فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

8 شهریور؛ روز مبارزه با تروریسم در ایران



تروریسم, روز مبارزه با تروریسم, 8 شهریور روز مبارزه با تروریسم

   شهید رجایی و باهنر در 8 شهریور سال 1360 ترور شدند

 

8 شهریور؛ روز مبارزه با تروریسم در ایران

تروریسم، از اساسی ترین معضلات جامعه جهانی و خطرناک ترین تهدیدها بر ضد حقوق ملت ها و ثبات بین المللی است. در طول تاریخ، به ویژه یک صد سال اخیر، تروریسم، ریشه مهم ترین تهدیدها بر ضد صلح و امنیت جهانی بوده است.

• روز مبارزه با تروریسم

روز هشتم شهریور، که روز مبارزه با تروریسم نام دارد، مصادف است با عملیات كم سابقه تروریستی نسبت به مقامات ارشد كشورمان در سال 1360 كه به شهادت دو یار دیرین  انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمد علی رجایی، رئیس جمهور و محمد جواد باهنر، نخست وزیر كشورمان و تنی چند از همراهان آنها انجامید. این اقدام تروریستی كه به دست عوامل ضد انقلاب وابسته به گروههای جاسوسی و اطلاعاتی غرب و با هدف مقابله با اراده انقلابی ملت ایران و فروپاشی نظام نوپای جمهوری اسلامی ایران انجام شد ، در میان سایر عملیات های تروریستی به دلیل شهادت نفرات اول و دوم دستگاه اجرایی یك كشور كاملا بی سابقه به شمار می آید.

 

تعریف ترور
در فرهنگ سیاسی، ترور از ریشه لاتین terror به معنای ترس و وحشت گرفته شده و به رفتار و اعمال فرد یا گروهی اطلاق می شود که از راه ایجاد ترس، وحشت و استفاده از زور می خواهد به هدف سیاسی خود برسد. در زبان فارسی هم ترور به معنای ترس زیاد، بیم و هراس و خوف و وحشت است و تروریست به عامل ترور، طرفدار ترور، آدم کش یا کسی که برای رسیدن به هدف خود کسی را به طور غافلگیرانه بکشد یا ایجاد وحشت و هراس کند، گفته می شود.

 

عمر تروریسم
عمر ترور و تروریسم به قدمت بشریت است. تروریسم به همه اعصار، همه قاره ها و همه آیین ها تعلق دارد و نمی توان پدیده آشکار اضطراب و حس ناامنی در برابر دشمن نامرئی را که بر همه جا چنگ انداخته نادیده گرفت؛ گرچه می توان پیشینه تروریسم را به دوران جنگ سرد و رقابت میان دو ابرقدرت شرق و غرب برای ضربه زدن به دیگری نسبت داد.

 

شیوه های تروریستی
شیوه های به کار برده شده از طرف تروریست ها عبارتند از: هواپیما ربایی، گروگانگیری، خرابکاری، بمب گذاری، بانک زنی و آدم ربایی سیاسی و آدمکشی.
بمب گذاری، شکل غالب تروریسم را تشکیل می‌‌دهد. از اواخر قرن نوزدهم و با اختراع دینامیت، تروریست ها ساختمانها و اماکن عمومی شلوغ را مورد هدف قرار داده‌اند. اگر چه اغلب بمب گذاری ها تلفات به بار نمی‌آورند، تروریستها قادرند که خشونت هایی با تلفات بسیار زیاد را ترتیب دهند که بوسیله پیشرفتهای تکنولوژیکی در ابزارهای زمان بندی و مواد منفجره، تسهیل شده است.

 

حملات مسلحانه ناگهانی به اهداف غیر نظامی همچنین مسافران خطوط هوایی، یا توریستهای بازدید کننده از مکانهای تاریخی نیز از جمله شیوه های تروریستها می‌‌باشد. با گذشت زمان قتل مقامات رسمی دولتی به تدریج کمتر شده است. شاید به این دلیل که مقامات دولتی هم اکنون به شدت محافظت می‌‌‌شوند. گروگانگیری راه مشخص برای چانه زنی مستقیم با دولت می‌‌باشد.

 

شیوه های تروریستی, روز مبارزه با تروریسم, 8 شهریور روز مبارزه با تروریسم

 تروریست ها از شیوه هایی مانند هواپیما ربایی، گروگانگیری، بمب گذاری و... استفاده می کنند

 

انواع ترور
ترور را می‌‌توان به انواع مختلفی تقسیم کرد، از جمله : ترور شخصیت، ترور دولتی، تروریسم بین المللی، ترور هسته ای، سایبر تروریسم و ... که به طور مختصر در سطور بعدی به تعریف هر کدام از آنها پرداخته می‌‌شود.

 

- ترور شخصیت
ترور شخصیت، یا ترور روانی یعنی ترساندن و تهدید افراد از طریق هدف قراردادن روحیه، حس شهامت و اعتبار. به بیانی دیگر، کشتن روحیه، هتک حرمت و حیثیت شخص یا لطمه وارد کردن به شهرت و اعتبار و آبروی کسی از طریق ناجوانمردانه و به ویژه در رسانه های گروهی. این نوع ترور بیش از آنکه به خشونت فیزیکی بپردازد، از خشونت نرم استفاده می‌‌کند، و در ترور شخصیت هدف آسیب رساندن جسمی یا فیزیکی با ایجاد خونریزی یا قتل نیست، بلکه هدف این است که از طریق لطمه وارد آوردن به حیثیت فرد و تخریب شخصیت، از وی در راستای اهداف سیاسی استفاده شود، و یا اینکه اگر وی مانعی در راه رسیدن، به هدف است از طریق ترورشخصیت، این مانع برداشته شود تا راه برای رسیدن به اهداف ترورگران هموار شود.


- تروریسم دولتی
تروریسم می‌‌تواند همچون یک روش مورد استفاده حکومتی قرار گیرد که در آن اقتدار دولت با اعمال خشونت و از طریق قرار دادن ملت در حالت هراس جمعی و ترس دائم (رژیم وحشت) تحمیل می‌‌شود. اصطلاح تروریسم دولتی، غالبا‌ برای توصیف عمل حکومتهای گوناگون در سازماندهی مستقیم یا کمک غیر مستقیم به مرتکبان اقدامات خشونت بار در سایر کشورها به کار می‌‌رود. بعضی از عملیات تروریستی در پوشش دیپلماتیک یا از طریق استخدام تروریست به منظور از میان بردن مخالفان سیاسی برخی از رژیمها در کشورهای دیگر صورت می‌‌گیرد که به آن تروریسم دولتی می‌‌گویند. کارهای خشونت آمیز و غیر قانونی حکومتها برای سرکوبی مخالفان خود و ترساندن آنان نیز در ردیف تروریسم قرار دارد که از آن به عنوان تروریسم دولتی یاد می‌‌شود.

 

تروریسم,انواع ترور, 8 شهریور روز مبارزه با تروریسم

بمب گذاری، شکل غالب تروریسم را تشکیل می‌‌دهد

 

- تروریسم بین المللی
تروریسم بین المللی به اعمال تروریستی که به منظور تامین مقاصد سیاسی در سطح بین المللی انجام می‌‌شود اطلاق می‌‌گردد. به عبارتی دیگر تروریسم بین المللی عبارت است از اعمال ترور و خشونت فردی یا جمعی که یک عنصر بین المللی (قربانی و مرتکب، شهروندان دولتهای مختلف باشند، یا اینگونه رفتار ها در بیش از یک کشور رخ دهد) یا یک هدف مورد حمایت بین المللی (مثل غیر نظامیان خارجی هواپیماهای غیر نظامی و کارکنان سازمانهای بین المللی) را در بر گیرد و مقصود از آن نیل به نتیجه ای قدرت طلبانه (یعنی نتیجه ای که هدف آن تغییر یا حفظ ساختارها یا سیاست‌های فعال سیاسی، اجتماعی، اقتصادی یک دولت یا سرزمین مشخص است) باشد. پس در تروریسم بین المللی، محدوده عمل تروریستی گسترش می‌‌یابد و از سطح یک دولت-ملی فراتر می‌‌رود و وارد عرصه بین المللی می‌‌‌شود.

 

- تروریسم هسته ای
تروریسم هسته ای عبارت است از حمله به تاسیسات و تسلیحات هسته‌ای، یا خرابکاری در آنها و یا سرقت از آنها توسط افرادی مثل ناراضیان سیاسی، فعالان سیاسی و نیروها ضد دولتی.

 

- سایبرتروریسم
واژه سایبر تروریسم را که در دهه ۱۹۸۰ توسط باری کالین ابداع شد این چنین می‌‌توان تعریف کرد: سایبر تروریسم حاصل تلاقی تروریسم و فضای مجازی می‌‌باشد، سایبر تروریسم عموما‌ به معنای حمله یا تهدید به حمله علیه کامپیوترها، شبکه های کامپیوتری و اطلاعات ذخیره شده در آنهاست، هنگامی که به منظور ترساندن یا مجبور کردن دولت یا اتباع آن به منظور پیشبرد اهداف سیاسی یا اجتماعی خاص، اعمال می‌‌‌شود. یک حمله برای اینکه به عنوان سایبر تروریسم شناخته شود باید به خشونت علیه اشخاص یا دارایی ها منجر شود، یا دست کم آسیب کافی برای ایجاد ترس را باعث شود.

 

ایران، قربانی تروریسم
آمریکایی ها به مدت دو دهه سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) را زیر چتر حمایت مالی، سیاسی و تبلیغی خود قرار دادند و از جنایت های تروریستی آنان بر ضد مردم جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند. این گروهک با شیوه قهرآمیز و قتل سیاسی، درصدد حذف فیزیکی عناصر کارآمد و طراحان فکری نظام برآمد تا با ایجاد خلأهای جدی در ارکان حساس کشور، شرایط سقوط جمهوری اسلامی ایران را فراهم سازد. شهدای محراب، شهدای هفتم تیر و هشتم شهریور، شهیدانی چون لاجوردی، قرنی و صیاد شیرازی، از جمله قربانیان تروریسم بودند که به دست منافقان به شهادت رسیدند. استکبار جهانی در برابر این فعالیت های تروریستی، نه تنها هیچ واکنشی از خود نشان نداد، بلکه از آن حمایت می کرد.

 

گردآوری : بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر

 

منابع :

vista.ir

hawzah.net

irc.ir


ویدیو مرتبط :
نوپو پلیس ویژه مبارزه با تروریسم ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

همكاری ایران و پاكستان برای مبارزه با تروریسم ضروری است



 

 

 

همكاری ایران و پاكستان برای مبارزه با تروریسم ضروری است

 

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری:

همكاری ایران و پاكستان برای مبارزه با تروریسم ضروری است

اسلام آباد- مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری چهارشنبه شب درنشستی صمیمی با شماری از سیاستمداران،دانشگاهیان و مدیران رسانه های پاكستانی در محل سفارت كشورمان،ضمن اشاره به وقوع حوادث تلخ تروریستی درمنطقه تصریح كرد:همكاری ایران و پاكستان برای مبارزه و ریشه كنی تروریسم ضروری است.

به گزارش ایرنا،'علی اكبر جوانفكر' كه به دعوت رسمی وزیر اطلاع رسانی دولت فدرال پاكستان،عصر چهارشنبه وارد اسلام آباد شده است،با اشاره به حوادث تروریستی در منطقه،افزود:وقوع مكرر حوادث تروریستی،مساله ای جدی است؛وقتی در داخل پاكستان حادثه تروریستی رخ می دهد،به شدت متاثر می شویم و مطمئن هستیم كه وقوع چنین حوادثی در داخل خاك ایران نیز مردم و دولت پاكستان را ناراحت كرده است.

وی با بیان اینكه مبارزه با تروریسم در منطقه،نیازمند همكاری های نزدیك ایران و پاكستان است،اظهار داشت:ما باید بر مشتركات بین دو كشور تاكید كنیم،همكاری ها و ارتباطات دوجانبه را در همه زمینه ها گسترش دهیم و تنها در این صورت است كه دشمن برای دخالت در مناسبات گرم بین تهران و اسلام آباد فرصتی بدست نمی آورد.

'جوانفكر ' تاكید كرد:همكاری های ایران و پاكستان در همه زمینه ها از جمله انرژی می تواند برای سایر ملت ها الگو باشد.

وی تصریح كرد: تاكید بر مشتركات بین دو كشور و مطالبه كردن از مسوولان و دولتمردان برای افزایش ارتباطات و همكاری ها،یك ضرورت است چرا كه تاكید بر مشتركات، مسیر توسعه روابط دوجانبه را تسیهل و تسریع خواهد كرد.

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری كشورمان گفت:نزدیكی تهران و اسلام آباد تنها در شاخص های بیرونی آن - مانند كمك های مردم ایران به سیل زدگان پاكستانی و یا كمك های این كشور به مردم زلزله زده بم- خلاصه نمی شود، چرا كه قلب های دو ملت و دولت به یكدیگر نزدیك است.

* پیشرفت های ملت ایران،متعلق به بشریت است

'جوانفكر' در ادامه یكی از زمینه های نزدیكی بین تهران و اسلام آباد را همكاری های علمی دانست و با بیان اینكه ایران امروز در پیشرفت های علمی گام های جهشی را بر داشته است،تصریح كرد:ما پیشرفت و موفقیت های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را متعلق به مردم پاكستان می دانیم و معتقدیم كه پیشرفت و موفقیت های ملت ایران به همه بشریت تعلق دارد.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به اینكه آقای احمدی نژاد در سفرهای خارجی دستگاه 'نانواسكوپ'- یكی از موفقیت های كوچك ملت ایران در عرصه های علمی - را هدیه می دهند،اظهار داشت:ملت ایران در مناسبات خود با سایر ملت ها،دستاوردهای علمی اش را هدیه می دهد، چرا كه موفقیت های خود را متعلق به ملت ها می داند.

'جوانفكر' حضور بیگانگان در منطقه را از موانع پیشرفت ملت ها و عامل اصلی گسترش ناامنی دانست و گفت:بطور قطع وقتی بیگانگان در منطقه حضور داشته باشند، ملت های منطقه امنیت نخواهند داشت،آنها می خواهند امنیت را از ما بگیرند تا پیشرفت نكنیم.

وی افزود:بیگانگان،عقب مانده نگه داشتن ملت های منطقه را خواستار هستند،آنها می خواهند ملت های مستقل با عقب ماندن از مسیر پیشرفت،به آنها وابسته بشوند، اما اگر آنها از منطقه خارج شوند - كه باید خارج بشوند- امنیت و پیشرفت برای ملت های منطقه حاصل می شود.

وی تصریح كرد:امنیت مقدمه پیشرفت،استقلال و آگاهی است و می توانیم پیش بینی كنیم كه با رفتن بیگانگان از منطقه ، شرایط زندگی ملت ها بهبود می یابد.

'جوانفكر'افزود:بیگانگان اگر از منطقه خارج شوند،دیگر بمباران مراسم جشن های ازدواج ،خیابان ها و خانه های مسكونی مردم بی گناه را شاهد نخواهیم بود،نگرانی و اضطراب از دل های مردم بیرون می رود و صلح و آرامش بر زندگی عادی آنها جاری می شود و بطور قطع در چنین وضعیتی ارتباطات و همكاری ها بین ملت ها بیشتر شده و راه پیشرفت با سرعت بیشتری طی خواهد شد.

* كاركرد متفاوت رسانه ها در جبهه حق و باطل

مدیر عامل ایرنا در ادامه سخنان خود،كاركرد های متفاوت رسانه ها در جبهه حق و باطل را تشریح كرد و گفت:امروزه می توان كاركرد متفاوت دو جبهه حق و باطل را در صحنه های جهانی مشاهده كرد.

'جوانفكر' با تاكید بر اینكه ملت های مسلمان ایران و پاكستان در جبهه حق قرار دارند،اظهار داشت:شاخص های رسانه های جبهه حق با جبهه استكبار بسیار متفاوت است.

حبهه حق به دنبال روشنگری و تنویر افكار عمومی است اما جبهه باطل به دنبال ابهام و شبهه افكنی،ما برای عدالت تلاش می كنیم و آنها برای ظلم و زورگویی،ما برای وحدت و برادری تلاش می كنیم و رسانه های جبهه باطل،اختلاف و دشمنی را ترویج می كنند،ما همكاری و دوستی را خواستار هستیم و آنها قطع همكاری و توقف ارتباطات و پیگیر تحریم و تهدید را دنبال می كنند،ما به دنبال حقیقت هستیم و راستگویی را ملاك عمل قرارمی دهیم، اما آنها دروغگویی را ملاك عمل خود قرار می دهند.

وی تاكید كرد:ما طرفدار صلح و دوستی بین ملت ها هستیم،اما آنها به دنبال جنگ،خونریزی و لشگر كشی هستند،ما دنبال گفت و گو و تفاهم هستیم و آنها دنبال مجادله و ستیز، ما قدرت منطق را مطرح می كنیم و آنها منطق قدرت را،ما اصل را بر اعتماد و برائت قرار می دهیم و آنها اصل را بر سوء ظن و بدبینی را،ما در مسیر پیشرفت حركت می كنیم و پیشرفت را برای همه می خواهیم اما آنها دنبال عقب نگه داشتن دیگران هستند.

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری، نقش رسانه ها در اصلاح وضعیت بشری را مهم و تعیین كننده خواند و گفت:ما به افزایش ارتباطات بین ملت های منطقه نیازمندیم، قلب های ما به هم نزدیك است،از ناراحتی همدیگر ناراحت می شویم و از شادی همدیگر،شاد؛ ما غمخوار یكدیگر هستیم.

'جوانفكر'با اشاره به مناسبات ایران و پاكستان تاكید كرد:دلیلی برای فاصله بین دو كشور وجود ندارد، البته دشمنان تلاش می كنند كه بین ما - عناصر جبهه حق - فاصله بیاندازند.

وی هوشیاری،آگاهی و هوشیاری و آگاهی دادن را وظیفه رسانه ها دانست و تصریح كرد:ملت های منطقه هدف جنگ نرم دشمن قرار دارند و باید در این جنگ به شیوهایی مختلف از خود دفاع كنند.

مشاور مطبوعاتی رییس جمهوری و مدیر عامل ایرنا قرار است امروز ( پنجشنبه ) با 'یوسف رضا گیلانی' نخست وزیر،'محمود قریشی' وزیر خارجه،'قمر زمان كایره' وزیر اطلاع رسانی دولت فدرال و همچنین 'سلیم سیف ا‏...‏خان' رییس كمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای پاكستان دیدار و گفت و گو كند‏.‏

جوانفكر جمعه نیز در جمع استادان، نخبگان علمی و دانشجویان دانشگاه بین الملل اسلامی پاكستان در اسلام آباد سخنرانی می كند‏.‏

مدیر عامل ایرنا همچنین قصد دارد از شبكه تلویزیونی (پی‏.‏تی‏.‏وی) و خبرگزاری دولتی (ای‏.‏پی ‏.‏پی)،شبكه تلویزیونی جیو ،روزنامه نیوز اینترنشنال و گروه مطبوعاتی نوای وقت پاكستان بازدید و با مسوولان ارشد این رسانه ها گفت و گو كند‏.‏

مشاورمطبوعاتی رییس جمهوری شنبه نیز با 'شهباز شریف'سروزیر دولتی ایالتی پنجاب در لاهور دیدار و گفت و گو خواهد كرد‏.‏

دیدار با ایرانیان مقیم اسلام آباد و لاهور از دیگر برنامه های جوانفكر در سفر به پاكستان خواهد بود‏.‏...../تحلیل:ایرنا