فرهنگ و هنر


2 دقیقه پیش

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس

تشریفات بهبود | تشریفات و خدمات مجالس | برگزاری مراسم عروسی | باغ عروسی تشریفات ۵ ستاره بهبود با مدیریت بهبود اصلانی صاحب سبک در اجرای دیزاین های ژورنالی و فانتزی ، اجرا ...
2 دقیقه پیش

خواندنی ها با برترین ها (81)

در این شماره از خواندنی ها با کتاب جدید دکتر صادق زیباکلام، اثری درباره طنز در آثار صادق هدایت، تاریخ فلسفه یونان و... آشنا شوید. برترین ها - محمودرضا حائری: در این شماره ...

آداب و رسوم مردم سوریه در ماه مبارک رمضان



آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

از آخرین روزهای ماه شعبان، بوی رمضان را می توان در کوچه های دمشق حس کرد. بازارچه های شلوغ، مساجد تمیز، خانه های غبارروبی شده و سخنرانی مبلغان و علمایی که در مراکز فرهنگی شهر به گوش می رسد... تمام شهر انگار به استقبال مهمانی خدا رفته اند که اینطور به تکاپو افتاده اند.

 

رویت هلال
در دمشق قاضی شرع و مسوولان مربوط به شریعت این شهر مسوولیت اعلام آغاز ماه رمضان را به عهده دارند و برای این کار از تحقیقات انجمن های علمی کمک می گیرند. در آخرین شب ماه شعبان دادگاه شریعت دمشق ساعت ها آسمان را زیر نظر می گیرد تا بتواند در بهترین زمان هلال ماه را رویت کند.

 

با مشاهده هلال ماه رمضان قاضی شریعت از رسانه ها می خواهد تا این مساله را به اطلاع عموم برسانند و در مساجد اعلام کنند. از این به بعد است که باید منتظر شنیدن صدای سحرخوانان در کوچه های شهر باشید که با سحرخوانی هایشان مژده فرا رسیدن این ماه را می دهند.

 

سحرخوان ها معمولا با عنوان "ابوطبله" به خیابان ها می آیند و با نواختن طبل خود سحرخوانی کرده و مردم را به طاعات و بندگی خداوند و خوردن سحر دعوت می کنند. در مقابل، آن عده از روزه داران که نمی خواهند صدای سحرخوانان و نواختن طبل های شان آنها را اذیت کند، تا نیمه های شب بیدار می مانند و قبل از فرا رسیدن زمان سحر، سحری خود را می خورند و بعد از آن می خوابند.

 

آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

 

شور رمضان در شهر
ماه رمضان در سوریه با سنت های خاصی همراه است. مردم سوریه همراه با اذان افطار گلوله توپ شلیک می کنند تا همه از زمان افطار با خبر شوند. خیابان های دمشق که در ماه مبارک رمضان عصرها شلوغ تر از همیشه است و با نزدیک تر شدن به زمان اذان مغرب خلوت تر می شود، به محض پیچیدن صدای الله اکبر اذان در بلندگوی مساجد، خالی از عابر می شود. افطار در دمشق، جز در خانه و مسجد معنایی ندارد.

 

در کنار مسجد بزرگ شهر دمشق، داستان سرایان داستان های "زیر سالم" و "عنتره بین شداد" را برای مردم نقل می کنند و هر کس با در دست گرفتن قلیان خود و با حرکات سر به چپ و راست به داستان ها گوش می دهد.

پدیده داستان سرایی در گذشته در قهوه خانه های سوریه رایج بود اما امروز داستان سرایان به کوچه ها آمده اند و هر جا مردم بیشتر تردد کنند، همانجا بساط می کنند.

 

در مناطق ثروتمندنشین سوریه هم می توانید پدیده ای را ببینید که به چادرهای رمضانی معروف است. این چادرها هر سال در کنار رستوران های بزرگ و هتل های پنج ستاره برپا می شوند و در آن، ثروتمندان بهانه ای پیدا می کنند تا کمک های مردمی، زکات، صدقه و کفاره (پول، کالا و غذا) را برای فقرا جمع آوری کنند.

 

آداب و رسوم ماه رمضان, سنت های ماه رمضان

 

دهه های خوش یمن
مردم دمشق ضرب المثل جالبی درباره ماه رمضان دارند که می گوید: "دهه اول ماه رمضان برای خوردن، دهه دوم برای لباس، دهه آخر برای شیرینی". این ضرب المثل کنایه از توجه روزه داران به وعده های غذایی شان در دهه اول ماه رمضان، خریدن لباس برای عید فطر در دهه دوم و تهیه انواع شیرینی برای عید فطر در دهه سوم دارد.

منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
آداب و رسوم ماه رمضان در اردبیل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آداب و رسوم مردم ساوه در ماه مبارک رمضان



پیشواز از ماه رمضان, آیین سنتی

شرکت در کلاس‌های حفظ قرآن کریم یک از آداب مردم ساوه است.

 

مردم مومن و خداجوی شهرستان ساوه پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان با گرفتن روزه در ماه شعبان به استقبال ماه مهمانی خدا می روند که این استقبال آیین پیشواز از ماه رمضان نامیده می‌شود.
همه ساله شور و هیجان خاصی از دهه آخر ماه شعبان در بین مردم ساوه برای ورود به ماه مبارک رمضان دیده می‌شود.

 

شرکت در کلاس‌های ترجمه، تفسیر و حفظ قرآن کریم، برپایی آیین‌های باشکوه ختم کلام الهی، اطعام روزه‌داران و کمک به نیازمندان، مساکین و یتیمان از آداب ویژه مردم ساوه در ماه ضیافت الله است.

پخت غذاهای مخصوص از دیگر آیین‌های ماه رمضان است، بانوان ساوجی برای دسر افطار بیشتر غذاهایی نظیر حلوا و شله زرد می پزند.

 
یکی از آیین‌های جالب توجه مردم این دیار فرستادن افطاری توسط داماد به خانه عروس است.

مطابق این سنت دیرینه در ماه رمضان جوان دارای نامزد، باید افطاری نامزدش را به خانه پدر عروس ببرد، این افطاری شامل چند قرص نان، برنج، روغن حیوانی، گوشت مرغ، ماهی، سیب سرخ، شیرینی و میوه‌های فصل است.

پس از این که افطاری از سوی داماد به خانواده عروس برده شد، خانواده عروس نیز در شب‌های آینده، خانواده داماد را برای صرف افطاری به منزل خود دعوت می‌کند.

 

یکی دیگر از سنت‌های مردم ساوه الم ترانی است، به این صورت که چند روز مانده به پایان ماه مبارک رمضان بچه های چند محله دور هم جمع شده و به در خانه‌های روزه‌داران می‌روند.
شرکت‌کنندگان دراین آیین که تعدادشان به حدود ‎ 10 نفر می‌رسد با اجتماع در مقابل خانه‌های خویشان و همسایگان به اجرای این برنامه می‌پردازند.
آنان هم صدا با هم اشعاری سر می‌دهند و در ادامه نام یکی از فرزندان خانه‌ای که درمقابل آن اجتماع کرده‌اند را به نیکی ندا می‌دهند.

 

رسوم مردم ایران در ماه رمضان, آداب و رسوم

اجرای مراسم الم ترانی توسط جوانان و نوجوانان

 
جوانان و نوجوانان شرکت‌کننده در مراسم الم ترانی آنگاه با ذکراین گفته که یاثواب، یاجواب برای گرفتن انعام ازصاحب خانه به انتظار می‌ایستند.

دراین مرحله از برنامه الم‌ترانی صاحب خانه با خوشرویی و گشاده‌دستی و تقدیم شیرینی و تنقلات و احیانا وجه نقد از جوانان ونوجوانان شرکت‌کننده در مراسم به گرمی پذیرایی می‌کند.

 

حضور پررنگ در نمازهای جماعت، شب زنده‌داری در لیالی قدر و شرکت در محافل انس با قرآن کریم از دیگر سنت‌های پسندیده‌ای است که مردم ساوه به آن پایبندند.
مردم مسلمان این خطه در روز عید فطر هم با شکوه خاصی نماز عید را برپا کرده و پس از آن به دید و بازدید، زیارت اهل قبور و طلب بخشش و دعای خیر از عالمان، پیران و بزرگان فامیل می‌روند.
منبع:hamshahrionline.ir