سبک زندگی
2 دقیقه پیش | شناخت بهترین آتلیه کودک و بارداریبچه ها به سرعت بزرگ میشوند، زودتر از چیزی که فکرش را میکنید یا انتظارش را دارید. زمانی توانایی راه رفتن یا حرف زدن ندارند ولی اندک زمانی بعد آنها را در حال دویدن و مکالمه ... |
2 دقیقه پیش | فیلم: تزیین اتاق کودک با گلهای مقواییهمین الان یک نگاهی به اتاق کودکتان بیندازید. آیا دلتان نمی خواهد چیزی به آن اضافه کنید؟ وقتی پولش را ندارید، پس باید از خلاقیتتان کمک بگیرید. در این ویدئو گل هایی مقوایی ... |
اکراه ایرانی ها از کارکردن بعد از تعطیلات!
برخلاف نوشتههای تقویم، تعطیلات نوروزی به 20 روز میکشد و به طور معمول به غیر از معدود کارمندان و کارکنان ادارات دولتی، بیشتر مردم برای حضور در محیط کار بعد از 13 فروردین برنامهریزی میکنند.
برخلاف نوشتههای تقویم، تعطیلات نوروزی به 20 روز میکشد و به طور معمول به غیر از معدود کارمندان و کارکنان ادارات دولتی، بیشتر مردم برای حضور در محیط کار بعد از 13 فروردین برنامهریزی میکنند. تعطیلی واقعی آنچنان در این زمان ملموس است که نهتنها شرکتها و سازمانهای خصوصی بلکه بسیاری از بنگاههای رسانهای یا خبری نیز در این مدت تعطیل هستند.
حتی در ادارات دولتی، نهادها و سازمانهای رسمی که مطابق قانون و تقویم رسمی کشور باید بعد از 5 فروردین کارمندان در محل کار حاضر شوند، به طور روشن صندلیهای خالی به چشم میخورد که نشان میدهد کار در این روزها جدی نیست و مسوولیتهای کاری میان پرسنل حاضر تقسیم شده است. کمتر رئیسی در محل کار دیده میشود که نامه یا دستوری را به سرانجام برساند. به سادگی و با لبخند، اربابرجوع با این جمله مواجه میشود: بعد از تعطیلات مراجعه کنید. البته در این حکایت، نیروهای امدادی، پلیس و درمانی جدا هستند. با این حال تصویر کلی در ایران این است که کار در سال جاری از نیمه فروردینماه آغاز میشود.
در آخرین گزارش از نتایج بررسی مقایسهای میزان ساعت کار مفید در ایران و دیگر کشورهای توسعهیافته که در سال 1390 منتشر شد، میزان کار مفید در ایران به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه از افغانستان و پاکستان هم کمتر است. بر اساس این گزارش سرانه مفید کار در ایران سالانه 800 ساعت بوده است، اما در همان سال این میزان در پاکستان 1100 و در افغانستان 950 ساعت برآورد شده است.
همین گزارش نشان میدهد کشورهای پیشرفته اختلاف چشمگیری با ایران دارند. در ژاپن 2420 ساعت و در کره جنوبی 1900 ساعت کار مفید ثبت شده است. بر اساس چکیده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار این میزان در چین 1420 ساعت، آمریکا 1360 ساعت، ترکیه 1330 ساعت، آلمان 1700 ساعت، کویت 600 ساعت و عربستان 720 ساعت است. بر اساس این گزارش متوسط کار روزانه در بخش دولتی در ایران 4 /1 ساعت و در بخش خصوصی 6 /2 ساعت است. حالا اگر میزان ساعت مفید کار را کنار تعطیلات رسمی و گاهی مناسبتی کشور بگذاریم نگرانکنندهتر میشود.
به گزارش خبرگزاری آنا در سال گذشته با احتساب پنجشنبهها و سایر روزهای تعطیل، هر فرد 122 روز از 365 روز یعنی یکسوم سال 1394 را تعطیل بود. حال اگر زیرسبیلی، تعطیلات پنجشنبهها را هم تعطیل محسوب نکنیم تعداد روزهای کاری سال 1394، 290 روز بود و ایرانیها 75 روز تعطیلی داشتهاند. یعنی با شرایط پیشبینیشده در تقویم برای کار عملاً شرایط کاری در ایران خیلی سخت نیست و روزهای استراحت چشمگیر است.
اما بازهم خاطرات تعطیلات و استراحت بدون دغدغه آنقدر برای ایرانیها جذاب است که پایان 13روزه تعطیلات نوروز در سال 1395 و آغاز روزهای کاری درست در اولین روز هفته و چهاردهم فروردین خوشایند نبود. نارضایتی و نگرانی آنقدر واضح و روشن بود که از 10 فروردین هزاران هزار پیام، لطیفه و انیمیشن در توصیف وضعیت کاری چهاردهم فروردین منتشر شد و همه هم در ساخت و توفانی کردن این موج همراه شدند. نه خبری از شوق دیدار بود و نه علاقهای به ترک سفر. نه انگیزهای برای دیدار همکاران بود و نه خبری از برنامههای جدید.
ترسی که امسال خیلی سریع در میان همه ایرانیها دست به دست شد، با اینکه موضوع جدیدی نبود، اما آنقدر در شبکههای مجازی دیده، شنیده و نقل محافل شد که به یک سوال بزرگ تبدیل شد که آیا ترس از بازگشت به کار حقیقی است؟
واقعیت این بود که این ترس واقعی و آنقدر فراگیر است که برای پیشبرد درست وضعیت روحی و شرایط زندگی افراد کارشناسان وارد بحث شدهاند؛ «درمان افسردگی پس از تعطیلات».
علاقه به بازگشت به کار در کره جنوبی
نگرانی از ترک حال خوب استراحت و بازگشت به کار و شروع فعالیت به این سادگی پیش نمیآید. افرادی که پیش از اینکه تعطیلات خود را شروع کنند حتی برای استراحت و سفرهای خود برنامهریزی میکنند کمی از این حال فاصله میگیرند و باور دارند که روز بعد از تعطیلات خیلی سخت نیست. آنها در تعطیلات ورزش میکنند، در روز فقط چند ساعت تلویزیون میبینند و کتاب میخوانند. در زمانهای کوتاهی با خانواده معاشرت میکنند و در کنار این فعالیتها به موسیقی یا باغبانی میپردازند. اما این پایان کار نیست. پیش از آنکه روزهای پایانی تعطیلات به شروع کار خوشامد بگوید، آنها خود را برای کار آماده میکنند. برای اولین روز کاری خود برنامهریزی میکنند. پیشبینی میکنند که چه جلساتی در آن روز برگزار میشود و به احتمال زیاد چه صحبتهایی رد و بدل میشود.
تعجب نکنید این افراد، واقعی هستند. مردمان سرزمین کره جنوبی و ژاپن، به عنوان صنعتیترین و پیشرفتهترین کشور قاره آسیا مثال واضح این رفتار هستند. رویاهای تصویری که شاید از نگاه ما ایرانیها غیرممکن یا غیرقابل اجرا باشد نحوه زندگی آنهاست و به این دلیل است که آخرین بررسیها بهخوبی نشان میدهد که کرهایها پرکارترین مردم جهان هستند و پیشبینی میشود تا سال 2020 در صدر ساعت کار مفید کاری قرار گیرند. دقت داشته باشید که در کره جنوبی فقط 16 روز سال و در ژاپن 15 روز سال تعطیل است. شرایط پیشرو برای بازگشت به کار اما همه داستان علاقه یا عدم علاقه برای بازگشت به کار نیست. امید به پیشرفت و انگیزه برای آینده و تاثیر در رشد یکی دیگر از نشانههایی است که در کشورهای توسعهیافته در میان مردم دیده میشود.
آیندهنگری و وجود انگیزه در کار نهتنها در بازگشت به کار موثر است بلکه انرژی مقابله افراد در برابر استرس ناشی از ترک تعطیلات را کم میکند. میزان نگرانی از بازگشت به کار آنچنان بالاست که پیشنهاد شده افراد در اولین روز کاری کمکم به محیط کاری نزدیک شوند. برای همین بزرگترین و شناختهشدهترین پایگاههای اطلاعرسانی کارآفرینی و کاریابی در ایران در اولین مطالب سال جدید برای مخاطبان خود راهحلهای ساده و دستیافتنی ارائه دادهاند. با مرتب کردن فضای کار و صندوق ایمیلها شروع کردهاند و سپس از آنها خواستهاند به تقویم نگاهی بیندازید و روزهای تعطیل سال را بررسی و اگر میتوانند برای آنها برنامهریزی کنند.
بعد از این برنامهریزی، پیشنهاد کردهاند به این فکر کنند که سال جدید به چه کارهایی علاقه دارند و اولویت هریک را مشخص و برای انجام آنها برنامهریزی کنند. حالا به پیشنهاد آنها بعد از این مراحل فرصت سرک کشیدن به کارهای باقیمانده از سال قبل و بهروز کردن نامهها و گزارشهای کاری است.
پایان تعطیلات، اما روی دیگری هم دارد، صنایع رونقگرفته در تعطیلات برنامهریزی برای رشد و توسعه کشور را فراهم میآورد. شاید باید نگاهی دقیقتر کنیم که نه فقط برای بازگشت به کار، بلکه برای نحوه و شرایط تعطیلات ایرانیان هم باید برنامهریزی شود. تعطیلات در کنار فراهم آمدن زمانی مناسب برای استراحت و رویارویی با آیندهای متفاوت، فرصت قابل توجه در سرمایهگذاری در صنایع نوپا و قابل رشد در کشور است.
برنامهای که در کشورهای دیگر نیز با پیشبینی سفرهای متفاوت و ارزان در تاریخ تعطیلات رسمی، در کنار تشویق به استراحت در تعطیلات به رونق صنایع دیگر نیز کمک میکند.
واقعیت تلخ
نگرانی از شرایط موجود در فضای کار، کاهش ساعت مفید کار و بیعلاقگی به حضور در محیط کار، اما سالهاست که در محافل دولتی و تصمیمگیری هم در مورد آن بحث میشود. آنچنان که پایگاه اطلاعرسانی تابناک گزارش کرده با وجود اینکه تعطیلات ایران از بسیاری از کشورهای جهان کمتر است تعداد روزهای تعطیل در ایران از متوسط جهانی کمتر است! اما به گفته سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بحثهایی در مورد تعطیلات پایان هفته برای تشویق به سفرهای درونشهری و توجه به صنعت گردشگری از سوی دولت مطرح شده که مجلس رضایتی به آن ندارد: «در سایر کشورهای دنیا، شنبه و یکشنبه و در ایران نیز روزهای جمعه جزو تعطیلات به شمار میرود. حال اگر قرار باشد، روزهای پنجشنبه نیز به تعداد تعطیلات اضافه شود، معاملات تجاری که در بحث واردات و صادرات بین ایران و دیگر کشورها صورت میگیرد، مشکلاتی را در حوزه اقتصادی ایجاد خواهد کرد. با تعطیلی رسمی پنجشنبهها در کشور، استفاده بهینه از عملکرد وزارتخانهها، سازمانها و کارخانجات به شدت کاهش مییابد و فعالیتها نیز به تعویق خواهد افتاد.»
به گفته او «در حالت عادی ساعت کار ادارات بسیار پایین است و تعطیلی پنجشنبهها نیز موجب کاهش راندمان کاری میشود که همین امر ضربههای زیادی به چرخه اقتصادی کشور وارد میسازد».
احتمالاً اشاره این نماینده مجلس به آمار مرکز پژوهشهای مجلس است که چندی پیش اعلام کرده بود: «در خوشبینانهترین حالت ساعات کار مفید در ایران در هر روز حداکثر دو ساعت است که میزان هفتگی آن به بیشتر از 11 ساعت نمیرسد. البته برخی آمارهای دیگر نیز این میزان را شش تا هفت ساعت در هفته برآورد کرده است.»
حال این اعداد را با میزان ساعات کار مفید هفتگی در ژاپن که 40 تا 60 ساعت و در کره جنوبی 54 تا 72 ساعت است کمی مقایسه کنید.
پلیس در ادامه این اطلاعات از پنج درصد کاهش تصادفات فوتی در نوروز و افزایش پنجدرصدی تصادفات جرحی و کاهش 11 درصدی تصادفات خسارتی هم خبر داد. طبق این آمار، 6138 فقره تصادف جرحی در نوروز امسال رخ داده است. به این آمار جزییات دقیقتر گزارش پلیس را هم اضافه کنید که در آن آمده 2 /49 درصد از تصادفات فوتی و جرحی در این مدت از شکل واژگونی بوده است که عدم توجه به جلو با 5 /32 درصد، سبقت غیرمجاز با 7 /23 درصد، عدم رعایت سرعت مطمئنه با 4 /22 درصد و عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه با هشت درصد مهمترین علل تصادفات نوروزی بودهاند.
واقعیت تلخ است و گاه باورناپذیر. در کنار این اعداد مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز به عنوان یکی از شلوغترین استانهای میهمانپذیر نوروزی، از افزایش تولید زباله در معابر استان گیلان خبر داد و از برپا کردن آتش در جنگلها و رها کردن زباله در سواحل دریای خزر به وسیله مسافران به شدت گلایه کرد.
یک هفته از شروع کار گذشته و قطعاً الان افسردگی و نگرانی از بازگشت به کار کمتر و کمرنگ شده، حالا روزهای سفید تقویم روبهروی ماست به امید اینکه این اعداد و ارقام با امسال فرق داشته باشد. به امید اینکه شاید ایران امسال با سال قبل فرق داشته باشد.
ویدیو مرتبط :
محمود ایرانی در جشن باشگاه تعطیلات رویایی
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
خانوادههای ایرانی در دل طبیعت/ پایان تعطیلات با طعم سبز زندگی
سیزدهم فرودین ماه در تقویم کشور به نام روز طبیعت نامگذاری شده است، روزی که اهمیت و جایگاه طبیعت را در زندگی ماشینی امروز به همه ما یادآور میشود.
امروز حفظ و حراست از فضاهای طبیعی و خدادادی یک دغدغه جدی برای برنامه ریزان و فعالان حوزه محیطزیست و مدیران کشور تبدیلشده است.
طبیعت برای مردم ایران مقدس و از دیرباز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است، بهطوریکه مردم این سرزمین اعتقاد داشتند، آبادانی کشور حاصل طبیعت سالم است.
روز طبیعت؛حراست از سرمایه ملی
در طول سال برنامههای متعدد و بودجههای هنگفتی برای گسترش فضای سبز و احداث بوستانها و پارکهای مختلف و ارتقای سرانه فضای سبز و طبیعی کشور اختصاص پیدا میکند که این امر جایگاه طبیعت را در زندگی امروز نشان میدهد.
روز طبیعت بهعنوان آخرین روز تعطیلات نوروزی بهترین فرصت برای نشان دادن اهمیت حفظ و حراست از این سرمایه بزرگ است و باید همه خود را نسبت به پاسداری از محیط طبیعی پیرامونی خود مسئول بدانند.
حراست از طبیعت فقط وظیفه مسئولان نیست
محمد حسینی کارشناس شهری در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فلسفه نامگذاری یک روز در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز طبیعت، نشاندهنده اهمیت این سرمایه بزرگ است.
وی افزود: امروز کشورهای مختلف برنامهریزی منسجمی را برای حراست از محیطهای طبیعی خود انجام داده اند و حتی این محیطها را به مکانی برای اشتغال جوانان و ایجاد سود و درآمد و توسعه کشور تبدیل کردهاند.
حسینی ادامه داد: امروز حراست از محیطهای طبیعی در کشور فقط وظیفه مسئولان نیست بلکه مردم نیز در این راستا باید به رسالت خود عمل کنند و روز طبیعت، این مهم را به همگان یادآور میشود.
در روز سیزدهم فروردینماه، اکثر خانوادههای ایرانی به دل طبیعت رفته و روز پایانی تعطیلات نوروزی را در دامان پرمهر طبیعت سپری میکنند.
شمیرانات یا رودبار قصران با آبوهوای بکر و داشتن جنگلها و رودخانهها در کنار طالقان و پارکهای جنگلی تهران میتواند از گزینههای پیش رو مردم استان تهران برای گذراندن روز طبیعت باشد.
پارکهای ورامین در انتظار علاقهمندان به طبیعت
در شهرستان ورامین نیز پارکها و بوستانهای مختلف این منطقه آماده پذیرایی از علاقهمندان به طبیعت بوده و مدیریت شهری این شهرستان نیز فعالیتهای لازم را در این حوزه انجام داده است.
علی حیدریان شهردار ورامین در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: پارکهای مختلف شهرستان ورامین نظیر پارک آزادگان، شقایق، خانواده و غیره آماده حضور دوستداران طبیعت است.
وی افزود: همچنین بوستانهای مختلف شهر ورامین در ورودی و خروجی و مرکز شهر آماده حضور مردم در روز طبیعت است.
حیدریان ادامه داد: از مردم ورامین انتظار میرود که در روز طبیعت تمام همت خود را برای حفظ و حراست از سرمایههای طبیعی و خدادادی مصروف دارند.
بوستانهای شهرری آماده میزبانی از دوستداران طبیعت
در این میان بوستانها و پارکهای شهرستان ری برای میزبانی از دوستداران طبیعت در سیزدهم فروردینماه آمادهشده و شهرداری منطقه ۲۰ نیز برنامههای ویژهای را برای این روز تدارک دیده است.
بر اساس آمارهای ارائهشده، حدود ۱۳۰ بوستان و فضای سبز در منطقه ۲۰ آماده پذیرایی از دوستداران طبیعت بوده و امکانات رفاهی در این مراکز تفریحی و طبیعی ارتقا پیداکرده است.
به گفته سید احمد صفوی شهردار منطقه ۲۰، بوستانهای حوزه تحت مدیریت شهری این منطقه ازجمله فضاهای سبز و پارکهای شهرری آماده پذیرایی از علاقهمندان به طبیعت است.
شهردار منطقه ۲۰ افزود: برخی امکانات رفاهی و تفریحی موجود در منطقه ۲۰ تهران اعم از سرویسهای بهداشتی و وسایل تفریحی و بازی و روشنایی برای استفاده مردم بهسازی و مرمت شده است.
وی ادامه داد: گلهای طبیعی نظیر لاله و شب بو در آستانه روز طبیعت در اماکن مختلف کاشته شده و آماده استقبال از دوستداران طبیعت در سیزدهم فروردین است.
بازار داغ کباب در روز طبیعت
در میان مردم استان تهران نیز رسمهایی در روز طبیعت به اجرا گذاشته میشود که خوردن غذا و تنقلات از جایگاه ویژهای برخوردار است.
اکثر خانوادههای استان تهران در روز طبیعت به سراغ درست کردن کباب و جوجهکباب میروند و به همین خاطر در هر گوشه و کناری شاهد بلند شدن دود کباب هستیم.
البته برخی از خانوادههای استان تهران نظیر تعدادی از خانوادههای ورامینی، درست کردن آش را در روز طبیعت ترجیح میدهند.
همچنین بازار خوردن تنقلات باقیمانده از عید نوروز نیز در روز طبیعت داغ داغ است و خانواده های استان تهران تلاش دارند تا آجیل های خریداری شده را در این روز به اتمام برسانند.
استفاده از غذاها و خوراکی های همسایگان نیز در روز طبیعت جایگاه ویژه ای دارد و این امر باب آشنایی و دوستی های جدید را در روز سیزدهم فروردین ماه فراهم می سازد.
توزیع کیسه های زباله در میان دوستداران طبیعت
در این میان برخی از افراد و دوستداران طبیعت در سیزدهم فروردین ماه در دامان کوه ها و طبیعت حاضر شده و اقدام به پاکسازی این سرمایه های خدادادی و بزرگ می کنند.
از طرفی برخی شهرداری های استان تهران نیز برنامه های ویژه ای را برای حفاظت از طبیعت و عدم آلوده شدن این محیط های زیبا و بکر اندیشیده اند.
توزیع کیسه های زباله و گشت خودروهای جمع آوری زباله های خشک در بوستان ها و مکان های طبیعی از جمله برنامه هایی است که در روز طبیعت به اجرا گذاشته می شود.
آموزش مدیریت پسماند در روز طبیعت
برخی از مدیریت های شهری شهرستان های استان تهران نظیر شهرداری منطقه ۲۰ نیز روز طبیعت را مغتنم شمرده و برنامه های فرهنگی مختلفی را در بوستان های تحت مدیریت خود به اجرا می گذارد.
برگزاری نمایش های هنری به منظور فرهنگسازی حفظ و حراست از اماکن طبیعی و فضاهای سبز موجود در کشور و آموزش مدیریت پسماند از جمله برنامه هایی است که همزمان با روز طبیعت به اجرا گذاشته می شود.
اقامه نماز در برخی بوستان های استان تهران
همچنین به منظور فرهنگسازی، اقامه نماز در برخی بوستان های شهرستان های استان تهران نظیر بوستان های نغمه، شهید دستواره، جانبازان، ماهور، دانش و کانون امام خمینی (ره) برگزار می شود.
به هر ترتیب امروز حراست از طبیعت یک رسالت همگانی است و باید در روز طبیعت این موضوع در میان خانواده های ایرانی به بحث گذاشته شده و راهکارهای عملیاتی برای حفاظت از این سرمایه های بزرگ اندیشیده شود.
اخبار اجتماعی - مهر