سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

مریخی‌ها و ونوسی‌ها پای میز مذاكره


عینكی را كه همسرتان دنیا را با آن می‌بیند، به چشم بزنید و با رفتن از راهی كه او انتظارش را دارد، گفت‌وگو را شروع كنید.

مجله سیب سبز: زن‌ها عاشق بیرون ریختن فكر‌های‌شان هستند. آنها حتی وقتی در مورد چیزی نظری ندارند، دوست دارند بلند بلند فكر كنند و در همان لحظه تصمیم‌شان را هم بگیرند. همین شیوه نظم دادن به افكار و گرفتن تصمیم‌هاست كه زن‌ها را در چشم آقایان آدم‌هایی عجیب و پیش‌بینی‌ناپذیر جلوه می‌دهد.

واقعیت این است كه مردها هنگامی بهتر با شما ارتباط برقرار می‌كنند كه بتوانند روی مكالمه خود با شما تمركز كنند؛ درحالی‌كه شما تصور می‌كنید بی‌مقدمه و بدون چیدن هیچ برنامه‌ای می‌توانید با همسرتان گفت‌وگو كنید و در جریان بحث كردن به نتیجه هم برسید. توصیه من، باربارا دی آنجلیس، به شما این است كه به جای پیش رفتن براساس همین نقشه همیشگی، از امروز شیوه تازه‌ای را برای گفت‌وگو با همسرتان امتحان كنید؛ شیوه‌ای كه هضمش برای ساختار ذهن همسرتان آسان‌تر است و شما را به نتیجه بهتری می‌رساند.

مریخی‌ها و ونوسی‌ها پای میز مذاكره

مرز‌ها را مشخص كنید

كمتر مردی است كه بتواند بی‌مقدمه به یك مكالمه وارد شود و در آن احساس ناتوانی و استیصال نكند. مردها هنگامی احساس و عملكرد بهتری دارند كه از قبل حدود مكالمه را بشناسند و اطلاعات كافی در دست داشته باشند. به این ترتیب احساس می‌كنند روی هر مورد رفتار كنترل كافی دارند؛ به همین دلیل نیازمندند هنگام صحبت و گفت‌وگو با شما تمركز كافی داشته باشند.

آنها دوست دارند بدانند هدف از این صحبت چیست و اینكه از آنها چه می‌خواهید. این باعث می‌شود هنگامی كه با شما صحبت می‌كنند بدانند چه‌كار می‌كنند. اگر بدون آنكه این حدود را برای همسرتان مشخص كنید، او را به میز مذاكره دعوت كنید، با واكنش‌های آزار‌دهنده همسرتان و بی‌توجهی او روبه‌رو خواهید شد.

شما هم اشتباه می‌كنید؟

اغلب زن‌ها با این تصور كه همسرشان در ذهن آنها زندگی می‌كند و همه چیز‌هایی را كه در لحظه در ذهن‌شان می‌گذرد، می‌داند وارد گفت‌وگو می‌شوند. درخواست‌های ما زن‌ها اغلب واضح نیست. ما تمایل زیادی به گنگ صحبت كردن داریم و ناخودآگاه به شیوه‌های زیر گنگ حرف می‌زنیم؛ اگر شما هم تجربه‌هایی مشابه مثال‌های زیر را داشته‌اید، می‌توانید به همسرتان حق بدهید كه میلی به ادامه گفت‌وگو نداشته باشد.

- بیا با هم صحبت كنیم.

- عزیزم من فكر می‌كنم ما باید راجع به رابطه‌مان ‌صحبت كنیم.

- بیا كمك كن ببینم شغلم را باید چه‌كار كنم.

در ذهن مردها چه می‌گذرد؟

چنین درخواست‌هایی بسیار گنگ و مبهم هستند و حالت‌های متفاوتی را می‌توان برای مفهوم آنان در نظر گرفت. این درخواست‌ها هیچ جهت خاصی را به همسر شما ارائه نمی‌دهند و حدود خاصی را كه گفت‌وگو باید در چارچوب آن صورت بگیرد هم نمی‌رساند. این حالت مردها را معذب می‌كند. گویی كه باید حتما آنچه را كه از آنها می‌خواهید (و احتمالا نمی‌دانید چیست) به شما بدهند و باید هم درك كنند خواسته واقعی شما چیست و آن را هم برآورده كنند.

در این‌گونه موارد، مرد احساس می‌كند روی هیچ موردی كنترل ندارد و احساس اجبار و فشار می‌كند اما قوانین بازی را هم نمی‌داند و این برایش ناامنی و عدم اطمینان به همراه می‌آورد اما زن‌ها این مشكل را ندارند چون «فرآیند مدار» هستند و باید حتما به نتیجه‌ای برسند.

دو زن می‌توانند به راحتی بنشینند و بگویند «بیا با هم حرف بزنیم» و اصلا ناراحت نمی‌شوند اگر ندانند راجع به چه موضوعی می‌خواهند صحبت كنند یا هدف از صحبت چیست. آنها از فرآیند ابراز كردن خودشان لذت می‌برند اما از نظر بسیاری از مردها، این فقدان ساختار، بسیار نگران‌كننده و آزار‌دهنده است.

مریخی‌ها و ونوسی‌ها پای میز مذاكره

واكنش همسرتان را پیش‌بینی كنید

همسرتان برای نشان دادن بی‌میلی‌اش به این شیوه بحث كردن، می‌تواند واكنش‌های مختلفی نشان دهد. به واكنش‌هایی كه اینجا فهرست كرده‌ایم نگاه كنید؛ همسر شما هم تا به‌حال بحث را به این شیوه‌ها بی‌نتیجه گذاشته است؟

- ممكن است همسرتان علاقه‌ای به تعقیب این نوع گفت‌وگوها از خود نشان ندهد و خود را بی‌تفاوت نشان دهد یا میز مذاكره را ترك كند.

- ممكن است در مقابل صحبت كردن با شما از خود مقاومت نشان دهد و از بحث کردن طفره رود.

- ممكن است در تلاش برای منصرف كردن شما از بحث كردن، صحبت كردن در مورد موضوع را مرتبا به تعویق بیندازد.

- ممكن است چنین فكر كند كه حواس پرت هستید و نمی‌دانید چه می‌خواهید بگویید و زیاد جدی به صحبت‌های شما گوش ندهد.

جلوی ضرر را بگیرید

برای اینكه بی‌حاصل و یكطرفه صحبت نكنید، باید از دری كه همسرتان از آن وارد می‌شود وارد رابطه شوید. شما باید به همسرتان نقطه تمركز مشخص و واضحی را ارائه دهید و به جای آنكه بگویید بیا راجع به آمدن دوستم صحبت كنیم یا بیا راجع به رابطه‌مان صحبت كنیم یا در رابطه با شغلم نیاز به كمك دارم، دقیقا بگویید هدف‌تان از شروع بحث چیست و این بحث می‌تواند چه دستاوردی داشته باشد. ما در انتهای مطلب با مثال‌هایی این موضوع را برای شما توضیح خواهیم داد.

باب گفت‌وگو را باز كنید

شاید بگویید چرا من همیشه باید مثل او رفتار كنم؟ چرا او نباید نیازهای من را بشناسد و چرا همیشه من باید به هر سازی كه او می‌زند برقصم؟ چاره‌ای نداریم جز اینكه بگوییم اگر شما برای باز كردن درهای گفت‌وگو وارد عمل نشوید و به شیوه‌ای درست این كار را نكنید، هیچ وقت گفت‌وگویی میان شما و همسرتان اتفاق نمی‌افتد یا در خوش‌بینانه‌ترین شرایط، وارد گفت‌وگو می‌شوید اما هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسید. نگران نباشید. عمل كردن به شیوه‌ای كه همسرتان انتظار دارد كار سختی نیست.

برای مثال دراغلب بحث‌ها كلید طلایی كه می‌تواند شما را به پیروزی برساند، این است كه از همسر خود سوال بپرسید. سوال كردن درهای تازه‌ای را برای گفت‌وگو باز می‌كند و به مكالمه شكل می‌دهد. گاهی ممكن است همسرتان از ادامه بحث ناتوان شود و نداند چطور می‌تواند دیدگاهش را به شما منتقل كند اما وقتی سوال می‌پرسید راه تازه‌ای را برای ادامه بحث پیش روی او باز می‌كنید.

همه چیز را قربانی نكنید

مراقب باشید برای پیروزی در گفت‌وگو از ابزارهایی كه می‌دانید همسرتان را محكوم به شكست می‌كنند، كمك نگیرید. اگر می‌خواهید در یك گفت‌وگوی جوانمردانه پیروز میدان باشید، از خط دادن به او به عنوان راهی برای رسیدن به مطالبات‌تان استفاده نكنید و رك و راست صحبت كنید. یكی از بدترین عادت‌هایی كه زن‌ها دارند این است كه در برخورد با مردها رك و راست نیستند. آنها اغلب در پرده ابهام وارد گفت‌وگو می‌شوند و گاهی هم سعی می‌كنند با پرسیدن نظر او در مورد موضوعات، او را امتحان كنند. زن‌ها نمی‌خواهند ریسك كنند و نظر خودشان را مستقیم بیان كنند اما نمی‌دانند كه صحبت‌های گنگ، نامفهوم و سربسته و تله پهن كردن برای مردها می‌تواند آنها را به ادامه گفت‌وگو بی‌میل كند. توصیه من را بپذیرید و با مرد زندگی‌تان رك و راست باشید تا بتواند درجریان گفت‌وگو احساس امنیت كند و از شروع كردن یا ادامه بحث طفره نرود.

مریخی‌ها و ونوسی‌ها پای میز مذاكره

چه باید بكنید؟


 هنگامی كه می‌خواهید با نامزد یا همسر خود گفت‌وگو را شروع كنید، به او خط بدهید و بگویید می‌خواهید راجع به چه موضوعی با او صحبت كنید، به چه نتیجه‌ای برسید یا اینكه چه انتظاری از او دارید.

- عزیزم بیا امشب كمی با هم صحبت كنیم. از هفته پیش كه دوستم به دیدن ما آمد اصلا با هم صحبت نكردیم. چرا به من نمی‌گویی نظرت راجع به آمدن دوستم چه بود؟ بعدا من هم نظرم را به تو می‌گویم و در موردش با هم كمی صحبت می‌كنیم. با این‌كار دفعه بعد كه به دیدن ما می‌آید می‌توانیم رفتار بهتری داشته باشیم.

- می‌خواهم راجع به رابطه خودمان باتو صحبت كنم. شش ماه است كه ما نامزدیم و فكر می‌كنم وقتش رسیده كه نقاط قوت و ضعف رابطه‌مان را بررسی كنیم. فكر می‌كنم از این راه می‌توانم احساس امنیت بیشتری داشته باشم و بفهمیم كه در كدام زمینه باید بیشتر تلاش كنیم. شاید حالا بهترین وقت برای صحبت كردن در مورد اینكه ما بعد از شش ماه كجا ایستاده‌ایم، باشد.

- می‌خواهم به من كمك كنی بفهمم چطور می‌توانم با رئیسم كنار بیایم. این اواخر خیلی اضافه كاری كردم و تصور می‌كنم قدر زحمت‌هایم دانسته نشده. کم کم دارم از این كار خسته می‌شوم. نمی‌دانم چطور می‌توانم این موضوع را با او در میان بگذارم و فكر می‌كنم اگر نظر مرد دیگری را بدانم، بهتر می‌توانم در این مورد تصمیم بگیرم.


ویدیو مرتبط :
زنان ونوسی،مردان مریخی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگاهی به فیلم ««زنان ونوسی، مردان مریخی»؛ زن ذلیل ها رستگار نمی شوند!



 

زن ذلیل ها رستگار نمی شوند!

 
کسی که روی صندلی لم دهد و فیلم را تا انتها دنبال کند و هیچ فحش و فضاحتی هم نثارش نکند فقط به یک جمله کفایت کند که "ولش کن بابا، اینم از هموناست"!

 

بارها در مصاحبه های بازیکنان فوتبال شنیده ایم که می گویند در مورد فلانی صحبت نمی کنم چون بزرگ می شود. واقعا شرایط برخی که نه، خیلی بیشتر از برخی فیلم های سینمایی کشورمان هم شامل این اصل کلی می شود. شخصا برای چنین فیلم هایی کمترین فسفر وهزینه ای را هم برای فکر کردن بهشان خرج نمی کنم. جمله ای به مناسبت این آثار تهیه دیده ام با عنوان "اینم از هموناست". این البته می تواند نوعی امتیاز هم برای یک فیلم یا یک اثر هنری! به حساب آید. این حداقل باعث می شود هر کدام ار این آثار پس از نایل شدن به چنین درجه ای روی بیننده ثابتی مثل بنده حساب کنند. کسی که روی صندلی لم دهد و فیلم را تا انتها دنبال کند و هیچ فحش و فضاحتی هم نثارش نکند. فقط به یک جمله کفایت کند که "ولش کن بابا، اینم از هموناست"! ولی متاسفانه زنان ونوسی مردان مریخی دچار یک بدشانسی و بدبیاری در این زمینه شده است. ستون ثابتی با محوریت بازیگری با نام زندگی دیگران وجود دارد که همه فیلم های روی اکران را مورد عنایت قرار داده غیر از این یکی. پس اجبارا نوبتش رسیده و دیگر اینجا نمی توان گفت "فحش نده، مهم میشه!".


اما کار سخت آنجاست که ما باید در مورد چیزی بنویسیم که اصلا در بیش از ۷۰ در صد فیلم های سینمایی مان وجود ندارد. یعنی هنر بازیگری. در آثار کمدی این سال ها ما شاهد یک سری ادا و دلقک بازی ها از چند نفر خاص برای خنده گرفتن از مخاطب روبرو بودیم و عده ای دیگر از آدم ها که در کنار آنها فقط جلوی دوربین حاضر هستند. در مورد «زنان ونوسی و مردان مریخی» هم این اصل کلی صادق است، که بار کمدی فیلم بر دوش امین حیایی بوده که البته بهاره رهنما و غلامحسین لطفی هم در این زمینه کمکش می کنند. بقیه آدمها اما بیشتر حاضران زینت بخش قاب تصویر محسوب می شوند.


در ادامه به طور خلاصه و جدا گانه به تعدادی از بازیگران فیلم زنان ونوسی، مردان مریخی می پردازیم.


زن ذلیل ها رستگار نمی شوند!

امین حیایی: در نقش آشنایی حضور کلیشه ای دارد. مردی زن ذلیل و در خدمت خانواده و گیج که ادعا می کند همه این کارها را فقط به خاطر عشق به همسرش انجام می دهد. در ادامه با مشکلی چون دوتا شدن شلوار روبرو می شود.


امین حیایی این روزها همزمان فیلم دیگری با نام «شیش و بش» را هم در اکران سینما ها دارد. او در «زنان ونوسی مردان مریخی» به قدری اغراق شده حضور دارد که به هیچ وجه حتی در مقیاس های تیپیک بازیگری کمدی هم پذیرفتنی نیست. یک چنین حضوری را در فیلم قبلی کاظم راست گفتاریعنی «پسر تهرانی» هم دیده بودیم که البته کنترل شده تر و قابل پذیرش تر بود. این آب و تاب زیادی در تیپ سازی از سوی امین حیایی بیشتر به بی مزه تر شدن فیلم انجامیده تا اینکه بخواهد به ایجاد لحظه هایی کمیک کمک کند. هر چقدر فیلم «شیش و بش» از خلاقیت ها و بداهه پردازی های کمیک امین حیایی سود برده است اما فیلم «زنان ونوسی، مردان مریخی» در این زمینه هم خنثی و پوچ عمل کرده. مطمئنا باید این فیلم را یکی از بدترین بازی های کارنامه امین حیایی به حساب آورد.


بهاره رهنما: زنی سختگیر و شکاک به همسرش! اهل رفیق بازی و بی توجه به همسر. حادثه ای اتفاقات عجیبی را رقم می زند و باعث می شود که این زن کم کم سرش به سنگ بخورد و بشود خانمی اهل خانه و خانواده!


هنوز مدت زیادی از حضور بسیار خوب و قابل تحسین بهاره رهنما در «ورود آقایان ممنوع» نگذشته بود که با حضور خارج از انتظارش در«زنان ونوسی، مردان مریخی» روبرو شدیم. اینجا باید به نقش موثر میزان کیفیت فیلم در دیده شدن کار بازیگر اشاره کرد. میتوان گفت هم اندازه نقش ها در هر دو فیلم برابر و هم جنس بازی و تیپ سازی های این بازیگر شبیه به هم است. اما مثلا در «ورود آقایان ممنوع» بهاره رهنما در برابر ری اکشن های بازیگرانی چون رضا عطاران و ویشکا آسایش چاره ای جز نقش آفرینی خوب و با کیفیت نداشت و اینجا در «زنان ونوسی، مردان مرخی» همه چیز را آماده حضوری معمولی و کلیشه ای دیده است. جدا از اینکه شخصیت او در داستان فیلم به شدت خام است و روایت منطقی و اصولی ندارد، خود این بازیگر هم هیچ تلاشی برای پیگیری حضورهای نسبتا خوبش در چند سال اخیر نداشته است.


شیلا خداداد: زنی است با تفکراتی خاص. چند باری در زندگی مشترک با شکست مواجه شده و با تجاربی که به دست آورده معتقد است باید با شیوه هایی نوین شوهر را نگاه داشت! حالا با مردی آشنا شده که...


شیلا خداداد در این فیلم حضوری معمولی دارد. انتظار از بازی او بیشتر از این نیست. کمتر از همه عوامل به کیفیت نهایی کار لتمه وارد کرده است و یک سکانس جالب دارد. هر روز در هیبتی جدید و با گریمی متفاوت ظاهر می شود و بازی قابل قبولی در این قسمت ها ارائه کرده است. البته این بخشی ازفیلم محسوب می شود که میتوان آن را به عنوان بهترین قسمت فیلم هم برگزید و احتمالا بیشترین مواد آرایشی مورد استفده در فیلم را به خود اختصاص داده است. مطمئنا مخارج تهیه این حجم از موارد آرایشی در «زنان ونوسی،مردان مریخی» جزو هزینه های اصلی تولید این فیلم بوده است. حتی شاید بیشتر از هزینه تدارکت و تهیه ملزومات یک فیلم سینمایی!


الیكا عبدالرزاقی: اصلا نقش مهمی در فیلم ندارد و حضورش شاید فقط به چند دقیقه محدود می شود. انتخاب او برای قسمت پایانی این یادداشت حکم هپی اند(پایان خوش) را دارد. حضور او در این فیلم بهانه ای شده تا در این قسمت از نوشته بگوییم که مطمئنا در آینده ای نزدیک و پس از اتمام تولید سریال «قهوه تلخ» شاهد حضور پر رنگ تر و با کیفیت تری از این بازیگر خواهیم بود. قدرت بازیگری الیکا عبدالرزاقی به اندازه ای هست که ما در آینده ای نزدیک اصلا یادمان هم نباشد که او در نقشی به این بی اهمیتی در فیلمی همچون «زنان ونوسی، مردان مریخی» حضور داشته است. مخصوصا اینکه باید یادآور شد که ما در سینمای کمدی ایران هر چقدر بازیگر مطرح مرد داریم از داشتن بازیگران توانمند خانم محروم هستیم و الیکا عبدالرزاقی می تواند در این زمینه یکه تاز میدان باشد.


نقد : کافه سینما

زنان‌ونوسی‌مردان‌مریخی