فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

شاه ایرانی که عکاس بود + تصویر



مظفرالدین‌شاه قاجار,تاریخچه عکاسی,دوران سلطنت مظفرالدین‌شاه

شاه ایرانی که عکاس بود + تصویر
مظفرالدین‌شاه قاجار (زاده 3 فروردین 1232 - درگذشته 12 دی 1285) پنجمین پادشاه ایران از دودمان قاجار بود. وی پس از کشته‌شدن پدرش ناصرالدین‌ شاه و پس از نزدیک به 40 سال ولیعهدی، شاه شد و از تبریز به تهران آمد. مظفرالدین‌شاه نیز همانند پدرش چندبار با وام‌گرفتن از کشورهای خارجی به سفرهای اروپایی رفت.

 

در جریان جنبش مشروطه برخلاف کوشش‌های صدراعظم‌هایش علی‌اصغرخان اتابک (اتابک اعظم) و عین‌الدوله با مشروطیت موافقت کرد و فرمان مشروطیت را امضا کرد. وی چهار روز پس از امضای قانون اساسی درگذشت.


از اوایل سلطنت مظفرالدین‌شاه در 1314 قمری عبداله میرزا در بالاخانه‌های دارالفنون عکاسخانه‌ای دایر کرد و فن عکاسی را متداول کرد. بسیاری از عکاس‌های بعدی از شاگردان وی بوده‌اند. این عکاسخانه تا اوایل مشروطیت دایر بود و عکاس دیگری کارهای عکاسی درباری را انجام می‌داد، بنام میرزا ابراهیم‌خان عکاس‌باشی که از خدمتگزاران دربار مظفرالدین‌شاه بوده‌است. معروف است که مظفرالدین‌شاه سخت شیفتهٔ عکاسی بود و خود عکاس آماتور بوده‌است.

 

مظفرالدین‌شاه قاجار,تاریخچه عکاسی,دوران سلطنت مظفرالدین‌شاه

مظفرالدین شاه قاجار در اروپا به هنگام بازدید از یک عکاسی

 

از شاگردان عبداله میرزا دو نفر دیگر بنام «ماشااله خان» و «خادم» در اوایل سال 1300 شمسی، عکاسخانه‌های دیگری برپا کردند که هر دو در خیابان ناصریه بود، که عکس‌های ارزان‌تری می‌انداختند.

با آغاز جنبش مشروطیت مردم تمایل داشتند چهرهٔ رهبران خود را مشاهده نمایند و رواج این‌گونه عکس‌ها مصداق این تمایل است. به‌تدریج ثبت چهره‌های معروف گسترش یافت. و با ایجاد تحولات مختلف، عکس از انحصار دربار خارج شد و موضوعات اجتماعی و واقعی موضوع عکاسی قرار گرفت.با تحولات جنبش مشروطیت زمینه برای عکاسی مطبوعاتی فراهم شد.

منبع :farsnews.com


ویدیو مرتبط :
هنرنمایی یک عکاس خوش ذوق در مسجد شاه اصفهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عکاس ایرانی در پنجمین فستیوال عکاسی انگلستان



 

 عکاس ایرانی در پنجمین فستیوال عکاسی انگلستان

 

پنجمین فستیوال بین المللی عکاسی انگلستان به نام "فورمت" این روزها در انگلستان پذیرای ده ها عکاس از سراسر جهان شده است. از ایران؛ مهرانه آتشی در این جشنواره حضور دارد.

 

در فستیوال عکاسی انگلستان از میان عکاسان ایرانی مهرانه آتشی حضور دارد.

این فستیوال که تا سوم آوریل ۲۰۱۱ (۱۴ فروردین ۱۳۹۰) با شعار " همینجا و همین حالا: نماهایی از فضاهای همگانی" در شهر دربی انگلستان برپاست. این شعار نوعی از عکاسی را درمعرض دید قرار می دهد که تحت عنوان عکاسی خیابان شناخته می شود.

مسئولان فستیوال برآنند که جایگاه هنر معاصر عکاسی را در سطح بین المللی مورد تاکید قرار دهند و گفته اند این فستیوال فرصتی است برای دیدن عکس هایی از سراسر جهان، از بهترین عکاسان.

برنامه فستیوال متشکل از چندین نمایشگاه بررسی آثار کارگاه عکاسی، سخنرانی، نمایش آثار و ... نمایشگاه به دو بخش تقسیم می شود.

بخش نخست تحت عنوان "تمرکز" که روی بازشناسی آثار عکاسان تاکید دارد. بخش دوم نمایشگاه به ارائه آثاری از ۵۰ عکاس از سراسر جهان اختصاص یافته است.

یکی از بخش های نمایشی این فستیوال ارائه آثار مهرانه آتشی و پل هیل است. در بخش نمایش آثار آتشی مضمون زندگی یک شهر در کشاکش تغییرات سریع به تصویر کشیده شده است و طی آن نمایشگاهی از مجموعه "تصویری از شهر تهران" برپا شده است.

یکی از بخش های مهم این فستیوال عکاسی خیابان است که طی آن خیابان و آمد و شدهای آن به عنوان یک سوژه از دریچه لنز عکاسان به تصویر کشیده می شود. در این بخش ۴۰ اثر از عکاسان به نام انتخاب شده است که از بین آنها می توان به ارائه آثار عکاس مطرح هندی "راگو رای" اشاره کرد.

فستیوال عکس فورمت انگلستان، در سال ۲۰۰۴ آغاز به کار کرده و یکی از مهمترین فستیوال های عکاسی در جهان به حساب می آید که تمرکز ویژه ای روی عکاسی معاصر دارد.... / خبرگزارى ایلنا