سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

راهکارهایی برای مقابله با فشارخون



فشارخون,افزایش فشار خون,راههای کاهش فشار خون

راهکارهایی برای مقابله با فشارخون
فشار خون بالا یکی از مشکلات شایع در جامعه امروز است. چاقی، اضافه وزن با فشار خون ارتباط مستقیم دارد. اکثر افراد مبتلا به پرفشاری خون علایمی ندارند اما این مشکل می تواند سبب آسیب حاد یا مزمن به بخش های مختلف بدن شود.
پر فشاری خون می تواند منجر به آسیب به مویرگ های مغزی و بروز سکته مغزی و یا آسیب به مویرگ های چشم و بروز اختلال بینایی و یا آسیب به مویرگ های کلیه و بروز نارسایی کلیه شود. در بیماری پر فشاری خون ممکن است علائمی از قبیل سر درد، درد قفسه سینه و تنگی نفس نیز بروز کند.


مصرف چه غذاهایی مفید هستند؟
* مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم، کلسیم در بهبود فشارخون بسیار موثراست.
توصیه به مصرف منابع غذایی پتاسیم شامل انواع میوه ها و سبزیجات تازه می گردد. انواع میوه ها شامل موز، زردآلو، پرتقال، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور و آلو که میوه های سرشار از پتاسیم هستند و نیز مصرف سبزیجات مثل سیب زمینی، سیر، کلم بروکلی، کلم سبز، قارچ، گوجه فرنگی و سبزی های خام تازه که سرشار از پتاسیم هستند توصیه می شود.


* مصرف حبوبات مفید می باشد.

* منابع غذایی حاوی منیزیم مثل جوانه گندم، بادام زمینی، سایر دانه های روغنی خام، اسفناج، شیر، نان سبوس دار،مرغ و... توصیه می گردد.
* مصرف منابع غذایی کلسیم شامل شیر و سایر منابع لبنی بدون چربی توصیه می شود.
* مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین ها بخصوص ویتامین C مثل مرکبات، توت ها و سبزی های دارای برگ سبز مفید هستند.
* از نان و غلات کامل (سبوس دار) مصرف کنید.


از چه غذاهایی باید پرهیز کنیم؟
همانطور که مصرف منابع غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود و کاهش فشار خون مفید هستند، مصرف منابع غذایی سدیم موجب افزایش فشار خون خواهد شد.
در این راستا توصیه می شود:
نمک سر سفره را حذف کنید.
* از مصرف منابع غذایی حاوی نمک (سدیم) پرهیز نمایید.(شامل سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، انواع غذاهای کنسرو شده، برگرها و سایر فرآورده های گوشتی، سبزی های کنسرو شده در آب نمک، زیتون، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی و یا کنسرو شده، انواع سس های کچاپ و سوپ های حاوی نمک.)


* مصرف الکل با فشار خون بالا ارتباط مستقیم داشته و سبب تشدید بیماری می گردد.
* از مصرف منابع غذایی حاوی چربی های اشباع مثل کره، خامه، انواع غذاهای سرخ شده، فست فود پرهیز نمائید.
* غداها را سرخ نکنید آنها را بخارپز، آب پز، فر پز و یا کباب نمائید.

* مواد غذایی حاوی کافئین مثل قهوه، چای، نوشابه های کوکا و شکلات باید در حد اعتدال مصرف شوند زیرا مصرف زیاد از حدشان سبب افزایش فشار خون می گردد.
* در طبخ غذاها از نمک بسیار کم استفاده شود به طوری که غذا در کل، بسیار کم نمک باشد. جهت طعم دادن به غذا می توان از سایر ادویه جات مثل دارچین، زردچوبه، فلفل قرمز و سیاه و... و سبزی های معطر مثل آویشن، شوید، ترخون، مریم گلی، برگ بو و... استفاده کرد.
* در هفته چندین بار (حداقل 2 وعده) ماهی مصرف کنید. ماهی های چرب مثل حلوا، قزل آلا، قباد،...که حاوی اسیدهای چرب مفید هستند، فشار خون را کاهش می دهند.
* مصرف سیر، به کاهش فشار خون کمک می کند.


* توصیه می شود در صورتی که مبتلا به اضافه وزن هستید، جهت مقابله با پر فشاری خون اقدام به کاهش وزن نمائید. با رعایت برنامه تنظیم شده زیر نظر متخصص تغذیه، ضمن اصلاح عادات غذایی، با کاهش وزن بدون عارضه به تنظیم فشار خون کمک نمائید.
* برای کاهش فشار خون توصیه می شود روزانه (یا حداقل 5 وعده در هفته) اقدام به پیاده روی سریع به مدت 30 تا 45 دقیقه نمائید.
* مصرف سیگار منجر به افزایش فشار خون می گردد، لذا توصیه به ترک سیگار می شود.
* برچسب های محصولات غذایی را به دقت بخوانید و آنهایی را که کمترین میزان سدیم (نمک) را دارند انتخاب کنید.
منبع: mohebhospitals.com


ویدیو مرتبط :
‫راهکارهایی برای مقابله با حساسیت‌ های فصل بهار | بهار را بدون آلرژی سپری کنید‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

راهکارهایی برای مقابله با گرد و غبار در منزل




 

 

راهکارهایی برای مقابله با گرد و غبار

 

 

راه حل اغلب مشکلات در منزل، از بین بردن منشاء آن است . اما از بین بردن منشاء گرد و غبار موجود در منازل امری غیر ممکن است ، از آن جایی که ۹۰ درصد گرد و غبار منازل از وسایل منزل ازجمله پارچه ها ناشی می شود، راه های زیادی برای مقابله با آن نیز وجود ندارد. ذرات پوست ما روزانه وارد فضا می شود و لباس ها، روتختی ها و وسایل خانه فیبرهایی را که تقریبا غیر قابل رویت است از خود خارج می کنند و آن ها با ایجاد کوچک ترین تغییری در جریان هوا در محیط شناور می شود و روی هر سطحی در منزل می نشیند در قسمت هایی از منزل که در معرض جریان هوا قرار ندارند، ذرات جا به جا نمی شوند در حالی که در قسمت های دیگری با باز و بسته شدن درها و رفت و آمد از جایی به جای دیگر می روند. به هر حال می توان با چند راهکار ساده برای مبارزه با گرد و غبار هم در زمان و هم در انرژی صرفه جویی کرد.

 


۱) کف کمدها را برای تمیز کاری آسان تر، خالی نگه دارید: کمدها منبع گرد و غبار سرشار از فیبرهای ریز لباس ها، حوله ها و رواندازها هستند هر بار که در کمد را باز می کنید یک توفان نامرئی از ذرات گرد و غبار به وجود می آورید. اگرچه نمی توانید از ریختن پرزهای لباس جلوگیری کنید اما می توانید تمیزکاری کمد را آسان تر کنید و گرد و خاک را کاهش دهید. وسایل چیده شده در قفسه های کمد را با نایلون بسته بندی کنید. روی لباس هایی را که به ندرت استفاده می کنید بپوشانید.پالتوهایی که فقط در فصل زمستان مورد استفاده قرار می گیرد، در طول سال پرز می دهد. بنابراین با پلاستیک های بزرگ آن ها را بپوشانید تا علاوه بر پرز ندادن، تمیز بمانند. کف کمد را خالی نگه دارید.شلوغ بودن کف کمد باعث می شود به هنگام جارو کشیدن آن قسمت را نادیده بگیرید.

 


۲) دستگاه تصفیه هوا در منزل را مجهزتر کنید. دستگاه خنک و یا گرم کننده یا تصفیه هوا می تواند گرد و خاک را مهار کند. با یک دستگاه تصفیه مجهزتر، بهتر می توانید با گرد و خاک مقابله کنید.



۳) به طور هفتگی ملافه های تخت را تکان دهید.
تخت خواب اصلی ترین منبع انتشار گرد و غبار است در ملافه ها ذرات پوست جمع می شود و به همراه پرز لباس با هر بار غلت خوردن در هوا پخش می شود. برای به حداقل رساندن غبار ملافه و روبالش ها ، آن ها را هر هفته بشویید. رواندازها مانند پتو و روتختی ها را که نمی توان هر هفته شست کافی است به حیاط ببرید و خوب تکان دهید ملافه های کثیف را به آرامی با ملافه تمیز عوض کنید تا گرد و غبار بلند نشود.

 


۴) مانع پخش گرد و غبار شوید.دستمال های گردگیری خشک تنها مقداری از گرد و خاک را برمی دارند و بقیه جای دیگر می نشیند.برای جمع کردن گرد و خاک از دستمال های مرطوب استفاده کنید.



۵) قالیچه ها، قالی و موکت ها را تکان دهید.
در اغلب منازل، موکت بزرگ ترین منبع پرز است که گرد و خاک را مانند یک اسفنج حجیم به خوبی جذب می کند. برخی افرادی که به آلرژی های حاد مبتلا هستند چاره ای جز جایگزین کردن موکت با سرامیک و یا چوب برای کف اتاق ندارند. افرادی هم که از آلرژی حاد رنج می برند اما قصد عوض کردن کف اتاق را ندارند باید به طور مرتب خانه را به ویژه قسمت هایی که رفت و آمد زیادی دارد، جارو برقی بکشند.خاک تکانی فرش با استفاده از چوب، جارودستی و... نسبت به جاروبرقی خاک بیشتری را از بین می برد.فرش های نسبتا کوچک را نیز هر هفته خاک تکانی کنید.

 


۶) کوسن های مبل را که نه تنها از خود پرز می دهند بلکه گرد و خاکی را که روی آن می نشیند را به خود جذب می کنند خوب تمیز کنید.
از آن جایی که گرد و خاک بیشتر روی سطح های افقی می نشیند ، سطح های افقی کوسن ها و مبل ها را هفتگی و سطح های عمودی را ماهانه جاروبرقی بکشید.