سبک زندگی
2 دقیقه پیش | شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداریبچه ها به سرعت بزرگ میشوند، زودتر از چیزی که فکرش را میکنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: تزیین اتاق کودک با گلهای مقواییهمین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ... |
رنگ کردن مو ها چه عوارضی دارد؟
رنگ کردن مکرر موها می تواند عوارض غیر قابل جبران داشته باشد
رنگ کردن مو قدمتی دیرینه دارد. انسانها از زمانهای بسیار دور علاقه بسیاری به رنگ کردن موهایشان داشتهاند و با استفاده از گیاهانی مثل حنا موهایشان را رنگ میکردند. البته این علاقه تا امروز نیز ادامه یافته است. تا چند سال پیش استفاده از رنگ موها به ویژه رنگموهای شیمیایی بیشتر در بین زنان و آن هم برای پوشاندن موهای سفید رواج داشت، اما متاسفانه امروزه استفاده از رنگ موهای شیمیایی در بین جوانان و نوجوانان نیز شایع شده که البته میتواند صدمات زیادی را هم به دنبال داشته باشد.
برای استفاده از این محصولها باید به توصیه متخصصان عمل کرد و با رعایت شیوههای صحیح استفاده از این محصولات، به درصد بالای رضایت مندی رسید. در این مقاله نگاهی اجمالی داریم به عوارض رنگ موها ؛ با ما همراه شوید.
عوارض رنگ مو
تحقیقات نشان داده است استفاده بیش از ۹ بار در سال از رنگ مو، خطر ابتلا به سرطان خون از نوع لنفوم را افزایش می دهد.
سرطان لنفوم در سیستم لنفاوی بدن رخ می دهد. سیستم لنفاوی شبکه ای از رگ هاست که بخشی از سیستم دفاعی بدن را تشکیل می دهد و سلول های ضدعفونت به نام لنفوسیت را جابجا و سلول های مرده را از بافت ها تخلیه می کند.
همچنین اگر رنگ کردن مو زیاد انجام شود، احتمال بروز سرطان مثانه را افزایش میدهد.
رنگ کردن مو در دوران بارداری ممنوع: از آنجایی که تحقیقات در این زمینه هنوز تکمیل نشده است، نمیتوان ادعا کرد که صددرصد رنگ مو تاثیر مضری بر روی جنین دارد. اما همانطور که میدانید پوست کف سر میتواند مقداری از مواد شیمیایی موجود در رنگ را جذب کرده و وارد جریان خون کند و از آنجایی که سه ماهه اول بارداری، زمان شکلگیری جنین بوده و جنین در این زمان بسیار حساس و آسیبپذیر است، پس به زنان باردار توصیه میشود تا پایان دوران بارداری از رنگهای شیمیایی استفاده نکنند، خصوصا در سه ماهه اول بارداری.
این رنگها میتوانند باعث سقط جنین شوند، لذا استفاده از آن در دوران بارداری به هیچ وجه توصیه نمیشود.
استفاده مکرر یا نادرست از رنگ موها، باعث آسیب موها و بروز موخوره می شود.
خشک و زبر شدن و شکنندگی موها نیز از آسیبهایی است که در اثر از بین رفتن چربی مو به وجود میآید.
استفاده مکرر از رنگ مو سبب ایجاد حساسیتهای پوستی، شوره سر، خارش و حتی قرمزی پوست سر میشود.
چنانچه مواد شیمیایی موجود در رنگ قوی باشد و فرد نسبت به این مواد حساسیت داشته باشد، ممکن است سوختگی در سر ایجاد شود که اثرات آن حتی میتواند تا آخر عمر باقی بماند.
گاهی اوقات رنگ کردن مو سبب ایجاد آلرژی می شود که خارش و قرمزی پوست سر از آن جمله اند و در مواردی با سوزش نیز همراه است و گاهی اوقات حتی منجر به ورم می شود.
عوارض رنگ مو در بلندمدت پدید می آید
توصیه هایی برای کاهش اثرات مضر رنگ مو
- برای رنگ کردن موها توصیه میشود که به متخصصان امر مراجعه کنید و هرگز خودتان اقدام به این کار نکنید.
- از رنگ موهای استاندارد استاندارد و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده کنید.
– هرگز رنگ مو را بیشتر از زمان تعیین شده، روی موهای خود نگه ندارید.
- بعد از استفاده از رنگ، سر را با آب خوب بشویید.
- رنگ موهای مختلف را باهم مخلوط نکنید، زیرا ممکن است مواد مضری ایجاد شود.
- هنگام استفاده از رنگ مو، از دستکش استفاده کنید.
- قبل از رنگ کردن مو با یک شامپوی مناسب، موها را شستشو دهید.
-هرگز بعد از رنگ کردن موها از مواد صافکننده یا فرکننده استفاده نکنید.
- پس از رنگ کردن، از مواد تقویتکننده مو استفاده کنید.
- از تعویض مکرر رنگ مو اجتناب کنید.
- رنگ مو را در فاصله های زمانی طولانی تری استفاده کنید، زیرا هر چند عوارض رنگ مو در درازمدت پدید می آید، ولی هر چه فاصله زمانی رنگ کردن موها طولانی تر شود، بهتر است.
- هرگز از رنگ موی شیمیایی برای رنگ کردن ابروها استفاده نکنید.
-سعی کنید رنگ کردن موها را تا حد امکان و تا زمانی که بالا رفتن سن، آنها را خاکستری کرده است، به تعویق بیندازید.
- قبل از هر بار استفاده از یک نوع رنگ مو، حتما کمی از آن را روی پوست دست تان امتحان کنید و در صورت عدم بروز واکنش حساسیتی مانند قرمزی و تحریک، آن را روی موها به کار ببرید.
گردآوری:بخش آرایش وزیبایی صبح بخیر
منابع:
tebyan.net
asriran.com
ویدیو مرتبط :
کاشت مو چه عوارضی می تواند داشته باشد
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
روشهای پاک کردن تاتو چیست ؟ پاک کردن تاتو عوارضی هم دارد؟
تاتو زیباییهای خاص خودش را دارد ولی همین زیبایی میتواند خیلی زود برایمان یکنواخت شود
اگر می خواهید تاتو را پاک کنید، به شما روش های مختلفی را که در حال حاضر وجود دارد معرفی می کنیم که از طریق آن ها برای پاک کردن تاتو می توانید اقدام کنید.
راههای پاک کردن تاتو
- استفاده از نور شدید غیرلیزر
روش دیگر پاك كردن تاتو، استفاده از تابش نور شدید با بلندی موج 400 تا 1200 نانومتر به محل تاتوست. در افرادی كه پوستی تیرهرنگ دارند، ممكن است استفاده از این روش باعث تیره یا روشنتر شدن رنگ پوست ناحیه تاتو بعد از محو طرح شود.
- جراحی
همان برداشتن محل خاكوبی و سپس بخیه زدن محل مورد نظر.
- درم ابریژن
در این روش پوست لایهبهلایه برداشته میشود تا تاتو كاملا پاك شود. این روش كمی دردناك است و ماهها زمان میبرد تا پوست بهبود یابد.
- میكرودرمابرژن
توسط میكرو كریستالهای اكسید آلومینیوم منجربه تراشیده شدن سطحی پوست می شود و فقط برای خالكوبیهای بسیار سطحی كاربرد دارد.
- سرمادرمانی یا ( ارایوتراپی )
كه توسط نیتروژن مایع محل خالكوبی دچار تاول شده و سپس منجر به خروج رنگ می شود.
استعمال اسیدهای شمیائی شامل فنل ، TCA ، اسید تانیك ، نیترات نقره و سرانجام لیزر درمانی شامل لیزرهای لایه بردار مثل CO2 ، و لیزرهای غیر لایه بردار مثل لیزرq-switched.
- كرمهای پاككننده
گفته میشود برخی كرمها میتوانند تاتو را پاك كنند اما تبلیغاتی كه در این زمینه انجام میشود، پایه علمی ندارد و شعارهایی دروغین است. اگر اصرار دارید از این نوع كرمها استفاده كنید، مارك شناختهشدهای انتخاب كنید زیرا برخی از انواع آنها حاوی موادشیمیایی خطرناكی هستند كه سلامت را به خطر میاندازند.
معمولا خارج كردن رنگ نیاز به تكرار جلسات دارد و اگر بیمار اصرار به پاك كردن در یك جلسه باشد منجر به گذاشتن اثر ( جای زخم واسكار ) خواهد شد .
امروزه پزشكان لیزر درمانی را بهترین و موثرترین روش پاك كردن تاتو می دانند.
آیا پاک کردن تاتو عوارضی هم دارد
در استفاده از لیزر برای پاک کردن خالکوبی عوارض جانبی کمتری (نسبت به سایر روش ها) وجود دارد ولی به هر حال قبل از هر نوع تصمیم گیری بهتر است متوجه عوارض احتمالی آن باشید:
۱. پوست در معرض خطر عفونت قرار می گیرد و حتی ممکن است زخم شود و این زخم ها به طور دائم روی پوست باقی بمانند یا به طور کامل پاک نشوند.
۲. در صورت محو شدن خالکوبی از روی پوست نیز ممکن است پوست محل خالکوبی شده تغییر رنگ دهد و رنگ آن نسبت به بقیه مناطق کمرنگ تر یا تیره شود که به مرور زمان بهبود می یابد. مثلا در پاک کردن خالکوبی لب ها، خط چشم و ابرو ممکن است رنگدانه ها به طور کامل محو نشوند و جای خالکوبی به صورت یک سایه روی بدن باقی بماند.
۳. در برخی موارد نیز واکنش های آلرژیکی گزارش می شود به خصوص در مواردی که جوهر خالکوبی حاوی سولفید جیوه باشد. در این حالت واکنش ها به شکل قرمزی، خارش و التهاب بروز می کنند. برای جلوگیری از واکنش های احتمالی، اغلب آنتی هیستامین های خوراکی و نستروئیدهای ضدالتهاب تجویز شده و به بیمار توصیه می شود حتما از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کند.
نکته مهم: اگر تا به حال تاتو نکرده اید پیشنهاد می کنیم هیچگاه اینکار را نکنید چون همه ی کسانی که تاتو می کنند دیر یا زود از این کار پشیمان می شوند. این مطلب هم جهت اطلاع رسانی بود.
گردآوری:بخش آرایش و زیبایی صبح بخیر
منابع:
hidoctor.ir
delgarm.com