کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

10 نکته برای افزایش اعتماد به نفس در دختران



اعتماد به نفس, اعتماد به نفس در کودکان,افزایش  اعتماد به نفس

 دختران معمولا در شروع زندگی از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند. آنها سریعتر صحبت می کنند، اجتماعی می شوند و دانش آموز نمونه کلاس هستند. ا ما در سنین بین مهدکودک و مدرسه ، فشارهای اجتماعی جدید، انتظارات بیشتر از آنها در کلاس و سیگنالهای مختلط اجتماعی ( بهترین کار را انجام بده اما زیاده روی نکن) (تو همان کسی می شوی که دوست داری اما زیبا نگریستن را در اولویت قرار بده) می تواند باعث افت پیشرفت تحصیلی و از بین رفتن انگیزه در دختران شود.


در اینجا نکاتی وجود دارد که می تواند به ساخت و تقویت اعتماد به نفس و پیشرفت دخترها کمک می کند:
 
1-تشویق به ابراز وجود:
به دختر خود بیاموزید که نیازهای خود را به بزرگسالان بیان کنند و در صحبت با همسالان خود جایگاه خود را حفظ کند. اگر بچه ی دیگری نسبت به او بدرفتاری کرد، تشویقش کنید که در این موارد بگوید: از این طرز صحبت کردن تو خوشم نمی آید.
 
2- در تعریف و تمجیدهای خود خاص باشید:
زمانیکه به دختر خود می گویید که چقدر او باهوش است، اگر از یک مثال مشخص تر استفاده کنید، گفته شما برای او پرمعناتر می شود. به او بگویید: (تو واقعا ذهن خوبی داری) . 


3-تعریف و تمجید خود را با واقعیت منطبق کنید:
یک دختر بچه سوم دبستانی می داند که او بهترین هنرمند یا موسیقیدان در دنیا نیست اما درک می کند که شما متوجه پیشرفتهای او در طول یک ماه شده اید و از آن استقبال می کند.
 
4-به او کمک کنید تا بفهمد که چرا بعضی از اوقات کنار گذاشته می شود:
برای دختر خود توضیح دهید که اگر او به هر جشن تولد، مهمانی یا انجام یک بازی دعوت نشود، این به معنای  توهین به او نیست. زمانیکه بچه های دیگر می گویند: من با تو دوست نیستم، برای دختر خود توضیح دهید که آن بچه هنگام زدن این حرف در شرایط روحی مناسب نبوده است.
 
5-تشویق صلاحیت و کفایت:
در کمک کردن به او برای انجام تکالیف یا وظایفش عجله نکنید. اگر او برای انجام دادن آنها از شما کمک بخواهد، از او بخواهید تا ابتدا خودش دقایق بیشتری برای انجام آنها تلاش کند.
 
6-او را تشویق کنید تا چنانچه تمایل دارد ورزش کند:
گزینه های ورزشی زیادی برای دخترها نسبت به قبل وجود دارد. اگر او تمایل دارد ژیمناستیک انجام دهد یا فوتبال بازی کند، به او این فرصت را بدهید و توانایی او در این کار را بسنجید. شما نباید در انتخاب ورزش تصمیم گیرنده باشید او خودش می تواند آنچه را که دوست دارد تشخیص داده و انتخاب کند. 
 
7-در خصوص نقاط ضعف یا قوت او پیش داوری نکنید:
فرزند دختر داشتن به این معنا نیست که او با کارهای کوچک و جزئی دست و پنجه نرم خواهد کرد و تمایلی به رفتن به ماهیگیری از خود نشان نخواهد داد یا فعالیتهای ورزشی سبک را انجام می دهد. به دنبال نشانه ها و توانایی ها در او باشید و با شناختن آنها نقاط قوت او را پرورش داده و ضعفهای او را برطرف کنید.
 
8-تشویق به تصور بدنی سالم:
هنگامیکه او ناگزیر می پرسد: ( آیا من زیبا هستم؟) با اشتیاق تمام به او بگویید بله. هنگامیکه شما از ظاهر او تعریف می کنید، عملکردهای او را نیز پررنگ کنید: امروز توی ژیمناستیک فوق العاده بودی یا چشمهای تو روی سکو می درخشید. 
 
این جملات برای دخترهای بزرگتر هم مفید خواهد بود آنها از اینکه بشنوند مدلهایی که در مجله ها هستند دختر یا زنان واقعی به نظر نمی رسند و این هنر عکاس و طراح است که آنها را از آنچه در حقیقت هستند، لاغر تر و زیباتر به تصویر کشیده است. شده اند.
 
9-او را برای تبعیض جنسی آماده کنید:
حتی امروزه، بعضی از مردم تصور می کنند که دخترها نمی توانند بعضی از کارهایی را که پسرها انجام می دهند، انجام دهند. اگر متوجه شدید دختر شما در حال تماشای فیلم یا نمایشی است که در آن دخترها در پس زمینه ایستاده اند و پسرها وسط هستند، به آن اشاره کنید و به او بگویید که تمام چیزهایی که در دنیای واقعی وجود دارد متفاوت است.
 
10-به نقش مدلهای مثبت زنانه اشاره کنید:
از هر فرصتی در هنگام تماشای اخبار یا خواندن روزنامه استفاده کنید و به دختر خود نشان دهید که زنان کارهای زیادی می توانند انجام دهند. زنان هم می توانند سناتور، دکتر، گوینده اخبار ورزشی  و ورزشکار باشند.


برای آنها کتابهایی را بخوانید که شخصیت زن آنها قوی و باهوش است. این کتابها را می توانید از کتابخانه ها و کتابفروشی ها تهیه کنید و از کتابدار برای پیدا کردن آنها کمک بگیرید.


منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
15 نکته برای افزایش اعتماد به نفس و خودباوری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگاهی به راه های افزایش اعتماد به نفس



هر فردی از شخصیت خودش، دیدگاهش و نقاط ضعف و قوتش یک تصویر ذهنی دارد. این تصویر از دوران کودکی شکل می گیرد. به این تصویر «خودانگاره» می گویند یعنی تصوری که شخص از خویشتن در ذهن خود دارد.

«خودانگاره» در شکل گیری اعتمادبه نفس شخص نقش بسیار مهمی ایفا می کند. بسیاری از این تصورات براساس تعامل ما با دیگران و تجربیات زندگی مان شکل می گیرد. اعتماد به نفس به این موضوع بستگی دارد که شخص احساس می کند از نظر دیگران تا چه حد مورد قبول و علاقه است و همچنین خودش چقدر احساس ارزشمند بودن دارد.

یک انسان با اعتماد به نفس سالم و طبیعی می تواند احساس خوبی نسبت به خود داشته باشد. ارزش خود را بداند و به خاطر قابلیت ها و مهارت ها و موفقیت هایش احساس غرور و رضایت کند. اما کسی که اعتماد به نفس ضعیفی دارد، احساس می کند که مورد قبول و علاقه هیچ کس نیست و نمی تواند هیچ کاری را درست انجام دهد.

همه ما در شرایط و موقعیت هایی از زندگی مشکلات عدم اعتماد به نفس را تجربه کرده ایم، خصوصاً در دوران نوجوانی که شخص خود و جهان اطراف را می شناسد، بسیار دچار مشکل می شود.

اما از آنجایی که خودانگاره هرکس با گذشت زمان تغییر می کند، پس اعتماد به نفس فرد هم ثابت نمی ماند و در طول زندگی تغییر می کند و بنابراین می توان اعتماد به نفس را بهبود بخشید. برای دستیابی به یک اعتماد به نفس سالم دو مساله را باید در نظر گرفت۱ـ نظر و رفتار دیگران نسبت به شخص چگونه است؟۲ـ خود او، خویش را چگونه می بیند؟

افزایش اعتماد به نفس


این دو مساله روی اعتماد به نفس افراد بسیار تاثیر می گذارد.


والدین، معلمان، مربیان و... به ویژه در دوران کودکی در شکل گیری دیدگاه هر فرد نسبت به خودش، نقش مهمی را ایفا می کنند. اگر والدین یا معلمان بیشتر از آنچه که از کودک تمجید و تحسین می کنند، از او انتقاد و عیب جویی کنند، مسلماً این کودک نمی تواند اعتماد به نفس خوبی داشته باشد.

در دوره نوجوانی که ارزش ها و عقاید نوجوان در حال شکل گیری است، نظرات مربی، پدر و مادر، معلم یا دیگر افراد در به وجود آوردن خودانگاره نوجوان بسیار موثر است. قطعاً فردی که نوجوان قبول دارد، مانند والدین یا معلمان دائماً از او عیب جویی کند، سبب تخریب اعتماد به نفس او می شود. گاهی هم انگار از درون به نوجوان القا می شود که توانایی انجام درست کارها را ندارد. (بحران درونی) که این مساله هم به اندازه انتقاد و سرزنش دیگران مخرب است.

انتظارات نابجا و غیرواقعی هم می تواند اثر منفی بر روی اعتماد به نفس بگذارد. افرادی که توانایی های خود را می شناسند و تحسین می کنند، از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند، ولی اگر احساس کنند که فاقد توانایی های درخور تحسین هستند حتماً از اعتماد به نفس ضعیفی برخوردار می شوند.

نکته حائز اهمیت این است که بیشتر مردم دارای توانایی ها و قابلیت های درخور تحسین و شایسته یی هستند، اما به دلیل خودانگاره یی که از خود دارند، نمی توانند توانایی های خود را ببینند. اعتماد به نفس هر فرد بر روی کیفیت زندگی او تاثیر بسزایی دارد و چگونگی احساس هر فرد نسبت به خودش بر روی نحوه زندگی اش اثر می گذارد. ا

افردی که احساس می کنند از نظر دیگران دوست داشتنی و دل نشین هستند، قطعاً روابط اجتماعی بهتری دارند، همچنین دوستان و خانواده آنها در مواقع نیاز از کمک و حمایت آنها بهره مند می شوند. آنهایی که معتقدند می توانند مشکلات را از سر راه بردارند و اهداف شان را تحقق بخشند، مسلماً در زندگی موفق تر هستند. اکنون رهنمودهایی برای بهبود اعتماد به نفس ارائه می شود.

افزایش اعتماد به نفس

▪ از تفکرات منفی درباره خود بپرهیزید؛ اگر عادت دارید دائم بر روی کمبودها و نقاط ضعف خود تاکید کنید، این عادت را کنار بگذارید و به جنبه های مثبت خود (که بسیار زیاد هم هست) فکر کنید. هنگامی که بیش از حد از خود انتقاد می کنید، درباره یک نکته یا حرکت یا رفتار مثبتی هم که داشته اید فکر و برای خود بازگو کنید. هر روز ۳ کار یا رفتاری که انجام داده اید و موجب رضایت و شادی تان شده است را بر روی کاغذ بنویسید.

▪ هدف تان انجام کار باشد نه انجام کامل و بی نقص آن؛ همچنین گاهی بعضی از افراد به حد کمال رسیدن را مانعی برای زندگی خود می کنند و در نتیجه تا به آن حد مطلوب نرسند کاری انجام نمی دهند و در واقع زندگی خود را متوقف می کنند (مانند کسی که می گوید تا ۵ کیلو از وزنم کم نکنم از خانه بیرون نمی روم) در صورتی که باید نقاط مثبت را دید و کار را انجام داد و از آن لذت برد.

▪ اشتباهات را فرصتی برای یادگیری در نظر بگیرید؛ همیشه به خود بگویید که هرکسی ممکن است اشتباه کند و از اشتباه کردن نهراسید، اشتباه بخشی از یادگیری است.

▪ کارها و تجربیات جدید را امتحان کنید؛ انجام کارها و فعالیت های متفاوت در شناخت استعدادها و توانایی های تان کمک بزرگی به شما می کند همچنین در نتیجه کسب مهارت های جدید احساس غرور و رضایت به شما دست می دهد.

▪ آنچه را که می توانید، تغییر دهید و آنچه را که نمی توانید، مشخص کنید؛ درباره عادات و خصلت های خود فکر کنید. اگر دریافتید که برخی از آنها شما را ناراحت می کند، برای تغییر آن اقدام کنید، اما اگر چیزی است که نمی توان آن را تغییر داد (مانند قد) سعی کنید از آنچه که هستید لذت ببرید و سازگاری کنید.

▪ اهداف تان را مشخص کنید؛ فکر کنید چه کاری دوست دارید انجام دهید و سپس برای انجام آن برنامه ریزی کنید و طبق برنامه جلو بروید.

▪ از نظرات و عقاید خود احساس رضایت کنید؛ از بیان افکار خود ابایی نداشته باشید.

▪ به دیگران کمک کنید؛ با این کار احساس می کنید مفید هستید که خود در اعتماد به نفس نقش مهمی دارد.

▪ ورزش کنید؛ با ورزش از استرس رهایی می یابید و سالم تر و شادتر خواهید بود.

▪ تفریح کنید؛ از وقت خود لذت ببرید، با دوستانتان معاشرت کنید و زندگی خود را با افکار منفی متوقف نکنید.

افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند به راحتی با دیگران دوست می شوند، شادترند و روابط بهتری با همکاران، همسالان و ... دارند و ب آرامش و راحتی با اشتباهات شان کنار می آیند. هیچ وقت برای به دست آوردن اعتماد به نفس سالم و مثبت دیر نیست. اعتماد به نفس از جمله مهارت های زندگی است.