فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

تابستان کجا برویم؟



تابستان,سفرهای تابستانه,سفرهای تابستانی

 

سفرهای تابستانی


اگر این روزها هوای سفر رفتن داشته باشید باید به این نكته توجه كنید كه به سراغ مقاصد جدید و بكرتر رفتن، بهتر از روانه شدن به سوی استان‌های حاشیه دریای خزر است.

 

شاید بپرسید در این اوج گرما چه مقصدی می‌تواند مورد قبول باشد. پاسخ به این پرسش گزینه‌هایی را پیش رو قرار می‌دهد كه می‌توانند میزبانی خوب برای ما باشند.

 

كشور ما به لحاظ جغرافیایی مناطق خشك بسیاری دارد و همین موضوع یكی از دلایلی است كه همه مسافران تابستانی را به سوی 3 استان حاشیه دریای خزر می‌كشاند. اما در همین شرایط می‌توان به مقاصدی اندیشید كه اتفاقا نزدیك‌تر و با جذبه‌اند هرچند به اندازه شمال سرسبز نیستند. نكته اینجاست كه مناطق مختلفی كه می‌خواهیم جاذبه آنها را معرفی كنیم به‌دلیل شرایط آب و هوایی و جغرافیایی خود پوشش گیاهی خاص خود را داشته و در این تابستان از هوای مطلوبی هم برخوردارند.

 


برای نمونه استان‌های چهارمحال و بختیاری، كهگیلویه و بویراحمد، لرستان، اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی و كردستان همه این خصوصیات را دارند؛ به‌علاوه اینكه آنها جاذبه‌های تاریخی، تفریحی و طبیعی قابل توجهی هم دارند.

 

برای مثال 3 استان چهار محال و بختیاری، لرستان و كهگیلویه و بویراحمد 3 استانی هستند كه با داشتن ارتفاعات زاگرس، آبشارهایی جذاب را در خود جای داده‌اند كه همگی با هوایی مطلوب برای تفریح تابستانی می‌توانند زیبایی‌های خود را به رخ بكشانند.

 

علاوه بر این، جغرافیای استان چهارمحال و بختیاری و مختصات رودخانه‌های آن سبب شده تا فرصتی جدید در آن رقم بخورد و آن فرصت گردشگری ماجراجویانه در رودخانه‌های خروشان این استان است. بستر این رودخانه‌ها همگی از سنگ و قلوه‌سنگ است و حاشیه آنها را نیز پایه‌ كوه‌های زاگرسی رقم زده و عرض باریك آنها سبب شده تا جریان رودخانه حتی در فصل كم آبی بسیار تند و خروشان باشد.

 

سفرهای تابستانی

این موقعیت بهترین فرصت برای گردشگری ماجراجویانه در آبهای خروشان تحت عنوان «رفتینگ» یا همان قایقرانی در آب‌های خروشان است.

 

از سال 87 به همت بخش خصوصی و حمایت كمیته ملی طبیعت‌گردی، كار شناسایی موقعیت‌های مناسب رفتینگ در رودخانه‌های استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد و رودخانه ارمند به‌عنوان نقطه آغازین اجرای این طرح در نظر گرفته شد.

 

سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این استان هم در تدارك بسترسازی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری این منطقه است. روستای ارمند در منطقه، میان شهرستان‌های لردگان و اردل در جاده ارتباطی چهارمحال و بختیاری به خوزستان قرار گرفته است.


با این حساب می‌توان این منطقه را با این جاذبه جدید مقصدی برای همه دوستداران گردشگری مفرح دانست، اما قطعا استان‌هایی چون خوزستان، فارس، اصفهان، كرمان و یزد به این منطقه نزدیك‌ترند و همین می‌تواند برای آنها با توجه به سفر زمینی به صرفه‌تر باشد.

 

سفرهای تابستانی

استان لرستان نیز از موقعیتی مشابه در مورد رودخانه‌ها برخوردار است و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این استان نیز در تدارك برنامه‌ای برای راه‌اندازی گردشگری ماجراجویانه در رودخانه‌های لرستان است. اما آنچه اینك در لرستان نقد است آبشارهای این منطقه است كه در كنار آب و هوای نسبتا خنك آن می‌تواند فرصتی برای مسافرت‌های تابستانی باشد.

 

البته باید توجه داشته باشیم كه متاسفانه لرستان، كهگیلویه و بویر احمد و چهارمحال و بختیاری از حداقل‌ها هم برای اقامت برخوردار نیستند. در مورد لرستان حتی اقامتگاه‌های بین‌راهی و آنچه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قول راه‌اندازی آن را داده بود وجود ملموسی ندارد.

 

این وضع تا به آنجا پیش می‌رود كه در مسیر زیبای اندیمشك – خرم‌آباد هیچ اقامتگاه و استراحتگاه بین‌راهی نظیر آنچه در اتوبان تهران – قم وجود دارد دیده نمی‌شود و همین، مسافران را واداشته تا سریع از این محور عبور كرده و توقفی نكنند. با این حال شاید بد نباشد شما فرصتی به خودتان بدهید و چند دقیقه ای را در جاده های زیبای این منطقه توقف کرده یا چند ساعتی را در چادر به سر ببرید!

 

 

منبع: همشهری آنلاین


ویدیو مرتبط :
تابستان به کجا سفر و گردش برویم؟ تبریز و آذربایجان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زردآلو؛ طلای تابستان



 

 

خواص زرد آلو

 

 

زردآلو بومی نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم می رسد . برگ های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می باشد . گل های زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است . میوه آن گوشتی و زرد رنگ ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می رسد. هسته زردآلو صاف ، قهوه ای و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد.

 


مواد مغذی موجود در زردآلو و اثرات مفید آنها :

 

این میوه سرشار از ویتامین های A و C و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند.

 

زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند.

 

مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند.

 

بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.


زردآلو منبع غنی بتاکاروتن است. لذا در تقویت بینایی چشم ، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و آب مروارید موثر است.


رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می کنند و باعث بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره ی خونی چشم ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم می شوند.


زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و كاهش كلسترول خون می شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند.

 

برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود.

 

زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و ... مفید است.

 

میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است.

 

به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.

 


سایر خواص درمانی زردآلو :

 

خواص زرد آلو

 

 


تصفیه کننده خون است. عروق را باز می کند . ملین است .

 

بوی بد دهان را رفع می کند. تب بر است . به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است . التهاب مفاصل را برطرف می کند. ضد نرمی استخوان است . برای قلیایی کردن بدن مفید است.

 


همچنین :

 

  • زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

 

  • زردآلو، خنک و اشتها آور است.

 

  • زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.

 

  • برای رفع یبوست و بواسیر مفید است.

 

  • مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میكند. برای مصرف برگه ، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.

 

  • حرارت درونی بدن را پایین میآورد.

 


برگه زردآلو باعث هضم غذا می شود و برای یبوست مفید است.

 


تذکراتی در مورد مصرف زردآلو :

 

 

خواص زرد آلو

 


*
از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید ، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.

 

* افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.


* هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.


* مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.

 

* زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است. اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.


* كسانى كه دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز كنند.

 

* زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است . بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند .


*
زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته اش را نیز همراه آن مصرف کنید ، زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد .


*
این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.

 

* زردآلوی کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است . همچنین ترشح اسید معده را افزایش می دهد و باعث ترش کردن معده می شود.


*
هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.


* بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.


* اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

 


خواص درمانی هسته و برگ زردآلو :

 

 

خواص زرد آلو

 


هسته زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک ، و برگ و گل آن سرد و خشک است .

 

  • هسته زردآلو تقویت کننده قوای جنسی است.

 

  • اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانید ، صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می کند.

 

  • روغن هسته برای نرم کردن پوست مفید است .

 

  • روغن هسته اگر تلخ باشد ، کرم معده و روده را از بین می برد.

 

  • روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند.

 

  • دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است .

 

  • برای تسکین درد گوش ، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید .

 


از زردآلو میتوان برگه ، كمپوت و نكتار زردآلو تهیه كرد.

 


برای تهیه نكتار زردآلو ، مقداری زرد آلوی رسیده و سالم را در مخلوط كن بریزید. سپس كمی آب ، یخ و شكر به آن بیفزایید و آن را مخلوط كنید. با این مخلوط خنك و خوشمزه می توانید از میهمان گرمازده ی خود در فصل تابستان پذیرایی كنید.