سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

نکاتی ایمنی درباره دودکش ها



نکات ایمنی وسایل گاز سوز,نکاتی درباره دودکش

هر وسیله گازسوز باید دارای یك دودكش استاندارد و مجزا و مجهز به كلاهك باشد


هر ساله با شروع فصل سرما و آغاز كار وسایل گازسوز شاهد حوادث ناگواری هستیم كه متأسفانه تعداد قابل توجهی از‌این حوادث به مرگ شهروندان عزیزمان منجر می‌شود. گاز طبیعی و سایر تسهیلات كه موجب راحتی و آسایش مردم است، در صورت عدم رعایت نكات ایمنی می‌تواند موجب خسارات جبران‌ناپذیری شود. بهترین روش مقابله با این خطرات، پیشگیری و رعایت نکات ایمنی است.

قاتل نامرئی
یکی از نکات بسیار مهم و قابل توجه، طریقه نصب انواع بخاری و وسایل گازسوز و به‌خصوص نصب دودکش است. نصب صحیح دودکش از این جهت اهمیت دارد که مانع از نشت گاز مونوکسیدکربن که حاصل سوخت ناقص است، می‌شود. این گاز بی رنگ و بی بو است و به همین دلیل به سادگی قابل تشخیص نیست.

 

این گاز سمی بسیار خطرناک بوده و حتی در مقادیر بسیار جزیی موجب مرگ انسان می‌شود. علایم و نشانه‌های مسمومیت با مونوکسیدکربن بر انسان، به میزان غلظت مونوکسیدکربن در خون بستگی دارد. مونوکسیدکربن در غلظت پایین موجب خواب آلودگی، گیجی، خستگی، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ می‌شود و در غلطت‌های بالاتر سبب خفگی و در نهایت مرگ می‌شود.

نکات ایمنی وسایل گازسوز
هر وسیله گازسوز باید دارای یك دودكش استاندارد و مجزا و مجهز به كلاهك باشد.
همواره محل اتصال دودكش به وسایل گازسوز را بازرسی و از استحکام و ثبات آنها اطمینان حاصل نمایید.


مسدود شدن سر دودكش سبب سوخت ناقص و‌ایجاد گازهای خطرناك و مسموم كننده و برگشت چنین گازهایی به داخل فضای زندگی شده و موجب گازگرفتگی و مرگ می‌شود.


دودكش وسایل گازسوز در محل عبور از شیشه‌های پنجره نباید مستقیم با شیشه در تماس باشد. زیرا در چنین حالتی امكان شكستن شیشه در اثر حرارت و لق شدن و افتادن دودكش وجود دارد. در صورتی كه دودكش از پنجره به بیرون هدایت شده است باید دارای حداقل یك متر ارتفاع عمودی، از محل خروج از پنجره باشد.


هرچند وقت یك بار كلاهك دودكش‌های وسایل گازسوز را بازرسی وچنانچه كلاهك افتاده باشد، آن را در محل خود نصب كنید. قابل ذكر است كه كلاهك علاوه بر‌اینكه از نفوذ باران و برف و افتادن سایر اشیا به داخل دودكش جلوگیری می‌كند، در منظم سوختن وسیله گازسوز نیز موثر است. در ضمن از فشردن بیش از اندازه كلاهك كه موجب تغییر حالت وگرفتگی منافذ خروج گازهای دودكش می‌شود نیز خودداری كنید.


انتهای دودكش‌های توكار باید حداقل یک متر از سطح پشت بام بالاتر باشد.
حتی‌الامكان از نصب زانوی اضافی در مسیر دودكش خودداری کنید. زیرا زانو كارآیی دودكش را كاهش می‌دهد.
هرگز دودكش وسایل ‌گازسوز و هواكش (فن) را از یك ‌لوله یا‌ كانال مشترك عبور ندهید.


برای دودكش داخل و بیرون دیوار نباید از لوله‌های پلاستیكی و غیرمقاوم در برابر حرارت استفاده شود.
دودكش باید از ورق‌های ضد زنگ (گالوانیزه) و به نسبت ضخیم انتخاب شود.


آبگرم‌كن و بخاری حتما باید مجهز به دودكش باشد. از نصب‌این وسیله‌ها بدون دودكش در محیط‌های بسته جدا خودداری کنید.
استفاده از دودكش‌های مشترك باید با نظر متخصصان ‌و ‌مشاوران تأسیساتی ‌انجام ‌شود.
استفاده از دودكش‌های ‌آكاردئونی ‌آلومینیومی ‌به علت نبود امكان ‌آب‌بندی در ابتدا و انتها خطرناك است.


هنگام عبور دودكش از داخل دیوار و تقاطع آن باید قطر لوله فلزی به‌طور کامل یكسان باشد. كم‌كردن قطر لوله هنگام خروج از ساختمان (دیوار یا سقف) مجاز نیست.
از نصب دودكش درحیاط ‌خلوت‌های رو بسته خودداری کنید. داكت دودكش‌ها باید خروجی از بالا و پایین به هوای آزاد داشته باشد و به هیچ وجه هیچ‌گاه بالای داکت مسدود نشود.

 

نکات ایمنی درباره دودکش ها,نحوه آزمایش دودکش

ساده‌ترین آزمایش هر دودكش، دست‌زدن و لمس آن است


دودكش‌ها را به‌طور مرتب بازرسی کنید و از آزادبودن مسیر دودكش اطمینان حاصل کنید.
در هنگام هرگونه ساخت و ساز مراقب باشید، مصالح ساختمانی به داخل دودكش‌ها ریخته نشود و راه ورودی دودكش را مسدود نكند.


هر ساله پیش از روشن كردن وسایل گرمازا، مراقب باشید مسیر دودكش‌ها به‌وسیله لانه پرندگان مسدود نشده باشد.
قسمت عمودی دودكش باید روی پایه‌های مناسب قرارگیرد تا وزن آن به پایه منتقل شود و از كج شدن آن جلوگیری به‌عمل آید. در ضمن بخش عمودی دودكش روی نماها باید به‌وسیله بست‌های مناسب به دیوار محكم شود. همچنین مراقب چرخش كلاهك به سمت زمین باشید، در‌این صورت‌این‌گونه دودكش‌ها كارآیی لازم را ندارند و خارج نشدن گازهای حاصل از احتراق جان شما را تهدید می‌كند.


عبور دودكش از فضای داخل‌ سقف كاذب ‌و به‌خصوص حمام به دلیل امكان پوسیدگی و نشت گاز مونواكسیدكربن خطرناك‌ است.
دودكش باید مجهز به بست نگه‌دارنده باشد و در محل خود محكم شود.
برای شومینه به دلیل امكان پس‌زدن گازهای حاصل از احتراق بهتر است از دودكش به قطر 15 سانتی‌متر استفاده كرد.

آزمایش دودکش
می‌توانید برای اطمینان از صحت عملكرد دودكش سه آزمایش آسان ذیل را انجام دهید:


ساده‌ترین آزمایش هر دودكش، دست‌زدن و لمس آن است. سردی دودكش نشانه عبور نکردن گازهای سمی‌حاصل از احتراق وسیله گازسوز و زنگ خطری برای شما است. وقتی وسیله گازسوز کار می‌کند باید دودکش داغ باشد.


آزمایش بعدی استفاده از شمع و یا شعله كبریت در محل دریچه و مبدأ دودكش در اتاق (محل مصرف) است. با قرار دادن كبریت روشن درابتدای دریچه باید شعله به سمت داخل دودكش كشیده شود. این موضوع نشانه كـاركردن و مكش مناسب دودكش بوده و در صورتی كه تغییری در شعله ‌ایجـاد نشود، نشان‌دهنده عدم مکش مناسب دودكش است.


هنگام خرید و یا اجاره خانه و پیش از وصل وسایل گازسوز به دودکش،مسیر دودكش‌ها را با یك وزنه و طناب محكم از پشت‌بام تا محل دریچه و مبدأ دودکش كنترل کنید تا از باز بودن آن به‌طور کامل مطمئن شوید.

 

منبع : www.salamat.com


ویدیو مرتبط :
انیمیشن آموزش نکات ایمنی بخاری و دودکش

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نکاتی ایمنی ساختمان برای پیشگیری از حوادث در منزل



هر ساله افراد زیادی بر اثر حوادث آتش سوزی جان خود را از دست می دهند یا مجروح می شوند. بسیاری از این حوادث دردناک در خانه ها و در فصل زمستان رخ می دهد. در حالی که راه های زیادی برای پیش گیری از این گونه اتفاقات ناخوشایند وجود دارد که فقط نیازمند توجه و برنامه ریزی های دقیق است. این مسئله به قدری حائز اهمیت است که هفتم مهر به نام روز آتش نشانی و ایمنی نام گرفته است. ما نکات ساده و کوچکی را به شما یادآوری می کنیم که به راحتی از اتفاقات ناخوشایند و بزرگ پیشگیری می کنند. با ما همراه باشید .

 

نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی,پیشگیری از آتش سوزی در خانه

اتفاقات یا حواس پرتی های هنگام آشپزی در آشپزخانه یکی از دلایل رایج آتش سوزی است


۳ دلیل رایج آتش سوزی ها عبارت است از:

اتفاقات یا حواس پرتی های هنگام آشپزی در آشپزخانه
اتفاقات مربوط به وسایل گرمایشی مانند شومینه ها و بخاری ها
نقص های الکتریکی و برقی

 

نکاتی برای پیشگیری از آتش,پیشگیری از آتش سوزی

نصب زنگ هشدار یک روش کاملا ارزان برای محافظت از خانواده ی شما است


هر خانه حداقل باید یک زنگ هشدار دود فعال داشته باشد.
از یک فروشگاه ابزارفروشی یک زنگ هشدار دود بخرید. این یک روش کاملا ارزان برای محافظت از خانواده ی شما است. در هر طبقه ی منزل تان یک زنگ هشدار نصب کنید. آن را ماهی یک بار امتحان کنید، گرد و خاکش را بزدایید و حداقل سالی یک بار باطری آن را تعویض کنید. این زنگ ها خودشان نیز باید هر ۱۰ سال یک بار یا به توصیه ی تولیدکننده تعویض شوند.

آشنایی با حوادث خانه, جلوگیری از آتش سوزی خانه

سیم ها را زیر فرش، بالای میخ یا در نواحی پر تردد قرار ندهید


از آتش سوزی های ناشی از برق پیش گیری کنید.
هرگز مدارها یا سیم های رابط را زیادی شلوغ نکنید. سیم ها را زیر فرش، بالای میخ یا در نواحی پر تردد قرار ندهید. لوازم برقی که صدای غیرعادی دارند، جرقه می زنند یا بوی غیرمعمولی از خود ساطع می کنند سریع خاموش کنید و از برق بکشید. با مراجعه به افراد متخصص آنها را تعمیر یا جایگزین کنید.

 

دلایل آتش سوزی,جلوگیری از آتش سوزی با وسایل برقی

هنگام استفاده از لوازم برقی، از ملاحظات امنیتی تولید کننده پیروی کنید


با هوشیاری از لوازم برقی استفاده کنید.
هنگام استفاده از لوازم برقی، از ملاحظات امنیتی تولید کننده پیروی کنید. گرمای بیش از حد، بوهای غیرعادی و جرقه ها همگی علائم هشداری هستند که باید لوازم برقی را خاموش و تعمیر یا جایگزین کرد. برای پوشاندن پریزهای بدون استفاده، درپوش های ایمنی به کار ببرید، مخصوصا اگر کودک در خانه دارید.

 

پیشگیری از آتش سوزی در خانه, نکاتی برای جلوگیری از آتش سوزی

بخاری های قابل حمل به فضا نیاز دارند. هر شیء احتراق پذیر را حداقل یک متر از آن ها دور نگه دارید


بخاری ها و وسایل گرمایشی
بخاری های قابل حمل به فضا نیاز دارند. هر شیء احتراق پذیر را حداقل یک متر از آن ها دور نگه دارید.

 

آتش را در شومینه روشن کنید. از صفحاتی در مقابل آتش استفاده کنید و دودکش را سالی یک بار تمیز کنید. تجمع کریوزوت می تواند آتش را در دودکش گیر بیندازد و به سادگی پخش کند.


بخاری های نفتی فقط در صورت تأیید متخصصان باید استفاده شوند. هرگز از سوخت های بنزینی یا مخصوص بخاری های فضاهای بیرونی استفاده نکنید. عملیات سوخت گیری را بیرون از خانه و فقط بعد از خنک شدن بخاری انجام دهید.

پیشگیری از آتش سوزی,نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی

آب پاش های آتش نشانی ارزش مالی خانه ی شما را افزایش و نرخ بیمه را کاهش می دهند


آب پاش های آتش نشانی مقرون به صرفه تهیه کنید.
زمانی که آب پاش های آتش نشانی در کنار زنگ های هشدار دود استفاده می شوند، شانس نجات شما از آتش سوزی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. آب پاش ها مقرون به صرفه هستند – ارزش مالی خانه ی شما را افزایش و نرخ بیمه را کاهش می دهند.

 

حوادث در خانه, آشنایی با حوادث خانه

برای هر یک از اتاق های منزل تان یک برنامه ی فرار داشته باشید


یک برنامه ی فرار داشته باشید.
برای هر یک از اتاق های منزل تان یک برنامه ی فرار داشته باشید. به همه اخطار دهید هنگام فرار از آتش سوزی نزدیک به کف بمانند (به دلیل هوای خنک تر و تمیزتر)  و هرگز درب های داغ را باز نکنید. در صورت امکان پس از خارج شدن از هر فضا، درب را پشت سر خود ببندید. مکانی انتخاب کنید که همه بعد از فرار از خانه بتوانند در آنجا یکدیگر را ببینند. خارج شوید و با واحدهای امدادرسانی تماس بگیرید.


مراقب بچه ها باشید.
کودکان زیر پنج سال به طور طبیعی درباره ی آتش کنجکاو هستند. بسیاری از آن ها با کبریت و فندک بازی می کنند. با آموزش به کودکان خود درباره ی اینکه آتش وسیله است نه اسباب بازی، هیجان آتش بازی را از آن ها بگیرید.

 

حوادث در خانه, آشنایی با حوادث خانه

سالمندان به دلیل نداشتن سرعت عمل بیش از دیگران آسیب پذیر هستند


مراقب افراد سالمند باشید.
هر ساله افراد پیر و سالمند زیادی در آتش جان خود را از دست می دهند. بسیاری از این مرگ و میر ها قابل پیش گیری هستند. سالمندان به دلیل تنها زندگی کردن و نداشتن سرعت عمل بیش از دیگران آسیب پذیر هستند.

 

دلایل آتش سوزی,نکته هایی برای پیشگیری از آتش سوزی

زباله های کاغذی و قابل اشتعال را به طور مرتب از خانه خارج کنید


در آخر چند نکته ی کوتاه ولی بسیار مهم را به شما گوشزد می کنیم:

شماره های ضروری مانند آتش نشانی (۱۲۵) و اورژانس (۱۱۵) را همیشه در دسترس بگذارید.
زباله های کاغذی و قابل اشتعال را به طور مرتب از خانه خارج کنید.
به طور مرتب فیوزها، سیم کشی ها و پریزهای برق خود را چک کنید.
لوازم برقی را بعد از استفاده از برق بکشید.
علامت های «کشیدن سیگار ممنوع» را جدی بگیرید.
ته سیگار روشن تان را در نواحی قابل اشتعال مانند درون زباله های کاغذی نیندازید.
شمع های روشن در دکوراسیون را فراموش نکنید.

منبع : chidaneh.com