کودکان


2 دقیقه پیش

با بطری نوشابه برای پسر کوچولو هواپیما بسازید

به جای خریدن اسباب بازی های گران قیمت ، می توانید با استفاده از ابزاری که در خانه در اختیار دارید اسباب بازی هایی با کمک فرزندان خود بسازید که هم در هزینه ها صرفه جویی می ...
2 دقیقه پیش

از رایحه درمانی نوزادان بیشتر بدانید

آیا شما می خواهید برای مراقبت از نوزاد خود، یک رویکرد جامع تری را انتخاب کنید؟ آیا شما به عنوان یک پدر و مادر به دنبال درمان های طبیعی برای بچه های کوچک خود هستید؟ آیا می ...

همه دردسرهای بارداری...


درست از لحظه بارداری تا زایمان و بعد از آن، اتفاقات ناخوشایندی را تجربه خواهید کرد که اگر انتظار روبه‌رو شدن با آنها را نداشته باشید، کار برای‌تان سخت می‌شود.

مجله سیب سبز - بهاره اسلامی: وقتی وبلاگ مادر‌ها را می‌خوانید یا در جمع کسانی که کودک شیرین‌شان را در آغوش گرفته‌اند و البته کنار آدم‌هایی که روزهای سخت گذشته را پشت‌سر گذاشته‌اند و دلتنگی‌ها و حتی غصه‌های گذشته را از یاد برده‌اند می‌نشینید، بیشتر از قبل به مادر شدن فکر می‌کنید. آدم‌هایی که از نظر‌شان داشتن فرزند لذت‌بخش‌ترین اتفاق زندگی است و البته به شما نمی‌خواهند یا فراموش می‌کنند بگویند که دنیای مادرها قرار نیست سراسر لذت باشد، تصویری ایده‌آل از بچه‌دار شدن را برای‌تان مجسم می‌کنند و راز‌هایی که در ادامه برای‌تان فاش می‌کنیم را با شما در میان نمی‌گذارند. ما هم شکی نداریم که مادر شدن می‌تواند یکی از لذت‌بخش‌ترین اتفاق‌های زندگی باشد.

اما این را هم می‌گوییم که درست از لحظه بارداری تا زایمان و بعد از آن، اتفاقات ناخوشایندی را تجربه خواهید کرد که اگر انتظار روبه‌رو شدن با آنها را نداشته باشید، کار برای‌تان سخت می‌شود. مادرهایی که همیشه از بی‌نظیر بودن احساس در‌آغوش کشیدن کودک برای اولین بار شنیده‌اند یا مدام در گوش‌شان خوانده‌اند که مادری کاری پر‌زحمت اما بدون خستگی است، وقتی در اولین مواجهه با کودک عواطف قوی و هیجان‌های خوشایند سراغ‌شان نمی‌آید احساس عذاب‌وجدان می‌کنند و در روزهایی که از مادری کردن 24ساعته خسته می‌شوند، خود را به‌خاطر این بی‌کفایتی سرزنش می‌کنند. اما ما صاف و پوست کنده به شما می‌گوییم که از لحظه شکل گرفتن فرزندتان در رحم شما، چه احساسات ناخوشایندی ممکن است سراغ‌تان بیاید؛ احساساتی که دلیلی ندارد به‌خاطر آنها خودتان را متهم و حتی محکوم کنید.

دردسرهای بارداری

قرار نیست دل‌تان غنج برود

بارداری اتفاق شیرینی است؛ کسی در درون شما زندگی می‌کند، اما قرار نیست شما از تک‌تک جنبه‌ها و لحظه‌های این اتفاق شیرین لذت ببرید و عاشقانه آنها را بگذرانید. شما حق دارید گاهی خسته شوید و دل‌تان بخواهد این 9ماه پر از سختی هر چه زودتر تمام شود. همه خانم‌ها بارداری سختی ندارند، اما 9ماه به پیشواز مادر شدن رفتن برای برخی زنان همراه با تهوع‌های آزاردهنده هر روزه، کمردرد، ترس از مرگ جنین و هزار و یک مشکل جسمی ناخوشایند دیگر است. اگر شما هم یکی از مادرانی هستید که این بار را با سختی‌های فراوان حمل می‌کنند، از اینکه گاهی کلافه شوید و دل‌تان برای روزهای قبل از بارداری تنگ شود، عذاب‌وجدان نگیرید.

خسیس بازی نکنید

کوتاه بودن دوران بارداری و البته مدام تغییر سایز دادن در این روزها، وقتی با گرانی بیش از اندازه لباس‌های بارداری همراه می‌شود، خانم‌ها را از خرید این لباس‌ها پشیمان می‌کند. اغلب خانم‌ها سعی می‌کنند تا زمانی که در لباس‌های قبلی‌شان جا می‌شوند، از آنها استفاده کنند، اما این خانم‌ها فراموش می‌کنند که یکی از دلایل اصلی نارضایتی‌شان از ظاهر شکم گنده‌شان، پوشیدن همین لباس‌های نامناسب است.

استفاده از لباس‌های معمولی در دوران بارداری، نه‌تنها شما را به سختی می‌اندازد و آرامش بدنی‌تان را کم می‌کند، بلکه باعث می‌شود هر بار که در آینه نگاه می‌کنید خود را یک فرد چاق و زهوار در رفته و نه یک زن باردار زیبا و آراسته ببینید. اگر نظر ما را می‌خواهید، برای بارداری‌تان کمی هزینه کنید. شما هر ماه سایز عوض نخواهید کرد و قرار نیست یک کمد پر از لباس بارداری بخرید. اولین خریدی که در این ماه‌ها باید انجام دهید انتخاب یک شلوار بارداری مناسب است و بعد هم سراغ پیراهن‌های زیبا و بلوز‌های خوش طرح و رنگ بروید تا خودتان را در این ماه‌ها بیشتر دوست داشته باشید.

از طرف دیگر، از آنجا که ممکن است تا هفته‌ها یا ماه‌ها بعد از بارداری به سایز قبلی‌تان برنگردید، می‌توانید مطمئن باشید که لباس‌های بارداری‌تان چندان هم بلا استفاده نمی‌مانند و می‌توانید تا چند ماه بعد از زایمان از آنها استفاده کنید. اگر بلوز‌های بارداری که می‌خرید جلو دکمه‌دار و جلو باز باشند، بهتر است؛ چراکه در ماه‌های شیردهی هم می‌توانید از آنها استفاده کنید.

حواس‌تان نباشد، می‌ترکید

حتما این را شنیده‌اید که قرار نیست در ماه‌های بارداری به اندازه دو نفر غذا بخورید و خودتان را بترکانید، اما شاید به شما نگفته باشند که بعد از بچه‌دار شدن باید بیشتر از قبل برای برگشتن به وضعیت قبلی تلاش کنید.

مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، به اندازه و مفید غذا خوردن در دوران بارداری است. قرار نیست به‌خاطر اینکه هوس بستنی دارید هر روز به اندازه همه کالری روزانه‌تان از بستنی خوردن کالری بگیرید.

اگر نمی‌توانید اشتهای‌تان را مدیریت کنید، از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. بعد از زایمان هم قرار نیست بلافاصله از شکم‌بند و گن استفاده کنید اما باید خیلی زود تحرک، ورزش و ازسر گرفتن عادات غذایی مناسب را شروع کنید تا چاقی‌تان مزمن نشود.

از طرف دیگر، بهتر است بدانید که محققان در بررسی‌های مختلف ثابت کرده‌اند مادرانی که در ماه‌های بارداری وزن زیادی اضافه نمی‌کنند، نوزادان سالم‌تری به‌دنیا می‌آورند و زایمان کم‌حاشیه‌تری را هم تجربه می‌کنند. پس مراقب شرایطی که برای خود به‌وجود می‌آورید، باشید تا هم زایمان‌تان سخت نشود و هم جسم خودتان و کودک‌تان آسیب نبیند.

ممکن است کیف‌تان کوک نباشد

یکی از مهم‌ترین و ارزشمند‌ترین اتفاق‌های زندگی‌تان افتاده؛ خودتان و دیگران انتظار دارید این روزها شاد‌ترین روزهای زندگی‌تان باشد، اما نیست؟ طبیعی است! به شمایی که تا به حال مسوولیت مراقبت از هیچ نوزادی را نداشته‌اید گفته‌اند باید هر دو ساعت یک‌بار به این نوزاد شیر بدهید و با دردهای پس از زایمان پوشکش را بعد از هر بار شیر خوردن عوض کنید. خونریزی و هزار و یک مشکل دیگر دارید و به‌خاطر تغییرات هورمونی حسابی زودرنج شده‌اید. حالا اگر به همه این حالات شب‌بیداری و کم‌خوابی را هم اضافه کنید، طبیعی است که جای کمی برای حسابی لذت بردن می‌ماند. پس خودتان را سرزنش نکنید.

در روزهای اول تنها به سلامت خودتان و نوزادتان فکر کرده و راهی برای رسیدن به آرامش پیدا کنید. از استخدام چند هفته‌ای یک پرستار تمام‌وقت گرفته تا رفتن به خانه مادرتان یا گرفتن مرخصی یک ماهه از طرف همسرتان همه می‌توانند راه‌های خوبی برای بیرون آمدن از این وضعیت باشند. پس به جای اینکه روی ایجاد هیجان‌هایی که دیگران گفته ‌بودند دارند، تمرکز کنید، راه هیجان‌های منفی را برای آمدن به ذهن و زندگی‌تان سد کنید. باور کنید آدم‌ها یا روزهای سخت را زود فراموش می‌کنند یا با به زبان نیاوردن‌شان نمی‌خواهند داغ خود را تازه کنند. پس به خودتان بقبولانید که حتی اگر همه آدم‌ها در این روزها سراسر لذت بوده‌اند، شما به‌خاطر شرایط خاص‌تان ممکن است به اندازه‌ای که گفته‌اند غرق در شادی و آرامش نباشید.

دردسرهای بارداری

اگر به آینه نگاه کنید شوکه می‌شوید

شاید در این ماه‌ها، مادرهایی را دیده باشید که بعد از چند هفته یا چند ماه بعد از زایمان صاحب شکمی تخت شده‌اند. اما اگر همین مادرها را فردای زایمان ببینید، دیگر از دیدن شکم بزرگ و بدفرم‌تان بعد از خارج شدن نوزاد شوکه نمی‌شوید.

درست است که جنین و جفت اصلی‌ترین دلیل بزرگ بودن شکم در ماه‌های بارداری هستند اما خارج شدن آنها از شکم به معنی یکدفعه تخت شدن شکم شما نخواهد بود. پس بدون شوکه شدن و ترس از همین شکلی ماندن، به خودتان و بدن‌تان برای برگشتن به شرایط قبل فرصت دهید. آثار اتفاقی که 9ماه در بدن شما افتاده،‌ قرار نیست یک شبه محو شود. اگر در گذشته چاق نبوده‌اید، بعد از زایمان هم با رعایت همان سبک زندگی گذشته می‌توانید به وضعیت قبلی برگردید و یادتان نرودکه با کمی اراده، کمک گرفتن از متخصص تغذیه و البته در صورت نیاز روانپزشک و متخصص غدد می‌توانید غول چاقی را به زمین بزنید.

منتظر گذراندن لحظه‌های رویایی نباشید

درست است که در آغوش گرفتن کودک، همان چیزی است که 9ماه انتظارش را می‌کشیدید، اما ماجرای زایمان به سادگی تصویری که دیگران برای‌تان ساخته‌اند، نیست. اگر سزارین کنید، شکی نیست که روز زایمان و فردایش درد خواهید کشید و اگر زایمان طبیعی را انتخاب کنید شاید بیشتر از 15-10ساعت انتظار و درد را تجربه کنید. نمی‌خواهیم شما را بترسانیم‌. ماجرا واقعا آن‌قدر سخت و ترسناک نیست. اما اگر در ذهن‌تان رویابافی کنید و فرایند پیچیده و حتی دردناک زایمان را تنها به شکل لحظه رویایی مادر شدن درنظر بگیرید، کار برای‌تان سخت می‌شود.

آنچه ما برای ایجادش در شما تلاش می‌کنیم، درکی طبیعی است که نه بی‌اندازه سخت و نه بیش از حد آسان است. گذشته از این، هیچ دو نفری در زمینه زایمان شرایط یکسان را تجربه نمی‌کنند و تفاوت‌های جسمی و روانی بر تجربه آدم‌ها تاثیر می‌گذارد. پس به خودتان بقبولانید که زایمان و سختی‌ها و آسانی‌هایش چندان قابل پیش‌بینی نیستند و به جای خوش‌بینی بیش از اندازه و سیاه‌بینی، تنها باید کمی دیگر هم منتظر بمانید و واقعیت را همان‌طور که هست، تجربه کنید.


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دردسرهای بارداری در زمستان



آنفلوانزا در بارداری,سرماخوردگی در بارداری

برای پیشگیری از خشکی پوست در باردرای، باید با کرم مناسب، پوست خود را مرطوب کنید

 

 تاریخ تولد و ماه های بارداری مسلما بر سلامت مادر و جنین تاثیر می گذارند. براساس تحقیقی که در سال 1930 انجام شد، کودکانی که در زمستان متولد می شوند، رشد کندتری دارند و به دلیل کاهش شدید دما و افزایش میزان آلودگی، بیش از کودکانی که در فصل گرم سال متولد می شوند، در معرض بیماری های خطرناک و مرگ قرار می گیرند. مادرانی که از طبقه ضعیف تر اجتماع هستند و سواد کمتری دارند نیز ممکن است در این فصل دچار مشکل های بیشتری شوند.

دردسرهای بارداری در زمستان
محققان دانشگاه پرینستون در فاصله سال های 1994 تا 2006 مجددا در همین رابطه تحقیقی انجام دادند و 1.5 میلیون کودک را زیر نظر گرفتند. نتایج تحقیق نشان داد که ارتباط نزدیکی بین سلامت کودکان و ماه تولد آنها وجود دارد؛ به طوری که اردیبهشت و خرداد بدترین ماه ها برای اقدام به بارداری است زیرا در این شرایط کودک در زمستان متولد می شود و متولدان این فصل معمولا سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و بینایی و توانایی مغزی شان هم در مقایسه با کودکان متولد فصل های گرم ضعیف تر است. این موضوع بهانه ای شد تا توصیه های لازم را به زنانی که در این فصل باردار هستند و به زودی نوزادی را به دنیا خواهند آورد، ارائه کنیم.

خشکی و خارش پوست
به خانم هایی که در فصل تابستان باردارند توصیه می شود برای پیشگیری از بروز ماسک بارداری از ضدآفتاب استفاده کنند و خود را از معرض آفتاب بپوشانند اما در فصل زمستان نیز پوست به مراقبت های خاص خود نیاز دارد. در این فصل خشکی پوست می تواند باعث خارش های شدید پوستی شود. برای پیشگیری باید با کرم مناسب، پوست خود را مرطوب کنید. فراموش نکنید در این فصل نیز استفاده از ضدآفتاب لازم است زیرا همچنان پوست به اشعه ماورای بنفش خورشید حساس است و ممکن است لکه های قهوه ای یا ماسک بارداری روی پوستتان ظاهر شود.

نکته دیگر اینکه گرچه دوش گرفتن یا خوابیدن در وان آب گرم، لذت بخش است اما چون باعث از بین رفتن چربی طبیعی روی پوست می شود خشکی پوست را تشدید می کند و آزاردهنده است. پس سعی کنید تا جای ممکن دمای آب را ولرم کنید. نشستن طولانی در آبی با دمای بالا، باعث نرم و باز شدن پوست می شود و در ضمن عروق را گشاد می کند که این موضوع احتمال ابتلا به واریس را در بارداری افزایش می دهد. در صورتی که پوستتان خشک شود و مرتب آن را بخارانید احتمال استریا بیشتر می شود.

آنفلوانزا در بارداری,سرماخوردگی در بارداری

خانم های باردار در برابر ابتلا به بیماری های عفونی مستعدترند

 
سرماخوردگی و آنفلوانزا
در طول بارداری در برابر بیماری های عفونی ایمن نیستند و بدتر از این امکان مصرف دارو هم وجود ندارد، چون می تواند باعث نقص جنین شود. داروهای سرماخوردگی از جمله داروهای ممنوع در بارداری است. در صورتی که دچار سرماخوردگی شدید، از سرم فیزیولوژی برای شستشوی بینی استفاده کنید و میزان دریافت ویتامین C خود را افزایش دهید.


خانم های باردار در برابر ابتلا به بیماری های عفونی مستعدترند و در صورتی که دچار آنفلوانزا شوند، علایم در آنها شدیدتر است و می تواند عامل عفونت های شدید تنفسی و حتی سقط جنین در آنها باشد. در صورتی که ویروس به جنین برسد، احتمال زایمان پیش از موعد افزایش می یابد. پس به محض اینکه خانم بارداری متوجه علایم ابتلا به آنفلوانزا در خود شد باید سریعا به متخصص مراجعه و تحت نظر پزشک درمان دریافت کند.

 

افسردگی
بسیاری از افراد در فصل زمستان دچار افسردگی های فصلی می شوند اما این موضوع در مورد خانم های باردار قابل توجه تر است. افسردگی دوران بارداری بیشتر در اثر استرس و اضطراب ناشی از بارداری، آینده کودک یا آینده مادر بروز می کند و از جمله علائم آن می توان به حس اندوه، گریه های شدید، احساس مقصر یا بی فایده بودن یا ناامیدی اشاره کرد و کاهش انرژی و کاهش تمرکز و توجه با بروز اختلال های خواب و اشتها و حتی افکار خودکشی از جمله علائم مربوط به افسردگی در این فصل است.

علایم بارداری در اکثر موارد باعث پوشیده شدن علایم افسردگی می شود و افراد بسیار کمی هستند که به دلیل افسردگی در بارداری به متخصص مراجعه کنند اما حقیقت اینجاست که افسردگی در دوران بارداری در 3 ماهه اول و دوم بیشتر است و به مرور در 3 ماهه سوم با تغییرات هورمونی و افزایش و وضوح بیشتر حرکت های جنینی کاهش می یابد.

اختلال خواب
در فصل سرد سال در طول بارداری می توانید چای بنوشید اما مصرف قهوه باید بسیار کم شود. در نوشیدن چای هم نباید زیاده روی کنید زیرا می تواند باعث اختلال خواب شود. نوشیدن چای بعد از ساعت 16 می تواند باعث بی خوابی شود. از سوی دیگر، احتمال بروز عفونت ادراری در دوران بارداری نیز افزایش می یابد و از این نظر نوشیدن چای می تواند مفید باشد اما بهتر است چای خود را همیشه بدون قند مصرف کنید.  

آنفلوانزا در بارداری,سرماخوردگی در بارداری

در طول بارداری بسیاری از زنان دچار کمبود ویتامین D می شوند


کمبود ویتامین D
در طول بارداری بسیاری از زنان دچار کمبود ویتامین D می شوند اما میزان این کمبود در فصل سرد سال بیشتر هم می شود. ویتامین D در جذب کلسیم و ساخت استخوان های جنین نقش دارد. به همین دلیل به خانم های باردار توصیه می شود مواد غذایی غنی از ویتامین D مثل ماهی و لبنیات دریافت کنند و در صورت لزوم بنا به صلاحدید متخصص، مکمل ویتامین D بگیرند.


جالب است بدانید پیشتر، مشخص شده بود افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب در فصل زمستان متولد شده اند. نتایج تحقیقات انجام شده در انستیتوی سلامت مغز استرالیا نیز نشان داد در نوزادان تازه مولد شده با سطح پایین ویتامین D، خطر ابتلا به اسکیزوفرنی در سنین بالاتر افزایش می یابد. پس شاید بتوان این طور نتیجه گرفت که چون زنان باردار در زمستان منابع کمتری از ویتامین D در دسترسشان است، احتمال اینکه کودکان اسکیزوفرنیک در زمستان به دنیا بیاورند، بیشتر است.

توصیه های داغ در فصل سرد
این سرما نیست که باعث سرماخوردگی می شود، بلکه ویروس ها عامل آن هستند و برخلاف باور عامیانه که در زمستان بهتر است در خانه در فضایی گرم بمانید تا سرما نخورید، توصیه می شود به جای این کار، در و پنجره ها را باز کنید تا هوا تهویه شود و وارد فضای آزاد شوید زیرا در زمستان عموما هوای داخل خانه ها آلوده تر است.

اگر احساس سرما می کنید بی جای پوشیدن لباس های پشمی و چسبان چند لایه لباس نخی تنتان کنید تا دمای بدنتان را در خود حفظ کنند. در صورتی که برف باریده و زمین لغزنده است، باید کفشی بپوشید که از زمین خوردن شما پیشگیری کند. زمین خوردن مادر با کمر آسیبی به جنین وارد نمی کند زیرا مایع آمنیوتیک می تواند از جنین در برابر شوک ها محافظت کند اما در صورتی که خانم با شکم زمین بخورد احتمال پارگی جفت وجود دارد و خانم باید سریعا به اورژانس رسانده شود.

 

منبع:هفته نامه سلامت/برترین ها