کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟


اگر شما در حال شیردادن هستید ممکن است در مورد زمان مناسب و راه درست برای از شیر گرفتن کودک خود سوال داشته باشید.

وب سایت رژیم سلامتی: اگر شما در حال شیردادن هستید ممکن است در مورد زمان مناسب و راه درست برای از شیر گرفتن کودک خود سوال داشته باشید.

فرایند از شیرگرفتن، ساده ترین راه برای شما و کودک شما خواهد بود همانطور که کودک شما رشد می کند و با فعالیت های جدید بیشتر درگیر می شود شما شروع به تجربه تغییرات الگوهای شیردهی به کودک می شوید.

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟

این تغییرات می تواند به طور طبیعی سبب فرایند از شیرگرفتن باشد. آکادمی اطفال آمریکا توصیه منحصر به فرد تغذیه با شیر مادر تا زمانی که کودک حدود 6 ماه داشته باشد و شیردهی همراه با غذاهای جامد حداقل تا سن 1 سالگی ادامه یابد اما انتخاب زمان مناسب و نحوه از شیر گرفتن کودک یک تصمیم شخصی مادر است.

 توجه نمایید که از شیر گفتن کودک به معنای قطع کامل شیردهی نیست بلکه روندی است که کودک از 6 ماهگی با غذای کمکی همراه با شیرمادر آغاز نموده  و این روند ادامه می یابد تا بعد از یک سالگی با تصمیم مادر به تدریج شروع به قطع نماید.

چگونه بدانم که کودک من آماده برای از شیر گرفتن است؟

شما ممکن است یک تغییرات شیردهی را در حدود 6 ماه شیردهی تجربه کنید این اغلب هنگامی است که مادران غذاهای جامد را به نوزادان خود معرفی می کنند در سن 1 سالگی، بسیاری از نوزادان در حال خوردن انواع مواد غذایی و آشامیدنی از یک فنجان هستند سایر نوزادان ممکن است روند از شیر گرفتن را زمانی آغاز کنند که آنها کمی مسن تر شده و تمایل کمتری برای نشستن برای شیردهی دارند.

نشانه هایی که کودک شما ممکن است برای آغاز فرایند از شیرگرفتن آماده باشد عبارتند از:

  • کوتاه شدن جلسات شیردهی
  • به راحتی آشفته شدن در موقع شیردهی
  • بازی با پستان مادر
  • داد و بیداد کردن و یا بی میلی در حال شیردهی

اگر شما آغاز فرایند از شیرگرفتن را انتخاب می کنید نه تنها کودک سینه مادر را از دست می دهد بلکه او راحتی خود با مادرش را نیز از دست می دهد.

راه های جایگزینی برای راحتی کودک خود پیدا کنید و مقدار زیادی از وقت خود را برای تنظیم احساسی و فیزیکی کودک قرار دهید و به تدریج طول و فرکانس هر جلسه شیردهی را در طی یک دوره از هفته کاهش دهید و عرضه شیر خود را به طور طبیعی کاهش دهید. استفاده از روش های حواس پرتی برای جلوگیری از از ولع مصرف کودک موثر است.

حواس پرتی می تواند به راحتی و با بسیاری از روش های مختلف انجام شود. هر چیزی که توجه کودک شما را از پستان دفع کند یک تاکتیک حواس پرتی موفق است.

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟

شروع تدریجی از شیر گرفتن

تلاش ناگهانی مادر برای از شیر گرفتن کودک می تواند سبب عفونت پستان و دردناک شدن آن شود و  کودک شما به احتمال زیاد تغییر ناگهانی ناراحت کننده ( اضطراب ) پیدا خواهد کرد.

به یاد داشته باشید که شیردهی کودکان برای راحتی و تغذیه  خوب است بنابر این بهتر است از شیر گرفتن به آرامی صورت گیرد راه های جدیدی مانند خواندن یک کتاب با هم، در آغوش گرفتن، یا صحبت کردن در راه رفتن برای راحتی و ارتباط با کودک خود پیدا کنید آگاه باشید که ممکن است شما یک واکنش احساسی در این روند نیز داشته باشید این طبیعی است که در مورد این انتقال، احساسات متناقضی داشته باشید.

اگر شما نوزاد خود را در زیر 1 سال از شیر بگیرید شما نیاز به جایگزین کردن بطری برای تغذیه با شیر مادر دارید اگر شما در حال پمپ کردن شیر مادر در یک بطری برای تامین تغذیه کودک نیستید برای اطمینان از تغذیه درست کودک با دکتر خود برای منبع شیر غنی شده با آهن و یا شیرخشک مشورت کنید.

آهسته پیش روید و به نیازهای کودک خود توجه کنید.


سعی کنید برای شروع از شیر گرفتن حداقل جلسه شیردهی مورد علاقه کودک خود را برای اولین بار جایگزین کنید بسیاری از نوزادان به تغذیه به خصوص در صبح یا اوایل شب علاقه دارند بنابر این شما ممکن است از شیر گرفتن را در یک جلسه ظهر شیردهی آغاز کنید اگر کودک شما از بطری امتناع می کند باید شریک زندگی شما و یا پدر بزرگ و مادر بزرگ برای ارائه بطری و نگهداری کودک کمک کند. و مادر را برای حذف یک وعده شیردهی تشویق نمایند.

وقتی یک نوبت شیردهی حذف شد مجدداً با بی تابی کودک برقرار نشود

اگر کودک شما بالاتر از 1 سال دارد و زمینه قطع شیردهی مناسب است شما می توانید از ارائه یک نوبت شیردهی در وقت ناهار اجتناب کنید این مسأله ای مهم است كه زمانی که شما یک نوبت شیردهی به کودک را حذف کردید مجدداً با بی تابی و تقاضای كودك شیردهی را برقرار نکنید.

 مادر باید هدف نهایی خود را به خاطر آورد چون هر گونه شک موجب افزایش تقاضاهای كودك می شود قاطعیت در تصمیم مادر مهم است تغذیه هنگام صبح و یا قبل از خواب آخرین نوبتهایی باشد كه باید حذف شوند پس مادر می تواند این نوبت را تا زمانی كه كودك دوست دارد حفظ كند  کودک شما ممکن است با خوردن غذاهای جامد راضی و بسیار علاقه مند به فعالیت های دیگر به جای شیر خوردن باشد شما می توانید با ارائه مواد غذایی و فعالیت های جدید، کودک را به خوراک تشویق کنید.

اگر کودک شما بیش از 6 ماه است شما باید روش دیگری برای کوتاه کردن مقدار زمان شیردهی ارائه دهید پیگیری این تغذیه به صورت مختصر با یک غذای سبک و سالم انجام شود این می تواند برای تغذیه در طول روز موثر باشد اما در تغذیه شب کمتر موثر است.

چند روز یا حتی هفته برای تنظیم این تغییرات اولیه به نوزاد خود فرصت دهید اگر شما تجربه تندخویی دارید برای راحتی خود با دست مقدار کمی شیر از سینه خود بدوشید بدن شما بتدریج به طور طبیعی تولید شیر را کمتر خواهد کرد.

هنگامی که شما با موفقیت شیردهی را کاهش داده اید شما می توانید شروع به کار بر روی حذف بیشتر شیردهی نماید به یاد داشته باشید که از شیر گرفتن اختصاص به یک گزاره همه یا هیچ ندارد بسیاری از زنان ادامه تغذیه با شیر مادر را در شب انتخاب می کند تا با راحتی و آسایش متقابل قبل از شیر گرفتن بتوانند نوزادان خود را بتدریج به طور کامل از شیر بگیرند.

شما ممکن است روند از شیر گرفتن را تحت شرایط خاص یا مقاومت کودک به تاخیر اندازید در تغییرات عمده اخیر در منزل، دندان درآوردن کودک، بیماری یا تجربه یک نقطه عطف رشد، گذار از پستان به بطری یا فنجان می تواند به خصوص دشوار باشد و این خوب است که دوباره یک ماه دیگر در یک زمان کمتر استرس زا سعی به از شیر گرفتن نمایید.

چگونه تغذیه با شیر مادر را توقف دهیم ؟

هنگامی که کودک شما در حال خوردن طیف گسترده ای از مواد غذایی است شما ممکن است کاهش شیردهی را انتخاب کنید. اقدامات برای قطع فرایند شیردهی عبارتند از:

مرحله اول: اجازه دهید کودک شما شیر خوردن کامل را پایان دهد و سپس یک بخش کوچک از مواد غذایی ارائه دهید. او را تشویق به آزمایش طعم غذا نمایید.

مرحله دوم:
وقتی کودک شما به خوبی غذا می خورد و این تغییرات را شما در اومی بینید می توانید همه چیز را در اطراف تغییر دهید. در برخی از زمان ها سعی کنید مواد غذایی را قبل از اینکه شما او را با شیر مادر تغذیه کنید ارائه دهید. سپس شما می توانید چیزی برای خوردن قبل از شیر ارائه دهید.

مرحله سوم: آب را به جای شیر در یک بطری با پستانک نرم ارائه دهید.

چگونه کودک خود را از شیر بگیریم؟

برای جلوگیری از ورم پستان مادر چکنیم؟

ماساژ سینه ها را بلافاصله پس از تلاش برای از شیر گرفتن آغاز کنید. ماساژ را ملایم و با حرکات دایره ای انجام دهید. با توسعه هر توده، درد یا مناطق قرمز در سینه، توجه بیشتری را به منطقه داشته و زمان ماساژ افزایش دهید.

 دوش گرم می تواند در کمک به کار ماساژ موثر تر، مفید باشد. اگر افزایش تلاش های ماساژ نتواند به اصلاح شرایط در یک روز یا بیشترکمک کند به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

اگر علایم بدتر شوند یا اگر تب رخ دهد ممکن است که مجرا به یک بیماری شناخته شده به عنوان ورم پستان پیشرفت کرده است. که شما باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.


ویدیو مرتبط :
دکتر هلاکویی - گرفتن شیر شب کودک از 5 ماهگی و گریه کودک

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روش مناسب از شیر گرفتن کودک



 

روش ازشیر گرفتن کودک

 

 

دوست محترم برای اینکه کودک خود را از شیر بگیرید، بایستی به تدریج و کم کم این کار را شروع کنید.

 

بهترین زمان از شیر گرفتن کودک بین 2-1 سالگی است.البته سعی کنید تا 2 سال کودکتان تمام نشده او را از شیر بگیرید، زیرا نزدیک 2سالگی، کودک بیشتر می‌فهمد و دیرتر سینه ی مادر را ترک می کند، لذا سخت‌تر می‌توان آن را از شیر گرفت.

 

 

از پایان 6-4 ماهگی علاوه بر شیر مادر، باید غذای کمکی به کودک داد که ابتدا با فرنی شروع می‌شود و به تدریج سوپ، زرده‌تخم‌مرغ، ماست و میوه و ... به آن اضافه می‌شود.

 


پس در پایان یک سالگی کودک می‌تواند اکثر مواد غذایی را بخورد. بنابراین می‌توان به مرور دیگر به او شیر مادر را نداد و می‌توانید به جای آن شیر پاستوریزه به او بدهید.

 

 

توجه داشته باشید از دادن مواد غذایی زیر به کودک زیر یکسال اجتناب کنید تا موجب بروز حساسیت های غذایی در او نشود.

 

 

شیرگاو- سفیده تخم مرغ- انواع توت ها- کیوی- گیلاس- آلبالو- بادام زمینی- پنیر- شکلات- میگو- فلفل- ادویه- ترشی- نمک- نوشابه های رنگی گازدار- لپه و نخود- عسل- اسفناج- کلم- قهوه و چای- آجیل- سوسیس- ذرت- دانه انگور- دانه کشمش.

 

 

هر وقت که دیدید تغذیه تکمیلی کودک، نیازهای غذایی او را بر طرف می‌کند و اگر شیر مادر را نخورد، لطمه‌ای به سلامتی او وارد نمی‌شود، می‌توانید دیگر شیر خودتان را به او ندهید.

 

البته زمان از شیر گرفتن نوزاد بستگی به شرایط مادر و کودک دارد. گاهی مادر شاغل است و می‌خواهد سریع‌تر کودک را از شیر بگیرد.

 

ولی اگر مادر خانه‌دار است و مشکلی ندارد می‌تواند مدت بیشتری به نوزاد شیر دهد. یا اگر کودک ضعیف و لاغر است، بایستی علاوه بر غذای کمکی برای مدت بیشتری به او شیر مادر را داد.

 

البته بعضی کارشناسان به دلایل زیر توصیه می کنند شیر دادن مادر به كودك تا پایان دو سالگی ضروری است .

 

زیرا:


1- هنوز بهترین منبع تأمین پروتئین برای كودك است.

 

2- تا حدود 30 درصد كالری مورد نیاز او را تأمین می كند.

 

3- مواد ایمنی بخش موجود در آن، طیف حفاظتی مهمی برای كودك دارد و این طفل نوپا را كه بسیار متحرك و فعال است و با دست زدن به همه جا و همه چیز، خود را به سهولت در معرض بیماری قرار می دهد از ابتلاء به اسهال و سایر عفونت ها حفظ می كند.

 

4- تكامل عصبی و روانی كودك را كه با شیرمادر آغاز شده ، با تداوم واستمرارآن در سال دوم زندگی ، كامل می كند.

 

5- نیازهای عاطفی و روانی او را كه برای رشد و تكاملش بسیار ضروری هستند تأمین می كند.

 

6- با كاهش دفعات بیماری، اثر قابل توجهی در شرایط روحی و روانی و اقتصادی خانواده دارد.

 

7- اغلب كودكان در ایام بیماری كم اشتها هستند و به كمتر چیزی، به اندازه شیرمادر میل دارند و این منبع غذایی در ایام بیماری به بهبود آنان كمك می كند.

 

8- و بالاخره در جریان اسهال و استفراغ، هیچ چیز به اندازه شیرمادر برای كودك قابل تحمل نیست.

 

نكات مهم در تغذیه کودک در سال دوم زندگی شامل موارد زیر است که باید مد نظر داشته باشید :


1- ادامه تغذیه با شیرمادر همچنان مورد تأكید است.

 

2- شیرمادر بعد از صرف غذای كودك داده شود.

 

3- دفعات تغذیه به غیر از شیرمادر 4 تا 5 بار در روز است.

 

4- هنوز باید در غذا تغییراتی داد تا هضم آن آسانتر باشد ؛ زیرا اگر غذا یكباره و به صورت آنچه كه در سفره خانواده است به كودك داده شود، ممكن است هضم آن برای او مشكل باشد. مثلا بهتر است برنج به صورت كته و كاملاً نرم شده باشد . می توان آن را با كمی آب خورش نرم وله كرد وبه كودك داد.

 

5- نیاز كودك به كلسیم و پروتئین توسط شیرمادر و مقدار ماست پاستوریزه ای كه در روزمی خورد تامین می شود.

 

6- سفیده تخم مرغ كم كم به همان صورت كه درمورد زرده تخم مرغ شروع شده بود به صورت كاملا پخته و سفت شده شروع ، و به تدریج یك سفیده كامل مصرف شود. می توان یك روز در میان یك تخم مرغ كامل به كودك داد.

 


7- كودك فعالانه در غذا خوردن دخالت داشته باشد و خود غذا را با دست یا قاشق كوچك بردارد و به دهان ببرد.

 


8- از 11 ماهگی به بعد ، زمان انتقال از غذاهای مخصوص به غذای سفره خانواده است.

 

9- حبوبات از مواد غذایی دارای پروتئین، كربوهیدرات و املاح است . درسال دوم به تدریج بر تنوع حبوبات مصرفی بیفزایید . می توانید آنها را به صورت كاملاً پخته شده همراه با سیب زمینی و با روغن یا كره و ترجیحاً روغن زیتون به كودك بدهید.