سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

دوره پیش داوری و قضاوت تمام شد!


پاول بلوم (Paul Bloom) روانشناس، معلم و استاد دانشگاه است. او در آخرین کتابش که «لذت چگونه کار می کند؟» نام دارد، درباره موضوع اسرارآمیز خوش بودن، لذت بردن از زندگی، هنر، غذا، داستان ها و ... صحبت می کند.





مجله موفقیت - ر
ها اصلانی: پاول بلوم (Paul Bloom) روانشناس، معلم و استاد دانشگاه است. او در آخرین کتابش که «لذت چگونه کار می کند؟» نام دارد، درباره موضوع اسرارآمیز خوش بودن، لذت بردن از زندگی، هنر، غذا، داستان ها و ... صحبت می کند و در کتاب دیگرش که عنوان آن «فقط بچه ها» است، به کاوش ذات و فطرت کودکان در خوب بودن و اخلاق مداری می پردازد.

تقریبا همه آنهایی که از طریق وب سایت دانشگاه «ییل» کلاس روانشناسی رایگان 110 او را دنبال می کنند، با او و تسلطش به علم روانشناسی آشنا هستند. وی اخیرا دومین دستورالعمل اخلاق مداری در زندگی روزمره را برای ده ها هزار نفر از دانشجویان روانشناسی منتشر کرده است و در مجلات مشهوری مانند «نیویورکر»، «نیویورک تایمز» و «آتلانتیک» قلم می زند. در این مقاله مطلبی از او را بانام «پیش داوری ناخودآگاه» می خوانیم.

به نظر می رسد اخیرا همه روشنفکران و تحصیلکرده های نسل جدید، علیه قضاوت و پیش داوری قد علم کرده اند. حرف حساب آنها این است که در برخورد با دیگران و آدم هایی که می شناسیم و نمی شناسیم، حق نداریم پیشاپیش قضاوت کنیم و آنها را بدون شناخت کافی، در گروه های خوب و بد یا دوست و دشمن دسته بندی کنیم. کار به جایی رسیده است که آدم های قضاوت کننده را افراد خوب و درست نمی دانیم و به همه پیشنهاد می کنیم که از این افراد فاصله بگیرند.

دوره پیش داوری و قضاوت تمام شد!

اما از سوی دیگر همین کسانی که به شدت مخالف پیش داوری هستند، وقتی تحت آزمایش های روانشناسی قرار می گیرند، بدون آنکه بخواهند، نسبت به کسانی که حتی نمی شناسند، ناخودآگاه پیش داوری می کنند؛ مثلا وقتی تصویر یک صحنه تصادف را به آنها نشان می دهید و از ایشان می خواهید حدس بزنند یک راننده زن مقصر است یا یک راننده مرد، همین اشخاص روشنفکر، غالبا راننده زن را مقصر می دانند؛ در حالی که ادعا می کنند اهل قضاوت کورکورانه نیستند. وقتی هم می خواهند نزد پزشک متخصصی بروند، پزشک مرد را انتخاب می کنند و حتی زمانی که می خواهند جنس دست دومی را از اینترنت خریداری کنند، به جای خرید از یک فروشنده سیاه پوست، همان جنس را به قیمت گرانتر از یک فروشنده سفید پوست می خرند.

به نظر می رسد پیش داوری، به شکلی ناخواسته، در عمق وجود ما لانه کرده است و ما بی آنکه بدانیم نسبت به کسانی که در گروه ما هستند، احساس تعلق و همبستگی می کنیم و نسبت به کسانی که خارج از گروه ما هستند، بی رحم و بی توجهیم.

در یکی از آزمایش های علمی به عده ای از اشخاص گفته شد که شما طی آزمایش های مکرر دچار ویژگی «کاندینسکی» هستید که البته این اسم، یک اسم بی معنا و تصادفی بود. نکته جالب در این آزمایش این بودکه بعد از مدتی اعضای گروه «کاندینسکی» که هیچ وجه تشابهی جز یک اسم بی معنای مشترک نداشتند، از یکدیگر حمایت می کردند و با جدیت می گفتند که نسبت به هم احساس رفاقت، دوستی و حتی خویشاوندی عجیبی پیدا کرده اند!

این افراد گروه های دیگر را غریبه می پنداشتند و حتی بعضی اوقات خصمانه با آنها برخورد می کردند. شاید به همین خاطر است که هر وقت کسی رئیس می شود، دوستان، آشنایان و هم حزبی های خود را اطرافش نگه می دارد و پست های مهم معاونت را به آنها می دهد. وقتی از این مدیران بپرسید که بهترین و نابغه ترین فرد در جهان کیست به شکل مضحکی می بینید که در میان گروه خود دنبال چنین کسی می گردند!

به راستی اگر پیش داوری و تفکر قالبی خواسته و ناخواسته بخشی از تفکر ناهشیار ماست و از سوی دیگر قرار است به عنوان انسان های عصر اطلاعات و ارتباطات همه آدم ها را یکی ببینیم و حقوق یکسان برای همه قائل باشیم، چگونه می توانیم بدون پیش داوری با افراد و اشخاص برخورد کنیم؟ به نظر می رسد باید بر روی بخش هایی که توانایی کنترل داریم، کار کنیم. شاید گروه گرایی و قضاوت های کلیشه ای بخشی ناخواستنی از وجودمان باشند اما ما می توانیم با کمک نیروی هشیاری و ذهن آگاهی خودمان این قضاوت های غیرمنطقی و بی پایه را رصد کنیم و قبل از اینکه پیش داوری ها ما را هیجان زده و از خود بی خود کنند و بر روی تصمیمات ما اثر بگذارند، به کمک نیروی عقل آنها را مهار کنیم و خود را از درون چرخه مارپیچی و فریبنده پیش داوری ها بیرون بیندازیم. به نظر می رسد برای این کار باید در حالت هوشیاری ذهنی همیشگی به سر ببریم.


ویدیو مرتبط :
‫▶ از پیش داوری و قضاوت خودداری کنیم!!♫ ♪ ♪❀♫‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۶ گزینه داوری قضاوت دربی ۷۶ مشخص شدند



اخبار,اخبار سیاسی,هاشمی رفسنجانی

تکراری بودن داور دربی برای ما مهم نیست/فقط حق‌وردی و فغانی کاندیدا نیستند

 رئیس دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت: تکراری بودن داور دربی از نظر ما اهمیتی ندارد.

حسین عسگری در گفت‌وگو با  فارس در مورد اعتراض مدیرعامل باشگاه داماش به نحوه قضاوت تورج حق‌وردی در بازی با پرسپولیس گفت: این مسئله تازگی ندارد در فوتبال ما مد شده که همه علیه داوری صحبت کنند. از رأس هرم تا پایین‌ترین بخش چنین کاری انجام می‌دهند اما نمی‌دانم چرا اعتراض می‌کنند در حالیکه می‌دانند هیچ فایده‌ای ندارد.

وی در مورد اینکه شاید آنها تصور می‌کنند با اعتراض به داوری در بازی بعدی داور با آنها مهربان‌تر رفتار می‌کند گفت: تا کنون چه زمانی چنین اتفاقی افتاده است. من همواره گفته‌ام که امکان ندارد که یک داور در فوتبال اشتباه نکند اما مهم آن است که اشتباه تأثیرگذاری در نتیجه بازی نداشته باشد. در همان بازی پرسپولیس-داماش مدافع تیم داماش توپ را با دست از مقابل انصاری‌فرد دور کرد. البته آن صحنه خارج از محوطه جریمه بود پنالتی اتفاق نیفتاد ولی می‌توانست یک موقعیت خوب برای پرسپولیس ایجاد شود.

وی در مورد اینکه به حق‌وردی در این مسابقه چه نمره‌ای می‌دهد گفت:‌ من تمام فیلم بازی را ندیدم ممکن است همانطور که در آن صحنه داور آن هند را ندید در برخی از صحنه‌ها به بازیکنان پرسپولیس اخطار نداده باشد. اما واقعیت آن است که مدافع داماش توپ را به شیوه‌ای با دست دفع کرد که نه داور و نه کمک‌داور نمی‌توانستند آن صحنه را ببینند. با توجه به اینکه حق‌وردی اشتباه تأثیرگذاری نداشته نمره‌اش خوب می‌شود شاید خیلی خوب نشود اما خوب است.

عسگری در مورد اینکه گفته می‌شود حق‌وردی و فغانی گزینه‌های اصلی قضاوت دربی هستند، گفت: ما 6 گزینه برای دربی داریم از دو سه هفته قبل نیز این گزینه‌ها را زیر نظر گرفته‌ایم. فقط این دو نفر که اسم بردید گزینه نیستند اما واقعیت آن است که هر 30 داور ما نمی‌توانند بازی پرسپولیس استقلال را سوت بزنند.

وی در مورد اینکه ممکن است دوباره محسن ترکی داور دربی باشد، گفت: تکراری بودن داوری دربی از نظر ما هیچ اهمیتی ندارد. این مسئله فقط از نظر بازیکنان مسئولان باشگاه‌ها و تماشاگران و خبرنگاران عزیز مهم است اما برای ما مهم آن است که بالاترین استاندارد در قضاوت را داور در دربی به نمایش بگذارد. تکراری بودن یا نبودن داور برای ما هیچ اهمیتی ندارد و اینگونه نیست که بخواهیم از نگاه احساسی و دلسوزانه بگوییم چون این داور خیلی زحمت کشیده قضاوت دربی را به او بدهیم. در گذشته نیز همینگونه بود. داوری مثل صالحی 7-8 بار دربی تهران را قضاوت کرد بنابراین تکراری بودن داور مهم نیست.

۶ گزینه داوری قضاوت دربی ۷۶ مشخص شدند.

حسین عسگری رئیس دپارتمان داوری اعلام کرد که 6 گزینه برای قضاوت دربی مد نظر دپارتمان داوری است اما اسمی از این شش داور نبرد.

نام 6 گزینه قضاوت دربی را به دست آورده که آن را منتشر می‌کند.

سعید مظفری‌زاده، محسن ترکی و علیرضا فغانی که هر سه داور اکنون برای قضاوت در خارج از کشور هستند.

تورج حق وردی، احمد صالحی و محسن قهرمانی هم سه گزینه دیگر دپارتمان داوری برای قضاوت دربی 76 پایتخت هستند.

دیدار دو تیم استقلال و پرسپولیس در هفته بیست و سوم لیگ برتر روز جمعه ششم بهمن ماه ساعت 15:30 در ورزشگاه آزادی برگزار می‌شود./فارس