کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چه موزیکی مناسب بچه ها است؟



مزایای موسیقی برای کودکان,آموزش موسیقی به کودکان

کودکان 1 تا 3 سال چیزهای زیادی از گوش کردن به موسیقی می آموزند

 

 موسیقی در دنیای کودکان درست مثل دنیای بزرگترها اهمیت کلیدی دارد. لالایی شبانه شما در گوش فرزندتان آن قدر او را سر شوق می آورد که حتی اگر بارها و بارها هم تکرار شود از شنیدنش دلزده نمی شود. اهمیت موسیقی در دنیای کودکان بیش از چیزی است که تصور می کنید.

موسیقی مناسب کودکان 1 تا 3 سال
کودکان 1 تا 3 سال چیزهای زیادی از گوش کردن به موسیقی می آموزند. شنیدن موسیقی علاوه بر اینکه برای کودکان سرگرم کننده است باعث تشویق آنها به حرکت و جنب و جوش می شود که این کار برای کودکان 1 تا 3 سال که عضلات شان در حال رشد است خیلی تاثیرگذار و حیاتی است.

بچه ها در خلال حرکت چیزهای جدیدی می آموزند و اگر موسیقی بتواند به حرکت و جنب و جوش آنها کمک کند باید از آن موسیقی بسیار متشکر باشید. وقتی در خلال شنیدن موسیقی، کودک به بازی می پردازد متوجه می شوید او کمتر صحبت می کند و بیشتر به جنب و جوش و حرکت مشغول است تا اینکه با کسی صحبت کند. خوب است بدانید هر چقدر فرزندتان در این سنین جنب و جوش بیشتری داشته باشد مهارت های حرکتی او بیشتر تقویت می شود.

فرزندتان را آزاد بگذارید
اجازه بدهید هر موزیکی که فرزندتان دوست دارد گوش کند، برای این کار می توانید مجموعه ای از موزیک های شاد و ترانه های کودکانه تهیه کنید و از فرزندتان بخواهید هر کدام را که دوست دارد انتخاب کند. با این کار هم فهرستی از موزیک های خوب را در اختیار او گذاشته اید و هم به او قدرت انتخاب داده اید. خوشبختانه موزیک ها و ترانه هایی وجود دارد که مختص کودکان است و با تهیه آنها می توانید نشاط و هیجان بیشتری را وارد دنیای فرزندتان کنید.

موسیقی مناسب کودکان،موزیک مناسب کودکان

 استفاده از موزیک باید با توجه به شرایط کودک در نظر گرفته شود

 
موزیک خواب
استفاده از موزیک باید با توجه به شرایط کودک در نظر گرفته شود. برای مثال در هنگام خواب فرزندتان از موزیک هایی آرام و ملایم استفاده کنید تا در خواب کودک اختلالی ایجاد نشود. استفاده از موزیک آرام و ملایم باعث خواب بهتر فرزندتان شده و بالطبع روز بعد را با نشاط بیشتری بیدار خواهد شد اما در هنگام بازی و فعالیت های بدنی او به شانس انتخاب موزیک های تند را بدهید. گوش کردن به موزیک های شاد و کمی تند باعث حرکت و جنب و جوش بیشتری می شود و به فرزندتان انرژی و نشاط خواهد داد.

موزیک بیدارباش
فرزند شما گاه برای بیدار شدن صبحگاهی کمی بهانه گیری می کند. برای اصلاح این وضعیت، در هنگام صبح از موزیک های کلاسیک استفاده کنید. شنیدن صدای پیانو یا موزیک های شاد باعث می شود فرزندتان صبح را با شادی و روحیه ای خوب آغاز کند.

بچه هایی که کلام برای شان مهم است
هر چقدر کودک سنش بالاتر برود تمایل به شنیدن موزیک هایی پیدا می کند که در آن کلام وجود دارد. او هم مانند افراد بزرگسال به دنبال کلمات و عباراتی در متن موزیک می گردد که با احساسات او هماهنگ باشد.  

موسیقی مناسب کودکان،موزیک مناسب کودکان

  موسیقی بهترین ابزار برای سرگرم نگه داشتن فرزندتان است

 
مراقب باشید
نمی توان گفت تمامی موزیک ها برای کودکان مفید و کاربردی است. شنیدن مکرر یکسری موزیک های ناهنجار باعث اختلال در ساختار مغز شده و در آرامش فرزندتان تاثیر معکوسی بر جای می گذارد.


با فرزندتان هم آوا شوید
گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که در خانه تنها هستید و به خاطر دلایلی نمی توانید فرزندتان را به بیرون ببرید. در این شرایط موسیقی بهترین ابزار برای سرگرم نگه داشتن فرزندتان است. برای شاد نگه داشتن فرزندتان فهرستی از موزیک هایی که او دوست دارد را تهیه کنید و در خانه یا هنگامی که در حال رانندگی هستید با یکدیگر متن ترانه ها را بخوانید و لحظات شادی را برای خودتان ایجاد کنید.

 

مجله آهنگ ایده آل


ویدیو مرتبط :
بازی های مناسب بچه ها

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال



علت بیش فعالی در کودکان,بازیهایی مناسب بچه های بیش فعال

کودک بیش فعال معمولا یک بازی یا یک فعالیت را تا آخر به سرانجام نمی رساند

 

بیش فعالی که به اختصار ADHD خوانده می شود نوعی اختلال شایع است که حدود هشت تا 10 درصد کودکان را مبتلا می کند. این بیماری در پسران شایعتر از دختران است که هنوز دلیل اصلی آن مشخص نشده است.

 

ویژگی های اولیه بیش فعالی از سال های اولیه رشد یعنی قبل از ورود به مدرسه شروع می شود. بیش فعالی دارای ویژگی های بارزی است که شامل پرتحرکی، کمبود توجه و تمرکز، بروز اعمال ناگهانی و غیرقابل پیش بینی می شود

 

  اختلال بیش فعالی - نقص توجه، معمولا زمانی که بچه ها به مهد کودک یا مدرسه می روند به خوبی خود را نشان می دهد که ضروری است پس از تشخیص، بی درنگ تحت درمان قرار گیرند.

بدترین تنبیه برای کودک بیش فعال، این است که از او بخواهید کاری انجام دهد که نیاز به توجه و تمرکز داشته باشد؛ مثلا به او بگویید بیا با هم این مسئله ریاضی را حل کنیم. در این حالت معمولا کودک حاضر است هر کار دیگری بکند، به غیر از تمرکز روی آن مسئله ریاضی.

کودک بیش فعال معمولا یک بازی یا یک فعالیت را تا آخر به سرانجام نمی رساند و در نیمه راه رها می کند اما به هر حال کودکان در سن مدرسه، برای یادگیری درس های خود و انجام تکالیف شان، نیازمند حدی از توجه و تمرکز هستند و اگر کودک نتواند توجه و تمرکز خود را کنرتل کند،در یادگیری و انجام تکالیف خواندن، نوشتن و ریاضی دچار مشکل می شود.

در این نوشته کوشیده ایم در کنار دیگر شیوه های درمانی که برای این اختلال توصیه می شود و ممکن است کارشناسی که به او رجوع کرده اید برای فرزندتان تجویز کرده باشد، به چند راهکار ساده که خودتان می توانید از طریق بازی با کودکتان در خانه انجام دهید بپردازیم.

* بازی با لیوان آب
یک لیوان آب سرخالی به کودک می دهیم و از او می خواهیم مسافت حدود یک متر را با این لیوان برود و برگردد و مواظب باشد که آب از لیوان نریزد. این بازی تمرکز و برقراری، حفظ تعادل بین دست و پا و چشم کودک مان را قوی می کند و باعث می شود که نوشتن از روی کتاب برای کودک آسان شود. بعد از چند روز، به یک مرحله سخت تر می رویم و از کودک می خواهیم که با همان لیوان آب از سه یا چهار پله بالا و پایین برود.

 

* بازی با برگ کاغذ
برای افزایش تمرکز در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته، در کودکانی که این اختلال را دارند، می توانیم از یک بازی استفاده کنیم؛ به این ترتیب که یک برگه کاغذ جلوی دهان مان می گیریم و کلمه ای را به آرامی می گوییم و از کودک بخواهیم آن کلمه را به ما بگوید. دلیل کاغذ گرفتن جلوی دهان، جلوگیری از لب خوانی کودک است. اگر لب خوانی کند، دیگر توجه و دقتی به خوب گوش دادن نمی کند.

کودک باید از ساختار شنیداری خود کمک بگیرد و توجه کند تا بتواند کلمه شما را تشخیص دهد. اگر تا چند بار نتوانست کلمه را تکرار کند، کمی تُن صدای خود را بالاتر ببرید. پس از گذشت چند روز از بازی، می توانید تعداد کلمات را بیشتر کنید و تا پنج کلمه برسانید.


مرحله بعدی این است که از کودک بخواهید که کلمات را به طور منظم به شما بگوید. (برای نمونه، شما می گویید میز و بعد از گفتن کودک می گویید دیوار و کودک باید بگوید میز، دیوار و همینطور تا کلمه پنجم.)

 علت بیش فعالی در کودکان,داروی بیش فعالی در کودکان

بچه های بیش فعال در خوب گوش دادن و نوشتن دیکته مشکل دارند

 

راه رفتن روی جدول
با کودک خود به کوچه بروید و از او بخواهید مسافتی را روی جدول کنار کوچه یا خیابان راه برود و دست های خود را باز نگه دارد؛ این بازی کمک زیادی به حفظ تعادل بدن و تمرکز او دارد.


بازی فوت کردن شمع
از کودک می خواهیم شمعی را که روشن کرده ایم فوت کند، بدون خاموش شدن شعله، یعنی فقط شعله شمع حرکت کند ولی خاموش نشود. این بازی هم ممکن است مثل بازی های دیگر برای بچه ها سخت باشد ولی کودک شما با تمرین و تشویق موفق به انجامش می شود.

بازی با توپ تخم مرغی
یک توپ تخم مرغی را روی میزی به طول تقریبا یک متر بگذارید. خود شما در یک طرف میز و کودک تان سمت دیگر میز بنشینید و این توپ را با کمک فوت کردن به سمت مقابل هدایت کنید؛ طوری که توپ به جای دیگری نرود و اگر هم رفت، با کمک فوت آن را به مسیر درستش برگردانید.

این بازی ها برخلاف ظاهر ساده ای که دارند، برای بچه هایی که دچار بیش عفالی - نقص توجه اند، خیلی سخت هستند، چرا که این بازی ها تاثیر مستقیمی روی مغز بچه ها می گذارند و باعث ایجاد تمرکز و تقویت حافظه و دقت آنها می شوند.

معمولا بچه های خیلی زود از انجام این بازی ها خسته می شوند که این خستگی را می توانیم با شاد کردن محیط بازی و فشار نیاوردن به کودک کمتر کنیم. ممکن است کودک وقتی می خواهد برای اولین بار این بازی ها را انجام دهد، متوجه توضیحات شما نشود و حوصله اش برود و اشتیاقی به بازی پیدا نکند.

در این شرایط بهتر است شما اول این بازی را انجام دهید تا برای کودک قابل فهم شود. می توانیم از فرزندان دیگر در خانه یا دوستانِ کودک مان یاری بگیریم و به صورت نوبتی این بازی ها را انجام دهیم.


منبع:ماهنامه سپیده دانایی