سبک زندگی
2 دقیقه پیش | شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداریبچه ها به سرعت بزرگ میشوند، زودتر از چیزی که فکرش را میکنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: تزیین اتاق کودک با گلهای مقواییهمین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ... |
فرشتهها در این خانه زندگی میكنند
اینجا خانه آرزوهای مهشاد و ابوالفضل است زوج خوش سلیقهای كه تمام شهر را دنبال وسایل خانه شان گشتند و از هیچ كدام از ایدهآل هایشان كوتاه نیامدند.
آنها از فروردین همین امسال شروع به خرید جهیزیه میكنند و تا شهریور كه رسما زندگی مشتركشان را شروع كنند، خانه را با كمك مادر مهشاد میچینند. خود عروسخانم هم از قبل پیگیر صفحات دكوراسیون خانگی اینستاگرام بوده و میگوید برای مبلمان خانه از اینستاگرام خیلی ایده گرفته است. مهشاد میگوید: «همه به خانه ما میگویند خانه عروسكها، ولی من خودم خانه رویایی را بیشتر دوست دارم چون وسایل و رنگهای این خانه به ما خیلی آرامش میدهد.»
دلم نمیخواست روی میز ناهاخوری از آن شمعدانهای نقرهای پرزرق و برق بگذارم. برای همین دنبال چیزی رفتم كه به دكوراسیون خانه بیشتر بیاید و در عین حال توی ذوق هم نزند. دوست نداشتم وسایل خانه خیلی مدرن و فانتزی باشد. این شمعدانها را از «بلور گالری» در امیرآباد خریدم كه از شانس خوبم بهخاطر بدنه برنزیشان با لوستر خانه ست شدند.
فكر كنم تا اینجا فهمیده باشید كه چقدر از وسایل پرزرق و برق فراری هستم. در حقیقت تنها وسایل كریستال خانه همین لوسترهای پذیرایی و ست سه تكه كریستال است. من و ابوالفضل برای خرید لوستر همه نمایشگاه بینالمللی لوستر را كه در اردیبهشت برگزار شد، زیر پا گذاشتیم اما در نهایت چند ماه بعد اینها را در اولین مغازهای كه در لالهزار دیدیم، خریدیم. آباژور كنار كاناپه سومین و آخرین عضو كریستال خانه من است. وقتی خریدمشان خیلی ساده بودند، از لوسترفروشی خواستم یك ردیف گوی اضافه به من بدهد. اگر دقت كنید میبینید زیر كلاهك آباژور چهار رشته گوی شامپاینی رنگ آویزان است كه خودم برای اینكه از سادگی درشان بیاورم با چسب نصب كردم.
شاید برای خیلیها عجیب به نظر بیاید كه آینه عقد كسی از جنس رزین باشد چون تقریبا هیچ شباهتی به آینههایی كه معمولا سر سفره عقد میبینید، ندارد ولی بهخاطر كنسول همراه آن و حس آنتیك و قدیمی بودنی كه میدهد خیلی دوستش دارم. برای اینكه دیوار اتاقی كه آینه را در آن آویزان كردیم خالی نباشد، یك فرشته هم سفارش دادم كه جفت آینه شود. خرید آینه خیلی مقرون به صرفه شد و حدود 300 هزارتومان و فرشته هم 30 هزارتومان درآمد.
اگر سری به خانه ما بزنید، در جاهایی كه انتظارش را ندارید فرشتهها شما را میبینند. گلمیخ پردهها، مجسمه كنار آینه، مجسمه روی بوفه و پایه شمعدانها همه شكل فرشته هستند. یادم میآید دیگر از پیدا كردن گل میخ ساده و برنز رنگی كه به خانه بیاید ناامید شده بودیم كه در یكی از آخرین مغازهها فروشنده این گلمیخهای فرشته را به ما نشان داد.
اگر شما هم مثل من میخواهید از دردسر اینكه هربار كه كسی خانهتان میآید از شما سوال كند «پس حمامتان كجاست؟» خلاص شوید، یكی از این تابلوهای كوچك را روی در حمام بزنید تا خیال همه را از بابت مجهز بودن خانهتان راحت كنید!
ظروف چینی روی میز پذیرایی خانه را تكهتكه خریدم و با هم ست كردم. الان در بازار چینی گلریز زیاد پیدا میشود. قندان را 18 و قوری را 70 هزار تومان خریدم. برای جای لیپتون هم یك ظرف مستطیلی گلدار خریدم كه آن را كنار قوری میگذارم. این اردوخوری را از تجریش خریدم و با بیسكویتهای كرهای پر میكنم. ظرفی هم كه پای سیب را در آن گذاشتم یك ست سه تكه است كه 120 هزارتومان شد. خیلی به كار میآیند؛ هم شیرینی میشود در آن سرو كرد و هم لازانیا به سبك ایتالیایی در آن پخت!
پرده اتاق خوابم را اگر ببینید به روح خانه پی میبرید. خانه با رنگهای آبی و صورتی درست شده است. همه پردهها را به یك مغازه سفارش دادم و همانطوری كه دوست داشتم مدل سادهای دارند. آباژور و تلفن روی پاتختی اتاق خواب هدیه مادر همسرم است كه به طرز عجیبی به چیدمان منزلمان میآیند و كنار رنگهای پرده مثل نقاشی كتاب داستانها شدهاند.
قبول دارید كه نمیشود وقتی همه وسایل خانه چوبی و مات هستند، این وسط میز تلویزیون جنس براقی داشته باشد؟ پیدا كردن میز تلویزیون هم از آن پروژههای وقتگیر بود كه در نهایت در دلاوران با قیمت 400 هزارتومان گمشدهمان را پیدا كردیم.
بوفه پذیرایی را از یافتآباد خریدیم. با اینكه دنبال بوفه سفید بودیم ولی چیزی كه چشمان را بگیرد، پیدا نكردیم. حین گشتنهای طولانیمان برای پیدا كردن بوفه خیلی اتفاقی در ویترین یك مغازه این بوفه را دیدیم. به فروشنده سفارش دادیم كه رنگ گلها را ست پارچه مبلمان بزند. فرشته روی بوفه را از گالری محیا به قیمت باورنكردنی شش هزار تومان سفارش دادم و بعد با اسپری سفید رنگش كردم. قاب عكسها هم هدیه مادر همسرم هستند كه شمعدانهای جفت آنها را رنگ سفید زدم و روی پاتختی اتاق خواب گذاشتم.
دیوارهای سفید خانه نباید خالی میماندند. باید كاری میكردم وسایل خانه جلوه خودشان را حفظ كنند. دنبال قاب عكس برجستهای بودم كه طرح و رنگش مكمل ظاهر خانه باشد. قاب عكس را از مغازهای در پونك و ساعت را از مركز خرید ظفر خریدم. تقریبا ساعت سختترین خرید جهیزیهام بود چون دنبال ساعت سفید با عقربههای درشت بودم و هیچجا پیدایش نمیكردم.
تقریبا همه نقشهها را دو نفری کشیدیم و سعی کردیم اینقدر جست و جو کنیم تا واقعا آن چیزی که باب میلمان بود را پیدا کنیم.
ویدیو مرتبط :
دیده شدن فرشته در خانه خدا.واقعی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
زندگی در خانههای بیقواره و كوچههای...
زندگی در خانههای بیقواره و كوچههای غیرمهندسی
روز به نیمه رسیده بود كه خبر زلزله بم در سراسر كشور پیچید. بیش از ۵۰ هزار كشته و ۱ میلیون بی خانمان آماری بود كه از تبعات زلزله بم منتشر شد. واقعیت دردناك این بود كه بسیاری از كشتههای این فاجعه به دلیل بافت فرسوده و نامناسب ساختمانهای این شهر برجا ماندند. از همان زمان بود كه مسئولین دلواپس بافتهای فرسوده به خصوص در شهر تهران شدند. براساس مطالعات و برآوردهای انجام شده در این زمینه، اگر زلزلهای حتی با ریشتر نه چندان بالا هم در تهران رخ دهد، میزان تلفات به دلیل وجود بافت فرسوده بسیار بالا خواهد بود.
وزیر مسكن و شهرسازی نیز با قبول رخ دادن چنین فاجعهای در سطح شهر تهران از حمایتهای دولت برای بهسازی بافت فرسوده خبر میدهد. علی نیكزاد معتقد است:« از بافت فرسوده تهران پشتیبانی جدی میكنیم. دولت باید آمادگی بروز زلزله تهران را داشته باشد، زیرا وضعیت استان تهران با استانهایی مانند لرستان، اردبیل و هرمزگان متفاوت است.»
وی در ادامه در پاسخ به این سوال كه آیا با توجه به خطر زلزله، بهتر نیست نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده اجباری شود؟ تصریح كردهاست:«دولت كارهایی را در این راستا انجام میدهد، اما موضوع زلزله تهران این است كه دوره بازگشت در زلزله تهران تمام شده و چند سال هم از آن گذشته است، بنابراین احتمال بروز زلزله در تهران وجود دارد، اما زمان وقوع آن غیر قابل پیشبینی است.»
نیكزاد تاكید كردهاست:« چه زلزله بیاید و چه نیاید، بافتهای فرسوده شهری باید احیا شود و ما در حد وسع و توانمان تسهیلات پرداخت كرده و شهرداریها نیز پروانه رایگان صادر میكنند، اما آنچه از اهمیت برخوردار بوده، انجام كار اجرایی است و بهرهبرداری سیاسی از بافت های فرسوده كار خوبی نیست. »
بافت فرسوده شهری به عرصههایی از محدوده قانونی شهرها اطلاق میشود كه به دلیل فرسودگی كالبدی، عدم برخورداری مناسب از دسترسی سواره، تاسیسات، خدمات و زیر ساختهای شهری آسیب پذیر بوده و از ارزش مكانی، محیطی واقتصادی كمتری برخوردارند. این بافتها به دلیل فقر ساكنین و مالكین آنها امكان نوسازی خودبخودی را نداشته و نیز سرمایه گذاران انگیزهای جهت سرمایهگذاری در آن را ندارند.
از جمله مشكلات اقتصادی بافتهای فرسوده شهری میتوان به وضعیت نامطلوب اشتغال و درآمد و در نتیجه كمبضاعتی مالی و اقتصادی ساكنان، موقعیت و ارزش اقتصادی زمین، تغییر الگوی مصرف، سرمایهگذاری نامتعادل در امور عمرانی شهر، مالیات و عوارض شهری و ضعف همكاری نهادها و مؤسسات اقتصادی، فرهنگی در توسعه اقتصادی- اجتماعی بافت قدیم اشاره كرد.
بالا بودن میزان این بافتها در کشور و با توجه به این نکته که به سبب ارزان بودن مسکن در چنین بافتهایی درصد بالایی از جمعیت در این بافتها زندگی می کنند. علاوه بر آن، با گذشت زمان، هر روز بر آمار بافت های فرسوده افزوده می شود و محله های جدیدتری به بافتهای فرسوده تبدیل میشوند.
احمد صادقی معاون وزیر مسكن و شهرسازی و مدیرعامل شركت عمران و بهسازی در گفتگو با سیاست روز در خصوص بافت فرسوده شهری در كشور اظهار داشت:« در كل كشور ۶۵ هزار هكتار بافت فرسوده شناسایی شده كه حدود ۳۲۰۰ هكتار مربوط به شهر تهران است. در این فضا ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ساكن هستند كه بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر در محدوده بافت فرسوده شهر تهران زندگی میكنند.»
وی افزود:« كشور ما روی خط زلزله قرار دارد و ما در كشور شاهد زلزلههای متعددی بودهایم كه فجایع بسیاری را در پی داشته است. هر چه در منطقهای جمعیت بیشتر باشد، امكان خطر هم بیشتر است. تهران هم با جمعیت ۸ تا ۱۰ میلیونی و با مساحت كوچك جزء پرخطرترین شهرهای كشور محسوب میشود.»
معاون وزیر مسكن در خصوص راهكارهای مقابله با خطر موجود در این خصوص اظهار داشت:« متاسفانه بیشترین بافت فرسوده را در شهر تهران داریم. كاهش میزان جمعیت و انتقال جمعیت به شهرهای دیگر میتواند از آثار چنین فجایعی بكاهد.»
وی در ادامه گفت:« از آنجا كه معمولا در بهترین نقاط شهرها واقع شدهاند، در حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی دارند. حدود ۷ درصد از بافتهای فرسوده كشور در طی برنامه چهارم احیا و نوسازی شده است. اما در برنامه سوم توفیقی در این خصوص وجود نداشته است.»
البته به گفته مسئولان و براساس برنامه ریزیهای انجام شده طی برنامههای چهارم و پنجم توسعه یعنی ظرف مدت ۱۰ سال باید نوسازی بافتهای فرسوده به اتمام میرسید، در حالیكه در برنامه چهارم تنها ۶ یا ۷ درصد نوسازی این بافتها محقق شد و بیش از ۹۰ درصد كار مانده است. چنین روند كندی ناشی از نبود عزم جدی از سوی تمام دستگاههای درگیر از جمله سیستم بانكی، شهرداریها، دولت و همچنین مردم در سالهای گذشته بوده است.
بافتهای فرسوده علاوه بر آن که از طرفی می توانند زمین مورد نیاز تولید مسکن در کلان شهر ها را تأمین نمایند، از سوی دیگر می توانند بخش عظیمی از مشکلات اجتماعی و فرهنگی کلان شهرها را نیز با احیای خود حل کنند.
صادقی تاكید كرد:« بافت فرسوده قابلیت و پتانسیلی است كه باید بالفعل شود. دولت هم به دنبال این است كه با ایجاد بستر مناسب، حضور گسترده و پایدار مردم را برای نوسازی املاك فراهم كنیم.»
نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده اتفاق نمی افتد مگر اینکه این مردم در آن مشاركت داشته باشند. این مسئله نیز تنها با توجیه و فرهنگ سازی مردم صورت خواهد گرفت. تا زمانی که دراحیای بافتهای فرسوده، منافع ساکنان در نظر گرفته نشود نمیتوان به احیای سریع بافتهای فرسوده امید داشت. برای دست یافتن به این هدف باید دولت و شهرداری اعتماد مردم را جلب كنند.
اگر فرض بگیریم كه برای بهسازی و نوسازی هر هكتار بافت فرسوده در شهرهای ایران حدود ۸۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری مورد نیاز باشد، بودجهای معادل ۳برابر بودجه فعلی كشور برای این منظور باید در نظر گرفت. برای تسریع كار باید تسهیلات و امكانات ویژهای برای مردم اختصاص داد كه رغبت نوسازی مسكن قدیمیشان در آنها ایجاد شود.
صادقی از میزان و چگونگی ارائه تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده به خبرنگار سیاست روز گفت:« مشوقها و تسهیلات ویژهای برای مردم در نظر گرفتهایم. از جمله تسهیلات ارزان قیمت و بدون سپرده، تخفیفهای ویژه برای اخذ عوارض و پروانه ساخت و همچنین مشوقها و معافیتهایی كه در قالب یك بسته تشویقی در اختیار مردم قرار میدهیم.»
وی از میزان تسهیلات ارائه شده چنین خبر داد:« سال گذشته برای ۳۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسكونی تسهیلات ۱۴ و ۱۵ میلیون تومانی پرداخت كردهایم. در سال جاری هم ۵۰ هزار واحد، مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای ساخت سنتی و ۲۵ میلیون تومان برای ساخت صنعتی تسهیلات گرفتهاند.»
البته بخشی از مردم با این روشها علاقهمند شده اند كه بافت فرسوده محل سكونت خود را نوسازی كنند. در همین زمینه به صورت انفرادی اقدام به بهسازی و نوسازی واحدهای مسكونی خود كردهاند. اما احیای محدود و موردی موجب ایجاد بافتی ناهمگون در سطح شهر میشود كه مشكلاتی مانند تنگی معابر را در پی دارد.
از این رو علاوه بر جلب رضایت ساکنان باید اجرای اصول شهرسازی، معماری و اقتصاد شهری با توجه به قابلیت سنجی ویژه همان منطقه صورت گیرد و با دیدی همه جانبه، نسبت به احیای بافت های فرسوده اقدام شود.
صادقی با تشریح مشكلات موجود در نوسازی بافت فرسوده اظهار داشت:« اگر كاربری این زمینها را از مسكونی به تجاری تغییر دهیم، مفیدتر خواهد بود. در این شرایط رفت و آمد و كیفیت زندگی شهری هم بالاتر و بهتر خواهد شد.»
به هر حال بافت فرسوده یكی از معضلات كلان شهرهاست كه باید در دستور كار دولت قرار گیرد تا با روشهای علمی و فرهنگ سازی عمومی بتوان از آن به عنوان یك مزیت استفاده كرد.... / گزارش : روزنامه سیاست روز