کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

کدام چای برای کودک شما مناسب است؟



 

تغذیه کودک,غذای کودک

 

اگر شما اهل نوشیدن چای یا قهوه هستید و در طول روز چندین فنجان چای یا قهوه می‌نوشید بی‌تردید کودک خردسال شما نیز به تقلید از عادت‌ها و رفتارهای شما علاقه زیادی به نوشیدن چای یا قهوه پیدا می‌کند و دیر یا زود تمایلش به نوشیدن چای یا قهوه را با شما در میان می‌گذارد. اگر چه نوشیدن چای یا قهوه به دلیل وجود کافئین می‌تواند موجب افزایش میزان انرژی، هوشیاری و تمرکز در زمان انجام کار یا برنامه‌های روزانه‌ شود اما باید بدانید که همین ماده می‌تواند تاثیرات معکوسی بر سلامت کودکان و خردسالان داشته باشد که از میان آنها میتوان کاهش تمرکز، کاهش توانایی‌های حرکتی و ناهماهنگی عضلات را نام برد.
کاهش وزن کودک با چای
بی‌اشتهایی ناشی از مصرف چای و قهوه یکی از عواملی است که کارشناسان به سبب آن مصرف این نوشیدنی‌های کافئیندار را برای کودکان و خردسالان ممنوع یا محدود اعلام میکنند. مصرف بیش از یک فنجان چای یا قهوه در طول روز برای کودک موجب کاهش اشتها و بی‌میلی او به مصرف مواد غذایی و خوراکی‌های مغذی می‌شود که برای رشد و سلامت او واجب است. همین مسئله موجب شده کارشناسان برای کودکان زیر 8 سال تنها مصرف یک فنجان چای یا یک فنجان قهوه را توصیه کنند و به خانواده‌ها توصیه کنند در طول روز از میان چای یا قهوه تنها اجازه نوشیدن یک فنجان از یکی از آنها را به کودکشان بدهند.
اختلال در ساعت خواب کودک
نوشیدن چای در ساعات پایانی روز به دلیل خاصیت مدر آن و به دلیل کافئین موجود در آن 2 عارضه برای کودک شما به همراه دارد که هر دوی آنها موجب اختلال در ساعت خواب کودک می‌شود. خاصیت ادرار آوری و تحریک کنندگی چای موجب می‌شود تا کودک در زمان خواب نتواند تمرکز کافی برای استراحت داشته باشد و به این ترتیب با مشکل بی‌خوابی روبهرو شود. با بهم‌ریختگی ساعت خواب کودک ممکن است اختلال‌های دیگری مانند بی‌اشتهایی و خستگی و بی‌حالی در طول روز برای کودک به وجود آید که تاثیر نامناسبی بر رشد کودک داشته باشد.
کودکان را با هم مقایسه نکنید
گاهی پدر و مادرها کودکان‌شان را با یکدیگر مقایسه می‌کنند و تصور می‌کنند اگر یکی از فرزندان‌شان با نوشیدن 2 فنجان چای یا قهوه دچار هیچ یک از اختلالهای بی‌اشتهایی یا بیخوابی نشد این روند برای فرزندان دیگرشان نیز تکرار می‌شود و گاهی از روی بی‌اطلاعی به خانواده‌های دیگر توصیه می‌کنند نوشیدن 2 تا 3 فنجان چای تاثیر منفی بر سلامت کودک‌شان نداشته و آنها  نیز می‌توانند همین روند را ادامه دهند. در حالی که مقایسه کودکان با یکدیگر کار اشتباهی است زیرا میزان حساسیت هر کودک به کافئین موجود در چای یا قهوه متفاوت است و ممکن است یک کودک به خاطر شرایط و توانی که دارد مقاومت بیشتری در برابر کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها یا هر نوشیدنی کافئیندار دیگری مانند انواع نوشابه‌های کافئین‌دار داشته باشد.
چگونه برای کودک‌تان چای تهیه کنید؟
به اعتقاد محققان یکی از بهترین روش‌های تهیه چای برای کودکان و خردسالان این است که برای آنها در قوری جداگانه چای دم کنیم و به جای آنکه طبق روال معمول 6 تا 8 دقیقه چای را روی حرارت بگذاریم، برای کودکان زیر 8 سال یک قاشق چای را به مدت 3 تا 4 دقیقه دم کنیم. این چای در مقایسه با چایی که برای بزرگسالان آماده می‌کنیم و برای مدت زمان طولانی‌تری روی حرارت قرار می‌دهیم کافئین و اثرات جانبی کمتری برای کودک دارد. بنابراین بهتر است همان یک تا 2 فنجان چایی که در طول روز برای کودکمان آماده می‌کنیم تحت این شرایط باشد تا اطمینان بیشتری از سلامت فرزندانمان داشته باشیم.
چای‌گیاهی را جایگزین چای سیاه کنید
یکی از بهترین چای‌‌ها و نوشیدنی‌های گرمی که می‌توانید جایگزین چای، قهوه و شیرکاکائوهای حاوی کافئین در طول روز کنید، چای گیاهی است. بهترین چای‌های گیاهی برای کودکان چای بابونه است که می‌توانید آن را از دم‌کردن گل بابونه و برگ‌های آن تهیه کنید. نوشیدن چای بابونه علاوه بر خواص درمانی که برای کودک دارد می‌تواند میزان اضطراب کودکان و خردسالانی که نسبت به جدا شدن از والدین برای رفتن به مهدکودک یا پیش‌دبستانی دارند، به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. از این رونوشیدن این چای و جایگزین کردن آن و دیگر چای‌های گیاهی با مشاوره یک متخصص طب سنتی می‌تواند تاثیر بسیار خوبی بر سلامت و تندرستی فرزندتان داشته باشد.

منبع:shahrzadpress.com


ویدیو مرتبط :
دکتر هلاکویی _ تفاوت سنی مناسب بین دو کودک و ویژگی های کودک تک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کدام دوچرخه برای کدام کودک مناسب است؟


چرخ سواری یکی از معروف ترین ورزش های برای کودکان است و عامل مهمی برای بهبود تعادل، آمادگی جسمی و هماهنگی کودکان محسوب می شود.

هفته نامه سلامت: چرخ سواری یکی از معروف ترین ورزش های برای کودکان است و عامل مهمی برای بهبود تعادل، آمادگی جسمی و هماهنگی کودکان محسوب می شود. با توجه به سن، برای چرخ سواری عوامل جسمانی مختلفی دخیل هستند که اولین و مهم ترین آنها حفظ تعادل است؛ یعنی هر چقدر تعداد چرخ ها بیشتر باشد مشخصا کودک تعادل بهتری خواهدداشت.

عامل دوم، سرعت چرخش چرخ هاست؛ یعنی هرچقدر چرخ ها به راحتی بچرخند با سرعت بیشتر حرکت می کنند و آخرین عامل، شیوه وارد کردن نیرو است زیرا بعضی از چرخ ها پدال ندارند و کودک باید با وارد کردن نیرو بر سطح زمین، باعث حرکت چرخ شود که سرعت آنها پایین است و امنیت آن نیز بیشتر خواهدبود، اما چرخ هایی که از پدال استفاده می کنند نیروی بیشتری تولید می کند و در نتیجه سرعت بیشتری هم خواهند داشت. کودکان زیر یک سال به علت از دست دادن تعادل خود نمی توانند از چرخ استفاده کنند و زمانی کودک می تواند تعادل خود را حفظ کند که شروع به راه رفتن کند.

کودک و دوچرخه

 البته فرآیند راه رفتن در بعضی کودکان دیرتر و در بعضی از آنها زودتر شروع می شود. باید توجه کرد تا زمانی که کودک شروع به راه رفتن نکرده نباید از چرخ استفاده کرد. به علاوه استفاده از لوازم ایمنی مانند کلاه، محافظ آرنج و زانو الزامی است. در این مطلب، با توجه به عوامل یادشده، گروه های سنی مختلفی برای چرخ سواری تعریف کرده و نکات مهم را شرح داده ایم.

12 تا 23 ماه

این کودکان نیز مانند رده سنی قبلی هستند، با این تفاوت که آنها علاقه مند به جمع کردن اشیا و مایل به بازخورد هستند، بنابراین، می توان اسباب بازی هایی که صدا تولید می کنند روی چرخ کودک نصب کرد تا با صدا درآوردن آن تحریک شود و بیشتر به فعالیت بپردازد. همچنین با نصب یک واگن کوچک در پشت، کودک با راه رفتن وسایل مورد علاقه خود را که روی زمین می بیند، بلند می کند و در واگن می گذارد.

2 سالگی

کودکان 2 ساله و بزرگ تر علاقه مند هستند سوار وسایل چرخ سواری شوند که نسبتا عریض تر و ارتفاع آن نسبت به زمین کمتر باشد مانند ماشین هایی که با پدال حرکت می کنند. همچنین کودکان در این سن برای پدال زدن آماده هستند. از این رو، سه چرخه ها هم برای این رده سنی مناسب اند.

3 سالگی

کودکان 3 ساله در پدال زدن ماهر می شوند اما همچنان در تعادل دچار ضعف هستند. سه چرخه ها و دوچرخه هایی که دارای چرخ های کمکی هستند برای این رده سنی مناسب اند. نکته قابل توجه برای این رده سنی اندازه چرخ هاست؛ یعنی اینکه چرخ های 30 تا 35 سانتی متری مناسب است.

4 تا 5 سالگی

در این سن، مشکل حفظ تعادل برطرف می شود و کودکان برای استفاده از دوچرخه بدون چرخ های کمکی آماده می شوند. والدین در این سن باید مراقب آنها باشند چون آنها به خطرات افتادن آگاهی ندارند و با شور و هیجان دوچرخه سواری می کنند و احتمال آسیب رساندن به خود را بالا می برند.

کودک و دوچرخه

6 تا 8 سالگی

کودکان این رده سنی توانایی جسمانی خوبی برای دوچرخه سواری دارند. آنها خطرات را به خوبی درک می کنند و به راحتی می توانند در معابر شلوغ حتی در خیابان ها دوچرخه سواری کنند. در گروه های سنی قبل، کودکان برای توقف از پاهای خود استفاده می کردند اما کودکان این رده سنی به راحتی می توانند از ترمز دستی استفاده کنند.

9 تا 12 سالگی

در این سن آنها می توانند از دوچرخه های دنده دار استفاده کنند و با سرعت بیشتری نسبت به قبل دوچرخه سواری کنند. کودکان این رده سنی به راحتی می توانند در شیب ها و سطوح مختلف هم دوچرخه سواری کنند.

12-18 سالگی

در این سن کودک برای راه رفتن آماده می شود. کودکان در این سن تعادل خوبی ندارند، بنابراین استفاده از چرخ های پدال دار زود است. بهترین نوع چرخ سواری برای این رده سنی استفاده از چرخ هایی است که کودک با استفاده از نیروی پای خود باعث حرکت چرخ شود و هر چقدر تعداد چرخ ها (وصل کردن چرخ های کمکی) بیشتر باشد، امنیت کودک نیز بیشتر خواهدشد.