کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

7 عقیده اشتباه در مورد نوزادان


برخی از داروها برای کودکان خطرناک هستند و حتی پایین آوردن دوز آن نیز خطرش را کم نمی کند. داروهای سرماخوردگی - حتی آنهایی که مخصوص کودکان است –برای استفاده برای نوزادان یا کودکان زیر 4 سال ایده خوبی نیست.






صبح بخیر:



1. در هوای گرم به کودک آب بدهید

این عقیده درست نیست. نوزادان نیز همچون بزرگسالان باید رطوبت بدن خود را حفظ کنند. در برخی موارد، پزشک کودک توصیه می کند آب بدن کودک را با مایعات تامین کنید. اما بیشتر  کودکان باید از طریق شیر مادر یا شیر خشک کمبود آب را جبران کنند.

هنگامی که هنوز کلیه نوزاد به طور کامل رشد نکرده است، بدن او آمادگی دفع آب را ندارد. در نتیجه، این مساله باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت و سدیم در بدن کودک می شود. اصولا نوزادان از شش ماهگی به بعد می توانند آب بنوشند اما در صورت نیاز این مساله را با دکتر او هماهنگ کنید. کودک پس از یک سالگی، می تواند به طور عادی و مرتب آب بنوشد.

2. می توان دوز کمی از داروی بزرگسالان برای کودکان استفاده کرد

برخی از داروها برای کودکان خطرناک هستند و حتی پایین آوردن دوز آن نیز خطرش را کم نمی کند. داروهای سرماخوردگی  - حتی آنهایی که مخصوص کودکان است –برای استفاده برای نوزادان یا کودکان زیر 4 سال ایده خوبی نیست. از عوارض جانبی این داروها برای کودکان باید به افزایش تپش قلب و بیماری های تنفسی اشاره کرد.

داروهایی که برای مشکلات سینوسی بزرگسالان هستند نیز برای نوزادان و کودکان خطر دارند و به هیچ وجه نباید از آنها استفاده کرد. از جمله این داروها باید به آنتی هیستامین و آنتی بیوتیک اشاره کرد. کودکانی که هنوز سینوس های آنها به رشد کامل نرسیده است نباید از این داروها استفاده کنند. عوارض جانبی این داروها برای کودکان شامل دردهای معده، مشکلات پوستی و اسهال است.

داروهای بزرگسالان بیشتر از اینکه خاصیت درمانی برای کودکان داشته باشند موجب بیماری های دیگر در آنها می شوند.



3. دندان درآوردن باعث تب کردن کودک می شود

برخی از والدین اعتقاد دارند دندان در آوردن کودک باعث تب او می شود. اما تحقیقات علمی رابطه ای میان این دو پیدا نکرده اند. نتیجه این حرف چیست؟ این است که دندان درآوردن باعث تب نمی شود و والدین باید تحقیق کنند که چه مساله ای باعث تب کردن کودکشان شده است.

4. ویدئوهای آموزنده باعث یادگیری سریع تر کودکان می شوند

برنامه های کمک آموزشی برای پرورش و یادگیری بیشتر کودکان بسیار کمک کننده هستند اما نه تا پیش از 2 سالگی. کارشناسان و محققان توصیه اکید دارند تا پیش از دو سالگی از هیچ نوع برنامه آموزشی برای کودکان استفاده نشود.  استفاده از برنامه های کمک آموزشی و حتی تماشای تلویزیون در کودکان منجر به دیر زبان باز کردن کودک می شود.

5. واکر به کودک کمک می کند تا سریع تر راه برود

برخی از والدین برای کودک خود واکر تهیه می کنند تا هم سرگرم شود و هم بتواند با کمک آن سریع تر راه بیفتد. اما این وسیله نه تنها مفید نیست که خطرناک نیز هست.

واکر باعث می شود تا کودک دیرتر خودش به تنهایی راه برود. بیشتر والدین تصور می کنند راه رفتن کودکان با کمک واکر امن است و خودشان هم ناظر حرکات او هستند. اما آمار نشان می دهد تا والدین بخواهند واکنش نشان دهند، کودک افتاده و آسیب دیده است.  



6. ضربه گیرهای تخت کودک از سر آنها هنگام خواب محافظت می کنند

برخی از والدین تصور می کنند نوزادان هنگام خواب ممکن است سرشان به دیوارهای تختخواب برخورد کند و آسیب ببیند. به همین دلیل برای آنها ضربه گیر تهیه می کنند. اما این عقیده درستی نیست. نوزاد هنوز آن قدر رشد نکرده است که بتواند خودش را به اطراف تخت برساند.

در عوض، این ضربه گیرها خطر خفه شدن برای کودکان دارند زیرا ممکن است از کاسه سر نوزاد جدا شوند.

7. استفاده از شیر مادر برای عفونت گوش

در حالیکه بهترین غذا برای نوزاد، شیر مادر است اما برخی از والدین از این شیر استفاده های دیگری هم می کنند. برخی والدین اعتقاد دارد با ریختن چند قطره شیر مادر داخل گوش نوزاد یا کودک می توان عفونت گوش او را از بین برد. اما باید بدانید این روش به هیچ عنوان کارساز نیست و ممکن است باعث ایجاد عفونت های دیگری در کودک بشود.

شیرمادر در خود آنتی بادی دارد که برای بدن مفید است. اما شیر مادر سرشار از قند است که باکتری ها برای رشد خود بسیار به آن علاقه دارند. شیر مادر فقط برای نوشیدن نوزاد مفید است و استفاده دیگری از آن نمی توان کرد.


ویدیو مرتبط :
حاج آقا دانشمند: عقیده ام اشتباه بود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

6 اشتباه رايج درباره آجيل



ارزش غذايي آجيل

1- بعضي‌ها خيال مي‌كنند آجيل ارزش غذايي ندارد و به قول معروف، شكم‌پركن است!


اصلا اين‌طور نيست! آجيل منبع سرشاري از پروتئين، آهن، روي، كلسيم، پتاسيم و بسياري ديگر از مواد معدني و ويتامين‌هاي آنتي‌اكسيدان است.

2- بعضي‌ها فكر مي‌كنند چربي آجيل، سلامت قلب را تهديد مي‌كند


البته آجيل چرب است، اما چربي‌اش از نوع اشباع‌نشده است كه كلسترول خون را پايين مي‌آورد و خطر بيماري‌هاي قلبي و عروقي را كم مي‌كند. اغلب مغزهاي موجود در آجيل شامل 90 درصد اسيدهاي چرب اشباع‌نشده هستند.

3- برخي مي‌گويند آجيل سرطان‌زاست

برعكس! انواع آجيل حاوي آنتي‌اكسيدان‌هايي است كه باعث كاهش خطر ابتلا به سرطان مي‌شود. اين آنتي‌اكسيدان‌ها از اكسيد‌شدن و تخريب سلول‌ها و بروز بيماري‌هايي مانند ديابت هم جلوگيري مي‌كنند. البته ديابتي‌ها براي مصرف آجيل بايد ميزان تقريبي انرژي و كربوهيدرات آجيل مصرفي روزانه‌ خود را محاسبه كنند و آن را از كل كالري و كربوهيدرات دريافتي روزانه‌شان كم كنند.

مضرات آجيل

4- بعضي‌ها هم از آن‌ور بام مي‌افتند و مي‌گويند آجيل هيچ ضرري براي بدن ندارد

اين‌ هم اشتباه است! بالاخره آجيل‌ها پركالري هستند و هر گرم آجيل، لااقل 5 كالري انرژي غذايي توليد مي‌كند. از نظر ارزش تغذيه‌اي، يك نعلبكي آجيل تقريبا 600 كالري انرژي غذايي دارد؛ يعني معادل 2 بشقاب برنج! و به همين دليل توصيه مي‌شود مصرف آجيل و مغزه‌ها به عنوان ميان‌وعده و در حد متعادل باشد. وجود چربي‌هاي متراكم در انواع آجيل در افزايش وزن و بروز چاقي موثر است. ضمن اين‌كه آجيل،‌ سلامت دندان‌ها را هم به خطر مي‌اندازد و بعضي از محتويات آجيل، مانند بادام زميني، براي بعضي افراد به شكل آلرژن عمل مي‌كند و حساسيت‌زا هستند. افرادي كه به بادام‌زميني يا به ديگر اقلام موجود در آجيل حساسيت داشته باشند، با مصرف آن دچار واكنش‌هاي حساسيتي مي‌شوند كه اين واكنش‌ها در بعضي از موارد مي‌تواند بسيار شديد و حتي كشنده باشد. به همين خاطر توصيه مي‌شود اين قبيل افراد از خوردن آجيل يا آن اقلام خاص چشم‌پوشي كنند. ضمنا افراد مبتلا به آسم هم بايد از خوردن آجيل و خشكبار به طور كلي پرهيز كنند.


5- مي‌گويند فشارخوني‌ها بايد قيد تمام انواع آجيل را بزنند

نه! به فشارخوني‌ها توصيه مي‌شود در صورت تمايل به مصرف آجيل، تا حد ممكن از آجيل‌هاي خام استفاده كنند و دور آجيل‌هاي بوداده و شور را خط بكشند. آجيل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامين‌كننده بخشي از انرژي غذايي روزانه‌مان مصرف شود، ضرر كه ندارد هيچ، مفيد هم هست. اما بيماران مبتلا به فشارخون بالا بايد حسابي مواظب باشند چون تحقيقات نشان داده مصرف آجيل‌هاي شور مي‌تواند در افراد مبتلا به فشار خون بال، منجر به شوك ناگهاني و ايست قلبي شود.

6- خيلي‌ها موقع خريد آجيل، پسته‌هاي لب‌خندان را ترجيح مي‌دهند

مي‌دانيد پسته‌ها را چطوري لب‌خندان مي‌كنند؟ اولش، آنها را مي‌ريزند در ظرف‌ آبگرم تا پسته‌ها حسابي باد كنند و بعدش بلافاصله مي‌ريزندشان توي ظرف آب سرد تا به قول خودشان، پوست پسته بتركد. اما اين شوك حرارتي (اختلاف دماي ناگهاني)، روي كيفيت پسته تاثير منفي مي‌گذارد و علاوه بر آن، موجب نم كشيدن پسته مي‌شود. خلاصه اين‌كه پسته‌هاي لب‌خندان هم ارزش غذايي‌شان پايين‌تر است، هم زودتر فاسد مي‌شوند. حتي تخمه‌هاي لب‌خندان هم انتخاب مناسبي نيستند؛ چون مغز تخمه وقتي در مجاورت هوا قرار مي‌گيرد، علاوه بر طعم، كيفيتش را هم از دست مي‌دهد و زودتر از انواع دربسته فاسد مي‌شود.