این مداحان چگونه مشهور شدند؟


نویسنده کتاب «رسانه شیعه» سراغ پدیده ستارگی مداحان رفته و مورد به مورد بررسی کرده که مداحان مشهور از کجا و به خاطر چه ویژگی هایی شناخته و معروف شدند.





همشهری جوان:
نویسنده کتاب «رسانه شیعه» سراغ پدیده ستارگی مداحان رفته و مورد به مورد بررسی کرده که مداحان مشهور از کجا و به خاطر چه ویژگی هایی شناخته و معروف شدند.

صادق آهنگران

صادق آهنگری - معروف به آهنگران - آغازگر قالب شکنی در فرم ادبیات هیئت های مذهبی بود. برای اول بار، در نوحه های آهنگران بود که واژه های متداول و روزمره وارد شد؛ واژه هایی مانند سنگرف، جبهه، فانوسقه، چکمه و ... پس از پایان جنگ، آهنگران ترجیح داد کماکان به عنوان یک مداح انقلابی دوران جنگ باقی بماند و بیشتر به عنوان تداعی کننده آن فضاهای آرمانی ایفای نقش کند.

داستان شهرت چند مداح معروف

منصور ارضی

تا پیش از پیدایش هیئت های عامه پسند، مشهورترین مداح کشور در دهه 70 منصور ارضی بود؛ مداحی که پدر معنوی هیئت های انقلابی دوران پس از جنگ و مداحان آنها محسوب می شود. ارضی مداحی بود که در مسائل روز کشور موضعی از جنس همان جوانان آرمانخواه داشت و آشکارا آن را بیان می کرد.

داستان شهرت چند مداح معروف

سعید حدادیان

علی اصغر (سعید) حدادیان شبیه ترین - در منش و شاکله شخصیتی - و نزدیکترین شاگرد منصور ارضی به او و مشهورترین ایشان است. مداحی توأم با سخنرانی، شاید مهمترین ارثی باشد که وی از استادش برده است. منتها با این تفاوت که اولا حدادیان عموما در آغاز مداحی سخنرانی می کند، نه مانند ارضی در میانه آن و ثانیا دامنه موضوعی سخنرانی های حدادیان کمتر مقولات مصداقی سیاسی را دربر می گیرد و بیشتر حاوی مباحث اخلاقی و حتی احکام فقهی است.

داستان شهرت چند مداح معروف

محمدرضا طاهری

پرورده خاندانی است که سال هاست مداحی در آن به سنت تبدیل شده. سال های دهه 70 خصوصا در میانه این دهه، دوران طلایی مداحی طاهری محسوب می شد. بین جوانان و نوجوانان هیئتی آن دوره، طاهری هوادارانی داشت که سعی می کردند حتی در آرایش و پوشش ظاهری هم شبیه او باشند؛ خصوصا هیئتی های دانش آموز و دانشجو به تیپ طاهری در مقابل تیپ لوطی منشانه یا بازاری دیگر مداحان انقلابی، علاقه بیشتری نشان می دادند؛ تیپی که شاخصه اش رسمی و شیک بودن، کت و شلوار و جلیقه شیک و مرتب، عینک بدون فریم و ... بود.

داستان شهرت چند مداح معروف

محمود کریمی

با سرعتی بیش از همتایان انقلابی اش مراتب مداحی حرفه ای و مدارج شهرت و محبوبیت را طی کرده. او بین مداحان جوان و انقلابی، مداحی صاحب سبک است. او دستی هم در شعر دارد و در ساخت سبک و ملودی مداحی هایش هم خودکفاست و کمتر به تقلید از دیگران می پردازد. در این زمینه باید او را پرکارترین و محبوب ترین مداح انقلابی سال های اخیر دانست؛ چرا که توانسته است درنوآوری و تنوع کمابیش پا به پای برخی مداحان عامه پسند حرکت کند و با استقبال مواجه شود.

داستان شهرت چند مداح معروف

حسن خلج

یکی از مداحان صاحب سبک انقلابی دوران پس از جنگ با گرایش به مداحی سنتی محسوب می شود. هر چند وی در سال های میانی دهه 70، در کنار طاهری و کریمی جزو مداحان جوان انقلابی و مشهور محسوب می شد اما به طور کلی، سبک و سیاق شخصی و کاری متفاوت و مستقل از دیگر مداحان انقلابی دوران پس از جنگ را دارد؛ استقلالی که خصوصا در سال های اخیر نمود بارزی یافته است.

خلج به مداحی در مجالس خانگی و خصوصی بیشتر علاقه نشان می دهد تا مجالس بزرگ و عمومی. همین منش، زمینه ای فراهم آورده است که او همواره در مرز هیئت های سنتی و انقلابی حرکت کند.

داستان شهرت چند مداح معروف


ویدیو مرتبط :
مداحان مشهور شبهه قاره جناب علی جی وشیناوار 2

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مداحان مشهور اول آبان در دادگاه



شکات: احمدی‌نژاد و مشایی

مداحان اول آبان در دادگاه
خبرگزاری فارس: دادگاه رسیدگی به شکایت رئیس‌جمهور و رئیس دفتر وی از دو مداح صاحب‌نام، اول آبان در دادگاه انقلاب تهران برگزار می‌شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب


در پی طرح برخی مسائل درباره محمود احمدی‌نژاد و رئیس دفتر وی و ارتباط خاص آنها از سوی حاج منصور ارضی و حاج سعید حدادیان در شب‌های ماه رمضان 1390، معاونت حقوقی دولت و وکیل شخصی اسفندیار رحیم‌مشایی از این دو مداح شکایت کردند.
انتشار فایل صوتی سخنان مداحان واکنش های گسترده و متفاوتی را در پی داشت؛ از اعتراض به ادبیات مداحان که برخی آن را دور از آموزه‌های دینی دانستند تا مشکوک و  سیاسی خواندن پخش سخنرانی‌ها 8 ماه بعد و در آستانه خانه‌نشینی 11 روزه رئیس جمهور.
شکایت از منصور ارضی به اتهام تهدید به قتل بر اساس ماده 669 قانون مجازات اسلامی و شکایت از سعید حدادیان بر اساس ماده 608 همین قانون و به اتهام توهین به مقامات دولتی صورت گرفت.
سعید حدادیان بهمن ماه سال گذشته در گفت‌وگویی اعلام کرد که علاوه بر مشائی، شخص رئیس جمهور هم از وی شکایت کرده است.
وی با بیان اینکه آماده پاسخ‌گویی به دستگاه قضایی است، سخنی درباره دفاعیاتش بر زبان نیاورد اما گفت که از حکم قضایی درباره خود، هر چه باشد تبعیت خواهد کرد.
حدادیان اما درباره شکایت دولت از حاج منصور واکنش متفاوتی داشت و با بیان اینکه «منصور، منصور است به نصرت الهی»، سخنان وی را «طنز سیاسی» توصیف کرد که «تن جریان انحرافی را به لرزه انداخته و آن را دستور عملیاتی تلقی کرده است».
این مداح صاحب‌نام با بیان اینکه جریان انحراف آخرین نفس‌هایش را می‌کشد و فرافکنی‌ها و دسیسه‌چینی‌های آنها راه به جایی نمی‌برد، هشدار داده بود «وای به روزی که حاج منصور حماسه‌سرایی کند».
سرانجام شعبه 9 دادسرای فرهنگ و رسانه، پرونده مداحان را با صدور قرار مجرمیت و کیفرخواست برای آنها را به دادگاه ارجاع داد اما جلسه اول محاکمه به دلیل فوت عموی سید علی‌اصغر حسینی وکیل شخصی مشایی برگزار نشد.
چندی پیش دومین جلسه دادگاه با حضور وکلای طرفین دعوا برگزار شد اما این جلسه نیز به دلیل نقص کیفرخواست مربوط به شکایت رئیس جمهور به زمان دیگری موکول شد.
اکنون دادگاه انقلاب تهران، اول آبان را برای رسیدگی به شکایات دولت از حاج منصور ارضی و سعید حدادیان تعیین کرده و آنها باید دوشنبه آینده در شعبه 26 این دادگاه حضور یابند./فارس