سبک زندگی
2 دقیقه پیش | شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداریبچه ها به سرعت بزرگ میشوند، زودتر از چیزی که فکرش را میکنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: تزیین اتاق کودک با گلهای مقواییهمین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ... |
لیزروکاربردآن درزیبایی پوست
لیزر یك نوع نور برانگیخته شده و پرانرژی است كه در شرایط عادی در طبیعت دیده نمیشود ولی با تكنولوژی و وسایل خاص میتوان آن را ایجاد كرد. لیزر با نور معمولی تفاوتهایی دارد كه این ویژگیها باعث توانایی و كاربردهای خاص لیزر میشود.
كاربرد لیزر در پزشكی و از جمله بیماریهای پوستی از حدود ۴۰ سال پیش به صورت تحقیقاتی شروع شده و با آمدن دستگاههای جدیدتر كه مؤثرتر و كم عارضهتر هستند جایگاه ویژه و وسیعی در درمان بیماریها، پیدا كرده است.
مكانیسم اثر لیزر جذب انرژی نورانی توسط مولكولهای بافتی است. همانطوری كه در اثر تابش نور خورشید اشیاء به تدریج گرم میشوند، تابش لیزر نیز باعث گرم شدن، داغ شدن و نهایتاً تخریب بعضی مولكولهای حساس بافتی میشود.
از آنجایی كه لیزر تك طول موج است، فقط باعث داغ شدن و تخریب ساختمانهای خاصی میشود. در حالی كه افزایش حرارت در ساختمانهای مجاور كه حساس نیستند زیاد قابل توجه نیست. لذا با انتخاب لیزر مناسب و با دانستن ویژگیهای بافتی میتوان ضایعه مورد نظر را تخریب كرد در حالی كه كمترین صدمه ممكن به ساختمانهای مجاور آن وارد شود. به طور مثال لیزری كه طول موج حدود ۵۸۵ نانومتر می باشد (Pulse dye Laser) بیشتر روی ساختمان عروقی اثر میكند. لذا در مورد عروق واریسی پوست، ضایعات همانژیومی و لكهها و خالهای عروقی به كار میرود.
●كاربرد لیزر در بیماریهای پوستی و زیبایی
به طور كلی كاربردهای لیزر را به شكل زیر میتوان دستهبندی كرد: درمان ضایعات و خالهای عروقی كه معمولاً رنگ این ضایعات قرمز روشن یا تیره است. درمان انواع ضایعات رنگی و رنگدانهای پوست كه شامل خالهای رنگی پوست و خالكوبی ها میشود، درمان و كاهش موهای زائد و ناخواسته بدن، كاهش چین و چروك، فرورفتگی ها و جای زخمهای ناشی از بعضی بیماریهای پوستی از قبیل آكنه.
درمان بعضی از انواع بیماریهای پوستی از قبیل زگیل، جای زخم های برجسته و خارش دار (كلوئید)، تركهای پوستی ناشی از حاملگی و چاقی (Striae) و ترمیم زخم و همچنین استفاده از آن به عنوان وسیلهای برای برش بافت از كاراییهای مهم این پدیده است.
●انواع دستگاههای لیزر و كاربرد آنها
برای درمان ضایعات عروقی كه شامل رگهای واریسی پوست (درصورت، اندام ها و بدن)، لكه های قرمز عروقی و خالهای عروقی (ماه گرفتگی های قرمز) و بعضی تومورهای عروقی (گرانولوم پیوژنیكوم) است، لیزرهای (Pulse dye laser)P.D.L، Nd-YAG، آرگون قابل استفاده هستند كه P.D.L مناسب تر است.
برای درمان خالها و لكههای تیره پوستی (ماه گرفتگی آبی و یا قهوهای)، خالكوبی ها (آبی، سیاه، گاهی قرمز) از انواع این لیزرها میتوان استفاده كرد:
Q- Switch Ruby, Q- Switch Alexandrite, Q- Switch Nd-YAG
برای درمان و كاهش موهای ناخواسته نیز از انواع لیزرهای Ruby laser، Alexandrite، Diode، Nd-YAG می توان استفاده نمود. همچنین یك سیستم جدید به نام (I.P.L) Intense Pulse Light كه نور پرانرژی معمولی است و از جنس لیزر نیست در كاهش موهای ناخواسته مؤثر است اما تأثیر لیزر در كاستن موهای زائد، دائمی نمی باشد.
برای كاهش چین و چروك و فرورفتگی های جای زخم آكنه و سایر بیماریها می توان از لیزرهای CO۲ و Erbium YAG استفاده كرد.
لیزر CO۲ پوست را عمیق تر میتراشد و در كاهش چین و چروك مؤثرتر است ولی عوارض آن از جمله ایجاد جای زخم و لكه های تیره شایع تر است، لذا برای كاهش عوارض ناخواسته، Erbium YAG مناسب تر است. نتیجه این لیزرها هیچ كدام صددرصد نیست، ولی در كاهش عمق چین و چروك و زخم ها مؤثر هستند.
انواع مختلف لیزر در درمان بیماریهای مختلف پوستی كاربرد دارند ولی باید توجه داشت كه برای این بیماریها، درمانها و روشهای دیگر و ارزانتر نیز وجود دارند، لذا در صورت عدم موفقیت سایر روشها می توان نتایج لیزر را نیز امتحان كرد.
ویدیو مرتبط :
درباره چین و چروک پوست - مصاحبه پوست نیوز با دکتر سعید امینی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
پوست مرغ را بکنیم یا نه؟
دكتر مجيد حاجيفرجي، متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين باره ميگويد: طبعا توصيهها بر اين است كه در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا كه از نظر تغذيهاي، پوست داراي چربي بالايي است و اسيد چرب اشباع و كلسترول بالايي دارد، به همين جهت ميزان كالري بيشتري را نيز ايجاد ميكند. از سويي تصور عامه بر اين است كه تركيباتي در پوست مرغ انباشته است كه منجر به بيماريها ميشود و اختلالات هورموني در زنان و دختران را پديد ميآورد و مساله ديگر، اختلالات سرطاني است كه در درازمدت ايجاد ميشود؛ ولي نگراني متخصصان تغذيه بيشتر بر آنتيبيوتيكهايي است كه به صورت مكمل به جوجههاي در حال رشد تزريق يا خورانده ميشود و در پوست آنها ذخيره ميشود؛ چراكه اين داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجهها داده ميشود.
اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار ميكند: گاه مشاهده شده است كه ترس عامه مردم از وجود هورمون در بدن مرغ و جوجهها بيشتر از وجود آنتيبيوتيكهاست؛ چراكه آنها ميدانند اين هورمونها باعث رويش موهاي زايد در بدن زنان و دختران ميشوند؛ ولي قابل ذكر است كه مرغداريها براي رشد جوجهها به جهت مقرون به صرفه نبودنش، از هورمون استفاده نميكنند.
و همان طور كه گفته شد از داروهاي آنتيبيوتيك استفاده ميكنند.
باربيكيو و خطرات آن
درهر100 گرم گوشت مرغ با پوست، چيزي حدود 16 الي 17 گرم چربي وجود دارد كه اگر آن را با مقدار كالري كه براي هر گرم چربي است محاسبه كنيم، حدود 150 تا 155 كيلوكالري در 100 گرم گوشت به ما چربي ميدهد كه اين طبعا حدود 100 تا 120 گرم كلسترول و 5 گرم چربي اشباع دارد، حال اگر اين ران يا بال را از چربي (پوستش) جدا كنيم اين مقدار چربي به 2/2 گرم چربي در 100 گرم تغيير ميكند.
دكتر حاجي فرجي با اشاره به اين مطلب درخصوص نحوه پخت گوشت به وسيله باربيكيو اظهار ميكند: در اين روش پوست گوشت به صورت خشك درآمده كه بسياري مايل به خوردن آن هستند غافل از اين كه اين پوست خشك شده (مرغ يا ماهي) حدود 46 گرم چربي دارد كه اگر محاسبه شود 415 كيلوكالري فقط از پوست خشك و كبابي به دست ميآيد.
اين عضو هيات علمي ميگويد: ولي مسالهاي كه در طبخ گوشتها در باربيكيو نگرانكننده است تماس مستقيم گوشت با حرارت، زغال و مواد سوزانندهاي است كه به كار ميرود كه خود داراي مواد سمي است و به گوشت منتقل ميشود كه در طول زمان احتمال بروز سرطان را زياد ميكند، پس بهتر است هنگام باربيكيو كردن گوشت، حتيالمقدور آن را از پوستش جدا نكرده و پس از پخت كامل، گوشت را جهت كاهش خطر، از پوستش جدا كنيم.
از آنجا كه در سوخاري كردن نيز بايستي گوشت در روغن غوطهور شود، باز همان عواقب و خطر بروز سرطان، گسترش پيدا ميكند، پس ميتوان روش بخارپز يا آبپز نمودن گوشت را به عنوان كمخطرترين راه پخت ذكر كرد.