فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

فعالیت های جانبی ستاره های موسیقی


فعالیت های جانبی ستاره ها همیشه جذاب است. مخصوصا برای کسانی که نام خود را طرفدار فلان خواننده می دانند این ماجرا، موضوعیت بیشتر دارد که هنرمند مورد علاقه شان جز خوانندگی مشغول چه کاری است و چه دغدغه های دیگری را دنبال می کند.

روزنامه تماشا: فعالیت های جانبی ستاره ها همیشه جذاب است. مخصوصا برای کسانی که نام خود را طرفدار فلان خواننده می دانند این ماجرا، موضوعیت بیشتر دارد که هنرمند مورد علاقه شان جز خوانندگی مشغول چه کاری است و چه دغدغه های دیگری را دنبال می کند. در گزارش زیر به فعالیت های جانبی محسن یگانه، محسن چاوشی، علی لهراسبی و یغما گلرویی اشاره ای کوتاه شده:

یگانه و استقلال در تنظیم


محسن یگانه یکی از خواننده های پرطرفدار کشورمان است که هوادارانش با دقت فعالیت های او را زیر نظر دارند. او بعد از انتشار آلبوم سومش یعنی «حباب» در یک برنامه رادیویی به طور رسمی اعلام کرد که دیگر نباید منتظر آلبوم جدیدی از او باشیم. دلیل این تصمیم هم ظاهرا این است که محسن می خواهد کمی به زندگی شخصی اش بپردازد و از طریق انتشار تک شخصی اش بپردازد و از طریق انتشار تک آهنگ، با مخاطبانش در ارتباط باشد.

نگاهی به فعالیت های جانبی ستاره های موسیقی

شاید جالب باشد بدانید که آقای یگانه این روزها به شدت روی تنظیم متمرکز شده و قصد دارد بیش از گذشته در این زمینه فعالیت داشته باشد. او در یکی از گفت و گوهای اخیرش در این مورد گفته: «من دارم به یک آینده دیگر، یعنی مستقل شدن در زمینه تنظیم فکر می کنم. در مورد ترانه و ملودی شکست نخوردم و امیدوارم بتوانم در این زمینه (تنظیم) هم موفق باشیم. یک مقدار به من اجازه دهید، شاید من هم بتوانم در حوزه تنظیم کارهای عجیب و غریبی انجام دهم. وقتی می توانم یک کاری را خودم انجام دهم، واقعا بعضی اوقات انرژی تلف کردن است که بخواهم منظورم را به شخص دیگری منتقل کنم تا او کار را به نتیجه برساند. البته بعضی اوقات، نه همیشه!»

محسن البته جز ماجرای تنظیم این روزها به شاخه ای دیگر از هنر هم علاقمند شده! او به تازگی به تیزرسازی علاقمند شده و قصد دارد به طور جدی آن را پیگیری کند. آقای یگانه در یکی دیگر از گفت و گوهایش در این زمینه گفته: «در حال گذراندن یک سری دوره های مخصوص تیزرسازی هستم و انشاءالله بعد از پایان این دوره ها کارم را در این زمینه آغاز خواهم کرد. البته این کار را به موازات موسیقی دنبال خواهم کرد و این کار لطمه ای به فعالیت موسیقایی ام نخواهد زد.»



چاوشی و استودیو 103

محسن چاوشی زیاد اهل بیزینس و تجارت نیست و تا امروز تمام تمرکزش را روی موسیقی اش معطوف کرده تا بتواند آثار قابل قبولی را به مخاطبانش ارائه دهد. اما آقای خاص حدودا یک سال است همراه با دوستان هنرمندش یعنی سینا حجازی، حسین صفا و ایمان قیاسی استودیوی مجهزی را در شهرک غرب تهران تاسیس کرده است. استودیویی که 102 نام دارد و چاوشی قطعات جدیدش را در آن ضبط و تولید می کند.

نگاهی به فعالیت های جانبی ستاره های موسیقی

آقای خاص در گفت و گو با مجله رویش در مورد تاسیس این استودیو گفته: «این استودیو برای من نمی تواند از نظر مالی انگیزه چندانی محسوب شود چون اگر بخواهم به فکر انگیزه های مالی باشم، کارهای بهتری برای رسیدن به انگیزه های مالی وجود دارد که به سراغشان بروم بیشتر دوست داشتم جایی را برای خودم داشته باشم تا در زمان های مناسب بتوانم کار خودم را انجام دهم. این استودیو همچنین می تواند مکانی باشد برای همه آنهایی که می خواهند در این عرصه فعالیت کنند. جوان هایی که تازه اول راه هستند و از استعدادهای خوبی هم برخوردارند.»

چاوشی هم مثل محسن یگانه، این روزها بیش از گذشته به مقوله تنظیم علاقمند شده است و فعالیت پررنگی در این زمینه دارد. او تنظیم آخرین آهنگ یعنی «برقص آ» را هم خودش انجام داد و نشان داد که حرف های زیادی در این زمینه برای گفتن دارد.



از تیزرسازی تا کارگاه ترانه...


علی لهراسبی که با خواندن تیتراژهای تلویزیونی به شهرت خوبی دست پیدا کرده ودیگر به برند تیتراژ تبدیل شده است. مدتی است وارد بیزینس جدیدی به نام تیزرسازی شده! آقای لهراسبی همراه یکی از دوستانش شرکتی را در این زمینه تاسیس کرده و به ساخت تیزرهای تبلیغاتی مشغول شده است.

نگاهی به فعالیت های جانبی ستاره های موسیقی

یغما گلرویی هم که این روزها به نوعی پرکارتر از گذشته شده و بعد از چند سال ممنوع الکاری توانسته دوباره به جرگه ترانه سراهای مجاز بازگردد، حدود یک سال است که کارگاه ترانه خود را در خیابان جردن تهران تاسیس کرده و در آن با ترانه سراهای جوان و با استعدادی که دوست دارند در این راه موفق تر عمل کنند، کار می کند. جالب است بدانید که هر ترم از کلاس های یغما حدود دو ماه و نیم طول می کشد و علاقمندان برای حضور در این کلاس ها بایدب رای هر ترم که حدود 10 جلسه هم به طول می انجامد، 300 هزار تومان پرداخت کنند.


ویدیو مرتبط :
مطالعه نقش محیط بر فعالیت ستاره زایی کهکشان ها - ۱

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آسمان كم​ستاره جشنواره ۲۶ موسیقی فجر



 

آسمان كم​ستاره جشنواره ۲۶ موسیقی فجر

 

بیست و ششمین جشنواره بین​المللی موسیقی فجر درحالی برگزار می​شود كه بسیاری از چهره​های شاخص موسیقی ایران در این رویداد حضور ندارند.

 

برخی از چهرهای غایب: شهرام ناظری خواننده، جلیل شهناز نوازنده، حسین علیزاده،اهنگساز و نوارنده، كیهان كلهر نوازنده و آهنگساز، داریوش طلایی نوازنده و آهنگساز، مجید كیانی نوازنده و آهنگساز،هوشنگ ظریف نوازنده، حلال ذوالفنون نوازنده و اهنگساز، مسعود شعاری نوازنده و آهنگساز، محمود موسوی نوازنده، خانواده​كامكار، خانواده پورناظری، همایون خرم نوازنده و آهنگساز، علی اكبر مرادی نوازنده تنبور، مجید انتظامی،همایون شجریان خواننده، حسام الدین سراج خواننده، صدیق تعریف خواننده، علیرضا قربانی خواننده، فریدون شهبازیان آهنگساز.

بیست و ششمین جشنواره بین​المللی موسیقی فجر درحالی برگزار می​شود كه بسیاری از چهره​های شاخص موسیقی ایران در این رویداد حضور ندارند.

هره​های شناخته شده موسیقی ایران این روز​ها حسابی سرشان شلوغ است، اما این گرفتاری هیچ ربطی به برگزاری بیست و شمین جشنواره بین​المللی موسیقی فجر ندارد.

حسین علیزاده در تور موسیقایی​اش به گیلان رسیده، خانواده پورناظری سرگرم رتق و فتق امور كنسرتی هستند كه قرار است به مناسبت ۳۰ سالگی این گروه برگزارشود. همایون خرم منتظر است تا هفته اول اسفند تمام شود و از هفته دوم كنسرتش را در تهران آغاز كند و...این اتفاقات در حالی رخ می​دهد كه جشنواره موسیقی فجر از ۲ اسفند كارش را در ۹ تالار تهران آغاز كرده، آن هم در غیاب چهره​های سرشناس موسیقی ایران.

از اوج تا فرود

موسیقی دیرتر از تئاتر و سینما به جشنواره​هایی پیوست كه هدف​شان تبدیل شدن به ویترینی برای هنرایران پس از انقلاب بود.اهالی تئاتر و سینما سرگرم برپایی سومین جشنواره فجر بودند كه موسیقی هم به كاروان این جشنواره​ها پیوست،البته با نام سرود و آهنگ​های انقلابی. چند دوره كه از عمر جشنواره گذشت آرام آرام این جشنواره به محلی برای حضور چهره​های شاخص موسیقی ایران تبدیل شد و سیاست​هایی را در پیش گرفت تا از یكسو به موسیقی ایرانی توجه كند و از سوی دیگر برای دعوت از گروه​های خارجی برنامه ریزی كند.

از اوایل دهه ۷۰ جشنواره موسیقی فجر ساختار حرفه​ای تری پیدا كرد و كوشید به انواع موسیقی حاضر در جامعه توجه كند، به همین خاطر هم پای چهره هاس شناخته شده موسیقی سنتی ایران و گره های شاخص به جشنواره باز شد و هم این جشنواره به محلی برای اجرای آثار هنرمندان ایرانی از سوی اركستر سمفونیك و سایر اركستر​های فعال تبدیل شد.

موسیقی نواحی صاحب بخشی اختصاصی شد و اجرا​های هنرمندانش رنگ و لعاب پژوهشی پیدا كرد، بانوان فعال در حوزه موسیقی هم صاحب تالاری اختصاصی برای اجرای برنامه شدند و برای مخاطبانشان(بانوان)برنامه اجرا كردند.

این روند اما از اواسط دهه ۸۰ به فراموشی سپرده شد،تا از یكسو موسیقی نواحی از ساختار جشنواره حذف شود و از سوی دیگر موسیقی پاپ به یكی از بخش​های پر سرو صدای این رویداد تبدیل شود.

جشنواره​ای كه نصف شد

بیست و ششمین جشنواره موسیقی فجر اما در این بین حكایت دیگری دارد، مقدمات برپایی این جشنواره در حالی چیده شد كه عملا طی یك سال گذشته دفتر امور موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سرپرست اداره می​شد.

همین مساله باعث شد تا این جشنواره در قیاس با سایر جشنواره​های فرهنگی و هنری دهه فجر دیر تر كلید بخورد.مشخص نبودن سیاست های حاكم بر این بخش هم یكی دیگر از آفت​های بود كه گریبان جشنواره را گرفت.

پیش از آغاز برنامه​ریزی​ها یك روز از حذف بخش​هایی از جشنواره مثل موسیقی پاپ خبر می رسید و روز بعد اعلام می​شد كه قرار است فقط بخش رقابتی موسیقی پاپ حذف شود و در بخش جنبی هنرمندان این عرصه حضور داشته باشند.مشخص نبودن بخش ها رقابتی جشنواره و كاهش این بخش​ها هم عملا باعث شد تا جشنواره امسال با ریزش گروه​ها علاقمند برای حضور در جشنواره مواجه شود.

سال گذشته و در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر ۲۵۲ گروه موسیقی از سراسر كشور برای حضور در این رویداد ثبت نام كردند كه شامل ۸۳ گروه سنتی ، ۲۰ گروه كلاسیك ، ۵۷گروه موسیقی نواحی، ۳۶ گروه پاپ، ۱۷گروه اركسترال، ۱۰گروه آواز جمعی و ۲۹ اثر (آهنگسازی) می شدند. اما امسال این تعداد نصف شد و تنها ۵۳ گروه آهنگسازی، ۵۲گروه كلاسیك ایرانی، ۱۴ گروه كلاسیك غیرایرانی و ۱۱ گروه آواز جمعی برای حضور در جشنواره اعلام آمادگی كردند.

غیبت چهره​های شاخص

نگاهی به جدول اجراهای بیست و ششمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر نشان می​دهد كه خبری از چهر​های سرشناس موسیقی ایران در این جشنواره نیست.همانطور كه از موسیقی نواحی ایران و چهره​های پیشكسوت این موسیقی ردی در جشنواره امسال دیده نمی شود.

بخش بانوان جشنواره عملا به چند اجرا محدود شده و در بعد بین الملی نیز تنها ۶ گروه موسیقی به جشنواره آمده اند كه بیشتر منتخبی از موسیقی كشور​های همسایه هستند.

البته این ماجرا در بخش موسیقی كلاسیك بر عكس است و اكثر اركستر​های فعال، امسال نیز در جشنواره حضور دارند.از اركستر سمفونیك به رهبری شهرداد روحانی گرفته تا اركستر موسیق نو به رهبری علیرضا مشایخی.

اركستر موسیقی ملی هم كه كه طی ماه​های گذشته حایت دوباره​اش را اغاز كرده، امسال در جشنواره موسیقی فجر حضور دارد و به رهبری بردیا كیارس هنرمند جوان ایرانی در چهارمین و پنجمین روز این جشنواره به صحنه می​رود.

پاپ در بخش جنبی

موسیقی پاپ كه از بخش رقابتی جشنواره حذف شده، امسال در بخش جنبی جشنواره حضور دارد و سالن مركز همایش​های برج میلاد به این موسیقی​اختصاص یافته است.رضا صادقی، گروه داركوب با خوانندگی حامد بهداد و نیما مسیحا از جمله چهره​های شناخته شده این بخش جشنواره هستند.

در این بخش هم با نگاهی به اسامی گروه ها و هنرمندان فعال می توان دریافت كه عملا بخش عمده ای از موزیسین های موسقی پاپ جایشان در جشنواره خالی​است، گروه​ها و چهره​هایی كه مثل هنرمندان حوزه موسیقی سنتی این روز​ها سرگرم تدارك مقدمات برپایی برنامه​های شخصی شان هستند.

جدول چهر​ه های حاضر و غایب در جشنواره موسیقی فجر

برخی از چهر​ه های حاضر

شهرداد روحانی رهبر اركستر، حسن ناهید نوازنده نی،علیرضا مشایخی رهبر اركستر و اهنگساز،شاهین فرهت آهنگساز،پری ملكی،ناصرو مسعود نظر آهنگساز و رهبر اركستر، دلبر حكیم آوا نوازنده پیانو،شهلا میلانی،نسرین ناصحی، رضا صادقی خواننده پاپ، نیما مسیحا خواننده پاپ.

برخی از چهرهای غایب

شهرام ناظری خواننده، جلیل شهناز نوازنده، حسین علیزاده،اهنگساز و نوارند،كیهان كلهر نوازنده و آهنگساز، داریوش طلایی نوازنده و آهنگساز، مجید كیانی نوازنده و آهنگساز، هوشنگ ظریف نوازنده، حلال ذوالفنون نوازنده و اهنگساز، مسعود شعاری نوازنده و آهنگساز،محمود موسوی نوازنده،خانواده​كامكار،خانواده پورناظری، همایون خرم نوازنده و آهنگساز، علی اكبر مرادی نوازنده تنبور،مجید انتظامی،همایون شجریان خواننده، حسام الدین سراج خواننده،صدیق تعریف خواننده،علیرضا قربانی خواننده، فریدون شهبازیان آهنگساز.... / گزارش : خبر آنلاین