فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

خورشید، ایرانیان و ارتباط با کورش


نویسنده در این کتاب می کوشد نشان دهد که اخلاق چرا و چگونه برای انسان حاصل شده است؟ او در این کتاب پدیدار اخلاقی را از اقوام ابتدایی بررسی کرده و به مبانی اندیشه اخلاقی در میان آریاییان اشاره می کند.

خبرآنلاین: نویسنده در این کتاب می کوشد نشان دهد که اخلاق چرا و چگونه برای انسان حاصل شده است؟ او در این کتاب پدیدار اخلاقی را از اقوام ابتدایی بررسی کرده و به مبانی اندیشه اخلاقی در میان آریاییان اشاره می کند.

«انسان‌شناسی اخلاق» نوشته دکتر حمید ابوطالبی کتاب اول از مجموعه فلسفه اخلاق اجتماعی است که انتشارات کویر روانه بازار نشر کرده است.

انسان به حکم معلم اول جانداری اجتماعی است و گوهر وجودی اش تنها در بستر جامعه به ظهور می رسد. از منظری انسان‌شناسانه، پاسخگویی به این سؤال است که اخلاق چرا و چگونه برای بشر حاصل شد؟ به چه سان در حوزه انسانی تطور و تحول یافت؟ چگونه به آسمان رفت و خدایی شد، یا آنکه از آسمان به زمین آمد و انسان گردید؟ یا آنکه از همان آغاز امری انسانی ـ الهی بود. در این صورت آیا اخلاق تنها پیوند عقلانی میان آدمیان و خداست؟ فضیلت، عدالت، وظیفه و تکلیف و چگونه پدید آمده، در حوزه انسانی چگونه رشد یافته، و تطور و تحول آنها به چه سان بوده است؟ زمینی‌اند یا آسمانی؟ منحصر به حوزه آدمیان بوده یا...

جایگاه خورشید نزد ایرانیان و ارتباطش با نام کورش

نویسنده در این کتاب مستند و تاریخی می کوشد نشان دهد که اخلاق چرا و چگونه برای انسان حاصل شده است؟ او در این کتاب پدیدار اخلاقی را از اقوام ابتدایی بررسی کرده و به مبانی اندیشه اخلاقی در میان آریاییان اشاره می کند. به این منظور هستی شناسی آریاییان مورد بحث قرار می گیرد. در بخش دوم کتاب نویسنده اندیشه و اخلاق یونانی را مورد بحث قرار می دهد و در بحث از اخلاق یونانی تفکر بزرگانی چون سقراط، افلاطون و ارسطو و متفکران پس از ارسطو یعنی رواقیان، اپیکوریان و نوافلاطونیان فلوطینی را از حیث اخلاقی معرفی می کند. بخش چهارم کتاب مبانی اندیشه و اخلاق عربی مورد بحث قرار می گیرد. این بخش نیز همچون سایر بخش های کتاب از دو بخش تشکیل شده است، در فصل یک هستی شناسی اقوام عرب معرفی می شود و در بخش بعدی اخلاق آیینی ایشان مورد بحث قرار می گیرد.

البته نویسنده در پیشگفتار تاکید می کند که هدف از کتاب دین شناسی و تتبعات دین شناسانه نیست، بلکه پرداختن به آن مفاهیم، اسطوره ها، فلسفه ها، اندیشه ها و اموری تاریخی-اجتماعی است که بر اخلاق اقوام و جوامع بر مبنای نوع هستی شناسی، دین باوری، اندیشیدن های فلسفی و ... آنان تاثیر نهاده است. در بخشی از پیشگفتار این کتاب می​خوانیم:

«هستی شناسی بومیان نخستین، انسان اولیه و جرقه های اخلاق، کیش کهن نیاکان، هستی شناسی و اخلاق آریایی، هستی شناسی و اخلاق اسطوره​ای، هستی شناسی و اخلاق فلسفی، هستی شناسی اقوام عرب، اخلاق آیینی اعراب» از عناوین این کتاب خواندنی و مفید است.

در بخشی از کتاب می خوانیم:


انسان، یک حقیقت است؛ حقیقتی که دارای ابعاد وجودی مختلفی است. آن جا که می گوید: «وزن و شکل من» یا «غذا و رشد من» ، درباره بعد جسمی و مادی و طبیعی خویش سخن می گوید و آن جا که می گوید: «فکر و اندیشه و عقل من»، از ابعاد غیر مادی وجود خویش خبر می دهد. پس انسان ها، «من»ها و «خود»های گوناگونی دارند: خود حیوانی، خود نباتی و خود روحانی. آنچه انسان را انسان کرده و بر سایر حیوانات برتری داده، همین روح ملکوتی و نفخه الهی موجود در اوست.
یکی از قدیمی ترین دستورهای حکیمانه جهان که به وسیله انبیای الهی به بشر ابلاغ شده و حکیمان بزرگ جهان نیز آن را به زبان آورده اند و اعتبار و اهمیت خودش را در طول تاریخ، حفظ کرده و ارزش آن، هر روز، بیشتر کشف شده، این است که: «ای انسان! خودت را بشناس...»

هستی شناسی پارسی


عصر هخامنشی در تداوم همان باورهای کهن آریایی که البته دستخوش مواجهه با باورهای بابلی - ایلامی هم شده بود، آغاز گردید...در مغرب سرزمین آریایی، کورش نیز نام خود را از خورشید گرفته بود. زیرا خورشید را در زبان پارسی، کوروش می نامیدند و پادشاه در برابر آن به نماز می ایستاد. کورش روانه خانه می شد تا در آستانه پدرش، هستیا (الهه آتش در یونان باستان)، و زاوش (ستاره مشتری) و همه ایزدانی را که مددکار نسل و تبارش بودند، دعا و ستایش کنند تا از الهامات آسمانی برخوردار گردیده و اراده ایزدی را بشناسد. چرا که از زمان بسیار قدیم خورشید نزد ایرانیان دارای جنبه قدسی بوده است. و در هفت پاره که از قطعات قدیم اوستا است، کالبد اهورا مزدا، مثل خورشید تصویر شده. و در جایی دیگر آمده است که خورشید چشم اهورا مزدا است، استرابوهن می نویسد که ایرانیان خورشید را به اسم مهر می ستایند، هر بار یشتن خورشید هم ثواب داشت...هر بار یشتن ماه به جز ثواب اوستا خواندن یک فرمان ثواب داشت...

و اگر خورشید و ماه نو را ستایش نمی کردند، هر بار یک فرمان گناه محسوب می شد. انرژی ایزدان جهان را پر کرده و آنها عناصر فعال دگرگونی ها و تغییرات آن به شمار می رفتند؛ آتش نیز که به نام رب النوع آتش شخصیت می یافت، متعالی ترین نیروهای طبیعی به حساب می آمد...بر مبنای نظرات آنان، آتش و آب برادر و خواهر محسوب می​شدند اما چگونه؟ از آنجا که در آثار کورش و داریوش و خشایارشا و اردشیر اول و اردشیر سوم، نامی از آناهیتا الهه آب برده نشده است؛ این نسبت می بایست شکل جدیدتری داشته و بر باورهای آنان افزوده شده باشد. اسم ناهید برای نسختین بار فقط در کتیبه ای که از اردشیر دوم هخامنشی در شوش روی یک صفه ستونی کشف شده، مشاهده می شود. بنا به خواست اهورا مزدا و آناهیت و میثرا، من دوباره این ایوان را ساختم، لذا می توان پنداشت در حوزه پادشاهان ایران کهن، نخست اردشیر دوم مجسمه آفرودیت آناییتیس را در بابل و شوش و همدان و دمشق و سارد برپا نمود و ستایش او را به مردمان فارس و باختر آموخت.»

شایان ذکر است دکتر حمید ابوطالبی که اکنون معاون سیاسی دفتر رییس جمهور است، متولد سال 1336 تهران و دارای مدرک دکترای جامعه شناسی تاریخی از دانشگاه لرون فرانسه، کارشناسی ارشد جامعه شناسی سیاسی از دانشگاه سوربن فرانسه، کارشناسی ارشد تاریخ فرهنگ و تمدن‌ اسلامی از دانشکده الهیات دانشگاه تهران و کارشناسی جامعه شناسی از دانشگاه تهران می باشد. او پیش تر سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی نظیر ایتالیا، بلژیک، استرالیا و اتحادیه اروپا (به مدت 15 سال)، مدیر کل سیاسی وزارت امور خارجه(به مدت 5 سال)، مشاور وزیر امور خارجه(به مدت5 سال) و عضویت در شورای استراتژیک وزارت امور خارجه بوده است.

این کتاب در 540 صفحه با قیمت 16هزار و 500 تومان روانه بازار نشر شده است.


ویدیو مرتبط :
تشابه ارتباط والدین و فرزندان با ارتباط خدا و خلق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گوگل از ارتباط با ایرانیان چقدر سود می برد؟


براساس نتایج تحقیقات به عمل آمده که چندی پیش از سوی مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی منتشر شده کل سود موتور جستجوی گوگل در سال 2011 حدود 36 میلیارد دلار بوده است.

خبرگزاری مهر: فاز آزمایشی نخستین موتور جستجوی بومی با نام تجاری "پارسی جو" با پوشش 120 میلیون سند فارسی، راه اندازی شد و قرار است نسخه نخست این سامانه با پوشش 300 میلیون سند فارسی در اسفند ماه امسال به کاربران عرضه شود.
راه اندازی موتور جستجوی بومی از اواسط سال 89 در دستور کار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت که در آن زمان طرحی مطرح شد که براساس آن موتور حستجوگر ملی بر بستر شبکه ملی اطلاعات یا اینترانت کشوری پیاده سازی قرار گیرد. این موتور جستجوگر ملی که حتی عنوان موتور "یاحق" را نیز در ابتدا به خود گرفته بود اولین اولویت برای ارائه خدمات دستگاههای دولتی و غیردولتی با هدف تسهیل در ارائه اطلاعات سریع به مردم معرفی شد و قرار بود از تجارب کشورهای کره جنوبی و چین نیز در بهره برداری از آن استفاده شود.

نخستین موتور جستجوی ایرانی وارد عرصه شد

یکسال پس از اعلام اولین برنامه های وزارت ارتباطات برای راه اندازی موتور جستجوی ملی، سیاستهای این وزارتخانه برای اجرای این پروژه در کشور به نوعی تغییر کرد و مقرر شد برای ایجاد فضای رقابت فعالان داخلی در این عرصه چندین موتور جستجوی بومی راه اندازی و معرفی شود.

براین اساس سازمان فناوری اطلاعات ایران بحث حمایت از موتورهای جستجوی بومی و رتبه بندی آن ها را در دستور کار قرار داد.

هم اکنون و با گذشت بیش از دو سال از اولین زمزمه ها برای راه اندازی موتور جستجوگری که توانایی رقابت با موتورهای جستجویی همچون یاهو و گوگل را داشته باشد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز به کار موتور جستجوی بومی "پارسی جو" خبر داد که مورد تایید این وزارتخانه قرار گرفته است.

رضا تقی پور در پاسخ به مهر با بیان اینکه موتور جستجوی (پارسی جو) هم اکنون به صورت آزمایشی راه اندازی شده است، اظهار داشت: این پروژه هر روز رو به تکمیل شدن می رود.

وی با بیان اینکه مراحل تکمیل این موتور جستجو و افزایش تعداد صفحات جستجوی آن نیازمند حافظه های بسیار زیاد و تجهیزاتی است که به مرور در حال آماده سازی است، تصریح کرد: موتورهای جستجوی دیگری نیز در مرحله تولید است و مقدمات آن به زودی آماده می شود که وزارت ارتباطات از این پروژه های بومی و حجیم حمایت لازم را به عمل می آورد.
پوشش 500 میلیون سند فارسی در نخستین موتور جستجوی بومی
موتور جستجوی پارسی جو توسط پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان اولین موتور جستجوی بومی هم اکنون به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.

این موتور جستجو با پوشش 120 میلیون صفحه فارسی، در حال سرویس‌دهی به بیش از 20 هزار کاربر فارسی‌زبان در روز است و براساس گزارش پژوهشگاه ICT ، مراحل توسعه و تکمیل و افزایش پوشش تعداد صفحات مورد جستجوی آن، با فراهم سازی سخت افزار و پهنای باند مورد نیاز در مقیاس بالا توسط این پژوهشگاه در دست اقدام است.

براین اساس بهره ‌برداری رسمی موتور جستجوی پارسی جو در دو مرحله صورت خواهد پذیرفت که نسخه اول این سامانه با پوشش 300 میلیون سند فارسی در اسفند ماه امسال به کاربران عرضه خواهد شد و نسخه دوم آن نیز با پوشش 500 میلیون سند فارسی حاوی سرویس‌هایی نظیر ترجمه ماشینی، جستجوی اخبار، جستجوی علمی و جستجوی دو زبانه و برخی از سرویس‌های مربوط به نقشه، خرداد ماه سال 92 در معرض عموم قرار خواهد گرفت.

میزان استفاده کاربران ایرانی از موتور جستجوی گوگل

براساس نتایج تحقیقات به عمل آمده که چندی پیش از سوی مجمع فعالان فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی منتشر شده کل سود موتور جستجوی گوگل در سال 2011 حدود 36 میلیارد دلار بوده که سود این موتور جستجو از کاربران ایرانی در سال گذشته، 443 میلیارد تومان – البته با قیمت دلار 1600 تومانی - تخمین زده شده است.
 
براین اساس هر ایرانی روزانه به طور میانگین 5 بار در گوگل جستجو می‌کند و میانگین سالیانه تعداد دفعات جستجو در گوگل توسط کاربران ایرانی یکهزار و 825 بار اعلام شده است.
 
در این بررسی ها مشخص شده که 40 درصد کلیک کاربران ایرانی روی لینک های تبلیغاتی ظاهر شده در نتایج جستجو است و 7.3 بار تعداد دفعاتی است که کاربران ایرانی در سال بر روی لینک های تبلیغاتی کلیک می‌کنند. براین اساس میانگین درآمد گوگل به ازای هر کلیک بر لینکهای تبلیغاتی 1.04 دلار و میانگین درآمد سالیانه گوگل از هر کاربر 7.3 دلار است و در مجموع این موتور جستجو از کاربران ایرانی طی یک سال277 میلیون دلار درآمد کسب کرده است.