فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

اگر آواز میخوانی (مهدی سهیلی)



شاعران ایرانی, شعرهای زیبا و خواندنی

شعرهای زیبا و خواندنی

 

مهدی سهیلی شاعر و نویسنده ایرانی در هفتم تیر ماه سال ۱۳۰۳ در تهران متولد شد. نیای مادرش «اصفهانی» و نیای پدرش «تهرانی» بود. در ۱۹۵۷ چند اثر از وی را در مسکو به چاپ رساندند. او سال‌ها در رادیو ایران برنامه اجرا کرد. او در زمینه نمایش نامه نویسی نیز فعالیت داشته است. وی در ۱۸ مرداد ۱۳۶۶ در سن ۶۳ سالگی در گذشت .

 

اگر آواز میخوانی
بخوان آواز غمگین یتیمان را
که همچون طوطی بی نغمه خاموشند
و بر سرهایشان چتر محبت سایه افکن نیست
بدلها راهشان بسته است
زخاطر ها فراموشند
مخوان آواز ای دختر!

صدای نغمه ی مستانه ات را در گلو بشکن
پسر آواز عشق انگیز را بس کن
سرود لحظه های کامیابی را به دور افکن
تو ای دختر که شور نغمه از لبهات لبریز است
برای نغمه هایت فکر دیگر کن
تو ای مرد جوان کز کام ها در سینه ات بانگی طر بخیز است
سرود قرن را سر کن
بخوان اواز اما همره بانگ دلاویزت
بگوش ما رسان شب ناله های بینوایان را
صدای دردمندان بلاکش را
نوای مبتلایان را
مخوان آواز عشق انگیز ای دختر!
اگر اواز میخوانی
بخوان اواز دردانگیز آن مرد نگون بختی
که شب با دست خالی میکند اهنگ کاشانه
و با شرمی غم الوده
به جای نان به پای کودکانش اشک میریزد
و غمگین کودکان او
بگردش در تضرع چون کبوترهای بی دانه...
تو ای دختر !برای نغمه هایت فکر دیگر کن
سرود قرن را سر کن

 

گردآوری:بخش فرهنگ و هنر صبح بخیر


ویدیو مرتبط :
دکلمه،پاییز، شاعر مهدی سهیلی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آواز خروس از گلوی كودكان



 

آواز خروس از گلوی كودكان

 

 

گاهی كودكان به دنبال سرماخوردگی دچار حمله شدید و مشكل تنفسی می‌شوند كه در اصطلاح به آن خروسك می‌گویند كه این بیماری بر اثر التهاب نای و حنجره ایجاد می‌شود.

 


دكتر بیتا نجفیان، متخصص بیماری‌های كودكان و فوق تخصص نوزادان در تعریف این بیماری در گفتگو با «جام‌جم»، به عفونت و التهاب ناحیه گلوتیك و ساب گلوتیك (پایینی گلو)‌ خروسك (Group) می‌گوید.

 


به گفته وی، سن شایع این بیماری از ۶ ماهگی تا ۳ سالگی بوده و در فصول سرد و در پسران شایع‌تر است و تقریبا عامل تمامی موارد بیماری، ویروس است.

 


بیماری در ابتدا شبیه یك سرماخوردگی معمولی آغاز و بتدریج پس از یك تا ۲ روز علائم اصلی به صورت سرفه، خشونت صدا و استریدور (خرخر شدید)‌ ظاهر می‌شود.

 


طبق گفته دكتر نجفیان، سرفه‌ها خشك و پشت‌سر هم بوده و صدایی شبیه فوك یا آخر صدای خروس است كه بر حسب شدت بیماری ممكن است به صورت تندی تنفس، زجر تنفسی، كبودی و بالاخره نارسایی تنفسی هم بروز كند.

 


این فوق تخصص نوزادان با اشاره به این كه معمولا در خروسك، شدت تب خفیف است و بندرت به بیش از ۳۹ درجه می‌رسد، اذعان می‌كند: بیماری ۳ تا ۷ روز طول می‌كشد و در روزهای دوم و سوم به شدت بیماری افزوده می‌شود.

 


دكتر نجفیان می‌گوید: از مشخصات بیماری تندی تنفس (بیش از ۴۰ بار در دقیقه)‌، آبریزش از دهان، سختی بلع و تب بالاست كه در شب تشدید‌می‌شود.

 


گفته می‌شود سوار شدن عفونت باكتریال در این بیماری نادر است و در چنین وضعی به شكل اوتیت یا التهاب گوش میانی بروز می‌كند.

 

 


تشخیص بیماری

 


اصولا تشخیص خروسك از سوی پزشك و با علائم بالینی است كه در صورت شك، پزشك می‌تواند رادیوگرافی رخ و نیمرخ گردن را درخواست كند تا نمای باریك شدن (نای)‌ را ملاحظه كند.

 


وی خاطرنشان می‌كند: نبود این علامات دلیل بر رد بیماری نیست و در آزمایش خون افزایش گلبول‌های سفید از نوع لنفوسیت دیده می‌شود.

 

 


نحوه درمان

 


دكتر نجفیان با اشاره به این كه خروسك (لروپ)‌ یك عفونت ویروسی است و درمان آن نگهدارنده و محافظتی تا پایان دوره بیماری است، می‌افزاید: بیشتر بیماران را می‌توان به صورت سرپایی یا با چند ساعت تحت نظر بودن آنها در اورژانس درمان كرد.

 


وی اصول درمان سرپایی خروسك را شامل استراحت، مصرف مایعات و بخور می‌داند و ابراز می‌كند: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند كه در صورت بروز علائمی همچون آبریزش از دهان، كبود شدن لب، بیقراری، تند شدن تنفس و اضطراب در كودك سریعا وی را به پزشك برسانند.

 

 

 

پیشگیری، قبل از درمان

 


شستن مكرر دست و تماس نگرفتن با افرادی كه دچار عفونت‌های تنفسی هستند، از راه‌های پیشگیری از خروسك است.

 


این فوق‌تخصص نوزادان درباره بیماری در كودكان شیرخوار می‌گوید: بهتر است تا هر زمانی كه كودك قادر به گرفتن سینه مادر است، به او شیر داده ‌شود و نباید كسی در اطراف او سیگار بكشد.

 


دكتر نجفیان تصریح می‌كند: باید پیش از تجویز هر دارویی (حتی شربت سرماخوردگی)‌ به كودك، با پزشك اطفال مشورت شود و وی را از مكان‌های پرجمعیت و تماس با افراد بیمار دور نگه داشت.

 

 


نكته كلیدی

 


یكی از نكات مهمی كه در درمان سرپایی و بستری كودك حائز اهمیت است، حضور مادر بر بالین كودك است كه می‌تواند بسیار كمك‌كننده باشد، زیرا آغوش مادر، بهترین بستر برای كودك بیمار است.