سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

دکوراسیون برای زنان باردار



 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

از لحظه‌ای که خبر آمدن نوزادی جدید در خانواده پخش می‌شود شور و حال خاصی کل خانواده و اطرافیان نزدیک را در برمی‌گیرد و هر کدام می‌کوشند تا شرایط لازم را برای آمدن نوزاد فراهم کنند. تهیه لباس و لوازم اولیه نوزاد، فراهم کردن اتاقی مناسب با رنگ موردعلاقه کودکان، جور کردن لباس‌های رنگارنگ و حتی تهیه لیستی از اسامی مختلف دختر و پسر از جمله کارهایی است که تقریبا همه خانواده‌ها انجام می‌دهند. اما آنچه که حرف اول را می‌زند و متاسفانه برخی اوقات زیاد توجهی به آن نمی‌شود، کمک و رسیدگی به مادر باردار است. برای آشنایی با روش‌ها و برطرف کردن نیازهای او در محیط خانه با ما همراه شوید.

 


مادر باردار علاوه بر شور و شوق فراوان، اضطراب‌ها و استرس‌های ویژه این دوران را نیز به دوش می‌کشد. تغییرات شدید هورمونی در بدن مادر، او را از نظر جسمی و روانی بسیار حساس و تحریک‌پذیر می‌کند. علائم جسمی مانند تپش قلب، تنفس‌های کوتاه و تند، خستگی‌های زودهنگام و حساسیت به بو و تهوع‌های مکرر تحمل و صبر او را بسیار کم می‌کند. در نتیجه نیاز دارد که در محیطی آرام و دلنشین و به دور از استرس و هیجان زندگی کند.

 

 

برخورداری از محیطی آرام و بدون استرس در دوران بارداری منجر به تولد نوزادی با وزن مناسب، سالم‌تر و آرام‌تر می‌شود. پس با فراهم کردن محیطی به دور از هیجان برای مادر، صاحب فرزندانی سالم و آرام شوید.

 

 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

▪ یکی از مسائلی که مادران باردار در هفته‌های اول از آن رنج می‌برند بوهای مختلفی است که از آشپزخانه منزل در خانه پخش می‌شود و به دنبال آن تهوع و استفراغ‌های مکرری است که برای او به وجود می‌آورد. باید در این دوران از پختن غذاهای پرادویه و سرخ کرده خودداری کرده و بیشتر غذاهای آب‌پز و کبابی پخت کنید. داشتن سیستم تهویه مناسب در آشپزخانه نیز می‌تواند این مشکل را تا حدودی برطرف کند.



مادر هنگام غذاخوردن باید بر روی صندلی صاف بنشیند و از چهارپایه کوتاه زیر پاها استفاده کند.

 


دمای مناسب در خانه باید حدود ۲۶-۲۴ درجه سانتیگراد باشد تا مادر دچار تعریق نشود.

 


استفاده از تخت‌خواب‌هایی که ارتفاع کوتاهی دارند مادر را در برخاستن و خوابیدن کمک می‌کند.

 


تشک‌های استاندارد نیز دردهای عضلانی و کمردرد را کم می‌کند.

 


خوابیدن به پهلو به‌خصوص پهلوی چپ خون‌رسانی به جنین را آسان‌تر می‌کند و استفاده از بالش‌های کوچک در زیر شکم و پشت کمر، مادر را برای خوابی راحت آماده می‌کند.

 


در ماه‌های آخر بارداری با فشار بچه بر روی محتویات شکم، عمل رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری صورت می‌گیرد، در این حالت مادر باید از چند بالش در زیر شانه‌ها استفاده کرده و به سمت پهلو و تقریبا به حالت نیمه نشسته قرار بگیرد.

 


استفاده از کاناپه‌های نرم و کوتاه و قرار دادن کوسن‌های کوچک در گودی کمر هنگام نشستن به مادر کمک می‌کند تا از قوس بیش از حد کمر به سمت جلو و دردهای مهره‌ای کم کند.

 

 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

در هنگام نشستن، قرار دادن دو یا چند بالش در زیر پاها یا استفاده از چهارپایه کوتاه، باعث می‌شود تا برگشت مایعات از پایین بدن به سمت بالای بدن به راحتی صورت گیرد و مادر کمتر با خواب رفتگی عضلات مواجه شود.

 


استفاده از رنگ‌های سبز روشن و آبی بر روی دیوارهای اتاق خواب، استرس مادر را کاهش می‌دهد. با خواب آرام مادر، ضربان قلب جنین در حد نرمال می‌زند و او هم از آرامش مادر لذت می‌برد و از رشدی مناسب بهره‌مند خواهد شد.

 


مادر باید از نور طبیعی آفتاب استفاده کند تا به پیشبرد روند استخوان‌سازی جنین کمک کند و علاوه بر آن دردهای عضلانی مادر نیز کاهش یابد. بنابراین مادر باردار باید از آفتاب در فضای خانه‌ بهره ببرد به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان که شدت تابش نور خورشید و میزان آفتاب کمتر است.

 


چیدمان وسایل منزل باید به شکلی باشد تا فضای کافی برای راه رفتن مادر به‌خصوص در هفته‌های آخر بارداری فراهم شود. به کار بردن مبلمان متعدد و شلوغی فضا برای تحرک مادر مشکل‌ساز است.‌ از سوی دیگر، عدم تعادل مادر با بالارفتن وزن او، می‌تواند باعث برخورد او با اثاثیه منزل شود، بنابراین فضاها باید خلوت و باز باشد.

 


در دوران بارداری باید از به کار بردن نورهای تند مصنوعی دوری کرد، به‌خصوص مادرانی که زمینه مسمومیت حاملگی و فشارخون بالا دارند باید در محیط کاملا آرام و نیمه تاریک استراحت کنند. محیطی به دور از سر و صدا و نورهای اضافی، مانع بالارفتن فشار خون مادر می‌شود.

 


استفاده از موزیک‌های آرام بدون کلام، ‌استفاده از چند شمع کوچک و به کار بردن رایحه‌های خوش در فضای منزل، محیطی آرام را برای مادر و جنین او فراهم می‌کند.

 


سرگرم شدن مادر با گلدان‌های کوچک و رسیدگی روزانه به گیاهان استرس او را کاهش می‌دهند و زندگی و طبیعت را نیز به خانه می‌افزاید.

 


برای جلوگیری از صداهای ناهنجار می‌توان از صداگیر برای کابینت‌ها و درها استفاده کرد. همچنین وجود پنجره‌های دو جداره نه تنها مانع از هدر رفتن دمای مناسب منزل می‌شوند، بلکه از ورود صداهای ناهنجار بیرون و ایجاد استرس‌ ناشی از آن جلوگیری می‌کنند.

 


خوردن کمی شکلات در محیطی آرام علاوه بر شادابی مادر باعث لبخند زدن جنین در رحم می‌شود، البته مادران دیابتی می‌توانند از شکلات تلخ استفاده کنند.

 

 

 

 


ویدیو مرتبط :
این کشیش زنان را چگونه باردار می کرده است؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

كمبود آهن در زنان باردار باعث سقط جنين



 

 

 

به گفته متخصصان تغذيه كمبود اهن در زنان باردار باعث افزايش سقط جنين، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان مي شود.



یكي از شايعترين انواع كم خوني ،ناشي از فقرآهن است اگر براي ساخت گلبول هاي قرمز خون آهن به مقدار كافي در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخاير آهن خوداستفاده مي كند و زماني كه كمبود آهن ادامه پيدا كند و ذخاير آهن بدن هم تمام شود كم خوني ناشي از فقر آهن بوجود مي آيد.



از عوامل كم خوني مي توان به كمبود آهن در رژيم غذايي روزانه، ابتلا به آلودگي هاي انگلي و بيماري هاي عفوني، عادات نامناسب غذايي مثل خوردن چاي 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و كمبود آهن مورد نياز در دوران حساس زندگي به خصوص دوران كودكي و بارداري اشاره كرد.

 


علائم اين كم خوني شامل رنگ پريدگي ، زبان و مخاط داخل دهان و چشم، سرگيجه و سردرد، خستگي و كسل بودن و حالت تهوع است. كمبود آهن در زنان باردار باعث ضعف، افزايش خطر مرگ و مير مادران هنگام زايمان و افزايش سقط جنين و تولد نوزاد مرده مي شود.

 


استفاده از مواد غذايي حاوي آهن مثل گوشت، ميگو، ماهي،‌زرده تخم مرغ، حبوبات، غلات، شير در برنامه غذايي روزانه استفاده از انواع خشكبار مثل توت، كشمش، برگه آلو، انجيرخشك، پرهيز از نان هاي سفيد و نان هاي حاوي جوش شيرين و استفاده از مواد داراي ويتامين ث يا ميوه هاي ترش مثل مركبات همراه با مواد غذايي حاوي آهن مي تواند از كم خوني ناشي از فقرآهن جلوگيري كند.