سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

زنانه‌ترین اشتباهاتی كه سلامت را به خطر می‌اندازد


همه ما هر روز اشتباهاتی را مرتكب می‌شویم ا ما برخی از این اشتباهات كه آن‌ها را تكرار می‌كنیم به سلامت ما ربط دارند. در این مطلب می‌خوانید كه برخی از اشتباهاتی كه به نظرتان خیلی مهم نمی‌آیند چقدر می‌توانند روی سلامت شما تاثیر بگذارند





صبح بخیر: خانم‌ها معمولا وقتی صحبت از اشتباه و خطا می‌شود، دوست ندارند نگاه جنسیتی باشد،‌ مثلا در مورد رانندگی، دوست ندارند این جمله را بشنوند كه «اشتباهات رانندگی خانم‌ها بیشتر است»، اما خب این‌بار دیگر نمی‌شود كاریش كرد؛ این مطلب در مورد اشتباهات سلامت است كه اكثر خانم‌ها مرتكب آن می‌شوند شاید شما برخی از این اشتباهات را مرتكب نشوید اما بعید است خانمی را پیدا كنید كه هیچ كدام از این اشتباهات را مرتكب نشود. به هر حال اگر هر كدم از این اشتباهات را مرتكب نشوید كلی سود كرده‌اید.



بلندقد به نظر رسیدن به نفع شما نیست

به نظر می‌رسد تعداد زنانی كه از كفش‌هایی با پاشنه‌بلند و بلندتر از حد معمول استفاده می‌كنند، در حال افزایش است و سن استفاده از كفش‌های پاشنه‌بلند هم پایین آمده است. این‌ها خبرهای خوبی نیستند زیرا كفش‌های پاشنه‌بلند به خصوص آن‌هایی كه بیشتر از 5سانتی‌متر هستند برای سلامت زنان مضر است؛ معادله مضر بودن این كفش‌ها هم خیلی مشخص است؛ این كفش‌ها حالت طبیعی ایستادن بدن را به هم می‌زنند و شكل غیرطبیعی به بدن می‌دهند. درنتیجه فشار زیادی به مفاصل وارد می‌كنند كه در نهایت موجب اتفاقاتی مثل «آرتریت» تغییر شكل انگشتان پا،‌ درد پشت و آسیب‌های عضلانی و تاندونی می‌شوند. تازه به این‌ها باید احتمال پیچ‌خوردگی مچ، پارگی تاندون‌ها و حتی احتمال شكستگی استخوان‌ها را هم اضافه كنید.برای آن‌كه از خطرات دور بمانید بدانید كه بهتر است كفش پاشنه‌بلند نپوشید. بهترین كفش برای خانم‌ها كفشی است كه 3سانتی‌متر پاشنه داشته باشد چون این كفش‌ها فشاری روی تاندون‌ها، پاشنه و انگشتان پا وارد نمی‌كند. اگر به كفش پاشنه‌بلند علاقه دارید حتما آن را فقط در مراسم و مهمانی‌های خاص به پا كنید و از استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها بپرهیزید.



  اهمیت در نظر گرفتن اندازه مناسب

مطالعات در كشورهای غربی نشان داده است كه بیشتر از 70 درصد خانم‌ها در انتخاب لباس مناسب برای بالاتنه خود دقت نمی‌كنند و در واقع سایز مناسب را در نظر نمی‌گیرند. شاید عجیب به نظر برسد اما این مسئله روی سلامت شما تاثیر می‌گذارد، طیف مسائلی كه در نظر نگرفتن سایز مناسب ایجاد می‌كند از درد پشت، كتف و گردن گرفته تا احساس درد عمقی و ایجاد  تغییر در وضعیت ستون فقرات و بالاتنه متفاوت است. مشكلات تنفسی، التهاب و ضایعات پوستی،‌ مختل شدن جریان خون و حتی مشكلات گوارشی عوارض جدی‌تر این اشتباه هستند. تنها اندك وقت گذاشتن و دقت كردن برای انتخاب مناسب‌ترین و اندازه‌ترین سایز برای بالاتنه می‌تواند شما را از تمام این مسائل دور نگه دارد.





  سبك شوید، همین حالا

حالا در كیف خانم‌ها وسایل بیشتری جمع می‌شود، با اضافه شدن تكنولوژی به زندگی روزمره زنان میزان لوازم معمولی كه یك خانم با خودش حمل می‌كند افزایش یافته است و همین گرایش را به كیف‌های بزرگ‌تر بیشتر می‌‌‌كند، اما خب واقعیت این است كه كیف‌های بزرگ‌تر، با وسایل بیشتر به معنای بار سنگین‌تر است و این به معنای در خطر قرار گرفتن سلامت شماست. ممكن است همان لحظاتی كه كیف سنگینی بر دوش انداخته‌اید حس نكنید كه سلامت‌تان در خطر است اما اگر مدت طولانی كیف‌های سنگین حمل كنید باید در انتظار مشكلات شدید در گردن، كمر، پشت و دست خودتان باشید، حتی ممكن است حالت طبیعی بدن‌تان هم تغییر كند.

باید بدانید، نباید تا زمان اتفاق افتادن ناراحتی صبر كنید، سلامت شما بسته به این است كه از همین امروز كیف‌تان را سبك كنید وگرنه...

این اتفاقی است كه برای تمام خانم‌ها حداقل چند باری افتاده است. خسته از مهمانی و مراسم به خانه می‌آیید و حوصله طی كردن مراحل سخت پاك كردن لوازم آرایش‌تان را ندارید. برای همین پاك كردن آرایش خودتان را به فردا صبح موكول می‌كنید، این‌گونه می‌شود كه مقدار زیادی از مواد شیمیایی همراه با گردوخاك و آلودگی كه طی روز روی پوست شما نشسته‌اند همان جا باقی می‌مانند. می‌دانید كه همه این موارد موجب تورم، التهاب پوستی، بدتر شدن وضعیت جوش‌های صورت و مشكلات پوستی می‌شود. در ضمن پاك نكردن آرایش چشم (خط چشم، سایه ابرو، سرمه و...) می‌تواند موجب التهاب چشم، خون افتادن چشم‌ها، قرمزی و حتی عفونت شود.

آمار نشان می‌دهد، رشد تعداد افراد سیگاری در میان زنان بیشتر از مردان است، حتی سن شروع سیگار كشیدن هم در بسیاری از جوامع در دختران پایین‌‌تر از پسران است، حالا می‌توان حدس زد در آینده نزدیك تعداد زنان سیگاری بیشتر از مردان سیگاری خواهد شد و این زنگ خطری جدی برای زنان است.

طبیعی است كه در مورد عوارض سیگار كشیدن و مضرات آن خبرهای زیادی شنیده باشید اما این را یادتان باشد، مطالعات نشان می‌دهد سیگار كشیدن خطراتی برای زنان- اضافه بر خطرات بدون جنسیتی آن- دارد، سرطان‌های دستگاه تناسلی زنانه،‌ سرطان سینه، ناباروری و افزایش احتمال سقط، خطراتی هستند كه مطالعات نشان داده با سیگار كشیدن در زنان ارتباط دارد. در ضمن یادتان باشد، سیگار كشیدن روی چهره زنان هم تاثیر می‌گذارد و ثابت شده است، بر میزان چین و چروك‌ها و نیز ضایعات پوستی می‌افزاید.



  این‌قدر سخت نگیرید

«خانم‌ها مضطرب‌تر از مردان هستند»  این را تحقیقات طولانی‌مدت دانشمندان ثابت كرده است. در واقع آمار نشان می‌دهد، مشكلات مرتبط با اضطراب در زنان 2 برابر مردان شیوع دارد. میزان بیماری‌‌های اضطرابی، حملات اضطراب، ترس و افسردگی هم در خانم‌ها بیشتر است. برخی از دانشمندان و پژوهشگران معتقدند، این مسئله ناشی از تفاوت‌های هورمونی است، اما برخی از روان‌شناسان هم می‌گویند كه زنان به‌طور عادی وابسته‌تر به خانواده هستند و برای همین در مورد مسائل و مشكلات خانواده و مسائل مرتبط با آن بیشتر فكر می‌كنند و حساس‌تر هستند. جالب است كه مطالعات اخیر در اسكاتلند و نروژ نشان داده، از دست دادن یك عزیز برای زنان بسیار سخت‌تر از مردان است و میزان غم و اندوهی كه زنان پس از، از دست دادن یك عزیز بیان می‌كنند، تعداد دفعاتی كه طی روز به یاد او می‌افتند و مدت زمان‌هایی كه به او فكر می‌كنند و زمانی كه بخشی از زندگی‌شان معطوف به فرد درگذشته است، بسیار بیشتر از مردان و گاهی حدود 2برابر است. قطعا می‌دانید، اضطراب چقدر می‌تواند روی وضعیت جسمی و روحی زنان تاثیر بگذارد و چه عوارض و مشكلاتی را ایجاد می‌كند. باتوجه به تمام این مسائل خانم‌ها باید روی شیوه‌های مختلف رسیدن به آرامش و دور ماندن از اضطراب كار كنند و با تمرینات مختلف و كار كردن روی ذهنیت خود از سخت‌گیری‌ها، با تفكرات بی‌مورد در مورد مسائل مختلف زندگی بپرهیزند.





  ظاهر شما خیلی هم خوب است

زنان بیشتر از مردان نگران چهره و وضعیت ظاهر خود هستند. در واقع مردان در مورد ظاهر خود اعتمادبه‌نفس بیشتری دارند و زنان حس منفی بیشتری نسبت به وضعیت ظاهری خود دارند. مطالعات در كانادا نشان داده، 16درصد از زنانی كه وزن طبیعی و مناسب دارند باور دارند كه اضافه‌وزن زیادی دارند. در مطالعه‌ای هم كه در اروپا انجام گرفته، بیش از 90درصد از زنان گفته‌اند، حداقل یك مورد در ظاهر آن‌هاست كه دوست دارند آن را تغییر دهند. حس منفی نسبت به ظاهر نه تنها روی سلامت روحی و روانی بلكه روی سلامت جسمی هم تاثیر می‌گذارد (با ایجاد اختلالات تغذیه‌ای، مشكلات مرتبط با رژیم غذایی و وسواس در مورد غذا و گرایش به عمل‌های جراحی زیبایی و سایر شیوه‌های تهاجمی و غیرتهاجمی برای انجام عمل‌های زیبایی و جراحی پلاستیك.)



كمی خودخواه باشید

یكی دیگر از اخلاق‌های خاص خانم‌ها، به خصوص زنان متاهل و مادران این است كه خود را نفر آخر فهرست در نظر می‌گیرند در واقع این زنان ممكن است غذای كمتر یا با كیفیت پایین‌تر، از سایر اعضای خانواده بخورند و میزان خواب آن‌ها هم كمتر از سایر اعضای خانواده باشد. همین‌طور ممكن است این گروه حتی در زمان بیمار شدن هم استراحت كافی و تغذیه مناسب نداشته باشند؛ همه این موارد سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازد، اما رهایی از این حالت خیلی سخت نیست فقط كافی است، «نه» گفتن را یاد بگیرید. در واقع اگر حق مساوی برای خودتان در نظر بگیرید و تفاوتی میان خودتان، همسرتان و فرزندان‌تان در نظر نگیرید، در آن صورت از بسیاری از خطرات، مسائل و بیماری‌ها دور خواهید ماند.

در مورد خواب باید این نكته ذكر شود كه بسیاری از خانم‌ها به خصوص دختران و زنان جوان به میزان كافی نمی‌خوابند؛ كم‌‌خوابی می‌تواند موجب بروز مشكلات و مسائل مرتبط با جسم، از جمله افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، افزایش بروز حوادث و افزایش جذب كالری و در نتیجه افزایش  وزن شود. مطالعات نشان داده، تاثیرات كم‌خوابی در زنان شدیدتر و طولانی‌تر از مردان است و برای همین آن‌ها باید بیشتر از قبل به فكر خواب مناسب و كافی خود باشند تا احتمال بروز مشكلات قلبی- عروقی در خود را كاهش دهند.


 


رابطه میان غم ، سفره و سلامت شما

مشكلات مربوط به خوردن یا بیماری‌های موسوم به اختلالات غذا خوردن، در هر 2جنس شیوع دارد، اما مطالعات نشان داده، زنان در زمان ناراحتی اختلالات تغذیه‌ای بیشتری پیدا می‌كنند و در واقع گرایش به غذا به عنوان یك عامل آرامش‌بخش در زنان بیشتر از مردان است. همین‌طور گرایش به غذاهای شیرین و پرچرب و غذاهای آماده و فست‌فود در زمان غمگین بودن در زنان بیشتر از مردان است. حتما هم می‌‌دانید كه پرخوری و تغذیه نامناسب، كلید بسیاری از بیماری‌ها،‌ از جمله بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت است پس این‌بار كه دچار ناراحتی و  افسردگی شدید به جای یخچال، سراغ یك وسیله ورزشی یا یك تفریح مناسب و بی‌خطر بروید.


ویدیو مرتبط :
روحانی از خود گذشته جان خود را به خطر می اندازد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آنچه سلامت بارداری را به خطر می‌اندازد



سلامت بارداری,دوران بارداری,تغذیه دوران بارداری

 بارداری بدون دردسر و تولد نوزاد سالم آرزوی هر زوجی است و مرد و زن پابه‌پای هم باید برای رسیدن به این هدف تلاش کنند. از این رو،‌ معمولا زنان پس از اینکه متوجه بارداری خود می‌شوند با مراجعه به متخصص زنان و زایمان تلاش می‌کنند علاوه‌بر حفظ سلامت خود و جنین، راهکارهای لازم را درباره نوع تغذیه در این دوران و بایدها و نبایدهای آن از پزشک مشاوره بگیرند. اما متخصصان معتقدند که برای داشتن بارداری سالم باید زودتر از اینها اقدام کرد.

آنچه سلامت بارداری را به خطر می‌اندازد
برخی مطالعات نشان می‌دهد که گاه عوامل غیرمتعارفی در روند باروری زوجین اثر می‌گذارند که شاید تصور آن هم غیرممکن باشد ولی به هر حال با رعایت پاره‌ای اصول ساده و به ظاهر پیش‌پا افتاده می‌توان نوزادی سالم را به دنیا آورد.

نورهای مصنوعی هنگام خواب
محققان در سال‌های اخیر دریافتند که نگاه کردن به صفحه گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها با توجه به نوری که دارند باعث بر هم خوردن چرخه خواب می‌شود. ولی گویا این امر فراتر رفته و بررسی‌ها نشان می‌دهد که قرار گرفتن شب‌هنگام در معرض نورهای مصنوعی توانایی باروری را تحت تاثیر قرار داده و حتی در زنان باردار باعث اختلال در رشد جنین می‌شود. این قبیل نورها تولید هورمون ملاتونین را که به هورمون خواب معروف است، سرکوب می‌کند.

علاوه‌بر این، ملاتونین در مجاری دستگاه تناسلی نیز تولید شده و به‌طور طبیعی مانع از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد به تخمک‌ها به‌ویژه در دوران تخمک‌گذاری می‌شود. در واقع، تولید مقدار ناکافی هورمون ملاتونین ساعت درونی بدن جنین در حال رشد را مختل می‌کند که در درازمدت باعث بروز مشکلاتی می‌شود.

خوراکی‌های نامناسب
با مصرف مواد مغذی لازم در طول روز مانند چربی‌ها، روی، ویتامین D و B6، می‌توان مانع از اختلال تنظیم هورمون‌های مهم در باروری از قبیل پروژسترون، انسولین و تستوسترون شد.

کلسترول بالا
بالا بودن کلسترول خون علاوه‌بر اینکه سلامت قلب و عروق را به خطر می‌اندازد، روی باروری زنان نیز تاثیر منفی به‌جا می‌گذارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بالا بودن کلسترول خون در زنانی که قصد بارداری دارند، باعث طولانی شدن آغاز باروری می‌شود ولی در صورتی که هر دو زوج کلسترول بالا داشته باشند، شانس باروری در آنها نسبت به زوجینی که کلسترول خون متعادلی دارند، کاهش می‌یابد.

استرس
بررسی‌ها نشان می‌دهد که استرس زیاد با خطر بروز ناباروری ارتباط مستقیم دارد. زنانی که هورمون‌های استرس‌شان به میزان بالایی ترشح می‌شود، 29 درصد کمتر شانس بارداری داشته و دو برابر بیشتر در معرض ناباروری قرار دارند.

سیگار کشیدن
استعمال دخانیات و سیگار نه‌تنها خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی و سرطان سینه را افزایش می‌دهد بلکه احتمال ناباروری را تا 13 درصد افزایش می‌دهد. علاوه‌بر این، زنانی که سیگاری نیستند ولی ساعت‌ها در طول روز در معرض دود سیگار قرار دارند، 36 درصد بیشتر از سایر زن‌ها دچار ناباروری می‌شوند.

وزن
چاقی و اضافه وزن موضوعات مهمی هستند و در زنانی که قصد بارداری دارند ممکن است باعث اختلال در فرآیند تخمک‌گذاری و دوره‌های قاعدگی شود. در واقع، 12 درصد موارد ناباروری به مشکلات ناشی از چاقی و اضافه‌وزن مرتبط است. ولی از سوی دیگر، ‌کاهش وزن بیش از حد یا ورزش شدید نیز می‌تواند مانع از تخمک‌گذاری شده و باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عدم تعادل هورمون‌ها
تیروئید ازجمله کلیدی‌ترین راه‌های تنظیم متابولیسم بدن به‌شمار می‌رود ولی این امر روی توانایی باروری نیز تاثیر می‌گذارد. تغییرات ایجاد شده در هورمون‌های تیروئیدی با تداخل در امر تخمک‌گذاری باعث ناباروری می‌شود.

داروها
محققان بر این باورند که برخی داروها ازجمله داروهای ضدافسردگی باعث ترشح بیش از حد «پرولاکتین» شده و در تخمک‌گذاری تداخل ایجاد می‌شود. بنابر این زنان پیش از اقدام به بارداری باید درباره داروهایی که مصرف می‌کنند با پزشک معالج خود مشورت کنند.

سن و سال
گاهی زنان بارداری را به دلایل مختلفی چون شغل، ادامه تحصیل و مشکلات مالی به تعویق می‌اندازند غافل از اینکه بالا رفتن سن می‌تواند روی روند طبیعی باروری تاثیر منفی به‌جا بگذارد. قدرت باروری به‌طور طبیعی بعد از 32 سالگی کاهش می‌یابد و از 35 سالگی به بعد این کاهش شدیدتر می‌شود. این امر به دلیل کم شدن کیفیت و تعداد تخمک‌هایی است که در زمان لقاح بارور می‌شوند.

تغذیه با شیر مادر
بسیاری بر این باورند که تغذیه با شیر مادر طی دو سال اولیه تولد نوزاد، نوعی روش طبیعی برای جلوگیری از بارداری در زنان به‌شمار می‌رود ولی این روش تنها شانس باروری را در زنان شیرده کاهش می‌دهد و مانع از باروری نمی‌شود.

منبع:روزنامه فرهیختگان