سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

مراقبت از پوست کودکان در تابستان



پوست کودکان,مراقبت از پوست کودکان

 

همه ما وقتی كه می‌خواهیم مثالی از زیبایی و لطافت بزنیم، پوست کودکان را مثال می‌زنیم . پس این همه لطافت و زیبایی به مراقبت نیاز دارد.

 

توجه، مراقبت و رسیدگی به پوست به خصوص از بدو تولد سنگ بنای حفظ سلامت و لطافت آن در سال‌های آتی عمر است.

 

تفاوتهای پوست کودک و بزرگسال:

1- در پوست کودک غده های چربی به طور کامل تشکیل نشده است و بنابراین پوست كودك چربی كمتری دارد.

 

2- پوست کودک نسبت به پوست بزرگسال نازكتر و ظریف تر می باشد، بنابراین مقاومت كمتری در برابر باكتری ها و مواد حساسیت زا نشان می دهد.

 

3- پوست کودک ملانین كمتری می سازد، كه معنی آن حفاظت كمتر در برابر تابش نور خورشید است.

 

4-پوست نه تنها محافظی در برابر عوامل بیرونی است، بلكه نقش به سزایی در تنظیم دمای داخلی بدن ایفا میكند. دربدن كودكان به علت آنكه غده های عرق به طور کامل تشکیل نشده اند، كاهش دما مشكل تر صورت می گیرد .

 

با توجه به تفاوتهای پوست كودك با بزرگسالان و موارد ذكر شده، برای رفع نیازهای پوست كودك، مراقبتهای ویژه ای ضروری است:

1- از تماس پوست كودك با صابون و شامپوهای ناملایم پرهیز و از محصولات بهداشتی خاص كودكان استفاده گردد.

 

2-پس از استحمام كودك استفاده از روغن بچه می تواند جایگزین مناسبی برای چربی های طبیعی از دست رفته پوست شود و اثرات شستشو با آب و صابون و شامپو را جبران کند.

 

3-رطوبت پوست به ضخامت طبقه سطحی پوست در جذب و نگهداری آب بستگی دارد. روغن بچه به صورت یك لایه روی پوست قرار گرفته و رطوبت بدن را حفظ می کند.

 

4-PH طبیعی پوست كودك كمی اسیدی است و بنابراین حتی شستشوی مكرر با آب می تواند باعث تحریك پوستی گردد. استفاده از روغن بچه می تواند از تماس مكرر پوست كودك با آب جلوگیری کند.

 

5-از قرار گرفتن كودك به مدت طولانی در معرض نور خورشید خودداری شود استفاده از روغن بچه زمانی كه كودك درمعرض اشعه خورشید قرار می گیرد، موجب حفظ رطوبت پوست می شود.

 

6- از تماس پوست كودك با مواد حساسیت زا محیطی مثل منسوجات با الیاف مصنوعی،وسایل خواب یا بازی حاوی پشم شیشه،‌گرد و خاك و... جلوگیری شود. روغن بچه به صورت یك لایه روی پوست قرار گرفته و از پوست كودك محافظت می كند.

 

7- بر اثر اصطكاك و تماس پاهای كودك با پوشك ممكن است سائیدگی ایجاد شود. استفاده از روغن بچه بهترین روش برای جلوگیری از سایش و تمیز كردن قسمتهایی از پوست كودك است كه با پوشك تماس دارد.چون باعث كاهش سایش و اصطكاك پوست كودك با پوشك می شود.

 

8-پوست نوزادان، 5 برابر نازك‌تر از بزرگسالان است. برخلاف تصور عموم،‌ حمام كردن روزانه نوزادان تاثیرات نامطلوبی دارد و به پوست آنها آسیب می‌رساند. نوزادان تا زمانی كه نمی‌توانند سینه خیز بروند، نباید بیشتر از سه نوبت در هفته حمام گرفته شوند چرا كه آن قدر كثیف نمی‌شوند. پزشكان معتقدند نوزادانی كه والدینشان آنها را به طور مكرر حمام می‌كنند،‌ دچار مشكلات پوستی شدیدی مانند اگزما

 

می‌شوند. بهترین زمان استحمام صبح یا انتهای روز، پیش از تغذیه است كه پس از آن نوزاد شیر بخورد و به خواب برود. لباس نوزاد را با صابون‌های مخصوص بچه بشویید و از شستن لباس با پودرهای لباس شویی و نرم كننده‌های لباس خودداری كنید. زیرا این مواد برای پوست نوزاد ایجاد حساسیت می‌كند. لباس‌های شسته شده نوزاد را برای خشك شدن در معرض آفتاب قرار دهید.

 

9-در مورد التهاب ناحیه پوشك بچه پیشگیری از اهمیت فوق العاد‌ه‌ای برخوردار است؛ تا آنجا كه امكان دارد نوزاد را هر چه سریع‌تر تعویض كنید و اجازه ندهید به مدت طولانی مدفوع و ادرار در پوشك باقی بماند. شب‌ها اغلب نوزاد به فاصله كوتاهی پس از به خواب رفتن ادرار می‌كند بنابراین تعویض كهنه یا پوشك در این هنگام، از ادرار سوختگی شبانه جلوگیری می‌كند.

 

پس از هر بار دفع ادرار یا مدفوع، موضع را با آب ساده یا صابون بچه شسته و خوب آبكشی كنید. سپس موضع را خشك كرده و بگذارید تا پیش از بستن ،دوباره هوا بخورد. هرگز از قسمت‌های خیس كهنه برای پاك كردن نوزاد استفاده نكنید زیرا از با این كار آلودگی را روی پوست نوزاد پخش خواهید كرد.

 

كیفیت، لطافت و قدرت جذب پوشك یا كهنه در پیشگیری از این مشكل بسیار مهم است. پوشك‌های یك بار مصرف رطوبت را بهتر جذب می‌كنند. شورت‌های لاستیكی تنگ به كودك نپوشانید. پوشك را محكم نبندید و از نوع لبه كشی استفاده نكنید زیرا علاوه بر اینكه موجب خراشیدگی كمر یا ران‌ها می‌شود، مانع از جریان هوا به داخل پوشك شده و موجب ایجاد محیطی مرطوب و مستعد سوختگی می‌شود.

 

اگر ضایعه پوستی با پمادهای معمولی برطرف نشد، به پزشك متخصص مراجعه كنید و از مصرف كورتون‌ها بپرهیزید چون به عوارضی مانند نازكی و شكنندگی پوست و در نتیجه افزایش احتمال بروز عفونت در موضع منجر خواهد شد.

 

مراقبت از پوست کودکان در زمستان

پوست کودک با پوست افراد بزرگسال متفاوت است بنابراین مراقبت ویژه ای را می طلبد، مخصوصاً در فصل زمستان که کاهش دما و رطوبت و بادهای سرد زمستانی بشدت پوست را خشک کرده و باعث سوزش، خارش و التهاب آن می شود.

 

استفاده از مرطوب کننده مخصوص کودک پس از استحمام، برای بازگرداندن رطوبت از دست رفته هنگام شست وشوی بدن وی و اجتناب از بیرون بردن کودک پس از حمام کردن، دو مسئله مهمی است که از التهاب و خشکی پوست کودک جلوگیری می کند، بهتر است محصولات بهداشتی انتخاب شود که حاوی ویتامینA وE بوده،مخصوص کودکان باشد.

 

لباس مناسب شامل کاپشن، کلاه، شال گردن و دستکش سبک و نرم علاوه بر جلوگیری از نفوذ بادهای سرد زمستان به پوست کودک، از ابتلا به دیگر بیماری های شایع در فصل زمستان نیز پیشگیری می کند.

 

علاوه بر آن استفاده از شال گردن بافتنی نرم و نازک به منظور پوشاندن قسمت پائین صورت کودک و گردن وی و یک شلوار نخی نرم زیرشلوار اصلی و قرار دادن جوراب وی زیرشلوار از دیگر نکاتی هستند که از نفوذ بادهای سرد زمستانی به پوست کودک جلوگیری می کند.

 

مراقبت از پوست کودکان در تابستان

در تابستان اشعه خورشید شدیدتر است و نوزادان، کودکان و نوجوانان هم مانند بزرگترها در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید قرار می گیرند. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت طولانی و آفتاب سوختگی های دوران کودکی می تواند بروز سرطان پوست در بزرگسالی را سبب شود.

 

با مراقبت از پوست کودک در تابستان می توان خطر بروز آفتاب سوختگی و احتمال بروز سرطان پوست در سال های آتی را به حداقل رساند.آفتاب سوختگی های متعدد در دوران کودکی خطر ابتلا به ملانوما (یک نوع سرطان پوست بدخیم)را افزایش می دهد . افزون براین ،اشعه ماوراءبنفش خورشید فرآیند پیری پوست را به وجود می آورد.

 

اگر از همان کودکی به فرزندان آموزش دهید که مراقب پوست شان باشند، در بزرگسالی نیز این رفتار را ادامه خواهند داد.پوشاندن لباس مناسب به کودکان برای حفاظت از پوست ضروری است. استفاده از کرم های ضد افتاب نیز اهمیتی خاص دارد.

 

توصیه های بهداشتی در حفاظت از پوست کودکان در تابستان:

1-در میانه روز که تابش اشعه خورشید به بیشترین مقدار خود می رسد، کودکان خردسال و نوزادان باید در خانه بمانند یا دست کم در سایه باشند. حتی، در روزهای ابری هم استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید،بکوشید در این ساعات کودک را از منزل خارج نکنید.به خاطر داشته باشید در ساحل دریا به دلیل انعکاس نور خورشید روی آب و وزش باد ،امکان آفتاب سوختگی بیشتر می شود.

 

2ـ کودکانی که پوست سفیدتری دارند، بیشتر در معرض خطر آفتاب سوختگی هستند. آن هایی که پوست تیره دارند هم می توانند از اشعه آفتاب آسیب ببینند . استفاده از لباس های تیره، کلاه و کرم ضد آفتاب به کودک در برابر آفتاب سوختگی کمک می کند.

 

3ـ مناسب ترین راه برای جلوگیری از نفوذ اشعه خورشید استفاده از کرم ضد افتاب است. کودکانی که کمتر از یک سال دارند، پیش از آن که راه بیفتند، بیش از هر گروه سنی دیگری نیاز به مراقبت دارند و پوشاندن لباس های آستین بلند و شلوارهای بلند و کلاه لبه دار مناسب ترین روش است.

 

4-مواقعی که آفتاب شدید باشد هر نیم ساعت یک بار باید کرم ضد آفتاب را روی پوست مالید و زمانی که کودک در استخر یا دریا مشغول بازی است، به راحتی نمی توان این کار را انجام داد. پس، بهتر است که برای آنها لباس شناس سرتاسری تهیه کنید که همه بدن انها را هنگام شنا بپوشاند.

 این لباس ها شبیه لباس هایی هستند که غواص ها می پوشند

تی شرت های کتانی هم وسیله خوبی برای محافظت از پوست کودک در برابر اشعه آفتاب است. به شرطی که سفید نباشند. رنگ سفید بیش از هر رنگ دیگری به اشعه آفتاب اجازه عبور می دهد . رنگ های تیره تر مثل آبی، قرمز، سبز و زرد کمتر اشعه فرابنفش خورشید را از خود عبور می دهند و بیشتر از پوست محافظت می کنند

 

5ـ بعضی از والدین نگران هستند که شاید کرم های ضد افتاب برای کودکان مضر باشد و آنهایی که مخصوص کودکان هستند، بیش از کرم های بزرگسالان اشعه خورشید را از خود عبور داده و نفوذ پذیر است. ولی، این طور نیست و کرم های ضد آفتاب کودکان هم درجه نفوذ پذیری یکسانی با کرم های ضد آفتاب بزرگسالان دارد. استفاده از کرم زینک اکساید از خطر اشعه ماوراء بنفش خورشید در کودکان می کاهد. اگر می خواهید نوزاد را به گردش ببرید و پاها یا دست های او در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرد، قدری از کرم ضد آفتاب مخصوص کودکان را به بدن او و جاهایی که در جلوی تابش نور آفتاب قرار دارند، بمالید . البته، در این کار زیاده روی نکنید. روی لب ها هم کرم ضد آفتاب مخصوص لب ها را بمالید و این عضو از بدن کودکتان را فراموش نکنید. دستور و شیوه استفاده از کرم ضد افتاب را روی بسته آن بخوانید. همچنین، وقتی پوست کودک را می شویید و با حوله خشک می کنید، باید دوباره کرم ضد آفتاب روی آن بمالید. سعی کنید کرم ضد افتابی که می خواهید بخرید، SPF آن دست کم 30 و یا بالاتر باشد.

 

6ـ توصیه اساسی برای حفاظت از پوست در مقابل اشعه آفتاب این است که پوست بدن را پوشانده و دور از تابش مستقیم اشعه افتاب قرار دهید. هر وقت به ساحل دریا می روید، اگر می توانید یک چادر کوچک همراه تان ببرید و در گوشه ای آن را برپا کنید تا وقتی که در دریا شنا نمی کنید، در پناه آن استراحت کرده تا با وجود نسیم دریا و انعکاس نور خورشید روی آب دریا پوست خود و کودکان آفتاب سوخته نشود.

 

استفاده از کلاه های آفتابی با لبه های پهن و بزرگ را فراموش نکنید. استفاده عینک های آفتابی بزرگ برای پوشش دور چشم و حفاظت از چشم در برابر اشعه UV(ماوراءابنفش خورشید)،نیز بسیار مفید است. برای کودکان هم عینک آفتابی مخصوص تهیه کنید تا چشم حساس او از تابش آفتاب مصون بماند.

منبع: سلامت نیوز


ویدیو مرتبط :
مراقبت از پوست و جلوگیری از اثرات منفی موارد مختلف روی پوست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراقبت از پوست در تابستان



 

 

مراقبت از پوست در تابستان

 

داشتن پوستی شاداب، درخشان و سالم آرزوی همه است. پیر و جوان یا زن و مرد هم تفاوت چندانی ندارد، همه  می خواهند پوستی زیباتر و سالم تر داشته باشند. در حقیقت پوست یکی از ملاک های زیبایی ظاهری است و شاید به همین دلیل بیشتر به آن توجه می شود.

 

بیشتر مردم در روزهای سرد و خشک زمستان، با استفاده از کرم های مخصوص سعی می کنند طراوت و سلامت پوست خود را حفظ کنند. ولی روزهای گرم تابستان چطور؟ تصور می کنید پوست در این روزها نیازی به مراقبت ندارد؟ متخصصان می گویند درروزهای گرم سال پوست بدن به مراقبت بیشتری نیاز دارد.

 

دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص بیماری های پوست و مو در گفت وگو با جام جم درباره بیماری ها و مشکلات پوستی در فصل تابستان می گوید: «با فرارسیدن فصل گرما ممکن است ۲ دسته مشکلات پوستی برای فرد ایجاد شود. یک دسته مهم از این مشکلات، بیماری های ناشی از ایجاد عفونت های پوستی همچون عفونت های قارچی، باکترییایی، ویروسی و میکروبی هستند که ممکن است در فصل گرما تشدید شود.»

 

وی با اشاره به این که این عفونت ها در فصل سرد سال هم وجود دارد، خاطرنشان می کند: «گرما، رطوبت و شرایط آب و هوایی در فصل گرم سال می تواند محیط را بیشتر مستعد ایجاد و رشد عفونت های مختلف کند.

 

به عنوان مثال یکی از عفونت های شایع در فصل تابستان و شروع گرما عفونت های قارچی است که روی پوست بدن، شکم و دست ها ایجاد می شود.»

 

به گفته این متخصص پوست، عامل این بیماری نوعی قارچ است که روی پوست بدن همه افراد وجود دارد، ولی در شرایطی که گرما، تعریق و رطوبت وجود دارد، این قارچ سبب ایجاد ضایعات پوستی می شود.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند، توصیه می کند: «برای این که این اتفاق دوباره تکرار نشود، لازم است تا حد امکان از رطوبت، گرما و شرایطی که سبب تعریق می شود، پرهیز کنند.»

 

وی به دیگر عفونت های شایع در فصل تابستان اشاره می کند و می افزاید: «زردزخم یکی از این عفونت هاست که در فصل تابستان میان کودکان دیده می شود. زردزخم می تواند به دنبال گزش حشرات و دستکاری روی محل گزش ایجاد شود.»

 

به گفته این پزشک متخصص، این عفونت ها معمولا در فصل تابستان شیوع می یابد، چون هم شدت و تعداد گزش ها بیشتر است و هم گرما و رطوبت، محیط را مستعد رشد بهتر میکروب می کند.

 

مراقب استخرها باشید

 

روزهای گرم و طولانی تابستان که با اوقات فراغت بچه ها همراه می شود، فرصت خوبی است برای رفتن به استخرها و تفریح و ورزش در آب؛ اما همیشه متخصصان هشدار می دهند قبل از استفاده از استخر نکات ایمنی و بهداشتی را در نظر داشته باشید.

 

دکتر احسانی در این باره هشدار می دهد: «استفاده از استخرها گاهی باعث بروز عفونت های قارچی پوست می شود؛ این عفونت ها در محیط استخر، کفش ها و دمپایی های مخصوص استخر وجود دارد. در نتیجه پس از استفاده متناوب توسط افراد مختلف، این عفونت ها براحتی منتقل می شود.»

 

به گفته وی شیوع این عفونت ها در فصل گرما و محیط های مرطوب بیشتر می شود.

 

این پزشک متخصص می افزاید: «شیوع و سرایت عفونت های ویروسی مانند زگیل و تبخال نیز در فصل گرم و زمانی که رطوبت هوا بیشتر است، افزایش پیدا می کند.»

 

نشانه عفونت های پوستی

 

دکتر احسانی به نشانه های عفونت پوستی اشاره می کند و توضیح می دهد: «عفونت های قارچی به صورت لکه های قهوه ای در پوست نمایان می شود. این لک های قهوه ای رنگ ممکن است روی قسمت های مختلف بدن ظاهر شود و می تواند با خارش نیز همراه باشد. عفونت زردزخم نیز به صورت ترشح زردرنگ مشخص می شود.»

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می افزاید: «عفونت های ویروسی ممکن است با ترشح و ایجاد دانه های ریز آبدار مشخص شود. زگیل نیز عفونت ویروسی دیگری است که به صورت دانه هایی روی دست و پا نمایان می شود.»

 

به گفته وی، عفونت های قارچی که در محیط های استخرها اتفاق می افتد بیشتر مربوط به کف پاست و به صورت پوسته ریزی، التهاب و ضایعات پوستی و تاولی کف پا نمایان می شود.

 

چگونه از بروز عفونت های پوستی پیشگیری کنیم؟

 

دکتر احسانی با اشاره به این که شیوه های مختلفی برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های پوستی وجود دارد، می گوید: «شستشوی مکرر، استفاده از ضد عفونی کننده مناسب، استفاده از صابون و شامپوهای مناسب و اقدام بموقع برای درمان، از جمله شیوه های موثر برای کاهش احتمال بروز عفونت و انتشار آن است.»

 

وی تاکید می کند به محض این که نشانه های عفونت اولیه مشاهده می شود، باید برای درمان بموقع به پزشک متخصص مراجعه کرد.

 

وی تاکید می کند: «در استخرها باید از دمپایی های ضدعفونی شده استفاده کرد و هر فرد باید دمپایی و لوازم شخصی خود را همراه داشته باشد، تا احتمال بروز مشکلات به حداقل برسد.»

 

کرم های ضد آفتاب؛ محافظ پوست

 

چند سالی است استفاده از کرم های ضدآفتاب میان مردم رواج پیدا کرده است. حالا مردم می دانند قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، چه عوارضی برای آنها ایجاد خواهد کرد.

 

بنابراین افراد ترجیح می دهند برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پوست، پیشگیری از پیری زودرس و ایجاد چروک یا لکه های پوستی از این محصولات استفاده کنند. البته استفاده از این کرم ها مخصوص فصل خاصی نیست و هر وقت در محیط باز هستیم، باید از آنها استفاده کنیم.

 

دکتر احسانی با اشاره به دسته دوم مشکلات پوستی مربوط به فصل گرما می گوید: «همیشه استفاده از کرم های ضدآفتاب برای پیشگیری از بروز مشکلات و بیماری های پوستی به مردم توصیه می شود. همچنین مشخص شده است افرادی که در سال های گذشته و برای مدت طولانی از کرم های ضدآفتاب استفاده کرده اند، حداقل ۱۰ سال از کسانی که ضدآفتاب استفاده نمی کنند، جوان تر به نظر می رسند. بنابراین توصیه می شود در تابستان و روزهای گرم سال نیز از این کرم ها به دفعات بیشتر استفاده شود.»

منبع:پارسی طب