط جفت ترشح می‌شود طوری که ما می‌گوییم طوفان هورمونی اتفاق می‌افتد و مشکل با برگشتن بدن به حالت تعادل برطرف می‌شود.

چقدر طول می‌کشد؟
این حالت بعد از 2ونیم ماهگی رخ می‌دهد و برای بهبود آن فقط می‌توان از محلول‌های موضعی تجویز شده توسط متخصص پوست (با اطلاع از بارداری) بهره برد و به هیچ وجه نباید از داروها و آنتی‌بیوتیک‌های ممنوعه در بارداری استفاده کرد. البته ترشح جفت و اندازه آن در افراد مختلف، متفاوت است و همه دچار افزایش جوش نمی‌شوند. به طور کلی این مشکل معمولا با خروج جفت از بدن به تدریج برطرف می‌شود.

پای چپ‌تان واریسی شده؟
پای واریسی از مشکلات شایع دوران بارداری است. اگر در سال های قبل از باردار شدن تان پای این مشکل به زندگی‌تان وارد شده، احتمالا در دوره بارداری هم شاهد شدید‌تر شدنش خواهید بود. گذشته از این، اگر در خانواده شما کسانی سابقه ابتلا به واریس دارند، بعید نیست که شما هم در 9 ماه بارداری درجاتی از آن را تجربه کنید.

مشکل از کجا می‌آید؟
از آنجایی که در بارداری حجم خون 2.5 لیتر افزایش پیدا می‌کند، عروق و به‌خصوص سیاه‌رگ‌ها گشاد می‌شوند تا بتوانند این میزان خون را در خود جای دهند. علاوه بر این رحم چون در بارداری بزرگ می‌شود، روی عروق اندام تحتانی که می‌خواهند از پشت رحم رد شوند و به طرف کبد و بعد به سمت قلب بروند، فشار ایجاد می‌کند. این فشار فیزیکی از نیمه دوم سه ماهه دوم افزایش پیدا می‌کند و باعث می‌شود عروق نتوانند خون را به‌خوبی به طرف قلب برگردانند بنابراین واریس‌ها به‌خصوص در پای چپ به‌شدت تشدید می‌شوند.

چقدر طول می‌کشد؟
اگر واریس باعث تخریب دریچه‌های عروق شود، بعد از زایمان هم باقی می‌ماند اما اگر دریچه سالم بماند اغلب بعد از زایمان برطرف می‌شود.اگر در سنین بالا باردار شده‌اید یا سابقه واریس در خود و خانواده‌تان دارید، حتما از اوایل سه ماهه دوم از جوراب‌های ضد واریس استفاده کنید و در حمام دوش آب سرد را آرام از مچ پا به طرف بالا بیاورید. همچنین بهتر است روزی 30 دقیقه پیاده‌روی با کفش راحت داشته باشید و برای مدت طولانی در حالت نشسته یا ایستاده قرار نگیرید.
صبور باشید!
مشکلات پوستی بارداری چه زمانی به وجود می‌آیند و تا چه موقع با شما می‌مانند؟


پوست‌تان لک و تیره شده؟
90 درصد زنان باردار در هفته‌های اول تا چهاردهم بارداری دچار درجاتی از افزایش تیرگی پوست می‌شوند. البته این تغییر در خانم‌هایی که موی تیره و پوست سبزه دارند بیشتر دیده می‌شود. همچنین مناطقی مانند نوک سینه‌ها، نواحی تناسلی، خط میانی دیواره شکم، زیر بغل و کشاله ران‌ها بیشتر دچار تیرگی می‌شوند.

چقدر طول می‌کشد؟
این تغییر رنگ‌ها معمولا بعد از بارداری از بین می‌رود اما ممكن است درجاتی از آن باقی بماند. علاوه بر این، 70 درصد زنان در نیمه دوم بارداری دچار ماسک بارداری در صورت می‌شوند. این تیرگی عموما لب بالا، گونه‌ها، پیشانی و چانه را گرفتار می‌کند و به دنبال تماس با آفتاب تشدید می‌شود. نواحی تیرگی هم معمولا به رنگ قهوه‌ای و اغلب دوطرفه و قرینه هستند. ماسک بارداری هم ممکن است بعد از زایمان از بین برود یا به درجاتی باقی بماند.

صورت‌تان پرمو شده است؟
بیشتر زنان در بارداری به درجاتی از پرمویی به‌خصوص در صورت دچار می‌شوند. همچنین موهای سر در این دوران پرپشت‌تر می‌شود و ریزش مو کاهش پیدا می‌کند.

چقدر طول می‌کشد؟
پرمویی دوران بارداری تحت تاثیر عوامل هورمونی است و در عرض 6 ماه پس از زایمان برطرف می‌شود اما پس از زایمان در فاصله سه تا پنج ماه ریزش مو افزایش پیدا می‌کند. هرقدر هم زایمان سخت‌تر و طولانی‌تر باشد و با خونریزی شدیدتری همراه باشد، ریزش مو بیشتر خواهد بود. اما برخلاف عقیده عموم شیر دادن به نوزاد تأثیری در روند آن ندارد. در کل این حالت نیاز به درمان نداشته و رشد مجدد طبیعی مو در عرض شش ماه تا یک سال کامل می‌شود و تراکم موها به حالت پیش از بارداری بازمی‌گردد. 

پوست‌تان ترک برداشته؟
استریا یا ترک پوست از مشکلات زیبایی شایع در بارداری است. این خطوط در 90درصد زنان باردار در ماه‌های ششم و هفتم بارداری ابتدا در دیواره شکم ظاهر می‌شود و بعدا به میزان کمتری روی سینه‌ها و سایر نواحی نمایان می‌شود. علت پیدایش آنها را به مجموعه‌ای از تغییرات هورمونی، کشش بیش از اندازه پوست و پارگی برخی الیاف بافت نگهدارنده آن نسبت می‌دهند. این خطوط معمولا به رنگ صورتی تا ارغوانی هستند و گاهی خارش مختصری دارند.

چقدر طول می‌کشد؟
رنگ خطوط روی شکم معمولا مدتی پس از زایمان تبدیل به رنگ پوست می‌شود و مختصری فرومی‌روند و سرانجام چروکیده می‌شوند. این ترک‌ها از بین رفتنی نیستند اما با بعضی لیزرها مثل لیزرهای فراكشنال اربیوم گلس (آیكون) و رادیوفركوئنسی فراكشنال و همچنین میکرونیدلینگ (سوزن‌درمانی) می‌توان آنها را کاهش داد.

خال‌های‌تان تغییر کرده‌اند؟
در طول بارداری خال‌های تیره ممکن است بزرگ‌تر یا تیره‌تر شوند. باید توجه داشت این تغییرات به‌طور کم و بیش یکسان و متناسب در تمام خال‌های بدن صورت می‌گیرد بنابراین اگر یکی از خال‌ها تغییرات واضح در اندازه یا رنگ پیدا کند یا دچار علائمی مثل خارش، سوزش یا خونریزی شود، حتما باید توسط متخصص پوست مورد بررسی قرار گیرد.

چقدر طول می‌کشد؟
گفتیم که به محض دیدن این نشانه‌ها باید با متخصص پوست مشورت کنید. نمی‌توان گفت این مشکلات چند ماه با شما می‌ماند و چه زمانی از روی پوست‌تان محو می‌شود. برای باخبر شدن از این موضوع باید نوع مشکل و دلیل دقیق ایجاد آن را با کمک متخصص پیدا کنید.

زگیل درآورده‌اید؟
آویزهای پوستی ضایعاتی هستند که اندازه آنها از سر یک سوزن تا یک نخود متفاوت است و به صورت زواید برجسته به رنگ پوست یا کمی تیره‌تر در دوطرف صورت، گردن، قسمت فوقانی سینه و زیر سینه‌ها دیده می‌شوند. این آویزها به زگیل شباهت دارند و نباید با آن اشتباه گرفته شوند.

چقدر طول می‌کشد؟
آویزهای پوستی گرچه با ظاهرشان شما را آزار می‌دهند اما خوشبختانه در ماه‌های آخر بارداری ظاهر شده و زیاد با شما نمی‌مانند. این ضایعه‌ها پس از زایمان به طور نسبی یا كامل ناپدید می‌شوند.
منبع : مجله سیب سبز


ویدیو مرتبط :
كلیپ زیبایی از سریال مادرانه با بازی لعیا زنگنه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جدال دست‌های بشر با گیاهان برای خلق زیبایی



 

 

جدال دست‌های بشر با گیاهان برای خلق زیبایی

 


بی شک بشر از هنگامی که درک کرد که باید از چیزی برای زیر انداز یا یا سقفی برای نماندن زیر گرمای خورشید یا بارش باران استفاده کند اولین ابزاری را که توانست از آن بهره گیرد شاخ و برگ گیاهان بوده است.
بعدها انسان دریافت که اگر این شاخ و برگ‌ها را به گونه‌ای منظم تر روی هم قرار دهد تاثیر آن بیشتر خواهد بود و اندک اندک با افزایش تجربیاتش دریافت که می‌تواند این گیاهان را به صورت افقی و عمودی در کنار هم گذاشت و برای اینکه باد آن‌ها را نبرد آن‌ها را در هم یکی در میان افقی و عمودی روی هم نشاند و اینگونه شد که تار و پود متولد شد.

اولین استفاده انسان از این یافته‌اش را بی شک می‌توان در حصیر بافی متصور شد زیرا ماده اولیه آن گیاهان است و هر محیطی بسته به اقلیمی که داشته از نوعی خاص گیاه برای تولید این محصول استفاده کرد و به همین دلیل می‌توان گفت حصیر بافی قدمتش تقریبا با عمر انسان یکسان است هر چند به نظر می‌تواند اغراق آمیز باشد.
نمونه‌های به دست آمده در بین النهرین و آفریقا گواه آن است که حصیربافی و سبدبافی، منشاء نه فقط نساجی بلکه سفالگری یا کوزه گری نیز بوده است و باستان شناسان آثار حک شده حصیر را روی تکه‌های گچ مربوط به ۶ هزار سال قبل پیدا کرده‌اند.

به طور حتم بهم انداختن ساقه گیاهان و در آوردن بافته حصیر اولین قدم در دستیابی انسان به شیوه‌های تولید قالی بوده است از این رو با قاطعیت می‌توان گفت که نخستین زیراندازهای تهیه شده توسط انسان بافته‌های حصیری بوده و اولین سرپناه‌ها پس از رسیدگی در غارها و غارنشینی به کمک حصیر و نی پدید آمده است.
حصیر بافی در ایران از سابقه و قدمتی طولانی برخوردار است و امروزه در مناطق مختلف کشور هرجا دسترسی به برگ درخت خرما، ساقه گندم، نی و ترکه امکان پذیر باشد، می‌توان نشانه‌ایی از حصیربافی و سبدبافی را یافت.
حصیربافی نیز همچون دیگر صنایع‌دستی همسو با اوضاع اقتصادی ـ اجتماعی ، آداب و رسوم و سنت‌ای رایج هر منطقه است.

قدیمی ترین نمونه حصیر ایران مربوط به منطقه شهداد واقع در استان کرمان است و مهمترین کشورهای تولیدکننده این هنر دستی را می‌توان برمه، هنگ کنگ، هند و اندونزی دانست.
امروزه ایران یکی از ۱۶ کشور تولید کننده لوازم حصیری در جهان است، در مناطق مختلف کشورمان به ویژه مناطق شمال و جنوب آن هر کجا که دسترسی به برگ درخت خرما، ساقه گندم، نی و ترکه امکان پذیر باشد، می‌توان نشانه‌هایی از حصیربافی و سبدبافی را یافت با این حال این صنعت در استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان، کردستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان، کرمان، یزد، فارس، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی و تهران از رونق بیشتری برخوردار است و البته این بدین معنا نیست که در شهرهای دیگر کشور تولید این محصول رونق ندارد.
مواد اولیه حصیربافان نقاط مختلف ایران به نسبت تنوع محیط جغرافیایی کشور بیشتر شامل برگ درخت خرما، ساقه برنج، گندم، ترکه های درخت بادام، انار، بید و مروار است که به همراه پوستشان بافته می‌‌شود.

مواد پرداخت کننده و رنگ دهنده که عبارتند از انواع روغن‌ها از جمله روغن جلا و جوهر رنگی که از عطاری تهیه می‌کنند به این هنر زیبایی خاصی می‌بخشد.
محصولات این رشته به صورت حصیر بافی، سبد بافی، مروار بافی، ترکه بافی، چم بافی و چیغ بافی رایج است. محصولات دیگر به نام های مغرف که نوعی زنبیل کوچک است، سپک (ظرفی سینی مانند)، بادبزن، طناب، کلاه حصیری، جارو، سبد، کیف، سبد نان، زنبیل (ساک خرید)، سبد میوه، زیرانداز، پاراوان و کلاهک آباژور است.
نقش‌ها در حصیر یا سبد و دیگر محصولات به طور ذهنی بافته می‌شود و به صورت لوزی‌های کنگره دار و هندسی در می‌آیند.

ابزار و وسایل مورد استفاده در حصیر بافی بسیار ساده و محدود نظیر داس، انواع کارد، اره، رنده، انبر دست، قیچی، سوزن، درفش، دفتین و سنگ نفت، قیچی (که ساخته شده از تکه لوله آب و فنر ماشین است) چوب پشت بافته است.
این ابزار عمدتاً برای قطع گیاهان و پیراستن آن‌ها به منظور آماده سازی مواد اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و گاهی نیز حین تولید به عنوان وسیله کمکی امر ساخت را تسهیل می‌بخشد.

در زیر شیوه آماده سازی چند نوع الیاف برای نمونه توضیح داده شده است:
برای تهیه نی، پس از رسیدن نی به قطر و طول مطلوب به وسیله داس از نزدیک‌ترین محل به ریشه قطع و پس از جدا کردن برگ‌هایش در قسمت بالای آن در جهت طولی شکافی با چاقو ایجاد می‌شود سپس به صورت انبوه روی هم قرار گرفته و کوبیده می‌شود تا به صورت نوارهایی با عرض‌های متفاوت درآید در مرحله بافت نوارهای حاصله در کنار یکدیگر قرار گرفته و به صورت سه تا زیر، سه تا رو بافته می‌شود و همانگونه که گفته شد حاصل کار بیشتر به مصرف حصیر زیرانداز، حصیر سقف و بدنه کپر می‌رسد.
برای تهیه برگ نخل شاخه‌های درخت نخل به صورت مدور و بندبند از ابتدای رویش تنه در اطراف درخت روئیده و همزمان با نخل رشد تنه، بزرگ می‌شود.

در انتهای هر شاخه برگ‌های پنجه‌ای شکل وجود دارد که توسط برگ‌های بلند و باریک و سرنیزه‌ای مانند احاطه شده؛ این برگ‌های سرنیزه‌ای از الیاف موئی مانند که در کنار هم قرار گرفته و پوشیده از سبزینه است و در صورت قطع عرض آن نمایی از عدد 7 دیده می‌شود. پس از جدا کردن و تمیز کردن برگها قسمت انتهایی هفت را جدا کرده و پس از تبدیل به نوار در آفتاب قرار داده تا خشک و سفید رنگ شود.
رشته‌های باریک به دست آمده را در آب گذاشته تا نرم و انعطاف پذیر و قابل مصرف برای تولید انواع فرآورده های حصیری شود.


همچنین شیوه تولید چند نوع محصول صنایع دستی در زیر آورده شده است:

شیوه بافت چم بافی، مرواربافی و ترکه بافی:
شیوه کار چم بافی، مرواربافی و ترکه بافی به طور تقریبی مشابه یکدیگر و شبیه بافت شعاعی بامبو است به این طریق که بافندگان ابتدا ترکه‌های درخت را که ماده اولیه مورد مصرفشان است انتخاب و آن تعداد از ترکه‌هایی را که قابلیت تقسیم شدن به دو، سه یا چهار قسمت را دارند ابتدا برش طولی داده و سپس از نظر اندازه به طول‌های مورد نیاز در آورده و در آب می‌خیسانند تا انعطاف پذیر و قابل استفاده شود.
درمرحله بافت تعدا چهار عدد از ترکه‌ها در کنار یکدیگر قرار گرفته و تعداد چهار یا پنج ترکه دیگر به صورت متقاطع روی آن‌ها قرار می‌گیرد تا تشکیل یک ستاره هشت پر را بدهد آنگاه به وسیله ترکه‌های باریک‌تری مهار شده و بافنده با ترکه‌های نازک عمل بافت را به شیوه یکی از زیر، یکی از رو آغاز کرده و ترکه‌ها را بطور یک در میان از لابلای ترکه‌هایی که قبلاً به طور متقاطع روی یکدیگر قرار گرفته عبور می‌دهد و این کار را تا تکمیل قسمت کف شی که تولید آن مورد نظر است تعقیب می‌کند.
بعد از پایان کار بافت قسمت کف، در محلی که قرار است از آن جا به بعد لبه کار بافته شود عموماً صنعتگران به بافت حالت مارپیچی داده و کار را به شیوه قبلی ادامه می‌دهند و انتهای کار را نیز به صورت مارپیچ در آورده و سر ترکه‌هایی را که در واقع حالت تار کار را دارند به داخل قسمت مارپیچ خم می‌کنند.


تولید پادری و کفپوش
برای تولید پادری و کفپوش ابتدا الیاف موئی ساقه درخت خرما را خیس و آن را زیر پارچه‌ای مرطوب نگهداری می‌کنند تا نرم و انعطاف پذیر شود. سپس الیاف حاصله را تابیده و به ریسمان‌های مقاوم و محکمی تبدیل و آنگاه ریسمان‌های بدست آمده را روی چهارچوب ویژه‌ای که تقریباً به اندازه فرآوردههای تولید شده است، سوار کرده و بافتن آنرا آغاز می‌کنند.
تار فرآورده را همان ریسمان‌ها تشکیل داده و الیاف موئی را از لابه لای تارها عبور و با دفتین بافت را محکم می‌کنند و اضافی الیاف را بریده تا قسمت‌های خارجی صاف و یکسان شود.
بعد از اتمام بافت روی فرآورده را به وسیله دستگاه مخصوصی کاملاً صاف و یکنواخت کرده و توسط محلول کلر آنرا شستشو و سپس نقاشی و رنگ آمیزی می‌کنند.

روش نگهداری و شست و شوی حصیر بدین صورت است که باید در برابر حرارت و آتش، فشار، ضربه و اشیای نوک تیز و برنده حفاظت از برخی از راه‌های نگهداری است که البته این تولیدات با آب ولرم و شوینده‌های معمولی قابل شست و شو است.
این حرفه به خاطر در تماس بودن پاها با آب و وسایل کار نمور، خیلی زود بافنده را دچار درد پا و زانو و نهایتاً به روماتیسم مبتلا می‌کند و گاهی بافنده مجبور به معالجه طولانی و انجام جراحی بر روی پا می‌شود.
با توجه به اصول ورعایت نکات ایمنی و بهداشتی می‌توان این هنر جهانی را هر چه بیشتر رشد داد و زمینه تولید آن را هر روز بیش از گذشته در عرصه‌های نو فراهم کرد.

منبع: chtn.ir