سبک زندگی


2 دقیقه پیش

شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداری

بچه ها به سرعت بزرگ می‌شوند، زودتر از چیزی که فکرش را می‌کنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ...
2 دقیقه پیش

فیلم: تزیین اتاق کودک با گل‌های مقوایی

همین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ...

شیوه‌های جدید و کاربردی برای جوان‌سازی چهره



 

 

شیوه‌های جدید و کاربردی برای جوان‌سازی چهره

 

توجه انسان به زیبائی و مشکل پیری پوست و جست‌و‌جوی راه‌های مشابه با آن، دانشمندان را تشویق به تحقیق و کشف راه‌هائی برای پیشگیری از تأثیرات سن بر پوست نموده و انسان‌های علاقمند به زیبائی و جوانی را در صدد استفاده از این کشفیات و پدیده‌های جدید، مصمم‌تر ساخته است. کشف ضد آفتاب‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای میوه (آلفا هیدروکسی‌اسیدها) برای روشن‌تر کردن پوست و درمان لک‌های پوستی، لایه‌بردارهای شیمیائی و فیزیکی و فیلرها یا پُر کننده‌های پوستی جهت برطرف کردن چین و چروک‌های صورت و بالاخره پدیده‌ٔ جدید به نام لیزر با کاربردهای متفاوت در زمینه‌ زیبائی و جوان‌سازی پوست از جمله دستاوردهای تکنولوژی مدرن هستند که در اختیار بشر قرار گرفته‌اند.

 

در این گفتار به‌صورت مختصر در خصوص این دستاوردهای نوین به توضیحاتی چند می‌پردازیم:

 

● پیلینگ (لایه‌برداری)

 

یک روش درمانی است که با حذف لایه‌های سطحی و فرسوده و سلول‌های مُرده پوست، سطح پوست را از نظر منافذ باز، اسکارهای سطحی خفیف و چین و چروک‌های ظریف، لکه‌های ناشی از آفتاب و عوامل محیطی دیگر، کک و مک و جوش‌های فعال و اثرات باقی‌مانده از جوش‌های قدیمی هموارتر و یکنواخت‌تر می‌نماید. پیلینگ به ۲ روش انجام می‌گیرد:


۱) پیلینگ‌ شیمیائی با اسیدهای میوه: از قدیم‌الایام بشر برای طراوت بخشیدن و جوان‌سازی پوست از عصاره گیاهان و میوه‌های مختلف استفاده می‌کرده و در حال حاضر نیز اسیدهای میوه‌هائی چون سیب، لیمو و نیشکر تحت عنوان آلفاهیدروکسی‌اسید به‌عنوان لایه‌بردار و ترمیم‌کننده سطح پوست استفاده می‌شود. این فرآورده‌ها با غلظت‌های متفاوت از ۳۰ تا ۷۰ درصد توسط پزشک با تجربه در جلسات مکرر به فاصله ۳ تا ۴ هفته مورد استفاده قرار می‌گیرد.


۲) پیلینگ فیزیکی با استفاده از دستگاه میکرودرم ابرژن: در این روش با استفاده از پودر مخصوص که اکسید آلومینیوم نام دارد عمل لایه‌برداری و سایش سطحی پوست به‌صورت بسیار دقیق و ظریف، بدون هیچ‌گونه آسیبی به پوست انجام می‌پذیرد. روش میکرودرم ابرژن علاوه‌بر کاهش چروک‌های ظریف و سطحی پوست، باعث از بین رفتن جوش‌های سرسیاه و منافذ باز پوستی در پوست‌های چرب می‌گردد. هم‌چنین می‌تواند در بهبودی اسکارهای ناشی از زخم و سوختگی‌های سطحی، مؤثر باشد.

 

● پُر کننده‌ها یا ژل‌ها:

 

همه ما در چهره خود دارای خطوط طبیعی هستیم که با افزایش سن این خطوط عمیق‌تر و نمایان‌تر می‌گردد. شاید با دیدن این خطوط فکر کرده باشید که آیا راهی برای برطرف کردن این خطوط و باز گرداندن طراوت و جوانی وجود دارد؟

 

تزریق ژل یا کلاژن روش مطمئنی برای پُر کردن چین‌ و چروک‌ها، خطوط اخم، برجسته‌سازی لب، گونه‌گذاری و اصلاح فرم چانه است. این عمل بالینی اگر توسط پزشک متخصص ماهر و با تجربه صورت گیرد قبل از تزریق نیاز به آماده‌سازی خاصی نیست و معمولاً با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و بعد از تزریق نیز، پرهیز از دستکاری محل تزریق، ماساژ، گرما و سرمای شدید و آفتاب و هم‌چنین رعایت نکات بهداشتی لازم است. گاهی می‌توان به‌عنوان فیلر از چربی بدن خود فرد که از طریق لیپوساکشن به‌دست می‌آید، استفاده کرد. در این تکنیک چربی بلافاصله پس از خارج کردن از بدن، در شرایط استریل اتاق عمل داخل پوست صورت تزریق می‌گردد تا نواحی پر چین و چروک و توخالی را پُر کند و پوستی صاف و هموار و زیباتر به‌دست آید.

 

● تزریق بوتاکس:

 

بوتاکس نوعی دارو از جنس پروتئین است که ماهیت آن از سم خالص شده باکتری موسوم به بوتولیسم به‌دست می‌آید. این دارو نوعی بلوک کننده محل اتصال عصب حرکتی به عضلات می‌باشد که می‌تواند عضلات خاصی را در صورت که مسئول اخم و چروک‌های پیشانی و دور چشم هستند تضعیف نماید. این روش تحول عظیمی در زمینه رفع چین و چروک‌های عمیق ناحیه پیشانی و خط اخم و کناره‌های خارجی چشم‌ها و گونه‌ها و تاحدودی قسمت‌های تحتانی و میانی صورت ایجاد کرده است. مدت زمان تأثیر این دارو ۶ ـ ۴ ماه است و نیاز به تکرار تزریق (به‌طور متوسط ۵ ـ ۴ نوبت) می‌باشد تا تحلیل عضله اخم به‌صورت دائمی اتفاق بیفتد. بوتاکس علاوه‌بر رفع خطوط اخم و چین‌های افقی پیشانی و گردن در کاهش تعریق شدید کف دست و پا و زیر بغل و نیز درمان سردردهای مقاوم میگرنی نیز مؤثر می‌باشد. تزریق بوتاکس با سرنگ انسولین، بدون درد و خونمردگی و بدون نیاز به بی‌حسی موضعی ظرف چند دقیقه امکان‌پذیر است و تأثیر آن معمولاً ظرف چند روز آینده مشهود خواهد بود.

 

● موارد استفاده لیزر در پوست و زیبائی:

 

۱) حذف یا کاهش موهای زائد صورت و بدن: وجود موهای زائد همواره مشکلاتی را برای افراد به وجود می‌آورد. امروزه آسان‌ترین، سریع‌ترین و کم هزینه‌ترین روش دائمی حذف یا کاهش موهای ناخواسته در خانم‌ها و آقایان در نواحی مختلف صورت یا بدن، استفاده از لیزر است. در این روش از لیزرهای مختلفی مانند diod، alexandrite و IPL استفاده می‌شود. با تابش پرتوهای لیزر با طول موج مناسب با توجه به زمینه‌های فردی، قطر مو، رنگ مو و پوست موجب تجمع انرژی و حرارت در پیاز مو شده و منجر به تخریب آن می‌گردد. معمولاً این کار در چندین جلسه متوالی با فواصل ۴ تا ۶ هفته‌ای صورت می‌گیرد و فرد شاهد دستیابی به نتایج قابل قبولی خواهد بود.


۲) کاهش چین و چروک‌ها، اسکار جوش‌های قدیمی با سوختگی‌های سطحی: برای این منظور ۲ نوع لیزر وجود دارد:

 

الف) نوع غیر تخریبی بدن ایجاد زخم و جراحت: این لیزر N-Lite نام دارد که با مکانیسم تحریک و فعال‌سازی سلول‌های سازنده کلاژن والاستین، موجب بازسازی و ترمیم و قوام شکل ظاهری پوست می‌گردد. در این روش هیچ‌گونه زخم یا التهاب پوستی پس از انجام لیزر وجود ندارد و بیمار می‌توان پس از انجام لیزر درمانی سر کار خود برگردد. معمولاً ۳ الی ۶ جلسه به فاصله‌ای ۱ تا ۲ ماه کافی است.


ب) نوع تخریبی با ایجاد جراحت جزئی: در این روش با لایه‌برداری عمیق‌تر از سطح پوست باعث از بین بردن برجستگی‌ها و ناهمواری‌های سطح پوست، نظیر خال‌های برجسته، جای جوش‌های قدیمی، محل بخیه جراحی، منافذ باز پوستی و اسکارهای سوختگی می‌شود. از این لیزرهای تخریبی می‌توان لیزر Erbium-Yag را نام برد. پس از انجام این لیزرها معمولاً پانسمان و مراقبت بیشتری تا چندین روز لازم است.


۳) حذف خال، کک‌ومک و خالکوبی: در این روش با استفاده از لیزر Q-Switch) Nd-Yag) ضایعات رنگی پوست اعم از خال، لک، کک‌ومک و خالکوبی (تاتو) هدف قرار گرفته و فرد براساس نوع ضایعه، عمق استقرار ضایعه و رنگ پوست طی جلسات مکرر از ۶ ـ ۲ جلسه نتایج مطلوبی به‌دست می‌آورد.


۴) درمان ضایعات عروقی از قبیل ماه‌گرفتگی‌ها و شبکه‌های ظریف مویرگی: با به‌کارگیری لیزر می‌توان ضایعات عروقی از قبیل ماه‌گرفتگی‌ها و نیز افزایش نابه‌جای شبکه مویرگی در پوست را از بین برد. هم‌چنین با این لیزر PDL می‌توان با کاهش بستر عروقی بافت‌هائی مانند کلوئید و اسکار هیپر تروفیک را که پس از اعمال جراحی ایجاد می‌شوند از بین برد. به‌کارگیری این لیزر نیز بدون جراحت و بهبودی آن کوتاه مدت می‌باشد.

 

۵) درمان بیماری‌های پسوریازیس و ویتیلیگو: این بیماری‌ها از دسته بیماری‌های خود ایمنی پوستی می‌باشد که معمولاً دوره طولانی درمان و عود زیادی دارند. با استفاده از لیزر Eximer با تعداد جلسات مناسب و مکرر می‌توان نتایج درمان خوبی برای بهبودی یا کاهش وسعت منطقه ابتلا به این بیماری‌های مزمن پوستی به‌دست آورد.

دکتر فرید "پوست و زیبائی ـ لیزر"

منبع:فصلنامه جهان گل



ویدیو مرتبط :
دفاع مقدس با شیوه ای جوان پسندانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

۱۰ روش جوان سازی چهره



10 روش جوان سازی چهره

 

امروزه یکی از دغدغه های مهم بشریت، دستیابی به روش های جوانسازی و جوان شدن است و روزی نیست که متخصصان پوست و مو با بیمارانی مواجه نشوند که علت اصلی مراجعه شان، دریافت دارویی برای بهبود وضعیت پوست صورت، گردن یا دست برای داشتن پوستی جوان تر و چین وچروک های کمتر نباشد...

 

با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه راه های فراوانی برای دستیابی جوانسازی پوست وجود دارد؛ از کِرم های حاوی سلول های بنیادین و جوان کننده پوست گرفته تا روش های بسیار مدرن جراحی پلاستیک، همگی سعی در جوان تر کردن پوست فرد، به رغم افزایش سن شناسنامه ای او، دارند. اگر بخواهم اشاره ای به مهم ترین روش های جوان سازی پوست داشته باشم، باید به این موارد اشاره کنم:

 

جوان سازی پوست,زیبایی صورت,روش های جوانسازی پوست

 

۱) کرم ها و لوسیون های متعدد میتوانند به درمان جوانسازی پوست کمک کنند

مواد دارویی متعددی در جوانسازی پوست موثرند؛ از جمله رتینوییدها، اسیدهای میوه، ماتریکسیل، ضدآفتاب ها، کِرم های حاوی استروژن گیاهی و بالاخره کِرِم ها و لوسیون های حاوی ویتامین های مختلف به خصوص ویتامین های C و E. رتینوییدهای موضعی مانند ترتینویین از دیرباز در درمان بیماری های مختلف پوستی مانند آکنه (جوش غرور جوانی) کاربرد داشته اند و همچنین در درمان آسیب های پوستی ناشی از نور آفتاب و نیز پیری پوست ناشی از افزایش سن به کار می رفته اند. این نوع کِرِم ها و اسیدهای میوه مانند آلفاهیدروکسی اسیدها به دلیل لایه برداری پوست، تحریک پذیری آن را در برابر نور آفتاب افزایش می دهند و بنابراین افراد باید برای حصول نتایج مطلوب استفاده صحیح از ضدآفتاب را مدنظر قرار دهند. امروزه برخی مواد در کِرِم های جوان کننده به کار می رود که ادعای تحریک کلاژن سازی پوست را دارند؛ مانند ماتریکسیل که در بسیاری از کِرِم های جوان کننده پوست (ضدپیری) وجود دارد. ویتامین های C و E نیز آثار اثبات شده ای در مقابله با رادیکال های آزاد و آسیب های پوستی ناشی از نور آفتاب دارند و نه تنها مصرف خوراکی آنها برای پوست مفید است؛ بلکه مصرف موضعی آنها در پیشگیری از پیری پوست کاربرد دارد. استروژن گیاهی (فیتواستروژن) مانند استروژن سویا نیز اثر قابل قبولی در پوست های محروم شده از هورمون های زنانه در خانم های یائسه و جوان سازی پوست داشته و ردپای آنها را در بسیاری از کِرِم های ضدپیری مخصوص سنین یائسگی خواهیم دید.

 

۲) یکی از راه های جوانسازی پوست استفاده از روش های مکانیکی سایش پوست

از قدیم، کیسه کشیدن به عنوان راهی برای لایه برداری پوست صورت و بدن مطرح بوده است. استفاده از کیسه و سفیدآب در حمام های عمومی قدیم برای پدربزرگ ها و مادربزرگ ها یک عادت بوده است. امروزه نیز همچنان عده ای عادت کیسه کشیدن را حفظ کرده اند که باید گفت آنها به ارزان ترین راه جوان نگاه داشتن پوست دست یافته اند؛ چرا که بسیاری از دستگاه های امروزی، مثل میکرودرم ابریشن، از مکانیسمی شبیه کیسه کشیدن و سفیدآب برای جوان سازی پوست استفاده می کنند. در این روش، کریستال های اکسید آلومینیوم با فشار روی پوست پاشیده می شود و توسط همین دستگاه مجددا تحت مکش قرار می گیرد. این پاشیدن با فشار کریستال هایی مثل اکسید آلومینیوم همراه با فشار منفی به وجود آمده توسط این دستگاه به پوست باعث لایه برداری پوست و تحریک کلاژن سازی پوست می شود. این روش همچنین به افزایش نفوذ داروهای موضعی توسط بیمار نیز کمک شایسته ای می کند.

 

۳) روش های شیمیایی موضعی از روشهای قدیمی برای جوان سازی پوست است

لایه برداری شیمیایی پوست توسط اسید میوه با اسید تری کلرواستیک از روش های قدیمی برای جوان سازی پوست به شمار می رود. اگرچه از زمانی که لیزرهای مختلف وارد بازار شده اند، استفاده از این لایه بردار های شیمیایی توسط متخصصان پوست کمتر شده است اما این روش همچنان طرفدارهای زیادی دارد و با استفاده خردمندانه ازآنها می توان نتایج خوبی رسید.

 

۴) برخی داروهای خوراکی باعث شادابی و جوان تر شدن پوست میشوند

امروزه داروهای متعددی در داروخانه ها وجود دارند که ادعا می کنند با مصرف آنها فرد از پوست شاداب تر و جوان تری برخوردار خواهد شد. بیماران نیز با مصرف این قرص های جوانی نتایج مختلفی را ذکر می کنند. عده ای از بهبود رطوبت پوست احساس رضایت می کنند و عده ای دیگر از سفت تر شدن پوست رضایت دارند. در حقیقت، این قرص های جوانی از مواد آنتی اکسیدان مختلف بهره می گیرند. به عنوان نمونه، یکی از مواد مهم موجود در این اکسیرهای جوانی لیکوپن گوجه فرنگی است. خاصیت ضدرادیکال آزاد لیکوپن (عصاره گوجه فرنگی رسیده) ۱۰ برابر بیشتر از ویتامین E است. همین طور در این قرص ها اغلب از عصاره هسته انگور استفاده می شود که مطالعه های علمی نشان داده که ماده موثر موجود در آن ۵۰ برابر قوی تر از ویتامین E است.

 

عصاره هسته انگور همراه با ویتامین C موجب خنثی شدن آنزیم های تخریب کننده پوست می شود و به این ترتیب از پیری زودرس جلوگیری می کند. در این قرص های جوانی و ضدچروک ویتامین C نیز جایگاه ویژه ای دارد. به عنوان نمونه، در یکی از قرص های ضدچروک موجود در بازار، ویتامین C به طور طبیعی از گیاه آسرولا گرفته شده که در ساخت کلاژن های جدید کاربرد دارد. همچنین در اغلب این قرص ها از کمپلکس های دریایی شامل جلبک های دریایی و ماهی نیز استفاده می شود و بنابراین اگر فردی به گوجه فرنگی یا ماهی آلرژی دارد، نباید از این اکسیرهای جوانی مصرف کند. برخی از قرص های ضدپیری حاوی سلنیوم، بتاکاروتن و فیبر هستند. مطالعه های متعددی توسط کمپانی های سازنده این قرص های ضدپیری انجام شده و آنها ادعا دارند که با مصرف این داروها، رطوبت پوست و نیز میزان کلاژن سازی آن افزایش می یابد و حتی ادعا دارند که لکه های پوستی نیز کاهش می یابد. اما واقعیت این است که مطالعه های کاملا دقیق و علمی که این موضوع را ثابت کند، هنوز کافی نیست. افرادی که از نظر مالی برایشان مقدور است و دغدغه پیشگیری از پیری دارند، می توانند از این قرص ها به مدت ۳ ماه استفاده کنند و سپس خودشان ارزیابی کنند که آیا وضعیت پوستشان تغییر کرده یا نه. برای حصول اطمینان از این موضوع، امروزه دستگاه های آنالیزکننده بسیار دقیقی وجود دارد که افراد می توانند وضعیت پوست خود را از نظر رطوبت و میزان کلاژن و الاستین قبل و بعد از مصرف این قرص ها مقایسه کنند.

 

تزریق بوتاکس,مراقبت از پوست,روش های جوانسازی پوست

 

۵) تزریق بوتاکس یکی از روش های شایع برای جوانسازی پوست است

تزریق بوتاکس به عنوان شایع ترین اقدام زیبایی در کل دنیا مطرح است. در این روش با تزریق سم به درون عضلات، آنها را فلج می کنیم تا دیگر نتوانند حداقل به مدت ۴ تا ۶ ماه خطوط ناشی از حرکات عضلانی را ایجاد کنند. این تزریقات باید توسط متخصص پوست یا جراح پلاستیک و کسانی که کاملا با آناتومی عضلات صورت آشنایی دارند، انجام شود. نوع ماده تزریق شده بسیار مهم است. متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که افراد غیرمتخصص از بوتاکس های چینی به فراوانی استفاده می کنند و باعث عوارض متعدد مانند لوچی، افتادگی پلک و رخداد علایم مسمومیت ناشی از سم و آلرژی می شوند.

 

۶) از تزریق ژل (فیلر) برای از بین بردن چین و چروک ها استفاده میشود

برای پر کردن خطوط خنده و بسیاری از چین ها و فرورفتگی های صورت می توان از ژل های استاندارد استفاده کرد. ژل پاژ یک ژل دایمی از جنس پلی آکریلامید است که در برخی موجب عفونت پوستی و در عده ای موجب واکنش های حساسیتی می شود. خلاص شدن از عوارض ژل پاژ بسیار مشکل و گاه ناممکن است بنابراین توصیه ما این است که اگر می خواهید از ژل برای جوان تر شدن چهره خود استفاده کنید؛ اولا این تزریق را به متخصص پوست یا جراح پلاستیک واگذار کنید. ثانیا درمورد نوع ژل تزریق شده وسواس به خرج دهید تا از ژل های کاملا استاندارد و مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا یا وزارت بهداشت برای شما استفاده شود.

 

۷)از بی عارضه ترین راه های جوانسازی پوست تزریق چربی است

یکی از روش های خیلی خوب و بی عارضه برای جوان سازی صورت و پشت دست ها، تزریق چربی خود فرد است؛ به این معنی که از ناحیه باسن یا ران ها یا اطراف زانو، چربی برداشت شده و سپس در ناحیه صورت تزریق می شود.

 

 زیبایی پوست,تزریق چربی,راه های جوانسازی پوست

 

۸) یکی از روش های رایج جهت برطرف کردن چین و چروک‌ پوست تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

در حقیقت، از فاکتورهای رشد پلاکتی سرم فرد برای تحریک کلاژن سازی پوست خودش استفاده می شود. از پلاسمای غنی از پلاکت می توان بعد از لیزر درمانی و نیز می توان به صورت مخلوط با چربی فرد برای افزایش دوام چربی و نیز تحریک کلاژن سازی در تزریق چربی بهره گرفت.

 

۹) جوان سازی پوست با لیزر های جوان ساز

لیزرهای جوان ساز را می توان به ۲ دسته تقسیم کرد؛ یکی لیزرهای تهاجمی که زخم ایجاد می کنند و لیزرهای غیرتهاجمی که زخم ایجاد نمی کنند. برای جوان سازی پوست با لیزر، لیزر دی اکسیدکربن، نتایج بسیار عالی دارد اما از طرفی، زخم ایجاد شده نیز عمیق است و فرد نیاز دارد که حداقل ۷ تا ۱۰ روز را در منزل استراحت کند. خطر لک شدن پوست، باقی ماندن قرمزی پوست به مدت طولانی و حتی خطر رخداد جوشگاه نیز وجود دارد.

 

امروزه لیزر فراکشنال دی اکسیدکربن مقبولیت بیشتری دارد و فرد اگرچه لازم است چندبار آن را به منظور حصول نتایج عالی انجام دهد اما پس از هر بار لیزر درمانی طی ۴ تا ۵ روز مشکل های بیمار تمام شده و فرد می تواند خیلی سریع به سرکار برگردد. لیزر ارنیوم نیز گاه مورد استفاده قرار می گیرد اما چون عمق نفوذ آن به پوست کمتر از دی اکسیدکربن است، کاربرد کمتری برای جوان سازی پوست و تحریک کلاژن سازی دارد.

 

لیزرهای غیرتهاجمی عموما نمی توانند توقعات بیماران پرتوقع ایرانی را برآورده کنند اما به هر حال، برای افراد شاغل و مدیران می تواند کارساز باشد. از لیزرهای خاص می توان جهت انجام لیفتینگ صورت استفاده کرد؛ به این ترتیب که با ورود فیبر لیزر از طریق یک سوراخ کوچک داخل پوست، چربی های اضافی پوست جذب شده و با تحریک کلاژن سازی از زیر پوست باعث کشیدگی آن می شویم. این روش ها امروزه نیاز به جراحی پلاستیک را در بسیاری از موارد برطرف کرده و افراد می توانند چهره خود را تا ۱۰ سال جوان تر کنند بدون آنکه برش توسط تیغ جراحی روی پوست آنها ایجاد شود.

 

۱۰) از روش های دیگر جوانسازی پوست میتوان به امواج رادیویی اشاره کرد

امواج رادیویی نیز با هدف تحریک کلاژن سازی از طریق ایجاد حرارت زیر پوست کار می کنند. دستگاه های مختلفی هستند که از این امواج برای ایجاد جوان سازی استفاده می کنند اما واقعیت این است که جواب گرفتن از این دستگاه ها هم به اپراتور (فرد انجام دهنده) بستگی دارد و تکنیک و وقتی که برای این کار می گذارد. این نکته را نیز باید گفت که امواج رادیویی در بعضی ها خیلی خوب جواب می دهد ولی در برخی چندان موثر نیست.

روزنامه سلامت

 

 جوانسازی پوست,لیزر های جوان ساز,رفع چین و چروک