کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

چرا کودکان چاق می شوند + راهها لاغر شدن



علت چاقی در کودک,چاق شدن کودک

چاقی کودک بیشتر به دلیل پرخوری کودک و عدم تحرک کافی او است

 

چاقی كودكان مشكلی است كه حتی در كشورهای پیشرفته وجود دارد. چاقی در دوران كودكی ممكن است منجر به وقوع بیماری های خطرناك و تهدید كننده شود و پیامدهای روانی منفی داشته باشد. علت چاقی در كودكان معمولاً شامل مصرف غذاهای ناسالم، كمبود فعالیت های فیزیكی و پرتحرك و الگوهای غذایی نامناسب خانواده است. افزایش تعداد بچه های چاق می تواند منجر به وقوع مشكلات اجتماعی شود چرا كه آنها از سوی همسالانشان مورد تمسخر قرار می گیرند. زمانی كه بچه ها چاق می شوند، باید تلاش زیادی صورت گیرد تا بتوان آنها را به وزن عادی برگرداند.

 

چرا بچه ها چاق می شوند
بدن، انرژی مصرف نشده را به عنوان چربی ذخیره می كند و برای انجام فعالیت ها و زنده بودن همواره باید غذا و كالری دریافت شود حال اگر مواد دریافت شده بدن بیش از نیاز افراد باشد بدن این مواد اضافه را به صورت چربی در خود ذخیره خواهد كرد. مصرف غذاهای نامناسب مثل غذاهای باچربی و قند بالا به جای مصرف غذاها و مواد سالم، كمبود فعالیت های فیزیكی و نداشتن تحرك بچه های امروزی از علل چاقی در كودكان است.

 

با این که بعضی از دلایل ژنتیکی و هورمونی می توانند در چاقی کودک موثر باشند اما اغلب این اضافه وزن به دلیل پُرخوری کودک و عدم تحرک کافی او است.

بر خلاف بزرگسالان، کودکان برای رشد و نمو به مواد مغذی و کالری بیشتری نیازمندند. بنابراین اگر روزانه کالری مورد نیاز برای رشد و متابولیسم و فعالیت مصرف شود، میزان اضافه وزن با میزان رشد متناسب خواهد بود.

اما میزان اضافه وزن در کودکانی که انرژی ای بیش از کالری مورد نیاز خود مصرف می کنند، بالاتر از حدی است که بدن برای رشد به آن محتاج است.

البته باید بدانید که بیماری های ژنتیکی و اختلالات هورمونی نیز می توانند سبب چاقی در کودکان شوند؛ مثل سندرم پردر ویلی(Prader Willi Syndrome) و سندروم کوشینگ. این اختلالات نقش بسیار کمی در این امر دارند و به طور کلی دو عامل عادات نادرست غذایی و عدم تحرک کافی نقش بیشتری در ایجاد چاقی دارند.


تعدادی از والدین چاق نسبت به سایر والدین توجه و نگرانی كمتری راجع به وزن فرزندانشان دارند. این بی توجهی موجب می شود تا والدین نسبت به نحوه خوردن فرزندانشان اهمیت زیادی نشان ندهند و در نتیجه كودكانشان چاق تر می شوند.

 

راه های لاغر کردن کودکان چاق
دلایل مختلف جسمی و روانی وجود دارد که شمارا موظف می‌سازد تا به کاهش وزن این کودکان کمک کنید. کمک کردن پدر و مادر برای رسیدن به وزن ایده ال کودکان بسیار مهم است. در سطور زیر به برخی باید و نبایدهای اشاره می‌کنیم که به موفقیت کاهش وزن کودکتان کمک خواهد کرد…

 

علل چاقی,چاق شدن کودک

 مصرف بیش از حد فست فود ها ، یکی از  علل چاقی در كودكان است

 
به رژیم‌های نامناسب غذایی "نه” بگویید:
مگر آنکه پزشک متخصص اطفال به شما توصیه کرده باشد فرزند خود را در رژیم‌های محدودکننده قرار ندهید. کودکان به دلیل نیازهای تغذیه خاص اگر با محدودیت‌های غذایی روبرو شوند در رشد و سلامت جسمی‌شان تداخل ایجاد می‌شود.

به کودکانتان توصیه کنید آرام غذا بخورند:
هنگامی‌که کودکان به‌آرامی غذا می‌خورند زمان سیر شدن خود را سریع‌تر درک کرده و دست از خوردن غذا می‌کشند.

خوردن وعده‌های غذایی در کنار خانواده:
در صورت امکان وعده‌های غذایی را با خانواده و در کنار تمامی اعضاء صرف کنید تا کودکانتان طرز صحیح و مقدار صحیح غذا خوردن را از شما بیاموزند.

برنامه‌ریزی برای خوردن تنقلات:
کودکان را در مصرف تنقلات کنترل کرده و تنقلات کم‌چربی که دارای کالری کمی هستند را به آن‌ها بدهید. خوردن تنقلات کم‌چرب می‌تواند به‌عنوان میان وعده عمل کرده و کودکان را تا رسیدن زمان صرف غذای اصلی راضی نگه دارد.

آیا از وعده ناهار کودکتان آگاه هستید؟
بسیاری از کودکان ناهار خود را در مدرسه میل می‌کنند. برای کودکتان وعده ناهار مغذی در نظر بگیرید.

آیا غذاهای شما هوس‌انگیز نیستند؟
به‌جای حذف خوراکی‌های نظیر آب‌نبات و شیرینی اجازه دهید اعضاء خانواده از خوردن آن‌ها لذت ببرند. اما همیشه اعتدال را رعایت کنید.

روبروی تلویزیون غذا نخورید:
تعیین کردن محلی که غذا درآن صرف می‌شود بسیار مهم است. غذا باید پشت میز ناهارخوری در اتاق ناهارخوری و یا آشپزخانه صورت بگیرد نه جلوی تلویزیون.

از غذا به‌عنوان تنبیه و پاداش استفاده نکنید:
پدر و مادرها با استفاده از خوراکی‌ها و آب‌نبات در برابر پاداش و تنبیه و مجازات کودکان پیامی غلط را به آن‌ها مخابره می‌کنند. هنگام برخورد جدی با مشکلات تغذیه کودکان با پزشک خانوادگی و متخصص اطفال مشورت کنید.

 

گردآوری:بخش کودکان صبح بخیر

 

منابع:

روزنامه ایران

nikoo.com


ویدیو مرتبط :
چاق و لاغر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگذاریم کودکان چاق شوند!!



آیا کودک شما نیز در حال اضافه وزن است،شما باید با روش هایی که در این مقاله گفته شده است،مانع از این کار شوید.

چاقی و افزایش وزن از مشكلات و پیامدهای زندگی نوین است.به عبارتی دیگر افزایش وزن از تبعات مدرنیزه شدن زندگی افراد است،در این میان آنچه كه رشدی روز افزون داشته است،روند افزایش وزن و چاقی در گروه‌های سنی كودك و نوجوان است كه نگران كننده و قابل تأمل است.

کودک چاق

تغذیه نادرست و كم تحركی،فاكتورهایی مؤثر در ایجاد چاقی هستند. تغذیه نادرست با واژه علمی «سوء‌تغذیه» صرفاً به معنی كمبود دریافت كالری و ریز مغذی‌های سالم نیست بلكه به مفهوم دریافت نامناسب آن اعم از بیش مصرفی یا كم مصرفی است.از یك سو دریافت بیش از نیاز مواد غذایی و از سوی دیگر نداشتن تحرك كافی، باعث ایجاد اضافه ‌وزن و چاقی در كودكان و نوجوانان می‌شود.

اردلان سلكی روانشناس بالینی، ازدیاد وزن كودكان و نوجوانان را یكی از مشكلات عمده‌ای می‌داند كه آنان را در سال‌های بعد دچار اختلالات و نارسایی‌های جسمی، روانی و اجتماعی می‌كند.

وی اظهار می‌دارد، بیماری‌های قلبی- عروقی، بیماریهای مربوط به استخوان‌ها و مفاصل، بالا رفتن فشار خون، كلسترول و قند خون، بی‌تحركی، ضعف قوای جسمانی، بیماری‌های تنفسی مانند: آسم، دیابت و نارسایی‌های غددی، بلوغ زودرس، ناراحتی‌های روانشناختی مانند افسردگی، انزوا‌طلبی،ضعف خودپندار،و غیره از عوارض چاقی است كه عموماً شروع آن از دوران كودكی است.اختلالات بیولوژیكی مانند بیماری‌های تیروئیدی یكی از مهم‌ترین علل چاقی در كودكان و نوجوانان محسوب می‌شود.

* کم تحركی و عدم تحرك،و مصرف مواد غذایی اضافه بیشتر از سوخت و ساز مورد نیاز بدن كالری جذب كرده و كم تحركی موجب انباشته شدن مواد كالری‌زا در بدن فرد می‌شود.

پر خوری

* عوامل روانشناختی مثل عدم خویشتنداری و مراقبت از خود،كه كمتر به آن توجه می‌شود، هم عمده‌ای را در این خصوص به خود اختصاص می‌دهد.

* اشتهای کودک را در نظر بگیریم؛ لازم نیست حتماً غذایش را تا آخر بخورد پس به اجبار به او چیزی نخورانیم.

* سعی کنیم خوراکی ها و شیرینی های پر کالری را برایش فراهم نکنیم.

* چربی غذای کودک باید در حد طبیعی،یعنی30 درصد کالری مصرفی یا کمتر باشد. او را به خوردن شیرینی ها و خوراکی های پر چربی عادت ندهیم.

* سبزیجات تازه و میوه ه را در اختیار او قرار دهیم و دقت کنیم که حداقلی را که نیاز دارد، مصرف کند.

* با او بازی کنیم، راه برویم و بدویم تا از بودن در کنار خانواده و فعالیت کردن لذت ببرد، همچنین او را به شرکت در بازیهای کودکانه و فعالیتهای گروهی تشویق کنیم.

* به عنوان جایزه، شکلات و شیرینی به او ندهیم.