سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نکاتی ایمنی ساختمان برای پیشگیری از حوادث در منزل



هر ساله افراد زیادی بر اثر حوادث آتش سوزی جان خود را از دست می دهند یا مجروح می شوند. بسیاری از این حوادث دردناک در خانه ها و در فصل زمستان رخ می دهد. در حالی که راه های زیادی برای پیش گیری از این گونه اتفاقات ناخوشایند وجود دارد که فقط نیازمند توجه و برنامه ریزی های دقیق است. این مسئله به قدری حائز اهمیت است که هفتم مهر به نام روز آتش نشانی و ایمنی نام گرفته است. ما نکات ساده و کوچکی را به شما یادآوری می کنیم که به راحتی از اتفاقات ناخوشایند و بزرگ پیشگیری می کنند. با ما همراه باشید .

 

نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی,پیشگیری از آتش سوزی در خانه

اتفاقات یا حواس پرتی های هنگام آشپزی در آشپزخانه یکی از دلایل رایج آتش سوزی است


۳ دلیل رایج آتش سوزی ها عبارت است از:

اتفاقات یا حواس پرتی های هنگام آشپزی در آشپزخانه
اتفاقات مربوط به وسایل گرمایشی مانند شومینه ها و بخاری ها
نقص های الکتریکی و برقی

 

نکاتی برای پیشگیری از آتش,پیشگیری از آتش سوزی

نصب زنگ هشدار یک روش کاملا ارزان برای محافظت از خانواده ی شما است


هر خانه حداقل باید یک زنگ هشدار دود فعال داشته باشد.
از یک فروشگاه ابزارفروشی یک زنگ هشدار دود بخرید. این یک روش کاملا ارزان برای محافظت از خانواده ی شما است. در هر طبقه ی منزل تان یک زنگ هشدار نصب کنید. آن را ماهی یک بار امتحان کنید، گرد و خاکش را بزدایید و حداقل سالی یک بار باطری آن را تعویض کنید. این زنگ ها خودشان نیز باید هر ۱۰ سال یک بار یا به توصیه ی تولیدکننده تعویض شوند.

آشنایی با حوادث خانه, جلوگیری از آتش سوزی خانه

سیم ها را زیر فرش، بالای میخ یا در نواحی پر تردد قرار ندهید


از آتش سوزی های ناشی از برق پیش گیری کنید.
هرگز مدارها یا سیم های رابط را زیادی شلوغ نکنید. سیم ها را زیر فرش، بالای میخ یا در نواحی پر تردد قرار ندهید. لوازم برقی که صدای غیرعادی دارند، جرقه می زنند یا بوی غیرمعمولی از خود ساطع می کنند سریع خاموش کنید و از برق بکشید. با مراجعه به افراد متخصص آنها را تعمیر یا جایگزین کنید.

 

دلایل آتش سوزی,جلوگیری از آتش سوزی با وسایل برقی

هنگام استفاده از لوازم برقی، از ملاحظات امنیتی تولید کننده پیروی کنید


با هوشیاری از لوازم برقی استفاده کنید.
هنگام استفاده از لوازم برقی، از ملاحظات امنیتی تولید کننده پیروی کنید. گرمای بیش از حد، بوهای غیرعادی و جرقه ها همگی علائم هشداری هستند که باید لوازم برقی را خاموش و تعمیر یا جایگزین کرد. برای پوشاندن پریزهای بدون استفاده، درپوش های ایمنی به کار ببرید، مخصوصا اگر کودک در خانه دارید.

 

پیشگیری از آتش سوزی در خانه, نکاتی برای جلوگیری از آتش سوزی

بخاری های قابل حمل به فضا نیاز دارند. هر شیء احتراق پذیر را حداقل یک متر از آن ها دور نگه دارید


بخاری ها و وسایل گرمایشی
بخاری های قابل حمل به فضا نیاز دارند. هر شیء احتراق پذیر را حداقل یک متر از آن ها دور نگه دارید.

 

آتش را در شومینه روشن کنید. از صفحاتی در مقابل آتش استفاده کنید و دودکش را سالی یک بار تمیز کنید. تجمع کریوزوت می تواند آتش را در دودکش گیر بیندازد و به سادگی پخش کند.


بخاری های نفتی فقط در صورت تأیید متخصصان باید استفاده شوند. هرگز از سوخت های بنزینی یا مخصوص بخاری های فضاهای بیرونی استفاده نکنید. عملیات سوخت گیری را بیرون از خانه و فقط بعد از خنک شدن بخاری انجام دهید.

پیشگیری از آتش سوزی,نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی

آب پاش های آتش نشانی ارزش مالی خانه ی شما را افزایش و نرخ بیمه را کاهش می دهند


آب پاش های آتش نشانی مقرون به صرفه تهیه کنید.
زمانی که آب پاش های آتش نشانی در کنار زنگ های هشدار دود استفاده می شوند، شانس نجات شما از آتش سوزی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. آب پاش ها مقرون به صرفه هستند – ارزش مالی خانه ی شما را افزایش و نرخ بیمه را کاهش می دهند.

 

حوادث در خانه, آشنایی با حوادث خانه

برای هر یک از اتاق های منزل تان یک برنامه ی فرار داشته باشید


یک برنامه ی فرار داشته باشید.
برای هر یک از اتاق های منزل تان یک برنامه ی فرار داشته باشید. به همه اخطار دهید هنگام فرار از آتش سوزی نزدیک به کف بمانند (به دلیل هوای خنک تر و تمیزتر)  و هرگز درب های داغ را باز نکنید. در صورت امکان پس از خارج شدن از هر فضا، درب را پشت سر خود ببندید. مکانی انتخاب کنید که همه بعد از فرار از خانه بتوانند در آنجا یکدیگر را ببینند. خارج شوید و با واحدهای امدادرسانی تماس بگیرید.


مراقب بچه ها باشید.
کودکان زیر پنج سال به طور طبیعی درباره ی آتش کنجکاو هستند. بسیاری از آن ها با کبریت و فندک بازی می کنند. با آموزش به کودکان خود درباره ی اینکه آتش وسیله است نه اسباب بازی، هیجان آتش بازی را از آن ها بگیرید.

 

حوادث در خانه, آشنایی با حوادث خانه

سالمندان به دلیل نداشتن سرعت عمل بیش از دیگران آسیب پذیر هستند


مراقب افراد سالمند باشید.
هر ساله افراد پیر و سالمند زیادی در آتش جان خود را از دست می دهند. بسیاری از این مرگ و میر ها قابل پیش گیری هستند. سالمندان به دلیل تنها زندگی کردن و نداشتن سرعت عمل بیش از دیگران آسیب پذیر هستند.

 

دلایل آتش سوزی,نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی

زباله های کاغذی و قابل اشتعال را به طور مرتب از خانه خارج کنید


در آخر چند نکته ی کوتاه ولی بسیار مهم را به شما گوشزد می کنیم:

شماره های ضروری مانند آتش نشانی (۱۲۵) و اورژانس (۱۱۵) را همیشه در دسترس بگذارید.
زباله های کاغذی و قابل اشتعال را به طور مرتب از خانه خارج کنید.
به طور مرتب فیوزها، سیم کشی ها و پریزهای برق خود را چک کنید.
لوازم برقی را بعد از استفاده از برق بکشید.
علامت های «کشیدن سیگار ممنوع» را جدی بگیرید.
ته سیگار روشن تان را در نواحی قابل اشتعال مانند درون زباله های کاغذی نیندازید.
شمع های روشن در دکوراسیون را فراموش نکنید.

منبع : chidaneh.com


ویدیو مرتبط :
ایمنی ساختمان و حوادث مرتبط

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه های ایمنی در منزل



 

 

توصیه های ایمنی در منزل

 

 

رعایت موارد زیر می تواند به ایمن نگاه داشتن هرچه بیشتر محیط زندگی شما کمک کند :


 

*** اگر سیگار می کشید، از کشیدن سیگار در داخل خانه و در اطراف کودکان خودداری کنید.

 

 

*** همواره از سلامت لوله ها و بست های موتورخانه ، شومینه گازی ، بخاریها و سایر وسایل گازی مطمئن شوید و سرکشی سالیانه به آنها را فراموش نکنید.

 

 

*** وسایلی که کودکان از آن بالا میروند، مثل میز و مبل ، را از پنجره دور نگه دارید.

 

 

*** به غیر از پنجره هایی که به پلکان اضطراری منتهی می شوند، بر روی تمام پنجره ها شبکه محافظ نصب کنید.

 

 

*** برای جلوگیری از زمین خوردن ، راه پله ها و راهروها را با نور مناسب روشن نگه دارید و از زیر فرشی های ثابت نگه دارنده فرش استفاده کنید.

 

 

*** مواد پاک کننده ،حشره کش ها و سایر مواد مشابه را در بسته بندیهای اصلی نگهداری کنید، برچسب آنها را جدا نکنید و دور از دسترس کودکان قرار دهید.

 

 

توصیه های ایمنی در منزل

 

 

*** فهرستی از شماره تلفنهای اضطراری ، پزشک خانوادگی و قسمت اورژانس نزدیکترین بیمارستان (مراقب باشید شماره قدیمی نباشد) را در کنار تمام دستگاههای تلفن منزل قرار دهید.

 

 

*** برای شومینه یک شبکه محافظ فلزی تهیه کنید و در تمیز نگهداشتن آن اهمال نکنید. باز بودن دودکش و تمیزی آن را در ابتدای فصل سرما کنترل کنید.

 

 

*** تلویزیون و لوازم صوتی را طوری قرار دهید که هوا در اطراف آن جریان داشته باشد و از داغ شدن آنها جلوگیری کند. اگر تلویزیون به خوبی کار نمی کند ممکن است موجب آتش سوزی شود. بررسی آنرا به یک متخصص بسپارید.

 

 

*** مراقب پریزهای برق با دوشاخه های نامناسب باشید. اگر دوشاخه ای در پریز لق باشد موجب داغ شدن اتصال و آتش سوزی خواهد شد. پریزهای شکسته یا قدیمی را عوض کنید و روی تمام پریزهای بدون استفاده، محافظ قرار دهید.

 

 

*** سیم های لوازم برقی را چک کنید و از سالم بودن آنها مطمئن شوید. توجه کنید که سیمها را هرگز به دیوار، کف یا هر سطح دیگری میخ یا پرچ نکنید. سیمها را از زیر فرش یا قالی عبور ندهید و اسباب خانه را روی آنها نگذارید.

 

 

توصیه های ایمنی در منزل

 


*** متناسب بودن پریز و دوشاخه در جلوگیری از حوادث ناگوار بسیار اهمیت دارد. هرگز دو شاخه ای بزرگتر را به زور داخل پریز جا ندهید. از گرفتن خروجی بیش از حد از یک پریز بپرهیزید.

 


*** از به کار بردن لامپ هایی با میزان وات قوی و نامتناسب با میزان تحمل نوع سیم کشی و سرپیچ، خودداری کنید. اگر چنین لامپهایی در خانه استفاده می کنید از مناسب بودن سرپیچ آن مطمئن شوید. لامپ ها را همواره با دقت ببندید، شل بودن یا کج بودن لامپ در سرپیچ موجب اتصالی و آتش سوزی می شود.

 

 

*** از فیوزها و کلیدهای مناسب در جعبه فیوز استفاده کنید و همیشه هر فیوز سوخته یا خراب را با یک فیوز مشابه جایگزین کنید.

 


*** وسایل برقی را در معرض ترشح آب قرار ندهید. اگر وسیله برقی داخل آب افتاد هرگز برای بیرون آوردن آن دست خود را داخل آب نبرید، حتا اگر وسیله خاموش باشد. ابتدا کلید اصلی برق را قطع کنید، سپس دوشاخه وسیله را از پریز خارج کرده و آنرا از آب خارج کنید. اگر وسیله برقی دارید که به هر طریق خیس شده است ابتدا توسط متخصص از سالم بودن آن مطمئن شوید.

 


*** کامپیوتر و سایر لوازم صوتی تصویری خود را چک کنید و از صحت عمل آنها مطمئن شوید. مراقب خراشها یا صدمات مشابه بر روی سیمها و بخشهای الکتریکی آن باشید. برای چنین لوازمی از یک دستگاه کنترل کننده جریان برق یا حداقل ترانسفورماتور استفاده کنید.

 

 

توصیه های ایمنی در منزل

 


*** لوازم گرم کننده مانند بخاری را به فاصله امنی از لوازم آتش گیری چون رختخواب، پرده، مبل، لوازم چوبی و فرش قرار دهید. از بخاری های مختلف در محلی که کودکان بدون حضور یک مراقب در آن هستند خودداری کنید. در صورت بی استفاده بودن یا عدم حضور کسی در خانه بخاری ها را از هر نوع (برقی، گازی و...) خاموش نگه دارید.

 


*** لامپ های هالوژن انرژی گرمایی بسیار بیشتری از انواع دیگر لامپ تولید میکنند. هرگز این لامپها را در تماس نزدیک با پرده، لوازم پارچه ای یا آپش گیر قرار ندهید. لامپ هالوژن را در صورت عدم حضور در محل خاموش نگه دارید و هرگز از چنین لامپها یا لامپهای جیوه ای برای روشن کردن اتاق کودکان استفاده نکنید.

 


*** هنگام وقوع یک طوفان همراه با رعد و برق از وسایل برقی چون سشوار، رادیو و توستر و همچنین تلفن (مگر در مواقع ضروری) استفاده نکنید. به حمام نروید، رادیو و چراغ قوه با باطری نو در دسترس داشته باشید و اگر در منطقه ای زندگی میکنید که چنین طوفانهایی در آن زیاد رخ میدهد، از کنترل کننده جریان برق استفاده کنید.