سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
اهمیت اسید فولیک در بارداری
همه خواهان فرزند سالم هستند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا ورزشی را داشته باشند. در میان افرادی که اهمیت زیادی برای روشهای علمی قائلند کسانی هستند که قبل از باردارشدن برای مشاوره به پزشک زنان مراجعه کنند.
قبل از هرچیز باید به خاطر داشت واکسیناسیون های لازم مثل زدن واکسن کزاز هر ده سال یک بار و واکسن هپاتیت هر پنج سال یک بار برای یک بارداری سالم اهمیت دارد، هر چند این واکسن ها را می توان حین بارداری هم استفاده کرد.
واکسن مهم دیگری که اهمیت زیادی دارد، اما به هیچ عنوان حین بارداری نباید از آن استفاده کرد، واکسن سرخجه است.
در صورت تزریق این واکسن باید حداقل یک تا سه ماه از یک روش جلوگیری مطمئن استفاده کرد تا به هیچ عنوان حاملگی اتفاق نیفتد.
در کنار توصیه به انجام واکسیناسیون همیشه به مادرانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود که از قرص اسید فولیک روزانه به میزان ۴۰۰ میکروگرم استفاده کنند و این کار را باید قبل از بارداری شروع کنند تا بهترین اثر را داشته باشد و این مکمل را تا سه ماهگی ادامه دهند.
این ویتامین که «فولات» نامیده می شود، یکی از انواع ویتامین های B است ودر بدن نقش های مختلفی ایفا می کند، از جمله عملکرد سیستم عصبی و خون به این ماده معدنی مربوط است. کمبود این ماده می تواند به مشکلات قلبی، پوکی استخوان و نقایص مادرزادی منجر شود.
به همین دلیل به کسانی که تمایل به بارداری دارند، توصیه می شود حداقل یک ماه حتی در مواردی سه ماه قبل از قطع روش جلوگیری خود و اقدام برای بارداری شروع به مصرف روزانه این مکمل غذایی کنند و به این ترتیب از به وجود آمدن نوزادی با نقص هایی در ستون فقرات و نخاع و مغز تا ۸۵ درصد جلوگیری کنند.
این مسأله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلا به بیماری صرع یا تشنج هستند، از اهمیت بالاتری برخوردار است به طوری که به این افراد روزانه ۵ میلی گرم اسید فولیک تجویز می شود تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود. برخلاف تصور عمومی مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان برخی از انواع کم خونی نقش دارد.
اسید فولیک در برخی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه توصیه می شود.
از توصیه های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی برخی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از توصیه ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.
منبع:aftabir.com
ویدیو مرتبط :
اهمیت فولیک اسید در بارداری چیست (دوبله)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
اهمیت تحرک در دوران بارداری
حتی در دوران بارداری هم باید تحرک داشت!
صرف اینکه آنها منتظر به دنیا آمدن بچه هستند، دلیل نمیشود تحرک شان را متوقف کنند و یک جا بنشینند! با این حال، 27% از زنان و یک دهم زنان باردار بنابر توصیه های متعدد، حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی میکنند.
بارداری در سکون مطلق
این نسبت ها از تحقیقی که بر روی زنان انجام شده است، به دست آمده اند، و علی رغم فواید بسیار زیاد تحرک برای زنان باردار، هنوز هم کم اند زنانی که به فعالیت جسمی میپردازند، حتی فعالیت بسیار متعادل مانند 30 دقیقه پیاده روی در روز نیز بسیار مفید خواهد بود. زنان فعالیت کمی دارند، و این فعالیت به مرور زمان کم و کمتر هم میشود. به طور کلی، کسانی که توصیه ها را رعایت میکنند جوان تر، مجرد و غیرسیگاری هستند. آنها سطح تحصیلی بالا و درآمد مناسبی دارند. عموماً، پیاده روی، ورزش مورد علاقۀ زنان است. به نظر میرسد که یک انگیزۀ قوی از سوی پزشکان عمومی، متخصصان زنان و ماماها برای تشویق زنان برای داشتن فعالیت روزانه ضروری است.
ورزش برای زنان باردار
به زنان باردار به شدت توصیه میشود که فعالیت جسمی داشته باشند، اما بهتر است که یک سری از اصول منطقی را رعایت کنند و میزان فعالیت جسمی و نوع ورزش شان متناسب با وضعیت بارداری شان باشد. به طور کلی، تنها ورزش هایی که نیازمند فعالیت بسیار شدید ماهیچه هاست، برای زنان باردار ممنوع اند زیرا این نوع ورزش ها میتوانند باعث منقبض شدن رحم، سقط جنین یا حتی زایمان زودرس بشوند، برخی از این ورزش ها عبارتند از: اسکی، اسکی روی آب، ورزش های مبارزه ای، قایق سواری، شیرجه و... . انجام ورزش هایی از قبیل اسب سواری، اسکیت سواری، بسکتبال، هندبال، تنیس، ایروبیک و... نیز ممنوع هستند. در تمام موارد، برای انجام فعالیت های ورزشی باید از متخصص زنان مشورت گرفت تا او تأیید کند که آن ورزش برای نوزاد و مادر عوارض جانبی نداشته باشد.
بارداری در سکون مطلق
فعالیت جسمی گردش خون و نیروی عضلانی را بهبود میبخشد، ضمناً ظرفیت های تنفسی و قلبی را هم بالا میبرد. جلوی مشکلات کوچک بارداری را میگیرد یا آنها را کم میکند، مشکلاتی مانند: کمردرد، گرفتگی عضلات و پاهای سنگین.
در نهایت وزن را نیز تنظیم میکند! شنا، ژیمناستیک در آب و پیاده روی بهترین ورزش ها برای زنان باردار هستند. نتیجه آن که، اگر ورزشکار نیستید، زمان شروع یک فعالیت جسمی متعادل فرارسیده است و اگر بالعکس ورزشکار هستید، باید تعادلی میان انجام فعالیت ها و سکون تان برقرار کنید. به عقل سلیم تان اعتماد داشته باشید و با پزشک معالج تان مشورت کنید!
30 دقیقه پیاده روی در روز را از یاد نبرید.
منبع: seemorgh.com