فرهنگ و هنر
2 دقیقه پیش | تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالستشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ... |
2 دقیقه پیش | خواندنی ها با برترین ها (81)در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ... |
5 اسفند، روز بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس
پنجم اسفند ماه، روز بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس
5 اسفند، روز بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس
روز مهندس
روز پنجم اسفند ماه در تقویم رسمی کشور ایران به عنوان روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس نام گذاری شده است.
خواجه نصیرالدین طوسی که بود؟
ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجه نصیرالدین در 5 اسفند سال 597 ق در طوس به دنیا آمد. ابتدا علوم عقلی و نقلی و حكمت مشاء و سپس ریاضیات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبیات را آموخت و در علوم روز به استادی تمام رسید.
خواجه نصیرالدین چند سال پس از حمله سپاه چنگیزخان مغول، به قلعه اسماعیلیه پناه برد و در آنجا نیز از تالیف و نگارش باز نایستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعیلیان، وی به خدمت هولاكوخان فرمانروای وقت مغول پیوست و با استفاده از نفوذ خود، از كشتار مردم و دانشمندان و تخریب آثار فرهنگی و علمی و غارت شهرها و روستاها جلوگیری نمود.
5 اسفند به افتخار روز تولد خواجه نصیرالدین، به عنوان روز مهندس نام گذاری شده است
پس از فتح بغداد و سقوط عباسیان، خواجه نصیر ماموریت یافت تا رصدخانه مراغه را ترتیب دهد. او جماعتی از ریاضیدانان بزرگ را گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه نصیرالدین، با این كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در یك مكان، جمع كرد و همچنین كتابخانهای عظیم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود. وی برای تهیه كتابهای مورد نظر، كتبی از بغداد، شام و شمال آفریقا و اطراف و اكناف ایران فراهم نمود و كتابخانهای با بیش از 400 هزار جلد كتاب، ایجاد كرد. عمر خواجه از این پس در خدمات علمی گذشت.
خواجه نصیرالدین یكی از بزرگترین بنیانگذاران كلام شیعه بود و ضمن تایید حكمت ابنسینا، به شرح مشكلات اشارات پرداخت. وی همچنین آثار متعددی را در علوم مختلف به نگارش درآورد كه اخلاق ناصری، تجرید العقاید، زیج ایلخانی، اوصاف الاشراف، اساسُ الاقتباس و تذكره نصیریه و بیش از 60 اثر دیگر در اصول دین، منطق، هندسه، هیئت، نجوم، عروض و شعر از آن جمله اند. خواجه نصیرالدین در سال 672 در 75 سالگی درگذشت و در كاظمین به خاك سپرده شد.
پیشینه ی مهندسی
در ابتدا، مهندس به کسی گفته میشد که ماشینهای نظامی را میراند. مفهوم مهندس غیر نظامی در قرن شانزدهم در هلند پدید آمد و به سازندگان پلها وجادهها نسبت داده میشد، سپس مفهوم مهندس در انگلیس و سایر کشورها هم ظاهر شد.
مهندس و وظایف آن
مهندس کسی است که تلاش میکند که یک ساختار عملیاتی و عملی از مفهومی را ایجاد کند و در یکی از رشتههای مهندسی آموزش دیده باشد و یا به طور حرفهای در آن رشته مشغول به کار باشد. مهندسان از فناوری، ریاضیات، و دانش برای حلّ مسائل کاربردی استفاده میکنند.
وظایف مهندسی بدین گونهاند که یک مهندس میبایست ضمن شناخت مسئله یا موضوع کاری، علوم و فنون لازم، محدودیتهای مربوطه را تشخیص دهد تا بتواند به دستاوردهای لازم برسد. محدودیتها شامل منابع در دسترس، محدودیتهای جسمانی یا فنی، آمادگی برای پیرایشها یا افزایشهای آینده، و دیگر عاملها مانند نیازهای هزینه ای، ساختپذیر بودن، اقتصادی و کاربردی بودن میباشد. با درک این محدودیتها، مهندس، شناسهها و مشخصات حدودی که یک شیء یا سامانه میتواند در چارچوب آن ساخته یا بهبود داده شود را مشخص کرده و ارائه نماید.
مفهوم مهندس غیر نظامی در قرن شانزدهم در هلند پدید آمد
از اینرو ملاحظات بسیاری بر روی کار مهندسی تأثیر دارند؛ که از آن دسته ملاحظات دقت بالا توانای تحلیل کنشها و وا کنشها میباشد. یک مهندسی موفق در بالا رفتن سطح زندگی بشر تا ثیر بسزای میگذارد، بنا بر این یک مهندس علاوه بر دانستن قوانین فیزیکی وشیمیایی جهان هستی باید از قوه تخیل بالای بر خوردار باشد که موجب گسترش دانش بشر میشود.
یک مهندس با در نظر گرفتن قوانین و استفاده بجا از آنها و ترکیب موثر برخی از آنها قادر خواهد بود نیازهای اجرای نسل بشر را با کیفیت مناسب و در کمتر ین زمان و با بالا ترین بازده بر طرف سازد. مهندس با درک بهتری که از قوانین هستی دارد علاوه بر طراحی تولید و راهاندازی در زمینه نیازهای حال و آینده بشر باید از قدرت تحلیل خود در رسیدن به بهترین بازده تلاش کرده و بهرهوری را افزایش دهد. مهندس کسی است که ضمن شناخت دقیق روابط حاکم بر موضوع بتواند مساله را به شکل فرمول درآورد.
گردآوری : بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر
منابع :
imamatjome.com
fa.wikipedia.org
ویدیو مرتبط :
خواجه نصیر الدین طوسی (مهندس ایرانی)
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
عکس: خودروی برقی دانشگاه خواجه نصیر
تصاویری از مراسم رونمایی از خودرو برقی دانشگاه خواجه نصیر را مشاهده می کنید.