سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

ورزش های خطرناک برای زنان باردار



زنان باردار,ورزش های خطرناک برای زنان باردار,ورزش های مناسب زنان باردار

 هنگامی که باردار هستید باید از فعالیت هایی که احتمال سقوط، افتادن یا ضربه خوردن به شکم را دارند، پرهیز کنید. در ضمن، ورزش ها یا سرگرمی هایی که در ارتفاع بیش از دو متر از سطح زمین انجام می شوند نیز بسیار خطرناک هستند و احتمال کمبود اکسیژن برای مادر و جنین وجود دارد.

هنوز کارشناسان در مورد خطرات احتمالی افزایش دمای بدن در طول ورزش با یکدیگر به توافق نرسیده اند اما ورزش ها و سرگرم هایی که در ادامه ذکر می کنیم کاملا برای زنان باردار خطرناک هستند و باید از آنها اجتناب کرد.

فعالیت هایی که نباید انجام دهید
وسایل بازی پارک های تفریحی: به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری سوار وسایل بازی و ماشین های شهربازی و پارک های تفریحی شد. این وسایل احتمال فرود ناگهانی، ضربه و تکان های شدید دارند که برای جنین خطرناک است.

دوچرخه سواری: دوچرخه سواری برای خانم های بارداری که به طور تخصصی این ورزش را دنبال نمی کنند به هیچ وجه توصیه نمی شود. به دوچرخه سوارهای حرفه ای هم توصیه می شود تا پیش از ورود به سه ماهه دوم خود این ورزش را به طور موقت کنار بگذارند.

ورش های تماسی: فوتبال، بسکتبال و هاکی جزو ورزش های پرخطر و پر تنش هستند و احتمال ضربه دیدن شکم با توپ یا برخورد دو بازیکن با هم در آنها بسیار بالاست. حتی احتمال زمین خوردن نیز دارند. به هیچ وجه در دوران بارداری سراغ این ورزش ها نروید.

اسکی در سراشیی: اسکی به دلیل خطر سقوط و پرت شدن در سراشیبی ها جزو ورزش های ممنوعه دوران بارداری است. اگر خیلی  به اسکی علاقه دارید، بهتر است سطوح صاف یا شیب های بسیار کم را انتخاب کنید و توجه داشته باشید ممکن است به دلیل شکم بزرگ خود نتوانید به درستی تعادل خود را حفظ کنید. از اسکی کردن در کوه هایی با ارتفاع بیشتر از 1830 متر خودداری کنید زیرا احتمال کمبود اکسیژن برای خود و فرزند شما وجود دارد.

ژیمناستیک: ژیمناستیک نیز خطر افتادن و ضربه دیدن شکم را دارد.

اسب سواری:حتی اگر سوارکار ماهری هستید نیز ارزش تحمل خطر افتادن را ندارد.

جکوزی و سونا: نشستن در جکوزی یا سونای آب گرم برای نوزاد بسیار خطر دارد زیرا گرمای زیاد باعث ایجاد مشکلات تنفسی در جنین می شود.

دویدن: اگر پیش از بارداری خود به طور حرفه ای ورزش دو را انجام نمی داده اید، اکنون زمان انجام این ورزش نیست. البته دویدن های آر ام خیلی اشکالی ندارد. پس از ورود به سه ماهه دوم بارداری، هنگامی که خطر سقط جنین افزایش می یابد، باید با احتیاط بسیاری بدوید. باید از گرم شدن بیش از حد بدن خود نیز جلوگیری کنید و آب زیادی بنوشید تا آب از دست رفته در نتیجه عرق را جایگزین کنید.

غواصی: به هیچ عنوان نباید در دوران بارداری غواصی کرد. حباب های آب می توانند وارد جریان خون شوند و برای مادر و جنین خطرناک است.

موج سواری: احتمال ضربه دیدن شکم و افتادن مادر بالاست و برای هر دو جنین و مادر بسیار خطرناک است.

تنیس: اگر پیش از بارداری تنیس بازی می کردید، پس از آن نیز می توانید خیلی آرام و با احتیاط بازی کنید. البته ممکن است در حفظ تعادل و ایستادن های ناگهانی دچار مشکل شوید و باید حواستان به قدم هایی که بر می دارید، باشد. با ورود به سه ماهه دوم و سوم به دلیل بزرگ شدن شکم، انجام این ورزش بسیار سخت می شود.

اسکی روی آب: این ورزش نیز چون احتمال افتادن و ضربه دیدن دارد نباید در دوران بارداری انجام شود.

اگر پیش از بارداری خود خیلی فعال بوده اید و برایتان سخت است یک جا بند شوید، سعی کنید ورزش های مفید دوران بارداری را انجام دهید. البته اصولا باید پس از سه ماهه نخست بارداری فعالیت های سنگین را تا حد امکان کاهش داد.

اگر پس از ورزش ها یا سرگرمی های ذکر شده موارد زیر را مشاهده کردید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

•    خونریزی واژینال
•    تنگی نفس
•    سرگیجه یا از هوش رفتن
•    سردرد
•    درد قفسه سینه
•    ضعف عضلانی
•    گرفتگی یا تورم ماهیچه پشت ساق پا (که می تواند نشانه لخته شدن خون باشد)
•    کاهش حرکات جنین
•    ترشح واژن


معرفی انواع مشکلات
زنان پس از باردار شدن نیز ممکن است دچار بیماری ها یا مشکلاتی شوند که منجر به مرگ، سقط یا بیماری جنین می شوند. البته همه اینها موارد استنثنا هستند و بیشتر زنان بارداری بدون مشکل و سالمی را پشت سر می گذارند و فرزند سالمی هم به دنیا می آورند. اما باید آگاه باشید برخی مشکلات، ناگهانی و بدون هیچ نشانه خاصی پدیدار می شوند و آگاهی از انواع آنها خالی از لطف نیست.

•    بارداری خارج از رحم
در این نوع بارداری، تخمک به جای رحم در جاهای دیگر همچون لوله رحم، تخمدان یا گردن رحم رشد می کند که خطرات بسیاری برای مادر به همراه دارد. اگر بارداری خارج از رحم به موقع تشخیص داده نشود، مادر دچار درد و خونریزی بسیار شدید در ناحیه شکم و زیر آن می شود و ممکن است در اثر آن جان خود را از دست بدهد. البته امروزه دستگاه های پیشرفته ای برای تشخیص این نوع بارداری وجود دارند و مرگ زنان در نتیجه بارداری خارج از رحم بسیار پایین است.

•    زایمان زودرس
حدود 11 تا 12 درصد از زایمان های اخیر، زایمان زودرس هستند که اصولا بین هفته های 20 و 36 بارداری رخ می دهند. این نوع زایمان ها برای کودک خطرات بسیاری به همراه دارد زیرا ممکن است نتواند در خارج از رحم به رشد خود ادامه دهد. البته پیشرفت علم و داروهای جدید باعث شده اند تا امروزه کودک را با مراقبت های زیاد زنده و سالم نگهدارند.

•    زایمان پس از موعد
اگر دو هفته از موعد زایمان کودک گذشته و او هنوز به دنیا نیامده است، احتمال دارد که در خطر سوءتغذیه یا حتی سینه پهلو قرار داشته باشد. این نوع بارداری برای مادر ضرری ندارد بلکه این کودک است که سلامتش در خطر می افتد. این وظیفه پزشک است که این موارد را تشخیص دهد و کودک را از رحم خارج کند.

•    مرده‌زایی
مرده‌زایی از نامش پیداست؛ مرگ جنین داخل رحم و پیش از تولد را مرده‌زایی می گویند. البته احتمال این مشکل بسیار کمتر از سال های قبل است. اما به طور کل ریشه کن نشده است و هنگامی رخ می دهد که تغذیه جنین از طریف جفت قطع می شود.

•    سقط جنین
حدود 15 درصد از بارداری ها به سقط منجر می شوند. پزشک برخی از زنان برای جلوگیری از سقط جنین، به آنها استراحت مطلق می دهند و این مشکل تقریبا هیچ راهکار دیگری غیر از این ندارد. در مطالب آینده به طور کامل در این مورد و دلایل و درمان آن برایتان توضیح خواهیم داد.

•    عوارض و مشکلات جفت
خانم ها در طول بارداری نباید به هیچ وجه خونریزی واژینال داشته باشد و اگر این طور شد، احتمال دارد که جفت از رحم جدا شده باشد. این اتفاق اصولا زمانی روی می دهد که جفت رفتار معمول و نرمالی ندارد و معمولا به جراحی سزارین منتهی می شود.

•    نقص از تولد
این نقص می تواند در سر، صورت، چشم، دهان، دست و حتی ارگان های داخلی ایجاد شود. البته برخی از این موارد قابل درمان و برطرف شده هستند اما برخی دیگر شدید هستند و ممکن است همه عمر با کودک همراه باشند. از جمله باید به پای چنبری یا شکاف ستون فقرات اشاره کرد.

•    مغایرت Rh
اگر مادر و فرزند خون یکسانی نداشته باشند، ممکن است مشکلات پیچیده ای برای جنین به وجود بیاید. حتی اگر مادر در آینده دوباره باردار شود نیز این مشکل دوباره بروز خواهد کرد. نوع اِرهاش خون مادر تاثیرات بسیاری در سلامت جنین دارد.

منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
این کشیش زنان را چگونه باردار می کرده است؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دکوراسیون برای زنان باردار



 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

از لحظه‌ای که خبر آمدن نوزادی جدید در خانواده پخش می‌شود شور و حال خاصی کل خانواده و اطرافیان نزدیک را در برمی‌گیرد و هر کدام می‌کوشند تا شرایط لازم را برای آمدن نوزاد فراهم کنند. تهیه لباس و لوازم اولیه نوزاد، فراهم کردن اتاقی مناسب با رنگ موردعلاقه کودکان، جور کردن لباس‌های رنگارنگ و حتی تهیه لیستی از اسامی مختلف دختر و پسر از جمله کارهایی است که تقریبا همه خانواده‌ها انجام می‌دهند. اما آنچه که حرف اول را می‌زند و متاسفانه برخی اوقات زیاد توجهی به آن نمی‌شود، کمک و رسیدگی به مادر باردار است. برای آشنایی با روش‌ها و برطرف کردن نیازهای او در محیط خانه با ما همراه شوید.

 


مادر باردار علاوه بر شور و شوق فراوان، اضطراب‌ها و استرس‌های ویژه این دوران را نیز به دوش می‌کشد. تغییرات شدید هورمونی در بدن مادر، او را از نظر جسمی و روانی بسیار حساس و تحریک‌پذیر می‌کند. علائم جسمی مانند تپش قلب، تنفس‌های کوتاه و تند، خستگی‌های زودهنگام و حساسیت به بو و تهوع‌های مکرر تحمل و صبر او را بسیار کم می‌کند. در نتیجه نیاز دارد که در محیطی آرام و دلنشین و به دور از استرس و هیجان زندگی کند.

 

 

برخورداری از محیطی آرام و بدون استرس در دوران بارداری منجر به تولد نوزادی با وزن مناسب، سالم‌تر و آرام‌تر می‌شود. پس با فراهم کردن محیطی به دور از هیجان برای مادر، صاحب فرزندانی سالم و آرام شوید.

 

 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

▪ یکی از مسائلی که مادران باردار در هفته‌های اول از آن رنج می‌برند بوهای مختلفی است که از آشپزخانه منزل در خانه پخش می‌شود و به دنبال آن تهوع و استفراغ‌های مکرری است که برای او به وجود می‌آورد. باید در این دوران از پختن غذاهای پرادویه و سرخ کرده خودداری کرده و بیشتر غذاهای آب‌پز و کبابی پخت کنید. داشتن سیستم تهویه مناسب در آشپزخانه نیز می‌تواند این مشکل را تا حدودی برطرف کند.



مادر هنگام غذاخوردن باید بر روی صندلی صاف بنشیند و از چهارپایه کوتاه زیر پاها استفاده کند.

 


دمای مناسب در خانه باید حدود ۲۶-۲۴ درجه سانتیگراد باشد تا مادر دچار تعریق نشود.

 


استفاده از تخت‌خواب‌هایی که ارتفاع کوتاهی دارند مادر را در برخاستن و خوابیدن کمک می‌کند.

 


تشک‌های استاندارد نیز دردهای عضلانی و کمردرد را کم می‌کند.

 


خوابیدن به پهلو به‌خصوص پهلوی چپ خون‌رسانی به جنین را آسان‌تر می‌کند و استفاده از بالش‌های کوچک در زیر شکم و پشت کمر، مادر را برای خوابی راحت آماده می‌کند.

 


در ماه‌های آخر بارداری با فشار بچه بر روی محتویات شکم، عمل رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری صورت می‌گیرد، در این حالت مادر باید از چند بالش در زیر شانه‌ها استفاده کرده و به سمت پهلو و تقریبا به حالت نیمه نشسته قرار بگیرد.

 


استفاده از کاناپه‌های نرم و کوتاه و قرار دادن کوسن‌های کوچک در گودی کمر هنگام نشستن به مادر کمک می‌کند تا از قوس بیش از حد کمر به سمت جلو و دردهای مهره‌ای کم کند.

 

 

دکوراسیون برای زنان باردار

 

 

در هنگام نشستن، قرار دادن دو یا چند بالش در زیر پاها یا استفاده از چهارپایه کوتاه، باعث می‌شود تا برگشت مایعات از پایین بدن به سمت بالای بدن به راحتی صورت گیرد و مادر کمتر با خواب رفتگی عضلات مواجه شود.

 


استفاده از رنگ‌های سبز روشن و آبی بر روی دیوارهای اتاق خواب، استرس مادر را کاهش می‌دهد. با خواب آرام مادر، ضربان قلب جنین در حد نرمال می‌زند و او هم از آرامش مادر لذت می‌برد و از رشدی مناسب بهره‌مند خواهد شد.

 


مادر باید از نور طبیعی آفتاب استفاده کند تا به پیشبرد روند استخوان‌سازی جنین کمک کند و علاوه بر آن دردهای عضلانی مادر نیز کاهش یابد. بنابراین مادر باردار باید از آفتاب در فضای خانه‌ بهره ببرد به‌خصوص در فصل پاییز و زمستان که شدت تابش نور خورشید و میزان آفتاب کمتر است.

 


چیدمان وسایل منزل باید به شکلی باشد تا فضای کافی برای راه رفتن مادر به‌خصوص در هفته‌های آخر بارداری فراهم شود. به کار بردن مبلمان متعدد و شلوغی فضا برای تحرک مادر مشکل‌ساز است.‌ از سوی دیگر، عدم تعادل مادر با بالارفتن وزن او، می‌تواند باعث برخورد او با اثاثیه منزل شود، بنابراین فضاها باید خلوت و باز باشد.

 


در دوران بارداری باید از به کار بردن نورهای تند مصنوعی دوری کرد، به‌خصوص مادرانی که زمینه مسمومیت حاملگی و فشارخون بالا دارند باید در محیط کاملا آرام و نیمه تاریک استراحت کنند. محیطی به دور از سر و صدا و نورهای اضافی، مانع بالارفتن فشار خون مادر می‌شود.

 


استفاده از موزیک‌های آرام بدون کلام، ‌استفاده از چند شمع کوچک و به کار بردن رایحه‌های خوش در فضای منزل، محیطی آرام را برای مادر و جنین او فراهم می‌کند.

 


سرگرم شدن مادر با گلدان‌های کوچک و رسیدگی روزانه به گیاهان استرس او را کاهش می‌دهند و زندگی و طبیعت را نیز به خانه می‌افزاید.

 


برای جلوگیری از صداهای ناهنجار می‌توان از صداگیر برای کابینت‌ها و درها استفاده کرد. همچنین وجود پنجره‌های دو جداره نه تنها مانع از هدر رفتن دمای مناسب منزل می‌شوند، بلکه از ورود صداهای ناهنجار بیرون و ایجاد استرس‌ ناشی از آن جلوگیری می‌کنند.

 


خوردن کمی شکلات در محیطی آرام علاوه بر شادابی مادر باعث لبخند زدن جنین در رحم می‌شود، البته مادران دیابتی می‌توانند از شکلات تلخ استفاده کنند.