سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اهمیت تحرک در دوران بارداری



دوران بارداری,تحرک در دوران بارداری,ورزش در دوران بارداری

حتی در دوران بارداری هم باید تحرک داشت!

صرف اینکه آنها منتظر به دنیا آمدن بچه هستند، دلیل نمی‌شود تحرک شان را متوقف کنند و یک جا بنشینند! با این حال، 27% از زنان و یک دهم زنان باردار بنابر توصیه های متعدد، حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی می‌کنند.

بارداری در سکون مطلق

این نسبت ها از تحقیقی که بر روی زنان انجام شده است، به دست آمده اند، و علی رغم فواید بسیار زیاد تحرک برای زنان باردار، هنوز هم کم اند زنانی که به فعالیت جسمی می‌پردازند، حتی فعالیت بسیار متعادل مانند 30 دقیقه پیاده روی در روز نیز بسیار مفید خواهد بود. زنان فعالیت کمی دارند، و این فعالیت به مرور زمان کم و کمتر هم می‌شود. به طور کلی، کسانی که توصیه ها را رعایت می‌کنند جوان تر، مجرد و غیرسیگاری هستند. آنها سطح تحصیلی بالا و درآمد مناسبی دارند. عموماً، پیاده روی، ورزش مورد علاقۀ زنان است. به نظر می‌رسد که یک انگیزۀ قوی از سوی پزشکان عمومی، متخصصان زنان و ماماها برای تشویق زنان برای داشتن فعالیت روزانه ضروری است.

ورزش برای زنان باردار

به زنان باردار به شدت توصیه می‌شود که فعالیت جسمی داشته باشند، اما بهتر است که یک سری از اصول منطقی را رعایت کنند و میزان فعالیت جسمی و نوع ورزش شان متناسب با وضعیت بارداری شان باشد. به طور کلی، تنها ورزش هایی که نیازمند فعالیت بسیار شدید ماهیچه هاست، برای زنان باردار ممنوع اند زیرا این نوع ورزش ها می‌توانند باعث منقبض شدن رحم، سقط جنین یا حتی زایمان زودرس بشوند، برخی از این ورزش ها عبارتند از: اسکی، اسکی روی آب، ورزش های مبارزه ای، قایق سواری، شیرجه و... . انجام ورزش هایی از قبیل اسب سواری، اسکیت سواری، بسکتبال، هندبال، تنیس، ایروبیک و... نیز ممنوع هستند. در تمام موارد، برای انجام فعالیت های ورزشی باید از متخصص زنان مشورت گرفت تا او تأیید کند که آن ورزش برای نوزاد و مادر عوارض جانبی نداشته باشد.

بارداری در سکون مطلق

فعالیت جسمی گردش خون و نیروی عضلانی را بهبود می‌بخشد، ضمناً ظرفیت های تنفسی و قلبی را هم بالا می‌برد. جلوی مشکلات کوچک بارداری را می‌گیرد یا آنها را کم می‌کند، مشکلاتی مانند: کمردرد، گرفتگی عضلات و پاهای سنگین.

در نهایت وزن را نیز تنظیم می‌کند! شنا، ژیمناستیک در آب و پیاده روی بهترین ورزش ها برای زنان باردار هستند. نتیجه آن که، اگر ورزشکار نیستید، زمان شروع یک فعالیت جسمی متعادل فرارسیده است و اگر بالعکس ورزشکار هستید، باید تعادلی میان انجام فعالیت ها و سکون تان برقرار کنید. به عقل سلیم تان اعتماد داشته باشید و با پزشک معالج تان مشورت کنید!

30 دقیقه پیاده روی در روز را از یاد نبرید.

 

منبع: seemorgh.com


ویدیو مرتبط :
اهمیت وزن مادر در دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اهمیت کنترل مصرف دارو و ویتامین در دوران بارداری



مصرف دارو و ویتامین در دوران بارداری

محققان می‌گویند؛ اگر هنوز باردار نشده اید یکی از راه‌کارهای مهم برای داشتن یک فرزند سالم، توجه به موضوع مصرف داروها در دوران بارداری و تاثیر آن روی جنین است.
 این محققان توصیه می‌کنند که پیش از بارداری حتما با پزشک خود درباره مصرف داروها، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی، مشورت کنید.
متخصصان تاکید دارند که قبل از شروع مصرف یا قطع هر دارویی همیشه بهتر است با پزشکی که در طول بارداری از شما مراقبت می‌کند، مشورت کنید و در زمان بارداری هم در مورد تصمیم به استفاده از یک داروی خاص اطلاعات لازم را کسب نمایید. تصمیم به مصرف یا قطع یک دارو در زمان بارداری باید با توجه به مزایا و خطرات ایجاد شده توسط آن دارو صورت پذیرد و در این خصوص پزشک شما و شما هر دو تصمیم گیرنده هستید.
بر اساس این گزارش، در طول بارداری زمان‌هایی وجود دارد که مصرف دارو یک انتخاب محسوب می‌شود. بعضی از انتخاب‌های دارویی از سوی شما و پزشکتان در زمان بارداری، ممکن است از انتخاب‌هایی که شما در زمان غیربارداری، متفاوت باشند. به عنوان مثال اگر در طول بارداری به سرماخوردگی مبتلا شدید، ممکن است به جای استفاده از داروهای ضداحتقان بینی که در زمان غیربارداری از آنها استفاده می‌کردید، ترجیح دهید که با گرفتگی بینی خود سر کنید.
سازمان دارو و غذای آمریکا سازمانی است که به کنترل فروش یا عدم فروش داروها در آمریکا می‌پردازد. سازمان دارو و غذای آمریکا در صورت ایمن بودن و کارا بودن دارو برای یک بیماری مشخص به کمپانی سازنده، این امکان را می‌دهد که داروی خود را در آمریکا به فروش برساند.
کمپانی های سازنده دارو موظف هستند تا اطلاعات کاملی را در خصوص وجود یا عدم وجود نقص‌های جنینی یا سایر مشکلاتی که در حیوانات آزمایشگاهی در زمان تجویز دارو در خلال بارداری مادرانشان ایجاد شده است را به پزشکان و دانشمندان این سازمان گزارش کنند. البته دیده شده که در بسیاری از موارد داروها روی زنان باردار مورد مطالعه قرار نمی‌گیرند. سازمان دارو و غذای آمریکا هم اکنون در تلاش است تا اطلاعات بیشتری در خصوص مصرف داروها در طول بارداری به دست آورد.
باید تاکید کرد که محصولاتی همانند کافئین، ویتامین‌ها و داروهای گیاهی می‌توانند بر روی جنین در حال رشد تاثیر بگذارند. با پزشکتان در خصوص قطع مصرف کافئین و نوع ویتامین مصرفی مورد نیاز خود مشورت کنید و هرگز پیش از مشورت با پزشکتان از فرآورده‌های گیاهی استفاده نکنید.
همچنین متخصصان تصریح کردند: این نکته بسیار حائز اهمیت است که پیش از بارداری به درمان مشکلات سلامتی و بیماری‌های خود بپردازید. در مورد ویتامین‌های مورد نیاز پیش از بارداری از پزشک خود اطلاعاتی را دریافت کنید. تمام زنانی که قصد بارداری دارند، باید از ویتامین‌های گروه ب (فولیک اسید) به منظور جلوگیری از نقایص جنینی همانند مشکلات مغزی و طناب نخاعی استفاده کنند. شما باید این ویتامین‌ها را پیش از بارداری یا در زمان بارداری استفاده کنید.
هم چنین ایده خوبی است که با پزشکتان در مورد مصرف کافئین، الکل و سیگار کشیدن صحبت کنید. در این میان همچنین توصیه می‌شود که پیش از گفت‌وگو با پزشکتان، هیچ داروی نسخه‌ای را قطع نکنید و پیش از مصرف هر گونه داروی بدون نسخه با پزشکتان مشورت کنید.
بعلاوه توصیه می‌شود که مصرف منظم ویتامین‌ها و ویتامین‌های مخصوص زنان باردار در طی بارداری البته بازهم تحت نظر متخصص، ایمن بوده و می‌توانند موثر و کمک کننده باشد.