سلامت
2 دقیقه پیش | نشانه ها و عوارض کمبود ویتامینها در بدنویتامینها نقش مهمی را در بدن انسان ایفا میکنند. بهنحویکه کمبود ویتامین (حتی یکی از آنها) میتواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ... |
2 دقیقه پیش | چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش میزنند؟فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ... |
5 توصیه برای کنترل پسوریازیس
5 توصیه برای کنترل پسوریازیس
بیماری پسوریازیس یا داءالصَدَف، نوعی بیماری پوستی مزمن و خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن فعالیت نابجایی داشته باشد. این فعالیت نابجای سیستم ایمنی باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلولهای پوست میشود، یعنی تولید سلولهای پوستی از میزان ریختن آنها بیشتر می شود.
با استفاده از یک شیوه زندگی سالم، نه تنها علائم جسمی بیماری پسوریازیس را کنترل می کنید، بلکه می توانید احساس بهتری داشته باشید.
1- استرس خود را کنترل کنید
در برخی افراد، علائم پسوریازیس با استرس بدتر می شوند، پس بهتر است استرس خود را کنترل کنید.
زندگی را ساده بگیرید. اگر دوست، فامیل و همکارتان از شما می خواهد کاری برایشان انجام دهید که انجام آن کار برای شما سخت است، به راحتی گفتن کلمه "نه" را یاد بگیرید.
-در کلاس های آرامبخش از قبیل یوگا و یا تایچی ثبت نام و شرکت کنید.
-فعالیتی که استرس کمی دارد و شما به آن علاقه دارید را انجام دهید.
-واکنش ها و پاسخ های خود را اتفاقات اطراف خود تنظیم کنید و به این صورت استرس را کاهش دهید.
-به جای تمرکز بر امور و افکار بد و اشتباه، بر امور درست تمرکز کنید و ببینید چه چیزی در شما احساس خوبی ایجاد می کند تا آن را انجام دهید.
2- از مواد تحریک کننده پوست دوری کنید
-صابون و شامپوی معطر را با احتیاط بخرید. مواد معطر می تواند باعث سوزش و یا تحریک پوست بیمار شما شود. لذا صابون، شامپو، شستشودهنده های بدن و حتی مواد شستشودهنده لباس را از نوع بدون بو انتخاب کنید.
-همچنین از مواد تمیزکننده دست که دارای الکل هستند، استفاده نکنید.
موادی که دارای الکل هستند نه تنها باعث سوزش زخم پوستی می شوند، بلکه پوست را خشک می کنند.
-فردی که دارای پسوریازیس می باشد، اگر از مواد دارای الکل برای تمیز کردن دست استفاده کند، باعث می شود ضایعات این بیماری بدتر شده و منجر به عود آن گردد.
-اگر شما نسبت به مواد شوینده لباس ها حساسیت دارید، لباس های شسته شده را دو بار آبکشی کنید تا مواد شوینده، کاملا از لباستان خارج شود.
3- پوست خود را مرطوب نگه دارید
-بعد از استحمام، پوست شما خشک می شود. پس کرم مرطوب کننده به پوست خود بمالید.
-کرم مرطوب کننده را فورا بعد از حمام بمالید.
-کرم ها بهتر از لوسیون ها می باشند، چرا که رطوبت را مدت زیادی نگه می دارند.
-مرطوب کننده را در طول روز بمالید، مخصوصا در زمستان و هنگامی که هوا خشک می باشد.
-برای مرطوب نگه داشتن پوست در فصل زمستان، در داخل خانه از دستگاه بخور استفاده کنید.
4- از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل خودداری کنید
-سیگار و الکل موجب بدتر شدن پسوریازیس می گردند.
-سیگار نه تنها باعث تشدید علائم پسوریازیس می شود، بلکه موجب پیشرفت سرطان و بیماری های قلبی عروقی می گردد.
-بسیاری از مطالعات نشان داده است که افزایش مصرف نوشیدنی الکلی موجب ایجاد نوع جدیدی از پسوریازیس و بدتر شدن علائم آن می گردد.
-از آنجایی که افراد مبتلا به پسوریازیس در معرض خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی قرار دارند، پس سیگار کشیدن و مصرف الکل را متوقف کنید.
5- غذای سالم مصرف کنید
-برای مراقبت از پوست مبتلا به پسوریازیس، باید تمام مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست را دریافت کنید. میوه ها و سبزیجات را جزو برنامه غذایی خود قرار دهید، زیرا این موادغذایی حاوی ویتامین ها، عناصر معدنی و فیبر غذایی می باشند.
-از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید.
-داشتن یک برنامه غذایی سالم و صحیح به حفظ وزن مناسب شما کمک می کند و دارا بودن وزن مطلوب باعث می شود که از لحاظ جسمی و روحی، احساس خوبی داشته باشید.
-از آنجایی که افراد مبتلا به پسوریازیس در معرض خطر افسردگی قرار دارند، پس تغذیه سالم بسیار مهم است. لذا توصیه می شود که افراد مبتلا به پسوریازیس به متخصص تغذیه مراجعه کنند.
منبع:tebyan.net
ویدیو مرتبط :
بعضی از انواع بیماری پسوریازیس
خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :
توصیه هایی برای کنترل خشم در زندگی زناشویی
با توجه به تاثیرات مخرب رفتارهای پرخاشگرانه در خانواده و به خصوص رابطه زوجین در ادامه راهکارهایی برای مدیریت خشم ارائه می شود
خشم، هیجانی طبیعی است که همه ما آن را در زندگی تجربه می کنیم، اما زمانی که به دفعات اتفاق بیفتد و نحوه ابراز آن مناسب نباشد می تواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگواری را برای فرد و اطرافیان رقم زند. خشم اغلب بر اثر واکنش شخص نسبت به رفتار ناشایست دیگران بروز می کند. خشم می تواند یک رنجش و ناراحتی جزئی باشد و یا در نوع حاد، واکنشی جنون آمیز باشد. واکنش افراد مختلف در مقابل احساس خشم متفاوت است. برخی ازافراد خشم خود را فرو می خورند و نمی خواهند کسی متوجه شود آن ها تا چه حد عصبانی و ناراحت هستند. آن ها به شدت رفتار خود را کنترل می کنند و هیچ نشانی از عصبانیت را بروز نمی دهند.
برخی از افراد هنگام احساس خشم رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان می دهند. با صدای بلند داد می زنند، ناسزا می گویند، دیگران را کتک می زنند، آن ها را مسخره می کنند، به صحبت دیگران گوش نمی دهد و حقوق دیگران را نادیده می گیرند. برخی دیگر در زمان احساس خشم آرام ولی محکم صحبت می کنند، صحبت دیگران را قطع نمی کنند، بدون این که به حقوق دیگران تجاوز کنند، احساسات خود را شفاف و محترمانه بیان می کنند.
به این رفتارها رفتارهای "جرات مندانه" می گویند. فرد با کمک رفتار جرات مندانه می تواند بدون پرخاشگری و "خودخوری" به دیگران نشان دهد که عصبانی و ناراحت شده است. با توجه به تاثیرات مخرب رفتارهای پرخاشگرانه در خانواده و به خصوص رابطه زوجین در ادامه راهکارهایی برای مدیریت خشم ارائه می شود:
آیا واقعا اهمیت دارد
قبل از این که جر و بحثی را باهمسرتان شروع کنید، با خود فکر کنید آیا موضوع واقعا ارزشش را دارد که شما را عصبانی کند؟ یا می توانید به سادگی از آن بگذرید؟ و یا طور دیگری رفتار کنید.
به نشانه های بروز خشم دقت کنید
در هنگام خشم ابتدا نشانه های آغازین و هشدار دهنده خشم بروز می کند. با شناخت این نشانه ها و کنترل آن ها می توان از شدت یافتن خشم جلوگیری کرد. تغییرات بدنی همچون افزایش ضربان قلب، افزایش فشارخون، منقبض شدن عضلات، تغییر تنفس، مشت شدن دست ها و به هم فشردن دندان ها از نشانه های فیزیولوژیک خشم است.
احساس منفی خود را بیان کنید
گاهی اوقات زوجین هنگام اختلاف و بروز مشکل به جای بیان ناراحتی و خشم خود، آن احساس را به نمایش می گذارند مثلا اخم می کنند، حرف نمی زنند، داد و فریاد می کنند و... نکته مهم این است که اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید همسرتان متوجه نمی شود که شما چه احساسی دارید. به جای خشم و پرخاشگری، با استفاده از کلمات مناسب احساس خود را بیان کنید. مثلا بیان کنید "زمانی که به قولت عمل نمی کنی، ناراحت می شوم". با بیان احساسات خود، زمینه مناسبی را برای حل مشکلی که چنین احساساتی را به وجود آورده است، فراهم می کنید.
مراقب کلام خود باشید
تحقیر، توهین، تهدید، سرزنش و پرخاشگری نکنید. دقت کنید اگر صدایتان بلندتر شده، به تندی و یا با پرخاشگری صحبت می کنید کمی مکث کنید تا آرام شوید.
موقعیت را ترک کنید
زمانی که فکر می کنید در صورت ادامه بحث دیگر نمی توانید خشم خود را کنترل کنید ادامه صحبت تان را به زمان دیگری موکول کنید، با این کار به خود و همسرتان فرصت می دهید تا از عصبانیت و خشم فاصله بگیرید و رفتار مناسب تری داشته باشید. برای این منظور می توانید بگویید:" الان شرایط روحی مناسبی نداریم، ممکن است حرف هایی بزنیم که هر دو بعدا پشیمان شویم اجازه بده در شرایط بهتری با یکدیگر صحبت کنیم" و یا این که:"من الان عصبانیم، بعد درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد".
خود را آرام کنید
روش هایی مانند تنفس عمیق، شست و شوی دست و صورت، نوشیدن آب و پیاده روی در کاهش خشم و عصبانیت موثر است. ریلکسیشن(آرام سازی) نیز یکی از روش های موثر برای کاهش خشم و اضطراب است. ریلکسیشن به معنای آرام کردن عضلات منقبض بدن است. وقتی فرد خشمگین می شود، بدن حالت انقباض پیدا می کند، اما وقتی بدن در حالت ریلکس قرار می گیرد، دیگر تنش و انقباضی در بدن وجود ندارد و ذهن فرد نیز آرام می شود. برای یادگیری دقیق آرام سازی می توانید از کتاب ها و سی دی های آموزشی استفاده کنید.
مسائل و مشکلات خود راحل کنید
گاهی زوجین به این دلیل دچار خشم و عصبانیت می شوند که به دنبال حل مسئله نیستند برای خروج از بن بست عصبانیت، به حل مشکلاتی که موجب خشم و عصبانیت می شود، بیندیشید. بدین منظور نخست مشکل را به طور دقیق تعریف کنید، سپس راه حل هایی برای آن انتخاب کنید، آن گاه نکات مثبت و منفی هر راه حل را بررسی کنید و در پایان بهترین راه حل را انتخاب کنید.
گذشت کنید
گذشت به معنای فراموش کردن مسئله نیست، بلکه گذشت به معنای رها کردن خود از خشم است. گذشت نشانه کنترل شما بر احساساتتان است نه نشانه ضعف.
از عذرخواهی نترسید
اگر متوجه شدید رفتار شما باعث ناراحتی و عصبانیت همسرتان شده است عذرخواهی کنید. این امر برای ترمیم رابطه و کاهش آثار زیانبار پرخاشگری ضروری است.
منبع : khorasannews.com