کشتی گیرانی که بازیگر شدند


تقریبا اوایل دهه 30 از همان زمانی که سینما رونق گرفت و بازارش داغ شد ورزش را هم درون خودش کشید. اغلب داستان‌های فیلمفارسی‌ها طبق فرهنگ لوطی‌های محله‌ها نوشته می‌شد.

همشهری 6 و 7 - سعید نیک اختر: تقریبا اوایل دهه 30 از همان زمانی که سینما رونق گرفت و بازارش داغ شد ورزش را هم درون خودش کشید. اغلب داستان‌های فیلم فارسی‌ها طبق فرهنگ لوطی‌های محله‌ها نوشته می‌شد.

 پیرو محتوای فیلم ها، اولین خصوصیت یک بازیگر از نظر مخاطب، داشتن قوای جسمانی بالا و‌اندام عضلانی بود. دور، دور قهرمانان پرورش‌اندام و کشتی گیرها بود و آنها که ته چهره خوبی هم داشتند خوش شانس‌تر از بقیه بودند. حالا چه بهتر که مردم این قهرمانان را در تلویزیون و بر پرده سینما ببینند.

از  تشک به جعبه جادو

 این موج قبل از انقلاب با فیلم‌های بزن بزن و پلیسی شروع شد ولی بعد از انقلاب و با شروع جنگ نسبتا فروکش کرد. بعد از پایان جنگ و رونق سینما و تلویزیون، کم کم پای ستاره‌های ورزش هم به این حیطه باز شد.‌ به همین بهانه به کارنامه کشتی گیرانی که پا به قاب تصویر گذاشتند نگاه می‌کنیم.  

 ایلوش خوشابه

در دهه 40 قهرمان پرورش‌اندام که لقب آقای ایران را گرفته بود، شانس این را داشت در زمانی که فیلم‌های حماسی- تاریخی روی بورس بود توسط دکتر کوشان وارد دنیای بازیگری شود. ایلوش که ترک تبار و اهل ارومیه بود، اولین امیر ارسلان سینمای ایران را بازی کرد و بعد از آن در قزل ارسلان و بیژن و منیژه هم هنرنمایی کرد.
 
از  تشک به جعبه جادو



 حبیب الله بلور

مربی کشتی گیران بزرگی همچون تختی، حبیبی، موحد و فردین بعد از دوره‌ای خانه نشینی و کناره گیری از کشتی و دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مالی به پیشنهاد شاگردش محمدعلی فردین وارد عالم بازیگری شد. تیم ملی کشتی آزاد ایران برای اولین بار با سرمربی‌گری بلور در مسابقات جهانی یوکوهاما 1961 به عنوان قهرمانی رسید.

کشتی گیرانی که بازیگر شدند



امامعلی حبیبی

دارنده مدال طلای کشتی جهان و المپیک، در فیلم ببر مازندران به کارگردانی ساموئل خاچیکیان بازی کرد. داستان فیلم، برداشتی از زندگی خود حبیبی بود. بعدها هادی عامل بارها از این اسم در گزارش هایش استفاده کرد. امامعلی تا اواخر دهه 40 در فیلم‌های سینمایی جهنم سفید۳۴۷، آدم و حوا و فیلم رام کردن مرد وحشی بازی کرد.

از  تشک به جعبه جادو



حسین ملاقاسمی

‌کشتی گیری بود که به خاطر شباهت چهره‌اش به جیم براون؛ بازیگر سیاهپوست آمریکایی، با فیلم مرد و نامرد وارد سینما شد. اما بعد‌ها با پذیرش نقش نوچه در فیلم« آقای لر به شهر می‌رود» از سینما خارج شد.

از  تشک به جعبه جادو



 علیرضا لرستانی

در دوران افول کشتی ایران یکی از بهترین‌ها در دو رشته فرنگی و آزاد بود. دارنده پنج مدال آسیایی است و در فیلم افسانه دمرل به کارگردانی یدالله صمدی ایفای نقش کرد.

از  تشک به جعبه جادو



 خلیل عقاب

91 ساله را امروز خیلی‌ها با سیرک و حیوانات دست آموزش می‌شناسند. جالب است بدانید او کشتی گیر بود و در ورزش های باستانی شهرت خاصی داشت. دهه 40 در هفت فیلم سینمایی بازی کرد که مهم‌ترین آنها سال 43 در فیلم شکوفه‌های امید بود.

از  تشک به جعبه جادو



 علیرضا حیدری

کشی گیر آزادکار و نایب رئیس کمیته فدراسیون کشتی با وجود فعالیت زیادی که داشت سال گذشته وارد دنیای بازیگری شد. حیدری در 40 سالگی در فیلم محمدرضا آهنج به نام من یک ایرانی ام بازی کرد. او برای این نقش مجبور شد 18 کیلو وزن کم کند.
 
از  تشک به جعبه جادو


ویدیو مرتبط :
دو بازیگر خوب برای کشتی کج ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ستاره کشتی فرنگی شب بازیگر معروف سینما را خراب کرد!



اخبار,اخبار ورزشی,امین حیایی

امین حیایی حضور در کنار علی دایی و هادی ساعی را برای خود افتخاری می داند.

امین حیایی ستاره سینما از جمله کسانی بود که در ضیافت شام هادی ساعی و تکواندوکاران حضور داشت. البته دایی هم در این مراسم، کنار آنها بود. گویا در طول این مراسم آنها لحظات خوبی را سپری کرده اند الا لحظه ای که حمید سوریان نابغه کشتی فرنگی، در مسابقه جام جهانی باخت. حیایی با تائید این موضوع به خبرورزشی می گوید: «یکجورهایی حذف سوریان شب ما را خراب کرد.»

او در قسمتی از صحبت هایش به بازی ستارگان ایران و جهان که درآن جمعی از هنرمندان هم حضور داشتند اشاره کرده است.

 

حیایی درباره غیبت خود در این بازی می گوید : «پروین از من دعوت کرد که در این بازی باشم اما به خاطر حضور در نمایش داریوش مهرجویی نتوانستم در بازی حاضر باشم.»

اخبار ورزشی - خبر آنلاین