فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

روایت چگونگی ساخت آرامگاه فردوسی


طراحی این مقبره بر عهده حسین لرزاده گذاشته شد. اشعار کتیبه‌ها به خط استاد عمادالکتاب نوشته شده و سپس بر سنگ‌های نما انتقال داده شده. ساختمان آرامگاه در سال 1311 آغاز و در مدت 18 ماه به پایان رسید

هفت صبح: این بنا با معماری خاصش که برگرفته از معماری هخامنشی است داستان خاص خودش را دارد و هم‌اکنون هم گاهی با اتفاقاتی نظیر خراب شدن چشم‌اندازش با تیرهای انتقال برق و غیره مطرح می‌شود.

نکته جالب در مورد این مقبره خراب شدن چند باره و تجدید بناهای متعدد است، چنانکه مشهور است، پیکر فردوسی را به گورستان راه ندادند و ناچار او را در باغ خودش درون شهر طابران توس، نزدیک به دروازه شرقی رزان به خاک سپردند. مقبره او زیارتگاه اهل دانش و معرفت بود و با آنکه بارها آن را با خاک یکسان کردند از نو ساخته می‌شد.



100 سال پس از مرگ فردوسی در سال 510 هجری نظامی‌عروضی آرامگاه شاعر حماسه‌سرای ایران در باغی متعلق به خود شاعر زیارت کرد و 600 سال بعد هنگامی‌ که عبیدخان ازبک به تیشه تعصب آن را ویران کرده بود قاضی نورالله شوشتری به شرف زیارت آن نائل آمد. بعدها درسال 1302 ه‍. ق که میرزا عبدالوهاب خان شیرازی نصیرالدوله (آصف‌الدوله) والی خراسان بود، به دستور آن مرد ادب‌دوست مقبره فردوسی به قرائن و آثار و علائمی در باغی درون توس تعیین شد و بنایی آجری بر آن ساخته شد.

بعد از جنگ جهانی اول که شور و احساسات ملی در ایران بالا گرفته بود، در مجامع و مطبوعات قدرشناسی از فردوسی و لزوم بنای شایسته‌ای بر سر خاک او مطرح شد. ملک‌الشعرا بهار که توس را زیارت کرده و تنها سکویی بی‌سقف و دیوار به‌ جای بنای آصف‌الدوله یافته بود، در 1299 در هفته‌نامه نوبهار خود مقاله‌ای در لزوم بنای آرامگاه نوشت. پس از تأسیس انجمن آثار ملی در سال 1301، کوشش‌هایی برای ساختمان آرامگاه آغاز شد. چون نیت این بود که آرامگاه شاعر بزرگ ملی به هزینه مردم و نه از بودجه دولت ساخته شود، در 1304 با نشر بیانیه‌ای از مردم خواستند که اعاناتی برای این منظور به حساب انجمن پرداخت كنند.



در سال 1305 گروهی از طرف انجمن برای تعیین محل دقیق آرامگاه و تهیه طرح آن از تهران به توس رفتند. آندره گدار، رئیس اداره باستان‌شناسی، مقبره را به شکل اهرام مصر طراحی کرده بود و ساخت این طرح در مراحل اولیه پیش رفته بود ولی با مخالفت ذکاءالملک فروغی این طرح تخریب شد تا به جای آن مقبره‌ای به سبک ایرانی هخامنشی ساخته شود.

طراحی این مقبره بر عهده حسین لرزاده گذاشته شد. اشعار کتیبه‌ها به خط استاد عمادالکتاب نوشته شده و سپس بر سنگ‌های نما انتقال داده شده. ساختمان آرامگاه در سال 1311 آغاز و در مدت 18 ماه به پایان رسید و برای جشن هزاره فردوسی در سال 1313 آماده شد. برای تأمین کسری هزینه 160هزار برگ بلیت بخت‌آزمایی 10 ریالی چاپ و از طریق شعبه‌های بانک ملی ایران توزیع شده بود.



مساحت ساختمان 945 متر بود و بهترین حجاران تصاویری از شاهنامه را بر دیوارهایش حک کردند اما از آنجا که در طراحی بنا محاسبات فنی دقیق لازم به عمل نیامده بود، به ویژه به سبب عدم محاسبه مقاومت خاک و مصالح پی، ساختمان آرامگاه از همان سال‌های نخست شروع به جذب رطوبت و نشست کرد. تعمیرات و مراقبت‌های 30‌ساله هم کارگر نشد و به ناچار لزوم تجدید بنای آرامگاه مطرح شد. به دستور انجمن آثار ملی در سال 1343 بازسازی بنا با نظارت هوشنگ سیحون در سال 1347 به انجام رسید.



بنای پیشین دارای نمای بیرونی شبیه بنای فعلی بود، اما داخل آن کوچک‌تر و کم‌عمق‌تر و دارای دو ورودی کم‌عرض شرقی و غربی بود. بنای کنونی که سعی شده در ظاهر کاملا شبیه بنای پیشین باشد دارای900 متر سطح زیربنا و ساخته شده از بتن ، سنگ و کاشی است. بخش فوقانی بنا که در اجرای اولیه توپر بود این بار میان‌تهی ساخته شد. سقف داخلی آن هم با کاشی‌کاری معرق و متأثر از عناصر تزئینی دوره هخامنشی و عصر فردوسی روکاری شد. دیوارهای آن هم تماماً با سنگ‌هایی از منطقه توس نماسازی شد. هیأت کلی بنا آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد را تداعی می‌کند.



مجموعه فرهنگی باغ آرامگاه فردوسی در 20 کیلومتری شمال شرقی شهر مشهد، در مسیری منشعب از راه عمومی‌ مشهد به کلات نادری، نزدیک به شهر تاریخی طابران و بقعه تاریخی هارونیه قرار دارد. روستای پاژ زادگاه فردوسی که امروزه فاز نامیده می‌شود، در 28 کیلومتری شرق آرامگاه فردوسی قرار دارد


ویدیو مرتبط :
آرامگاه فردوسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چگونگی ساخت خبرنامه برای خود با استفاده از tinyLetter



  
سرویس های بسیاری وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانید برای خود یک خبرنامه بسازید و از این طریق به افرادی که در خبرنامه شما آدرس ایمیل خود را اضافه کرده اند به صورت یکجا نامه ها و یا بهتر بگوییم پست های الکترونیکی ارسال کنید. در این آموزش به معرفی یکی از ساده ترین و البته قدرتمند ترین سرویس های ساخت خبرنامه به نام tinyLetter می پردازیم و چگونگی ساخت یک خبرنامه جدید را در این سرویس یاد می گیریم.

از خبرنامه چه استفاده هایی می شود کرد ؟
قبل از اینکه به معرفی و چگونگی ساخت خبرنامه با سرویس tinyLetter بپردازیم بهتر است که کمی با دلایل استفاده از خبرنامه و اینکه از این سرویس آنلاین چه استفاده هایی می توان کرد بپردازیم. همانطور که می دانید و در بالا تر ذکر شد از خبرنامه می توان برای ارسال یک ایمیل به گروهی از کاربران استفاده کرد که برای مثال می توانید از آن به دلایل زیر استفاده کنید.

1. ارسال نامه های تبریک ، مناسبتی و … به افرادی که با آن ها ارتباط دارید به صورت یکجا ( مثلاً دوستان ، اقوام ، همکاران و … )

2. ارسال آخرین اخبار حرفه و موضوعی که در آن زمینه اطلاعات دارید برای علاقه مندان به آن موضوع

3. ساخت یک خبرنامه برای ارتباط با کاربران و بازدید کنندگان سایت خود برای اطلاع دادن امکانات جدید سایت خود و خبرهایی مانند تغییر سرور و …

4. ارسال ایمیل به صورت گروهی برای کارمندان سازمان یا شرکت خود …

5. تبلیغات ایمیلی که البته در این زمینه باید توجه داشته باشید که لیست ایمیل های موجود در پایگاه داده های خبرنامه شما باید ایمیل کسانی باشد که به موضوعی که شما درباره آن محصولات و خدمات خود را تبلیغ می کنید علاقه داشته باشند در غیر اینصورت نامه های ازسالی خبرنامه شما در سرویس های ایمیل دهی مختلف اسپم ( نامه هرزه و تبلیغاتی ) شناخته می شود و دیگر به دست هیچ یک از افراد موجود در خبرنامه شما نمی رسد.

6. ارسال پیام شروع به کار سایت یا وبلاگ خود ( مثلاً قبل از راه اندازی سایت خود هر فرد که وارد آدرس اصلی سایت شما شد از طریق مرورگر خود با کادری مواجه شود که بتواند در آن ایمیل خود را وارد کند تا در هنگام شروع به کار سایت شما برای آن ها نامه ای بفرستید و این امر را به آن ها اطلاع دهید.

7. ارسال آخرین نوشته ها و محتوای سایت خود به کاربران آن

8. و …

اما شاید بپرسید برای انجام کارهای بالا چرا بهتر است از سرویس های ساخت و استفاده از خبرنامه استفاده کنیم تا اینکه از طریق ایمیل خود یک نامه را به چند آدرس ایمیل مختلف ارسال کنیم ؟ در جواب به این سوال می توانیم نکته های زیر را بیان کنیم.

1. اینگونه سرویس ها توانایی نگهداری و جمع آوری آدرس ایمیل های کاربران وب ( با استفاده از یک فرم ساده HTML ) را برای شما فراهم می کنند و دیگر نیازی نیست به صورت دستی هر یک از ایمیل افرادی که علاقه مند به عضویت در خبرنامه شما هستند را در پایگاه داده های خود وارد کنید و هر بار برای ارسال یک ایمیل جدید برای اعضا لازم نیست آدرس تمام کاربران را در فرم ارسال ایمیل وارد کنید چ.ن این سرویس ها به صورت خودکار پیام شما را برای تمامی ایمیل های موجود که عضو خبرنامه شما هستند ارسال می کنند.

2. معمولاً اینگونه برنامه ها محیط ساده تری برای ارسال یک خبرنامه دارند و می توانید با استفاده از یک صفحه هر چیزی را برای اعضای خبرنامه خود ارسال کنید.

3. هر یک از افرادی که در خبرنامه شما عضو هستند در صورت منصرف شدن از دریافت ایمیل ها و پیام های بعدی از طرف شما در ایمیل خود کافی است در پایین یکی از خبرنامه های شما بر روی لینک لغو عضویت کلیک کنند و این امر به کاربران آرامش خاطر می دهد حتی اگر نخواهند عضویت خود را در خبرنامه شما لغو بکنند و از گزارش ایمیل های شما به عنوان اسپم این امکان جلوگیری می کند.

4. در کنار این سرویس ها معمولاً امکانات آماری نیز ارائه می شود که می توانید از آن ها برای تشخیص تعداد افراد عضو در خبرنامه خود و یا حتی تعداد افرادی که مثلاً آخرین خبرنامه شما را در ایمیل خود باز کرده اند و آن را خوانده اند نیز اطلاع پیدا کنید.

5. و …

مراحل ساخت یک خبرنامه جدید با استفاده از سرویس tinyLetter
اگر دوست دارید برای فعالیت های خود یک خبرنامه جدید با سرویس tiny Letter بسازید کافی است مراحل زیر را یک به یک انجام دهید تا بتوانید به راحتی از امکانات این سرویس برای ارسال پیام های مختلف به اعضا و کاربران موزد نظر خود از آن استفاده کنید.
۱. به سایت اصلی سرویس tiny Letter بروید. ( http://tinyletter.com )

2. در صفحه ظاهر شده نام کاربری مورد نظر خود را برای استفاده از این سرویس خبرنامه ساز وارد کنید.

آدرس ایمیل, ترفند اینترنت, خبرنامه سایت

 

۳. در صفحه بعدی باید نام خود که به عنوان نویسنده پیام های ارسالی نمایش داده می شود و همچنین اطلاعاتی دیگری که در تصویر زیر مشخص شده اند را وارد کنید. توجه داشته باشید در صورت اشتباه وارد کردن این اطلاعات بعداً نیز میس توانید با استفاده از قسمت تنظیمات پیشخوان خود در این سرویس این اطلاعات را بروزرسانی کنید.

آدرس ایمیل, ترفند اینترنت, خبرنامه سایت

۴. در مرحله بعد باید آدرس اینترنتی صفحه عضویت خبرنامه خود را در سرویس tinyLetter مشخص کنید که کاربران با ورود به آن می توانند با نوشتن آدرس ایمیل خود در خبرنامه شما عضو شوند. پیشنهاد می شود که برای این گزینه از نام های مربوط و با معنا استفاده کنید. مثلاً اگر می خواهید یک خبرنامه بسازید که کاربران با عضویت در آن به صورت هفتگی در ایمیل خود تصاویر پس زمینه مختلفی که از طرف شما برای آن ها ارسال می شود را دریافت کنند می توانید از آدرس http://tinyletter.com/free-wallpaper استفاده کنید. بعد از وارد کردن این گزینه بر روی دکمه Alrighty کلیک کنید تا مراحل ساخت خبرنامه جدید شما به پایان برسد و به صورت خودکار به پیش خوان مدیریتی خبرنامه خود وارد شوید.

آدرس ایمیل, ترفند اینترنت, خبرنامه سایت

توجه داشته باشید از این به بعد برای ارسال پیام جدید به افرادی که در خبرنامه شما عضو هستند و همچنین برای مشاهده آمار های مربوطه یاید با مراجعه به سایت tinyLetter با آدرس ایمیل و رمز عبور خود وارد پیشخوان مدیریتی شوید.

سرویس خبرنامه ساز tinyLetter چه امکاناتی دارد ؟
علاوه بر امکانات و ویژگی هایی که در بخش قبلی ( از خبرنامه چه استفاده هایی می شود کرد ؟ ) به آن ها اشاره کردیم سرویس tinyLetter امکانات دیگری نیز می تواند در اختیار شما قرار دهد که به راحتی خبرنامه شخصی خود را ایجاد کرده و با استفاده از آن به اعضای خبرنامه خود پیام ها و ایمیل های مورد نیاز را ارسال کنید که با بعضی از این ویژگی ها در پایین آشنا می شویم. لازم به ذکر است از این امکانات بعد از ساخت خبرنامه خود در tinyLetter می توانید استفاده کنید.

۱. محیط ساده و قدرتمند برای ارسال پیام جدید به اعضا : اولین گزینه ای که در پیشخوان این سرویس حرفه ای برای شما نمایش داده می شود گزینه Write a newsletter است که با استفاده از آن می توانید پیام جدیدی برای افرادی که در خبرنامه شما عضو شده اند ارسال کنید. محیط این قسمت از این سرویس بسیار ساده طراحی شده است و بسیار شبیه است به آن چیزی که در سرویس ایمیل دهی Gmail گوگل در هنگام ارسال یک ایمیل جدید مشاهده می کند و تمام ابزار های مورد نیاز مانند درج یک تصویر ، لینک و … در نوار بالایی کادر نوشتن پیام جدید وجود دارد. همچنین برای اینکه قبل از ارسال پیام جدید خود به اعضای خبرنامه خود نگاهی به ظاهر پیام ایجاد شده بیندازید می توانید از دکمه Preview در پایین این صفحه استفاده کنید و سپس با استفاده از گزینه Send به راحتی پیام نوشته شده را به تمامی کاربران و اعضای خبرنامه خود ارسال کنید.

۲. امکان خواندن پاسخ هایی که اعضا در جواب به ایمیل های خبرنامه ما ارسال کرده اند : در اکثر سرویس هایی که برای ساخت خبرنامه از آن ها می توانید استفاده کنید امکان دریافت پاسخ از طریق اعضا وجود ندارد اما این سرویس بعد از عضویت شما در آن آدرس پست الکتورنیکی مانند [email protected] برای شما می سازد که تمامی پیام های ارسال شده توسط شما به اعضای خبرنامه شما نیز با استفاده از همین آدرس ایمیل ارسال می شود که اعضا با کلیک بر روی گزینه replay در هنگام خواندن ایمیل های خبرنامه شما امکان ارسال پاسخ نیز برای شما را دارند که همه ی پاسخ های ارسالی و پیام های ارسال شده به آدرس پست الکترونیک شما در این سرویس از طریق گزینه Read your replies امکان پذیر است.

۳. آمارگیر دقیق و حرفه ای از تعداد پیام های ارسال شده و خوانده شده : یکی از دیگر امکاناتی که این سرویس برای شما در هنگام کار با سیستم خبرنامه خود فراهم می کند امکان نمایش تعداد اعضایی که پیام های قبلی شما از طریق خبرنامه برای آن ها ارسال شده است و همچنین تعداد باز شدن این پیام ها از طریق آن ها است که می تواند آمار دقیق و حرفه ای از عملکرد سیستم خبرنامه را به ما بدهد و درصد موفقیت خود را در استفاده از این سرویس آنلاین را می توانیم با استفاده از این ابزار به صورت دوره ای مورد ارزیابی قرار دهیم که همه این امکانات در پیشخوان مدیریت شما در سرویس tiny Letter در قسمت Calendar Old newsletters and stats قابل دسترس است.

۴. امکان نمایش مشخصات افرادی که در خبرنامه شما عضو هستند : اگر می خواهید تعداد افرادی که از این طریق در خبرنامه شما عضو شده اند و آدرس ایمیل آن ها را مشاهده کنید و همچنین اطلاعات دیگر مانند تاریخ عضویت آن ها کافی است از قسمت Meet your subscribers این سرویس استفاده کنید.

۵. امکان وارد کردن لیست اعضا به صورت دستی : اگر قبلاً از سرویس دیگری برای انتشار خبرنامه خود استفاده می کردید و یا اصلاً یک لیست از ایمیل های کاربرانی را در اختیار دارید که می خواهید خبرنامه شما برای آن ها نیز ارسال شود و آن ها را به صورت دستی به پایگاه داده های خبرنامه خود اضافه کنید می توانید از قسمت Import email addresses آدرس ایمیل آن ها را نیز در خبرنامه خود ثبت کنید. البته برای جلوگیری از ارسال اسپم به صورت گروهی و تعداد زیاد از طریق این سرویس توسعه دهندگان این سرویس به هر کاربر تنها در هر ۲۴ ساعت امکان اضافه کردن ۲۵ ایمیل جدید را به صورت دستی می دهند که اگر لیست شما بلند تر از این مقدار است مجبور هستید در چند روز پیاپی کار وارد کردن ایمیل ها را در این سرویس انجام دهید.

۶. امکان عضوگیری و استفاده از فرم عضویت در هر کجای وب : یکی از دیگر ابزارهای جذاب این سرویس برای استفاده کننده های خود امکان استفاده از ابزار های عضو گیری مانند استفاده از فرمی که در صفحه شخصی خبرنامه شما در این سرویس ( مثلاً : http://tinyletter.com/tortak ) وجود دارد و یا حتی دریافت کد HTML برای نمایش یک فرم در صفحات سایت یا وبلاگ شما که به کاربران اینترنتی اجازه دهد که با وارد کردن آدرس ایمیل خود در آن عضو خبرنامه شما شوند. برای دریافت کد HTML برای نمایش فرم عضویت در سایت خود و یا پیدا کردن آدرس شخصی شما برای عضویت در خبرنامه در سرویس tinyLetter می توانید از گزینه Get subscribe link and embed code استفاده کنید.

۷. ارسال پیام خوش آمد گویی به اعضای جدید به صورت خودکار : یکی دیگر از امکاناتی که این سرویس آنلاین در اختیار شما می گذارد این است که خبرنامه خود را مجهز به یک پیام خوش آمد گویی خودکار بکنید که در صورتی که یک کاربر جدید در آن عضو شد این ایمیل برای آن ارسال شود. از این امکان می توانید هم برای خوش آمد گویی به اعضای جدید خبرنامه خود استفاده کنید و هم به عنوان یک سیستم جایزه دهی خودکار از آن استفاده کنید. مثلاً فکر کنید که در سایت خود نوشته باشید “در صورت عضویت در خبرنامه سایت ما از طریق این لینک می توانید ۵ کتاب ایکترونیکی رایگان در زمینه طراحی دریافت کنید” . این متن باعث می شود که کاربران زیادی تشویق شوند که در خبرنامه سایت شما عضو شوند و شما برای ارسال لینک دانلود کتاب ها و یا همان جایزه کافی است لینک آن ها را در پیام خوش آمدگویی خبرنامه خود قرار دهید. برای استفاده از این امکان می توانید از قسمت Welcome message to new subscribers استفاده کنید.

۸. تنظیمات حرفه ای و شخصی سازی صفحه عضویت خبرنامه خود : اما هانطور که حتماً متوجه شده اید این سرویس بعد از عضویت شما در آن یک صفحه به صورت خودکار در سایت tinyLetter برای شما ایجاد می کند که در آن امکان عضویت برای کاربران جدید توسط یک فرم وجود دارد. اگر می خواهید این صفحه و ظاهر آن و حتی نوشته های آن را بر اساس محتوا و موضوع فعالیت خبرنامه خود کمی تغییر دهید می توانید از قسمت Design and settings این سرویس کمک بگیرید. همچنین در این بخش امکاناتی برای تغییر و بروزرسانی اطلاعاتی که در هنگام عضویت در این سیستم وارد کرده اید و همچنین برای دریافت نامه های اطلاع رسانی در صورت عضو شدن یک فرد جدید و یا پاسخ دادن یک فرد به یکی از پیام های شما استفاده کنید.

۹. کسب درآمد از طریق دریافت پول از اعضای خبرنامه خود : یکی از امکانات دیگر سرویس tinyLetter امکان دریافت پول از اعضای خبرنامه شما برای عضویت در آن است که این سرویس را به یک ابزار حرفه ای برای کسب درآمد شما در اینترنت و انتشار آموزش ها و … از طریق این سرویس می کند. برای تعیین مقدار هزینه ای که اشتراک در خبرنامه شما برای کاربران شما دارد از قسمت Design and settings گزینه Show even more settings را کلیک کنید و در تنظیمات نمایش داده شده این مقدار را در بخش Make money Price تعیین کنید. همچنین می توانید برای تبلیغات برای این تجارت کوچک خود در اینترنت از گزینه Free trial در این صفحه استفاده کنید تا اعضای شما در ماه اول نیازی نباشد پولی بپردازند و در صورت رضایت از خبرنامه شما در ماه بعدی هزینه عضویت و استفاده از محتوای ارسالی در خبرنامه های شما را بپردازند.

آدرس ایمیل, ترفند اینترنت, خبرنامه سایت

آیا از این سرویس برای خبرنامه سایت یا وبلاگ خود نیز می توانم استفاده کنم ؟
در جواب به این سوال باید بگوییم امکان این کار وجود دارد اما هم اکنون اصلاً به شما این پیشنهاد را نمی کنم به این دلیل که بهتر است برای این کار از سرویس هایی مانند Feedburner ، FeedBlitz و MailChimp استفاده کنید که توانایی خبر رسانی نوشته ها و محتویات جدید سایت شما را از طریق ارسال پیام به ایمیل اعضای خبرنامه سایت شما را به صورت خودکار از طریق فید سایت شما داشته باشند. البته در مکاتبه ای که با توسعه دهندگان این سرویس به تازگی داشته ام هنگامی که این سوال را از آن ها پرسیدم که چرا همچین امکانی برای اعضای tinyLetter وجود ندارد تا بتوانند از روی یک آدرس فید نیز آخرین نوشته ها را برای اعضا ارسال کنند خوشبختانه متوجه شدم هم اکنون توسعه دهندگان این سرویس اینترنتی رایگان در حال تدارک و ساخت این امکان نیز هستند که انشالله به زودی شاهد آن خواهیم بود.
منبع:noorportal.net