کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

20 توصیه کلاسیک برای کنترل بیش فعال‌ها


اختلال بیش فعالی به ندرت به صورت خالص دیده می شود و معمولا همراه با مشکلات دیگری مانند اختلالات یادگیری یا مسائل خلقی است.

هفته نامه سلامت - دکتر میترا حکیم شوشتری*: اختلال بیش فعالی به ندرت به صورت خالص دیده می شود و معمولا همراه با مشکلات دیگری مانند اختلالات یادگیری یا مسائل خلقی است. درمان این اختلال کاری سخت و نوعی فداکاری است. برای مدیریت این کودکان در مدرسه یا خانه راه حل ساده ای وجود ندارد. تاثیر درمان در مدرسه به دانش و استمرار در محیط مدرسه و معلم بستگی دارد.

 در ادامه نکاتی در مورد مدیریت این کودکان در مدرسه ارائه می شود که کلیات آن برای کودکان تمام سنین قابل استفاده است. ابتدا مطمئن باشید بینایی و شنوایی کودک بررسی شده و وجود سایر بیماری های طبی در اطفال مورد ارزیابی قرار گرفته است. البته مسوولیت اصلی در این خصوص با والدین کودک است اما آموزگار می تواند از این فرآیند حمایت کند.

20 توصیه کلاسیک برای کنترل بیش فعالی

1- برای خود منبع حمایتی بسازید. کارکردن با این کودکان می تواند بسیار خسته کننده باشد. مطمئن باشید مدرسه و والدین از شما حمایت می کنند. از همکاری والدین و سایر همکاران اطمینان داشته باشید.

2- محدودیت های خود را بشناسید. از کمک خواستن نترسید. شما نباید از خود انتظار متخصص بودن در این زمینه داشته باشید. شما باید هنگام نیاز برای کمک خواستن احساس راحتی داشته باشید.

3- از کودکان آنچه را که به آنها کمک می کند، بپرسید. آنها می توانند بهترین روش یادگیری خود را بگویند. اینکه خودشان داوطلب دادن اطلاعات شوند برای آنها بسیار ناراحت کننده است. پس سعی کنید ترجیحا به صورت انفرادی با کودک صحبت کنید و بهترین روش یادگیری را از خودش بپرسید. کودک بهترین کسی است که می تواند در مورد روش یادگیری خود نظر بدهد. به خصوص در بچه های بزرگ تر باید از درک معنی بیش فعال به وسیله کودک مطمئن شد. این کار به هر دوی شما کمک زیادی می کند.

4- به یاد داشته باشید این کودکان به ساختار نیاز دارند زیرا قادر به ایجاد ساختار درونی نیستند. نیاز به ایجاد ساختار خارجی در محیط دارند. برای آنها فهرست هایی تهیه کنید. این کودکان از داشتن جدول یا فهرست یادآوری آنجه که باید انجام دهند، سود می برند. آنها به یادآوری، پیش نویس، تکرار دستورالعمل، حد و مرز و ساختار نیاز دارند.

5- بخش هیجانی یادگیری را مدنظر داشته باشید. این کودکان برای یافتن لذت در کلاس، داشتن تسلط به جای ناکامی و ناتوانی و هیجان به جای خستگی یا ترس به کمک ویژه ای نیاز دارند. پرداختن به هیجاناتی که در فرآیند یادگیری سهیم هستند، ضروری است.

6- قوانین را برای آنها بنویسید و مطمئن شوید آنها می دانند چه انتظاری از آنها می رود.

7- دستورالعمل ها را تکرار کنید. دستورالعمل ها را بنویسید، بگویید و تکرار کنید. این کودکان نیاز دارند مطالب را بیشتر از یک بار بشنوند.

8- تماس چشمی مکرر با آنها برقرار کنید. این کار را تکرار کنید. یک نگاه می تواند کودک را از رویای روزانه خارج کند یا اجازه سوال دادن به او بدهد.

9- کودک را نزدیک میز معلم یا جایی که اکثر معلم آنجاست، بنشانید.

20 توصیه کلاسیک برای کنترل بیش فعالی

10- مرز و محدودیت قائل شوید. این روش آرامش بخش است نه تنبیه کننده، این کار را به طور مستمر، قابل پیش بینی، فوری و ساده انجام دهید. وارد بخش های پیچیده ای مانند قضاوت در مورد عدالت نشوید. این بحث های طولانی فقط باعث انحراف از محور اصلی می شوند.

11-برنامه تان را تا آنجا که ممکن است قابل پیش بینی کنید. آن را روی تخته سیاه یا میز تحریر کودک بچسبانید. مرتب کودک را به آن ارجاع دهید. اگر قصد تغیراتش را دارید، هشدار و آمادگی قبلی بدهید. تغییرات ناگهانی برای این کودکان دشوار است. هنگام ایجاد آمادگی برای تغییر، مراقبت خاصی داشته باشید.

12- سعی کنید به آنها در برنامه ریزی برای ساعات بعد از مدرسه کمک کنید تا از یکی از نشانگان اصلی این اختلال یعنی مسامحه پیشگیری کنید.

13- تعداد امتحان های زمان دار را کم کنید. این آزمون ها اجازه نمی دهند این کودکان آنچه را که می دانند، نشان دهند.

14- برای کودک دریچه خروج (راه فرار) بگذارید، مثلا ترک کلاس برای یک لحظه. اگر این کار به عنوان قانون کلاس باشد، مانع می شود کودک کلاس را از دست بدهد. انجام این کار، باعث آموزش، روش های مشاهده و تنظیم خود می شود.

15- به دنبال کیفیت تکالیف باشید، نه کمیت آن. این کودکان غالبا نیاز به حجم کم تکالیف دارند. به محض آموختن مفاهیم، باید اجازه پایان تکالیف به آنها داده شود. زمان مطالعه باید به میزانی باشد که آنها را خسته نکند و بیشتر از تحمل شان نباشد.

16- پیشرفت را ارزیابی کنید. کودکان بیش فعال از فیدبک مکرر سود می برند. این کار به آنها کمک می کند از مسیر خود خارج نشوند و به آنها اجازه می دهد که بدانند چه انتظاری از آنها وجود دارد و آیا به اهداف خود می رسند و می تواند بسیار تشویق کننده باشد.

17- وظایف بزرگ را به کوچک تقسیم کنید. این کار یکی از مهم ترین روش های آموزشی برای این کودکان است. کارهای بزرگ به سرعت کودک را خسته می کند و او را با این هیجان روبرو خواهدکرد که من هرگز قادر به انجام این نوع پاسخ نخواهم بود. با شکستن کار به بخش های کوچک تر، هر جزء به میزانی از حجم خواهدرسید که قابل انجام باشد و می تواند مانع سردرگم شدن و خستگی کودک شود.

به طور کلی، این کودکان بیشتر از میزان تصور خود توان انجام کار دارند. با شکستن کار به قطعات کوچک تر، به کودک اجازه می دهید به این حقیقت دسترسی پیدا کند. از طرفی، در خردسالان می تواند از قشقرق حاصل از ناکامی پیشگیری کند و در کودکان بزرگ تر مانع نگرش شکست خورده بودن می شود. شما باید این کار را به طور مستمر انجام دهید.

20 توصیه کلاسیک برای کنترل بیش فعالی

18- به خود اجازه دهید بامزه، غیررسمی، پرجاذبه و سرگرم کننده باشید. هر روز سعی در ایجاد تنوع داشته باشید. کودکان بیش فعال، تنوع را دوست دارند. آنها به تنوع پاسخ خوب می دهند. این کار به تداوم توجه کمک می کند. این بچه ها سرشار از زندگی هستند. آنها بازی را دوست دارند و بیشتر از بقیه از خستگی متنفرند، بنابراین درمان بیشتر شامل کاهش ساختارهای خشک و برنامه ها و قوانین خسته کننده است. اگر به خود اجازه دهید که کمتر عاقل باشید، کمک زیادی به خود کرده اید.

19- در جستجوی ایجاد محرک زیاد باشید. بیش فعال مثل قوری روی آتش می تواند به جوش بیاید. لازم است شما دما را به سرعت کاهش دهید. بهترین راه مواجهه با آشفتگی در کلاس درس، پیشگیری از آن، در اولین قدم است.

20- تا جای ممکن در جستجوی موفقیت باشید. این کودکان با طعم شکست بالایی زندگی می کنند و نیاز دارند همه موارد مثبتی که به دست می آورند، شناخته شود. ناراحت کننده ترین بخش بیش فعالی، آثار مخرب آن بر اعتماد به نفس است، بنابراین اغراق نیست اگر بگوییم حتی نوشیدن یک لیوان آب در این بچه ها باید با تشویق و تحسین، همراه باشد.

*فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران


ویدیو مرتبط :
کنترل فعال سازه ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

5 توصیه برای کنترل پسوریازیس



پسوریازیس,بیماری پسوریازیس,بیماری پسوریازیس چیست؟

5 توصیه برای کنترل پسوریازیس
بیماری پسوریازیس یا داءالصَدَف، نوعی بیماری پوستی مزمن و خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن فعالیت نابجایی داشته باشد. این فعالیت نابجای سیستم ایمنی باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوست می‌شود، یعنی تولید سلول‌های پوستی از میزان ریختن آن‌ها بیشتر می شود.
با استفاده از یک شیوه زندگی سالم، نه تنها علائم جسمی بیماری پسوریازیس را کنترل می کنید، بلکه می توانید احساس بهتری داشته باشید.
 1- استرس خود را کنترل کنید
در برخی افراد، علائم پسوریازیس با استرس بدتر می شوند، پس بهتر است استرس خود را کنترل کنید.
زندگی را ساده بگیرید. اگر دوست، فامیل و همکارتان از شما می خواهد کاری برایشان انجام دهید که انجام آن کار برای شما سخت است، به راحتی گفتن کلمه "نه" را یاد بگیرید.
-در کلاس های آرامبخش از قبیل یوگا و یا تای‌چی ثبت نام و شرکت کنید.
-فعالیتی که استرس کمی دارد و شما به آن علاقه دارید را انجام دهید.
-واکنش ها و پاسخ های خود را اتفاقات اطراف خود تنظیم کنید و به این صورت استرس را کاهش دهید.
-به جای تمرکز بر امور و افکار بد و اشتباه، بر امور درست تمرکز کنید و ببینید چه چیزی در شما احساس خوبی ایجاد می کند تا آن را انجام دهید.
 2- از مواد تحریک کننده پوست دوری کنید
-صابون و شامپوی معطر را با احتیاط بخرید. مواد معطر می تواند باعث سوزش و یا تحریک پوست بیمار شما شود. لذا صابون، شامپو، شستشودهنده های بدن و حتی مواد شستشودهنده لباس را از نوع بدون بو انتخاب کنید.
-همچنین از مواد تمیزکننده دست که دارای الکل هستند، استفاده نکنید.
موادی که دارای الکل هستند نه تنها باعث سوزش زخم پوستی می شوند، بلکه پوست را خشک می کنند.
-فردی که دارای پسوریازیس می باشد، اگر از مواد دارای الکل برای تمیز کردن دست استفاده کند، باعث می شود ضایعات این بیماری بدتر شده و منجر به عود آن گردد.
-اگر شما نسبت به مواد شوینده لباس ها حساسیت دارید، لباس های شسته شده را دو بار آبکشی کنید تا مواد شوینده، کاملا از لباستان خارج شود.
3- پوست خود را مرطوب نگه دارید
-بعد از استحمام، پوست شما خشک می شود. پس کرم مرطوب کننده به پوست خود بمالید.
-کرم مرطوب کننده را فورا بعد از حمام بمالید.
-کرم ها بهتر از لوسیون ها می باشند، چرا که رطوبت را مدت زیادی نگه می دارند.
-مرطوب کننده را در طول روز بمالید، مخصوصا در زمستان و هنگامی که هوا خشک می باشد.
-برای مرطوب نگه داشتن پوست در فصل زمستان، در داخل خانه از دستگاه بخور استفاده کنید.
 4- از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل خودداری کنید
-سیگار و الکل موجب بدتر شدن پسوریازیس می گردند.
-سیگار نه تنها باعث تشدید علائم پسوریازیس می شود، بلکه موجب پیشرفت سرطان و بیماری های قلبی عروقی می گردد.
-بسیاری از مطالعات نشان داده است که افزایش مصرف نوشیدنی الکلی موجب ایجاد نوع جدیدی از پسوریازیس و بدتر شدن علائم آن می گردد.
-از آنجایی که افراد مبتلا به پسوریازیس در معرض خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی قرار دارند، پس سیگار کشیدن و مصرف الکل را متوقف کنید.
5- غذای سالم مصرف کنید
-برای مراقبت از پوست مبتلا به پسوریازیس، باید تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست را دریافت کنید. میوه ها و سبزیجات را جزو برنامه غذایی خود قرار دهید، زیرا این موادغذایی حاوی ویتامین ها، عناصر معدنی و فیبر غذایی می باشند.
-از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید.
-داشتن یک برنامه غذایی سالم و صحیح به حفظ وزن مناسب شما کمک می کند و دارا بودن وزن مطلوب باعث می شود که از لحاظ جسمی و روحی، احساس خوبی داشته باشید.
-از آنجایی که افراد مبتلا به پسوریازیس در معرض خطر افسردگی قرار دارند، پس تغذیه سالم بسیار مهم است. لذا توصیه می شود که افراد مبتلا به پسوریازیس به متخصص تغذیه مراجعه کنند.

منبع:tebyan.net